Şimdi Ara

Honor 70 Ana Konu (Sony IMX800 + Solo Cut)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
786
Cevap
37
Favori
57.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Baktım konu açan yok, bir konumuz olsun :)





    Honor 70 Ana Konu (Sony IMX800 + Solo Cut)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4A3289BF -- 28 Ocak 2023; 14:49:18 >



  • Arkadaşlar, MagicUI/OS ile EMUI/HarmonyOS arasında sadece makyaj farkı var. Honor hâlâ Huawei sistemini kullanıyor ve biz de akıcılık, kullanışlılık ve verimlilik açısından bunun nimetlerinden faydalanıyoruz.

    Önümüzdeki hafta müsait olunca bu konu üzerine yazmayı ve bu cihaz için bazı ipuçlarını aktarmayı umuyorum. Şimdilik iki özellikten bahsedeyim:

    Öncelikle pil konusu. Herkesin bildiği ve dilden dile dolaştığı üzere, yeni bir cihazın bataryasının kalibre olması ve şarj tüketiminin tam verimliliğe ulaşması birkaç hafta sürüyor. Fakat bu durum Huawei/Honor cihazlar için ayrıca önemli. Huawei son iki üç sene içerisinde batarya verimliliği ve kalibrasyonu açısından birçok yazılımsal geliştirme yaptı. Bunların size bir seçenek olarak sunulan kısmı, "diğer pil ayarları" sekmesinde gördüğünüz son iki seçenek. Bunların ikisini de aktif etmenizi öneriyorum, dileyen olursa çalışma prensiplerini daha sonra açıklarım. Fakat daha ilginci ve önemlisi şu: Tüm bu geliştirmelere rağmen Huawei cihazlarda da bir bug var. Biz bunu Matepad 11 ana konusunda keşfettik ve bulduğumuz çözüm Honor 70'de de işe yarıyor. Şöyle ki, özellikle büyük güncellemelerden hemen sonra ya da birkaç aylık kullanım içerisinde pil tüketiminde sorun yaşamaya başlayabiliyorsunuz. Bu sorun genellikle bir ara/küçük güncelleme ile çözülüyor fakat bunu beklemenize gerek yok. Çünkü bu cihazlarda soft-reset özelliği aynı zamanda batarya kalibrasyonu olarak çalışıyor. Oldukça garip bir durum ama birçok kişi deneyip teyit ettiği için artık kural olarak kabul ediyoruz. Özetle: Güncellemelerden sonra ve hatta her iki üç hafta içerisinde soft reset işlemi yaparsanız bataryayı kalibre etmiş ve verimlilik kayıplarından kurtulmuş olursunuz. Soft reset cihazda hiçbir değişiklik yapmıyor malûm, endişeniz olmasın, görünürde "yeniden başlat" yapmaktan farkı yok. Uygulamak için cihaz açıkken "ses kısma" ve "güç" tuşlarına aynı anda 5-10 saniye basılı tutun ve cihaz kapanıp titreşim geldiğinde bırakın.

    Uzatmadan ikinci özelliğe de değineyim, bunu çoğunuz biliyorsunuzdur zaten. Bir Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız ve özellikle kulaklığınız AptX codec desteğine sahipse, öncelikle kulaklık Bluetooth ayarlarından "yüksek kalitede ses aktarımı" gibi bir özelliği aktif etmeniz gerekiyor. Bu tuhaf isim basitçe AptX'i devreye alıyor, hemen ardından Snapdragon bildirimler çubuğunda kendi reklamını yapacak zaten :) Fakat daha önemlisi ses ayarlarında. Bir kulaklık ya da hoparlör bağlıyken aktif olan Honor Histen özelliği, Honor'un doğrudan Huawei'den devraldığı ve oldukça başarılı bir mastering yazılımı sunuyor. Burada birçok farklı seçenek var fakat müzik için kesinlikle "gerçek ses üretimi" seçeneğini aktif etmenizi öneriyorum. Farkı kendiniz de göreceksiniz.

    İyi forumlar.

    Ne ise ne gördümse onu yazacağim.. Galiba bu yazacağim yorum En genel En kullanıcı yorumu gibi yorum olabilir, sebebini şöyle açıklayacağim..


    Honor 70'i 2-3 ay önce şirket telefonu olarak aldık, ben şahsen üstün körü deneyimledim, öyle çok detaylıca kullanmadım Ancak şirkette masa masa dolaşıp sürekli aktif şekilde kullanımda telefon.. Bu yazacağim yorumda sadece benim değil, şirkette "Telefonu kullanan 5 farklı kişinin" deneyimini yazacağim...


    İlk olarak Ses kalitesi; bir kere bu telefonun en kötü en eksi tarafı MONO hoparlör olması, arkadaş senin tırnağın etmeyecek 5 para etmez telefonlar bile iyi kötü Stereo geliyor.. Çin pazarında ekstra hoparlör parça fiyatı 0.45 cent'e tekamül ediyor. ?? Hepimiz biliyoruz ki o ekstra 0.30-45-50 centlik harcamayı 5-10 Dolar olarak yansıtıyor markalar ürettikleri telefona, yani maliyetide yok Stereo olmasının. Stereo özelliği Pro versiyonlarında var, TR'e Pro versiyonlarıda gelmediği için bulmakta imkansız..


    Ekran; bencede idare eder seviyede ne çok çok süper, ne de IPS denen çağ dışı saçma sapan panel kadar kötü değil.. Bence fiyatının ederini veren bir ekranı var telefonun.. Kullanıcısının pek şikayet edeceğini sanmam.. Yinede ekran konusunda en net fikir mağazada deneyimlemektir derim... Ekran farklı bir konu gerçekten, kime göre yeterli kime göre yetersiz tartışması uzar gider.. Bence idare eder seviyede.


    Tasarım; Bence uzun uzun söylenecek pek bir şey yok, Premium bir tasarımı var telefonun, elde tutuş hissiyatı çok iyi.. Şahsen benim için pek sıkıntı olmasa da çok fazla parmak izi kalıyor telefonda..


    Yazılım arayüz; Şu ana kadar dediğim gibi ofiste sürekli onun bunun elinde, daha dondu takıldı kapandı çatladı patladı diyen hiç olmadı.. Bu da demektir ki Honor Yazılım konusunda başarılı.. Akşama kadar telefon sürekli aktif şekilde görüşme halinde, boş anlarda illa ki birilerinin elinde, bazen iş çıkışı birilerinin elinde ya dizisini izliyor ya müzik dinliyor, bu kadar ortalık malı olmasına rağmen telefon işini yapabiliyor.. Geçenlerde bilenler bilir, telefonun cihaz özellikleri kısmında telefonun kaç saat çalıştığını gösterir telefon hakkında kısmında, 8 gün hiç kapanmadan hep aktif şekilde cihaz çalışmış, ondan öncede yine böyle süreler olmuştur diye düşünüyorum..


    Vee EN EN EN KRAL özelliği.. Aktif yoğun kullanılan bir ortamda can alır can verir o müthiş özellik.. HIZLI ŞARJ.. 66 watt şarj ile şirkette sürekli bu telefonun şarjı neden bitmiyor diye goygoy yapılıyormuş ilk zamanlar.. Sonra farketmişler birileri aman arama gelir derdiyle 5 dk, 10 dk, 15-20 dk sürelerle sürekli şarj edince şarj hep %60'larda bazen hep %100'de...   Ofiste biri eşine bu telefondan hediye etmiş mesela, kullana kullana sevmiş telefonu..


    Bence şuan piyasanın Poco X4GT ile beraber en F/P telefonlarından biridir Honor 70.. Şubat sonu mart başı gibi 2023 model telefonlar TR'e gelmeye başlayacak, ilerleyen dönemlerde stoklar iyice azaldıkça ya bulunması ya da fiyatı almak isteyeni zorlayacak o çok belli. Honor 80 ve 80 Pro gelebilir deniyor illa Honor almak istiyorum diyen varsa bir araştırsın..

    Valla hocam ben S20 FE'yi 2-2,5 ay kullandım hala elimde satacağım. Cihaz amiral gemisi özellikleri var evet ama kullanırken keyif alamadım bir türlü cihazdan. Şimdi ikisini de karşılaştırıyorum da Honor 70 ekran ve akıcılık konusunda gerçekten keyifli bir cihaz.


    OIS yok ama EIS konusunda gördüğüm en başarılı cihazlardan biri, gerçekten video çekerken sarsıntıyı ciddi manada önlüyor. Uzun kullanım sonrası tekrar deneyimlerimi paylaşırım tabiki.


    Stereo hoparlör olsa iyi olurmuş. Mono hoparlörlerde yine çok berbat diyemem tatmin edici bir ses kalitesi var.


    OIS + Stereo hoparlör + SD8xx işlemci ile fiyatı neredeyse 2 ye katlardı bu seferde f/p cihazı olmaktan çıkardı.

    İşlemci konusunda gayet yeterli takılmayan, donmayan, uygulama açılışları hızlı bir işlemci. Burada tabiki yazılımın stabilliği de etken.


    Pili bitecek mi derdi yok :) Hafta sonu tam tamına 2 gün gitti pili, AOD ve dinamik 120Hz aktif olduğu halde. Cihaz günlük yoğun kullanımda 24 saat beklemede 8+ saat ekranı rahat veriyor tabiki kullanım şekline de bağlı.24 saatlik kullanımda sürekli navigasyon açık veya işlemciyi yoran işlemler ile 6 saate de düşebilir, sürekli video vs. 9 saate de çıkabilir.


    IMX800 sensörü çok başarılı, gayet güzel resimler çekiliyor ama tam IMX800 beklenen performansı veremiyormuş gibi hissettim yanılıyorda olabilirim, GCam port bulup onunla da karşılaştırmak lazım ama bu cihazın kamerası kötü diyen çıkmaz, Dxomark puanıda iyi :)


    Yazılım konusunda bir bug farkettim, Macrodroid uygulamasını (otomasyon) kullanıyorum, gerekli erişilebilirlik özelliklerine izin verdim ama mesela PrivateSpace alanına geçip (2.alan) tekrar geri döndüğümde izinleri kaldırıyor tekrar izin vermem gerekiyor. Bu bug uygulama ile ilgilide olabilir telefonun yazılımı ile ilgili de olabilir. Onun dışında sorun çıkarmıyor. Çözmeye çalışıyorum.


    Samsung arayüz özellikleri ve kişiselleştirme konusunda Android platformunda One UI ile en başarılı arayüze sahip ama neyse ki Android, IOS gibi kısıtlayıcı olmadığı için 3.parti sağlam yazılımlar ile kişiselleştirilebiliyor :)

    Telefonu 15 Aralık'tan bu yana kullanıyorum. Eski telefonum Xiaomi Mi6'yı yaklaşık 5,5 yıl kullandıktan sonra, uzun incelemeler sonrasında aldım Honor 70'i. 2 aylık kullanım süreci sonrasında, hergün iyi ki almışım dediğim bir telefon oldu. Özellikle fotoğraf çekmek büyük keyif. Düşünenler için bir makro denemesi bırakayım buraya.

    Çok karmaşık özelliklerden hoşlananlara arayüz "basit", sadelik sevenlere arayüz "Stabil" gelecektir. Ne kadar saçma Çin uygulaması, o kadar arka planda işlem. Honor'da bunlar yok saf android var sanki, telefonu yoracak MIUI gibi bir arayüz yok. 4 Gb ram olan iphone modelleri neden 6-8 gb android telefonlardan daha seri ? Çünkü stabil bir arayüz var. Üstelik işlemci güçleri yaklaşık olarak aynı. Bu telefon da Android tarafının en akıcı telefonlarından biri. Hangi pencereden baktığınıza bağlı.

  • Hayırlı olsun iphone 14 promax kullanıcısı olarak bu telefon dikkatimi çekiyor. Tasarımına bayıldım
  • fotoburak F kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Açıkçası son zamanlar iphone 11 dahil samsung A73 vs s20FE kullandım. S20 FE'den bu cihaza geçtim. Tasarım, ekran, kamera, pil, performans ve akıcılık harika. Iphone'daki akıcılık bunda da var Vatan bilgisayarda inceleme şansınız olursa inceleyin derim.

  • Tasarımı gerçekten güzel olan telefon. Aralıktan beri takip ediyordum birkaç gün önce aldım. Akıcı, hızlı bir telefon. Micro SD kart girişi yok, keşke ülkemize 256 GB versiyonu da gelseydi dedirtti ama yine de aldım Honor 70 Ana Konu (Sony IMX800 + Solo Cut) 

  • Cihazı ben de arkadaşımda inceleme şansı buldum. Bildiğiniz Huawei cihaz. Ek olarak Google sistemlerine entegre. Akıcı ve fotoğraf kalitesi de gayet iyi. Oled ekranı da tatmin edici. Özellikle Pro+ modelini çok merak ediyorum. Ülkemizde ucuza satıldığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 28 Ocak 2023; 13:45:19 >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Açıkçası uzun zamandır bir Samsung kullanıcısı olarak inanılmaz keyif aldığım bir cihaz oldu Honor 70. Çok akıcı, animasyon geçişleri çok iyi, hala bazı yazılım eksikleri olsa da (Mesela yoyo asistanda ai touch vs gibi özellikler Çin de mevcut maalesef, eskiden huawei de vardı bunada zamanla gelir yazılım güncellemesi ile) herhangi bir kasma donma takilma yaşamadım. Samsungta aradığım bazı özellikleri 3.parti yazılımlarla kapattim :) Bixby rutinler yerine macrodroid kullanıyorum zaten daha kapsamlı (zaten yıllardır kullandığım bir uygulama), galeride nesne silmeyi Retouch uygulamasiyla, resimden metin ayıklamayi Google Lens ile hallettim vs.

    Özellikle tasarım, ekran, kamera, pil ve akıcılık konusunda efsane bir cihaz olmuş.
  • EmreCan101 E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam :)
  • Ben de çok beğendim hocam cihazı. Samsung yerine çok iyi bir alternatif olmuş honor markası. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam.

  • Honor x9a diye model çıkmış Hepsiburada satacakmış
  • Bu cihaz için orijinal veya iyi bir şarj kablosu arıyorum. Nereden bulabilirim?

  • Ekran kenarları eğimli mi?
  • tuncay altuntoprak T kullanıcısına yanıt
    Eğimli hocam.
  • fotoburak F kullanıcısına yanıt
    Özellikler Honor 70 e göre çok zayıf.
  • Google sıkıntısı yok değil mi?

  • Şu Telefona 8 Serisi bir SD işlemci koymayan ve koca IMX800’lü sensöre OIS koymayan Honor’u Allah davul etsin.
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt
    Yok herşey harika çalışıyor.
  • Ben cihazı satın almadım ama yakından inceledim. Çok yakın bir arkadaşım kullanıyor.

    İşlemci olarak hiçbir eksiği hissedilmiyor. Cihaz çok akıcı.

    Kamerada da eksik görmedim. Tabi detaylı çekimler yapmak lazım. Akşam gibi.

    Bu fiyat bandında alanı pişman edeceğini düşünmüyorum. Özellikle s20FE yerine tercih edilebilir.
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Fiyatta zaten cortluyor. Hadi 1000TL indirimle 11.000TL olsun.

    11.000TL ona vereceğime FE’ye veririm daha iyi. Hem OİS var, hem de daha çoğu amiral özellikler var. Özellikle 865 var.
  • Benim elimde fe var hocam. Hiç öyle amiral mamiral falan değil. Hele yazın ekran kısması insanı deli eder. Fethiye'de yaşıyorum. Yazın güneş altında cihazın ekranı yok oluyor. Evden çıkmayan için güzel telefon.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.