Şimdi Ara

Kalkınma Bakanlığı'ndan Oyun Sektörü İçin Hedef: 2 Milyar Dolarlık Pay (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oraya buraya laf atıcağınıza evde bi oyun motorunu öğrenin bi 3d model yapmayı deneyin bağımsız basit oyun yapmayı deneyin öyle oturduğunuz yerden laf yetiştirmeyin.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basollo.Bianchi

    oraya buraya laf atıcağınıza evde bi oyun motorunu öğrenin bi 3d model yapmayı deneyin bağımsız basit oyun yapmayı deneyin öyle oturduğunuz yerden laf yetiştirmeyin.


    bi rahat bıraksalar bizi neler başaracaz da işte yok rahat bırakmıyorlar. Gelmiş burada '3d model öğrenin' diyor, dindar nesil yetiştireceğiz diyen birisinin laneti altında 3d öğrenin diyor bunu da ciddi ciddi diyor . Biz 3D motoru bırak işletim sistemini hatta teknolojik faaliyetleri iyiden iyiye öğrenip öğretiriz ama önce sen bilimsel bir eğitim sistemi getir sonrasını bize bırak.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkancode

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Basollo.Bianchi<br><br>oraya buraya laf atıcağınıza evde bi oyun motorunu öğrenin bi 3d model yapmayı deneyin bağımsız basit oyun yapmayı deneyin öyle oturduğunuz yerden laf yetiştirmeyin.</blockquote><br><br>bi rahat bıraksalar bizi neler başaracaz da işte yok rahat bırakmıyorlar. Gelmiş burada '3d model öğrenin' diyor, dindar nesil yetiştireceğiz diyen birisinin laneti altında 3d öğrenin diyor bunu da ciddi ciddi diyor . Biz 3D motoru bırak işletim sistemini hatta teknolojik faaliyetleri iyiden iyiye öğrenip öğretiriz ama önce sen bilimsel bir eğitim sistemi getir sonrasını bize bırak.


    seni tutan mı var evinde elini kolunu bağlayan mı var. öğret git youtube da rehber video çek seni tutan yok. size kalsa dinsiz pc başında klavye artisliği yapan tembel nesil yetişecek zaten.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Güzel haber umarım bu hedefe ulaşılır.
  • ulan ne kadar beyinsiz insanlarsınız devlet bi gelişme gösteriyo siz buna bile tavır takınıyosunuz kusura bakmayın ama sizin zihniyetinizden hiçbişey olmaz. Oyun sektörünüde siyasete alet ediyosunuz. Olumlu görüş yapacağınıza saçma sapan yorumlar yapıyosunuz. Birisi Osmanılı'yı kötüler birisi devleti kötüler ulan Osmanlı senin tarihin.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ülkemizde oyun sektörü son zamanlarda çok oynak,Minecraft yasaklandı rezil olduk üzüldük. Aral'a soruşturma açıldı sevindik şimdi de bu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ula madem paranız vardı minecraft hakkında doğru dürüst araştırma yapıp öyle ahkâm kesseydiniz. Hem ülkenin oyun sektörü prestijini yerle bir et sonra da pazar payı arttırmayı hedefle.

    Neyse en azından 40 yılın başı oyunları adam yerine koyan oldu. Hiç yoktan iyi mi? Evet kat kat daha iyi.
  • zamanında küçük bi uğraş ile oyun yapmıştım cidden sevmek gerek bu işi sevemedin mi olmuyor
    bana göre değil mesela ben bıraktım :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • O büyük şirketler holdingler bu sektöre yatırım yapmadıkça ilerleyemeyiz, artı ülkemizde oyun programlama ile ilgili eğitim sistemi bile yok. Türkiye'deki programcılar eğitim amaçlı simülasyonlar yapacak yetmeyecek yine elin yabancı firmasına para verilecek..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Azcık geç oldu bu atılım fakat çokta fazla geç sayılmaz. Özellikle ülkenin tanıtımına da önem vermeleri iyi olmuş. Zira, elimizde o kadar çok zengin senaryo var ki, yap yap bitmez..

    Amerika elindeki 3-5 olayı sürekli sürekli beyaz perdeye ve sanal aleme aktarıyor. örneğin; kovboylar, vietnam, ırak, afganistan.. Hep aynı olaylar... Artık diğer milletlerinde tarihlerini, efsanelerini, mitolojilerini aktarıyor. Çünkü elde bişey kalmadı.

    Ama bizim tarihimiz, efsanelerimiz, destanlarımız, yaşananlar ve bunlardan oluşturulabilecek kurgular o kadar fazla ki. Eski filmlerimizdeki hikayeleri bile kullansalar, başlangıç için idealdir. İlla ki gerçeğe dayanmasa bile eski Türk devletinden birçok hikaye kurgulanabilir. Mesela Osmanlı'da yaşayan bir kabadayı hikayesi.

    1. dünya savaşından bile birçok hikaye çıkar ve ya gerçek olmasa bile farklı hikayeler yazılır. En yakın ihtimalle söyleyecek olursam Çanakkale Savaşı, en uzak ihtimalle Doğu Karadeniz halkının Rus ve Ermenilerle olan mücadelesi.

    Biz, birçok kültüre, dile, mitolojiye, geleneğe sahip büyük bir milletiz. Binbir çeşit kültürel zenginlik elimizde. Fakat bunu kullanmayı bilmiyoruz. Ama eminim, bu yolda birçok güzel eser bizleri bekliyor olacak.

    Birçok genç arkadaş, hep "Oyun nasıl yapılıyor? Nerden başlamalıyım? Nerde öğrenebilirim?" gibi sorular soruyor. Devletin böyle bi atılım yapması demek, özel sektördeki eğitim kurumlarının da bu işe yönelmesi demek. Yani oyun geliştirme üzerine eğitim programları açılabilir eğitim kurumlarında ve hatta üniversitelerde! Ayrıca dışardan yatırımcı gelmesi ve bizim de şirket kurma ihtimalimizi göz önünde bulundurursak, birçok iş imkanı olacak gibi gözüküyor.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • adam oyuna destek olucaz diyo bazı yosun kafalılar ona bile laf söylüyo... sizin amacınız üzüm yemek degil bagcıyı dövmek

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Günaydın Türkiye

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • devlet oyun sektöründe dönen paranın farkına vardı.

    önce firmalara inceleme yapılıyor. sonrasında yerli oyunu koruma kapsamında vergi gelir. ufak yatırımlarla da girişimci itelenir. gelsin kârın bir kısmı.
  • Bende devlet destek çıkacak sandım, tek dertleri paraymış...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Geç olsun güç olmasın.Şu Anal soruşturması sonucuna göre bu desteğin ve alacağımız payın ne olacağı belli olacak.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Basollo.Bianchi

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: volkancode<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Basollo.Bianchi<br><br>oraya buraya laf atıcağınıza evde bi oyun motorunu öğrenin bi 3d model yapmayı deneyin bağımsız basit oyun yapmayı deneyin öyle oturduğunuz yerden laf yetiştirmeyin.</blockquote><br><br>bi rahat bıraksalar bizi neler başaracaz da işte yok rahat bırakmıyorlar. Gelmiş burada '3d model öğrenin' diyor, dindar nesil yetiştireceğiz diyen birisinin laneti altında 3d öğrenin diyor bunu da ciddi ciddi diyor . Biz 3D motoru bırak işletim sistemini hatta teknolojik faaliyetleri iyiden iyiye öğrenip öğretiriz ama önce sen bilimsel bir eğitim sistemi getir sonrasını bize bırak.</blockquote><br><br>seni tutan mı var evinde elini kolunu bağlayan mı var. öğret git youtube da rehber video çek seni tutan yok. size kalsa dinsiz pc başında klavye artisliği yapan tembel nesil yetişecek zaten.



    Ben bu saatten sonra ne öğrenicem geçmiş gitmiş benden önemli olan gelecek nesil ben gelecek nesil açısından düşünmüştüm. Öğren yap demesi kolay. Zaten bu tip şeyleri yapanlar yine ülke dışından yapıyorlar 'Nedense' .

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 96makif

    ulan ne kadar beyinsiz insanlarsınız devlet bi gelişme gösteriyo siz buna bile tavır takınıyosunuz kusura bakmayın ama sizin zihniyetinizden hiçbişey olmaz. Oyun sektörünüde siyasete alet ediyosunuz. Olumlu görüş yapacağınıza saçma sapan yorumlar yapıyosunuz. Birisi Osmanılı'yı kötüler birisi devleti kötüler ulan Osmanlı senin tarihin.


    Siyasete alet etmeyelim de ne yapalım atamaları görüyoruz lütfen az biraz mantıklı düşünün neden böyle davranıyor olduğumuzu anlarsınız sanki biz çok meraklıyız eleştirmeye biz de isteriz yapılan gelişmenin samimiyetine inanmak ama şu şartlarda bu çok zor göreceksiniz hiç bir ilerleme olmayacak çünkü karışan o kadar çok bakanlık veya bürokrat olacak ki siz bile isyan edeceksiniz tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Ben hiç samimi bulmuyorum bu açıklamaları. Devlet hangi sorumluluğunu yerine getirdi ki, bu konuda yardım etsin ve öncü olsun ?
    Aksine sürekli üstündeki bütün sorumlulukları atıp tek yaptığı vergi toplamak [satmadık bir şey bıraktı mı?] (o vergileri de gücünün yettiği, taşkınlık , hainlik yapmayan vatan severlerden topluyor)
    Ben kesinlikle iyi bir şey yapacaklarını düşünmüyorum, aksine zor şartlarda ülkenin gelişmemiş oyun sektöründe, bir şey yapmak için çabalayanlardan, nasıl vergi alırız derdine gireceklerini düşünüyorum...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Türkiye de bilim olmadığı sürece eğitim olmadığı sürece hiç bir şey yapılamaz.
    Cahil geri kalmış bir 3. Dünya devletiyiz oyun yapmak neyimize önce önemli sorunları çözelim.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkancode

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: 96makif<br><br>ulan ne kadar beyinsiz insanlarsınız devlet bi gelişme gösteriyo siz buna bile tavır takınıyosunuz kusura bakmayın ama sizin zihniyetinizden hiçbişey olmaz. Oyun sektörünüde siyasete alet ediyosunuz. Olumlu görüş yapacağınıza saçma sapan yorumlar yapıyosunuz. Birisi Osmanılı'yı kötüler birisi devleti kötüler ulan Osmanlı senin tarihin.</blockquote><br><br>Siyasete alet etmeyelim de ne yapalım atamaları görüyoruz lütfen az biraz mantıklı düşünün neden böyle davranıyor olduğumuzu anlarsınız sanki biz çok meraklıyız eleştirmeye biz de isteriz yapılan gelişmenin samimiyetine inanmak ama şu şartlarda bu çok zor göreceksiniz hiç bir ilerleme olmayacak çünkü karışan o kadar çok bakanlık veya bürokrat olacak ki siz bile isyan edeceksiniz tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi.


    hadi len ordan işiniz gücünüz muhalefet sanki bilmiyoruz. sizin daha hiç düşündüğünüzü görmedim ne olursa olumsuz eleştiri yapıyonuz. Oyun sektörünüde düşürüyosunuz siyasete alet ederek farkında değilsiniz. çok siyaset yapmak istiyosan git milletvekili adayı ol yada bi partiye üye ol. Ben matıklı düşünüyorumda sen anlamıyosun. Biz sizin neden böyle davrandığınızı biliyoruz kuyruk acısı. Eğer isyan edilcek bişey olursa öyle konuş. Ülkedeki gelişmeleri görmeyen bi sizsiniz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.