Şimdi Ara

Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
8
Favori
7.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Monster vodoo2 yi aldigim sene. Fifa 98 road to world cup ta kar efektiiiiiiiiiiiiiii yeahhhhh

  • Kardeşimle birlikte verilen harçlıkları biriktirip 1999 yılında ilk bilgisayarımızı almıştık. Çevirmeli modemlerle internete dııt dıııtttttt dasdjaskldjaskdljas !!! ''+++%%&& sesleriyle bağlandığımız ve daha sonra Kemal Sunal'ın e-kolaaayyy reklamlarının döndüğü yıllardı.


    Aldığımız bilgisayar onboard ekran kartlı ve efsane işlemci Celeron300a işlemcili bir bilgisayardı. Efsaneliği şuradan gelir; bu işlemci düşük bütçeli ve fiyat/performans odaklı bilgisayarların içinde geliyordu o yıllarda ve uygun bir anakartla ve kilitli olmayan bir BIOS ile dönemin üst düzey işlemcisi olan PII 450'den stok fan ile stabil bir şekilde neredeyse daha iyi performans verdiği gerçeği ile tanışmıştı kullanıcılar. Hatta o dönem resmi olarak 500 mhz hızında işlemci satılmamasına rağmen 500 mhz'de kullandığını söyleyenler bile olmuş. İçimde kalan tarafı ise Acer gibi markalı bir bilgisayar tercih ettiğimizden o efsane işlemciyi kullandığım anakartın BIOS'u kilitli idi. Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı. Bu potansiyeli kullanamamak beni üzmüştü... Daha sonra üniversite vs. derken çok uğraşamadım ve sonraları farklı upgrade işlerine giriştim.


    Spotify yerine winamp, sonique, google yerine altavista, yahoo, arabul kullanılırdı.


    Dostluğun, eşyanın, paylaşımın ve nimetin değerinin nispeten daha iyi bilindiği yıllardı. Levent Pekcan da efsanenin ta kendisidir. Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı. 




    Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı.PhilsComputerLabyoutube
    Thank you for watching this video! Hope you found it interesting, please leave a comment and subscribe to the channel! Support PhilsComputerLab: Amazon.com: https://www.amazon.com/?&_encoding=UTF8&tag=philscomput0c-20&linkCode=ur2&linkId=86d6deaeb43824c9ab32530dfa6e13cf&camp=1789&creative=9325 GOG.com: https://adtr.co/bzYYxQ AliExpress: http://s.click.aliexpress.com/e/b6c7Xgiy eBay: https://www.ebay.com/?mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&siteid=0&campid=5338431416&toolid=20008&mkevt=1 PayPal Donation: https://www.paypal.me/PhilsComputerLab Disclosure: Some links in this description are affiliate links. I receive a small commission when you make a purchase. There are no additional costs to you.
    https://www.youtube.com/watch?v=z5IYxpGc9NU




  • 64MB RAM, Pentium II MMX işlemci, 2GB HDD vardı ilk bilgisayarımda. 2002-2003 yılına kadar çoğu oyunu çatır çatır açıyordu, birden hiçbir oyunu açamamaya başladı VRAM yetersizliği yüzünden.


    12 MB VRAM'im vardı. GTA III yüklemiştim ve minimum 16 mb VRAM istedi PC, 8 mb VRAM'im yok diye koca oyunu oynayamamıştım, ağladım mı sinirden hatırlamıyorum. O günü hiç unutmam.


    Edit: Sistemim hiçbir şekilde yetmiyormuş GTA III'e :D şimdi baktım;


    Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobe -- 29 Temmuz 2022; 9:58:45 >
  • Ahh ahh.. Sene 97-98.. P2 333mhz TNT2 M64 ekran kartı 56k modem ile internet ulan birde uzaktan kumandalı CD-ROM vardı herşey bi tarafa bu acaip havalıydı :)


    Etrafta kimsede pc falan yoktu internet cafeler bile koca İstanbul'da bir kaç tane idi yeni türemeye başlamıştı e-kolay ixir paketleri falan vardı internet ortamı büyüleyici bir şey idi.. hem internete saatlik/dakikalık, hem telefon hattına, hem de internet paketlerine ayrı ayrı faturalar çıkar ne paralar verirdik, ne ocaklar söndü bunun yüzüne etrafımda..


    Kadıköy PC borsası inanılmaz aktif idi arka sokaklarda film oyun müzik xxx CD satışları :)) hele ki pc de bir sorun oldu mu kırmızı İKARUS İETT'lerde ellerimizde kasa ile tutardık kadıköy'ün yolunu tamir ettirmeye.. Şimdi her şey var elimin altında RTX ler 4k monitörler 12 çekirdekler uzaya gönderilen mekiği yönetecek teknolojiler ama sıfır haz sıfır heyecan o günler bambaşka idi.. yaşayan bilir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 29 Temmuz 2022; 10:38:28 >




  • 3dfx ler gerçekten kral karttı zamanında rakipsizdi hatta.Bende Nvidia Riva TNT 2 vardı ilk bilgisayarımda,Pentium 3 işlemciyle birlikte 32 mb ram 16 mb vram 2 gb hdd vardı fujitsunundu hatta,sonradan matshita 16 gb hdd almıştım.Hey gidi günler,vodoo 3 beni eskilere götürdü..

    Bununla ilk çıktığı zaman kasa kasa Gta 3 oynamıştım,daha sonra San Andreas yüklemeye de çalıştım tabii ama yemedi :) Riva tnt 2 zaten 1024 çözünürlüğü desteklemiyordu 800x600 de oynuyordum her oyunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 29 Temmuz 2022; 11:55:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=EijFIQ_5ymk&feature=youtu.be

    pc'deki ilk oyunum, grafikler gerçek gibi geliyordu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • FyKy kullanıcısına yanıt

    Eskiden ulaşıoduk. Şimdi ulaşamıoz. Misal ben keşke rtx 4000 serisi gelsede Artık biraz ucuzlar diyip Güncel kart olan 1050Ti Sahibi olsam diye bekliyorum.

    Emektar gtx 650'im ile Ekranda arada olşuan pixellerle birlikte devam ediyorm:D

    Bırak 1050ti ı Millet Apu yada GT 1030 lu kasa yapabiliyorsa oh be sonunda oyun bilgisayarı yaptım diye sevinir hale geldi ülkede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 29 Temmuz 2022; 12:50:53 >
  • Çok güzel bir konu olmuş teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu, bir kaç dakikalığına da olsa gençliğime gittim teşekkürler. Bende s3 yanına diamond monster alıp eve gelip nfs yi ve daha diğer bir kaç oyunu grafikler nasıl değişecek acaba diye heyecanla açanlardanım.


    Yaş şimdi 40 oldu, hiç bir oyun ,konsol vs o zamanki heyecanı ve zevki vermiyor. Başladığım çoğu oyunu yarıda bırakıyorum maalesef.

  • 2000 yılı Ocak ayında 100 milyon liraya 16 mb Vodoo 3 3000 Almıştım. O zamanlar dehşet bişeydi tabi. Tüm oyunları en kaliteli görsellerle oynuyorduk. Hey gidi günler..

  • Neden olmasın? Herkesi kendiniz gibi sanmayın . Ben ikiz kuleler saldırısını hatırlamam ama bunları hatırlarım. Hatta annem babam bile "biz zor hatırlıyoruz sen nasıl hatırlıyosun" dediklerine bile şahit oluyorum kaç defa.

    Bi keresinde nfs 5 porsche unleashed çıktığında o oyunu tam 3 kere değiştirmek zorunda kaldık. Eve geliyoruz yüklüyoruz oyun exeyi açarken please instert cd rom bilmem ne yazıyordu yani bildiğin crack istiyordu yapamıyorduk. Ben oyun her açılmadığında ağlıyordum ve babam korsan bilgisayarcıya gidip oyunu değiştiriyordu. 3. Sünde en son adam nasıl crack yapılacağını fotokopi makinasıyla her bir aşamayı ss alıp babama zımbalı kağıda verip oyunu yüklemeden önce o kağıda bakarak yüklemiştik ve 3. Seferinde oyunu açmayı başarmıştık.

    Hatta ben sana şunu diyim ben doğduğumda babamın efsane kasa corollası vardı 99 senesinde toyota bayisine gidip yeni bir toyota almak için takasa girmişti adamlar yeni kasa toyotayı bize vermeden önce yıkamışlardı beyaz hatchback bi corollaydı. Bayiden otomobili aldığımız zamanı bile hatırlıyorum arabada buydu ve plakasını bile söyleyim: 06 HJ 981

    Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı.

    Hatırlamasam bu oyunları nasıl sayayım? Ben çok güzel bi çocukluk geçirdim ve ailemin durumu çok iyiydi bu yüzden hatırlamam normal

    Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı.
    Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı.
    Levent Pekcan'ın 1998'de yazdığı 3dfx ile ilgili yazısı.

    Elimde sadece bu kadar nostalji kaldı. Koyun ortaya neyiniz varsa hadi Ankarada oturanlar bilir meşhur "Maltepe Pazarı" vardı içerisi full korsan oyun ve film satan yerdi. Ordan ne kadar oyun aldığımızı sayamam

    Mortal Kombat 4 anılarımı da anlatayım ister misiniz? Kuzenimle oynarken bilgisayarın bize fatality yapmasından sonra evde bağıra bağıra babalarımıza gidip "baba dövüşçü öyle bir şey yaptı kiiiii" diye heyecanlı heyecanlı anlatmaya gidiyorduk :)

    Dip Not: Babam 3 buçuk senedir playstation 4 üzerinden online rainbow six oynuyor :). Gördüğüm kadarıyla bütün karakterleri açmış ve 250k dan fazla oyun parası var. Babamın ps4 oynaması da garip gelir size şimd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Temmuz 2022; 14:43:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    maşallah çok yaman çocukmuşun :D hatırlamaya hatırlarsında 3 yaşında el kol kordinasyonun düzgün oyun oynamaya yetmişse maşallah sana. babanın pc oynamsı şaşırtmaz ,ben 36 yaşındayım r6 oynuyorum. strateji oyunu ekibimizde 50 lika biler var. maltepe pazarına anatomi ilgimizden az gitmedik yada mp3 için. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 29 Temmuz 2022; 14:54:38 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Ekran kartları fiyatları doalr bazındada arttı. en baba geforce 2 pro (mx olmayan) 250 dolardı,tepe model. Şuanki tepe modeller kaç doalr biliyosun. geforce 3 çok pahalı çıkmıştı. geforce 3 den sonra tepe modeller artarak günümüze geldi. Model sayısı çoğatıldı ara ürünler çoğatıldı.

  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt

    TNT2 de 3dfx katiliyidi. :D sonrası Geforce devri.

  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    He ya matrox diye bişey varı,arkadaşın hazır pccinde Half Life directx oynatıyordu NFS3 üde.

  • Trollük yapma güzel kardeşim,cahilce yorumlarınla konuyu baltalama,koskoca adamsın biraz terbiyeli mesaj yaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcanbey -- 29 Temmuz 2022; 15:10:56 >
  • souledge S kullanıcısına yanıt
    Gununuzle nasil yarisiyordu kardes tamam nostalji falan guzel de fazla sallamamak lazim...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dulcet kullanıcısına yanıt
    Altavistayi ben arada nostalji olsun diye kullanirim, aklima gelmisken girip tekrar kullanayim duruyorsa hala:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vardi bende 32 mblik modeli ama matrox degil nvidia kartiydi tntler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazi cocuklar icin mumkun olabilir bu. Ince motor becerilerle zeka arasinda dogru oranti oldugumu soyleyen calismalar var. Gecmisi hatirlayis bicimi arkadasin muhtemelen ortalama zekada olmadigini gosteriyor, tabii eger yalan degilse, ki internet yani burasi herkes her seyi soyleyebiliyor.
    Saydigi oyunlar zaten klavyeyele oynanan araba yarislari.IQsu 130 civari cikacak birinin (mesela) 3 yasindayken klavye tuslariyla araba yonlendirebiliyor olmus olmasi sasirtici bir durum olmaz.

    Kafasi gercekten calisan cocuklarin gelisimleri ortalama zekadakilerden epey farkli oluyor.
    Iskembe-i kubradan sallamiyorum bu arada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.