Şimdi Ara

Kalkınma Bakanlığı'ndan Oyun Sektörü İçin Hedef: 2 Milyar Dolarlık Pay (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Minecrafti yasaklamayi gundeme getiren bir devletin oyun sektorune girmeye calismasi traji komik. 2 milyar dolarin cazibesi diyorum herhalde saraya yeni kaynak lazim oldu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Amnesia + Kaçaksaray

    Tayyibin bizi kovaladığı bir oyun

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • vay be helal olsun
  • Bizimkilerin yapacağı oyun win98 kalitesinde olacaktır.
    O kadar basit beyinlerle devam ediyorki türkiye de sektör tarifi yok.
    Zaten sağlam olanlar türkiyede durmuyorlar.
    İnşallah yapabilirler bişeyler de ben pek umutlu değilim. Özellikle bu dönemlerde. Belki bir 5-6 sene sonra hızlı bir yükseliş yaparız hırsızlar yolsuzlar, çakallardan ülke kurtulursa

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu, minecraft'ın yasaklanması konusundaki haklı eleştirilere bir sözüm yok.
    Ama oyun sektöründen ülke olarak pay almaya ve atılıma yönelik bir gelişmeyi de olumsuz bulabilmek ayrı bir yetenek olsa gerek.
    Güzel ülkemin değerli insanları, nefret gözünüzü karartmasın.
    Güzel düşünün, güzel olsun.
    Saygılar.
  • minecraft ı yasaklayarak mı pay alacaklarmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence olabilecek en kötü sonuç oyun yapan kişilerin deneyim sahibi olmasıdır yani gelip burada sayfalarca yakınmanın lüzumu yok. Eleştirmekten başka faydanız var mı merak ediyorum bazen bırakın görelim süreci önce niye henüz oluşum göstermemiş bir olayı yargılıyorsunuz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Tarihi konu alan oyunlarda savaş içeriği falan olamayacak sanırım. Yoksa şiddet içeriyor diye yasaklanma ihtimali çok yüksek. Ama belki saray, kale gibi yapıları sanal ortamda gezip içerisinde saklanan sırları çözmeye çalıştığımız oyunlar geliştirilebilir. Hiç oyunumuzun olmamasından iyidir bence.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Rekabet Kurumu ARAL ve yardakçılarına iyi bir ceza kesip oyun ve donanım fiyatlarını indirirlerse . Devletin bu girişimi bir anlam ifade etmeye başlar zira 180 - 250 lira arasında oyunlar dağıtılacak hiç bir işe yaramaz .

    Öte yandan Crytek istanbul ve TaleWorlds gibi kurumlarla bir araya gelip ortak bir çalışma ile yeni stüdyolar kurarlarsa bu bizi bir tık ileriye taşır.

    Ha kardeşim al sana para bana oyun yap diye sokaktan adam toplarlarsa hiç bir halta yaramaz .

    Umarım paramızı çar çöp etmeyecek insanlara verirler , umarım yeni bir mount & blade gibi bir markamız olur .

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Çoluk çocuk gemiş yorum yapmış

    Bu tren kaçalı en az 10 yı oluyor bu saatten sonra ne yatırımı ne oyunu?
  • Devlet oyun sektöründeki paraları gördü.200 Tlye aldığımız oyunlara son. Artık ekstra vergilerle birlikte 400e alacağız.
  • Diyecek bir şey bulamıyorum. Yani ülke öyle bir durumda ki, laflarla anlatılamaz. Olacaklar olmuş, çökmüş vaziyette. Sorunun kaynağını bulamadık bile, her gün kendime soruyorum, bu insanların beyni günün belirli saatlerinde alınıyor mu? Diye... Küçücük çocuklar oyun sektörünü ilerletiyor Türkiye'de. Sorun yaşta değil, yaptıkları davranışlarda. Her online oyunda en az bir küfür yazmasalar olmuyor arkadaş, OL-MU-YOR! Sektörde ki firmalar ise zaten nasibini almış, sömürüyorlar insanları. Sektörde ki tek oyunları P2W yaparak sömürüyorlar. Bakanlar bile daha oyunu araştırmadan, bir gazetecinin lafına uyarak hareket ediyorlar ise, o zaman bir sorun vardır. Merak ediyorum, Minecraft gibi eğitici oyuna şiddetli diyen ülke, nasıl bir oyun ile ilerletecek? Tarihimiz de çok önemli savaşlar yapıldı, savaş dediğin kanlı olur. Ne yapacaklar? Daha oyuncuların isteklerini bilmeden, saçma sapalak eğitici oyunlar yapacaklar ise hiç yapmasınlar bence. Kos koca ülke, oyun sektörünün taşıdığı kapasiteyi, ne kadar para cukkalanabileceğini daha yeni öğreniyor. Peki nasıl o kadar parayı alacaklar? Hangi oyun ile? Zaten alan az olur, anne babalar "saçma" olarak gördükleri için almazlar ki. Tek savunma araçları ise "eski kafa" olmaları. ABD'deki anneler, babalar bizimle aynı yaştalar zaten :P

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: axeles

    Devlet oyun sektöründeki paraları gördü.200 Tlye aldığımız oyunlara son. Artık ekstra vergilerle birlikte 400e alacağız.


    aynen oyun şirketleri taa 1985te de kuruldu son 4 5 yıldır milyar dolar karlar etmeye basladı türkeyiy her seyi geriden takip etmsi bir gelenek oldu daha bi nükler santralamiz bile yok

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ya tamam arkadaş tren kaçmış baksanıza niye uğraşıyoruz ki? Çıkan oyunlarda bi' "Gevur yapiyo be aggbi" der kendimizi avutur bir de keşke Türkçe olsaydı be der dururuz. Yani size göre hiç uğraşmayalım nasıl olsa adamlar yapıyor. Bazı gerikafalı insanlar da kendileri bir iş yapmadıkları gibi yapana da köstek oluyorlar neymiş tren kaçmıs geç kalmışız, e çalış da aradaki farkı kapat, kapatmaya katkı sağlayamıyorsan sus da uğraşan insanlara zorluk çıkartıp zaten az olan girişimcinin hevesini kırma. Hayır bir de öyle anlatıyorlar ki sanki devlet bilgisayar ve interneti yasaklamış kod yazana, 3d model yapana hapis cezası veriyor. Tamam hükumet buna teşvk etmiyor insanları hatta koyun gibi dindar bir nesil yapmaya çalışıyolar ama yapanın eli kolu mu bağlanıyor sanki? İnternet elinin altında harika oyun motorları birer birer ücretsiz oluyor, youtube denen bir harika var ki her türlü kaynak da var neredeyse, bunları yazdığına göre bilgisayarın da var. Kullan işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StrangerLovely -- 16 Mart 2015; 16:25:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mevlüt Dinç forever

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olacakları söyleyim.

    1.Osmanlı yada Tarih temalı bir oyun olursa ben almam.Para vermem korsan oynarım.Benim gibi bir çok kişide para vermez.Bu durumda satışlar çok düşük olacak hatta belki hiç satılmaz.Oyun üretenlerde teklif sunar yabancı kaynaklı oyunların vergilerini artırmak ister ve kabul edilir.10 liraya aldığın oyun olur sana 30 lira :)
    Benim önümde Hükümler var.Vestel yaptı bu sefer oyunlar pahalı olur.Piyasanın vajinasına koyarlar. Böyle olursa bende orjinal alacağım oyunları eskisi gibi korsan oynarım yine devlet kaybeder.Benim en ufak bir kaybım olmaz.

    Tarih ve Osmanlı tabanlı oyunlara verecek 1 kuruş param yok.Yapsınlar GTA V gibi bir oyun bizde alalım.Basit dandik grafikli oyun yapacaklarsa hiç yapmasınlar.
  • Yerli yapımcıları desteklesinler yeter.Mountblade gibi bir oyunu geliştirseler neler neler olur.
  • Geç kalmak hiç yapılmamasını mı gerektiriyor? Tren geçtiyse koşarak yakalamaya çalışacağız artık. Ve Osmalı ile alakalı oyun yapacaklarına global anlamda herkesin ilgisini çekecek küçük oyunlara destek verilmeli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun fiyatlarında da düşüş bekliyoruz
  • atı alan üsküdarı geçti ne oyunu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.