Şimdi Ara

Greenberg Xbox Scorpio Hakkında: 'Canavar için Hazır Mısınız?!” (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator


    quote:

    Orijinalden alıntı: AlfieLowis

    Benim guldugum sey su, burada o exc bu exc diye savunan PS fanboylari gunun sonunda Fifa BF oynuyor ve Exc oyunlardan bahsedip xbox i kotuluyor



    PS Markasi bu gen kendisine yakismayan Exc oyun ozelligini kaybetmistir bana gore

    1. Ps4 un olum tarihi 2016 .

    Resimlerde bile pro nun altina konmus. Cok yazik.

    2. Ps4 u aldiracak 2 oyunun bulunmasi.



    3. Ps connectivity acisindan Yerin dibine giren, PS denince aklima jailbreak gelen ve bu da yetmezmis gibi sadece 2 tane aldiracak oyun bulunan bir konsol olmustur.



    4. Ps4 un vefatinin yasandigini gelen 900-1080 haberlerinden hemfikiriz degil mi? Evet ps4 oldu. RIP



    5.gelelim proya, kendisi 4K diye cikan most power console diye adlandirilan ama 2013 de cikan ps3 oyununu 4K 30Fps de calistiran bir konsoldur. (Simdilik) yarim horizon geldiginde pro nun cosucagina eminim.



    6. Bu cosma pek uzun surmeyecek. Cunku scorpio daha guclu bir console.



    7. Simdi PS4 oldu, e psPro da simdilik birsey yok. Ne yapacak kullanici? Fifa BF re6 gibi 3.parti oyunlari oynamak zorunda kalacak.



    8. 3.parti oyunlari oynarken yasadigi lagli, berbat server kalitesini deneyimlemesini bir kenara koyarken, aylik aldigi SAKA gibi Plus oyunlari yok mu.iste orada hersey bitiyor.



    9. Su gunlerde exc diye ps alan kullanici Lagli fifa oynayip bunun yani sira Noise cancelling gibi party ozelligi olmayan bir console kullanip, ustune ios da oynadigim mini twist kalitesinde oyunlari sozde " Hediye" olarak aliyor.



    10. Gercekten Hem 2105 yada 2109 mu desem? Yillarinda cikacagi oyunlari bekleyip ucuncu parti oyunlarda takilan ve ucret odedigi icin fanboyluk yapanlar maalesef var.



    11. Yarin the last of us ps4 icin iptal edilip, ps4 pro icin cikarsa orada PS fanboylarinin aglayislarini gorecegim.



    Cunku bu firma show yapma derdinde. PS4 alsinda, biz spiderman oyununu ps5 icin yapalim. Countdown a yakin PS icin iptal ederiz zaten o zamana kadar unuturlar.



    Ps kirdirilmaya layik bir console dur. Oyununu oynarsin bitirip bir yere kaldirirsin. Bu console da babasinda olmayan online connectivity ozelligini ne kadar allayip pullasan da BEN yemem. Ps5 pro yu alirim. exc oyunlari oynar bir kenara firlatirim. Acarim xbox da fifa yi , yanina snap olarak koyarim intunein radio mis gibi lagsiz, arapsiz oyunlarimi oynarim.



    Günlerdir güldüğünü ifade ediyorsun ama bizler de yazdıklarına kopuyoruz. Kafanızın almadığı, alğılamadığı mesele şu, bahsettiğin multiplatform oyunlar her iki konsola da geliyor, hatta PC'ye de geliyor çok büyük bir kısmı, Red Dead gibi istisnaları var onun da. Yani kullanıcı her iki platformda aynı multiplatform oyunu oynayabiliyor, buraya kadar sorun yok. Peki kullanıcıları platformlardan birini seçmeye iten faktörler nelerdir.

    - Konsolun sunduğu güç
    - Konsoldaki exc. oyunlar
    - Konsolun Live, PSN gibi hizmetleri
    - Fiyat
    - Erişilebilirlik (Her ne kadar ülkemiz için gerekli görünse de, Xbox One ilk çıktığında sadece 11 ülkede resmi olarak satıldı)

    Gücün önemli olmadığını bir çok nesilde defalarca gördük, rakiplerinden bariz bir şekilde zayıf olan konsollar PS2, Wii gibi konsollar çok daha iyi satış rakamlarına ulaştılar.

    Exc. oyunların önemini, PS2-3'te defalarca gördük, bu konsollar exc. oyunları ile rakiplerinden daha dezavantajlı durumda olmalarına rağmen başarılı oldular. Yalnız PS4 hem exc. oyun olarak daha iyiydi, hem de güç olarak.

    Geçen nesil Live, PSN'den daha kaliteli olması nedeni ile konsolun başarılı bir dönem geçirmesine sebep oldu ama artık bu avantajda ortadan kalktı.

    Fiyat için en güzel örnek Wii'dir, Amerika gibi bir ülkede bile Wii büyük başarılara imza atmakla kalmadı, dünya genelinde 7. nesili galip bitirdiler.

    Erişilebilirlik ise daha çok ülkemiz gibi küçük pazarlar için önemli, burada ülkemizde Xbox markasını seçen insanları anlamak mümkün değil. Oyunlara erişim zor ve pahalı, konsol olması gereken fiyattan çok daha pahalıya satılıyor (XBox One S fiyatıyla güzel bir örnek) oyuncu topluluğu çok kısıtlı.

    Bu açıdan bakınca bu nesilde hem gücü, hem de exc. oyunları ile PS4 rakibini deyim yerindeyse ezim ezim ezmiştir. Devamında da, fiyat avantajı ve exc. oyunları ile rakibini yine ezmeye devam edecektir.

    Gelelim noise canceling dediğin olaya, bunu konsol değil, kullandığın mikrofon yapar. Piyasada 30-40 liraya işini görecek bir dünya kulak içi kulaklık var, paraya kıyarsan kulak üstü çok daha iyi modellere erişebilirsin. Senin gibi normal kutudan çıkan kola burun kıvırıp, 150 dolarlık Elite kolu savunan ve alacak birisi için sorun olmamalı.

    Lag olayına, internet hizmetleri kalitesine gelince forumun Xbox bölümüne kısaca bakmak yeterli. Adamlar konsolun amiral gemisi sayılabilecek Halo 5 gibi bir oyunda bile online maç için dakikalarca bağlantı bekliyor, yetmiyor kopmalar, düşmeler, ardı ardına açılan DMZ konuları, kredi kartı sorunlarını cesaret edip dile getiren, sonra bölümün azılı üyeleri tarafından aforoz edilircesine kovulan, mesajları, konuları sildirilen insanlarla dolu. O çok övülen Live'ın gold hizmetlerine millet 2 ay erişemedi, konusu hala Xbox bölümünde durur.

    https://forum.donanimhaber.com/gold-uyeligi-yok-gosteriyor--118010040

    Artık şehir efsanesi haline gelmiş "PS4'te 2 tane exc. oyun var" meselesi de ayrı bir komedi. Adamlar bir dünya exc. oyun duyurdu, bir dünya da exc. oyun çıkardı. Sırf senin ve senin gibi nerd Amerikan bebelerini vurmaktan bıkmayan zevksiz oyuncular beğenmiyor diye çıkan oyunları yok saymak fanatiklikten başka bir şey değildir. Benim gözümde Tearaway, Gravity Rush oynamayan oyuncu değildir mesela.

    Biraz uzun oldu ama mesnetsiz iddialarınıza çocuklar dahi güler duruma geldi. Madem bu kadar saplantılısınız, saplantılarınızı kendinize saklayın, şimdi o Elite kolunu al ve bu konudan yavaşça uzaklaş...

    o soyledigin 2 oyun tearaway ve gr i bizzat oynadim. Yasasin senin gozunde oyuncuymusum!



    Dostum o 2 oyun da VITA oyunu. Ben burada safkan ps4 oyunlarindan bahsediyorum. Mesela Bloodborne ve uncharted gibi. Baska yok. Anlamiyor musun. Ama remastered var :) hem de bol bol hatta ps2 oyunlari da var 45 tl ;) this is for the players!!!!!!



    Noise cancelling xbox kutusundan cikan kulaklikta varken ps de neden yok oyleyse? ayrica ps Pro alan kullanici bile kopru altlarinda satilan kulakliga sahip olurken daha neyi savunuyorsun Goldwireless kullaniyorum gayet memnunum orasi ayri.



    Elite kumanda ile kutudan cikan arasinda " kumandanin body si" olarak nitelendirebilecegim tutus yerleri vs cok farkli degil. Hadi bu bir kenara , kutudan cikan kumanda ile DS4 arasinda Ergonomi kalitesi olarak cok fark var. ama ben bundan bahsetmiyorum burada cunku opsiyonel. Bana tarih ver tarih. Death stranding 2134 de cikar mi sence? :) (!)



    Psn ile live arasinda daglar kadar fark var. Bunu cok iyi biliyorsun. :)



    Ben PS formunu birakali cok oldu. O kalabalik ve seviyesiz yerde bulunmak hosuma gitmiyor :)




  • Fiyatı yüksek olacak exc oyunu olmayacak. Türkiye de xbox one'dan dahi daha az satar gibime geliyor hatta onu geçtim Nintendo Switch bizde resmi olarak bulunmasa dahi daha çok satar bu scorpio'dan. Elinde ps4 olan birçok kişi switch'e sıcak bakıyor ama scorpio'ya bakmıyor. insanlar ikinci bir konsolu farklı oyunlar için alıyor genelde. Yahu adam sen Halo'yu dahi pc'ye getirirsen konsolunu niye alsın insanlar kasayı tv'ye takar yine oynar tv'de.
  • Canavara bak anca kurabiye canavarı olur Ps4 karşısında. God of war 4 , the Last of us 2 bile scorpio çöpünden daha çok satar dünyada eminim.
  • Exc oyun. Senede 2 tane oynamak istediğin çıksa oynama süresi taş çatlasın 15 saat olsun. 3 günlük kiralarsın ps4. Keyfine bakarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4k oynamak istersek zaten gider pc toplarız 4 bin tl ye 4k oynariz . ben zaten scorpio fiyatınin ps4 pro dan 50 dolar fazla olacağini düşünüyorum buda ülkemize 300 tl olarak etki eder buda almama engel olan bir neden benim için
  • God Eater Resurrection
    God Eater 2: Rage Burst
    Helldivers
    I Am Setsuna
    Nier: Automata
    No Man's Sky
    Street Fighter V
    Toukiden: Kiwami
    Ys Origin
    Dead Nation: Apocalypse Edition
    Deception IV: The Nightmare Princess
    Dragon Quest Builders
    Dragon Quest Heroes II
    Gravity Rush Remastered
    LittleBigPlanet 3
    Resogun
    Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness
    Sword Art Online Re: Hollow Fragment Director's Cut
    Sword Art Online: Hollow Realization
    World of Final Fantasy
    Alienation
    Bloodborne
    Driveclub
    Driveclub Bikes
    Gravity Rush 2
    Horizon Zero Dawn
    Infamous First Light
    Infamous Second Son
    Killzone Shadow Fall
    Knack
    The Last Guardian
    Nioh
    The Order: 1886
    Ratchet & Clank
    Score Rush Extended
    Shadow of the Beast
    Tearaway Unfolded
    Uncharted 4: A Thief's End
    Until Dawn

    Bunlar çıkan ve çok yakın zamanda çıkacak olan oyunlardan bir kaçı. Yani illaki senin sevdiğin türde mi olacak oyunların kaliteli sayılabilmesi için? Ki bir yıllık dönemde de bir dünya 3A exc. oyun var. Ama bir defa kafana yer etmiş, "2 tane exc. oyun var" Bunlar ne peki diye adama sormazlar mı? Zaten konsolun esprisi burada, bu yüzden daha fazla satıyor. Her zevkten, her yaşa, insanların sevebileceği türden oyunlar bunlar. Sen sevmiyorsan, sevdiğin platforma yönelirsin olur biter ama sadece kendi bakış açından bakarak ürettiğin tezlerin başkaları için geçerli olamaz. Bak forumda onca insan neler yazmış, demek ki seven birileri, oyunlardan memnun olanlar var. Konuda topu, topu 2-3 tane her zaman aynı şeyi papağan gibi tekrar edenler hariç tabii. Birisi zaten bildiğin yalancının önde gideni, şükür bloklu olduğu için son dönemdeki kuyruklu yalanlarını görmek, okumak zorunda kalmıyoruz.




  • Koca forumda 3 kişi xbox ı savunuyor ve bunlarda ne yazık ki troll! kim bunlar scorpio bites a pony, pinky demon, alfielowis. Xbox ın düştüğü aciz duruma şu forumdan bile örnek verebiliriz.
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt
    Pardon ben oyun oynuyordum yakalayamadım davayı, bir sonraki duruşmaya katılırım olur mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç : Scorpio yu alanlar çoğunlukla xbox kullanıcıları olacak . Performans canavarı isteyenler pc lerini aylar önce alıp kullanmaya başladı bile ...
  • scorpio denen oyunsuz alet tlou2 nin veya yeni gow un satış rakamlarını bile geçemez.
  • AlfieLowis denen gereksizi dikkate almaya deymez.bu arada aradaki fark kaç milyon oldu ? :D :D
  • Greenberg Xbox Scorpio Hakkında: 'Canavar için Hazır Mısınız?!”
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 980Ti Satılır.

    Ulan o değilde bu alette bi kötü çıkış yapsın sen ne yapacaksın nereye kacacaksin onu merak ediyorum

    Biz Microsoft var olana dek Xbox ile yaşamaya devam edeceğiz bir ömür boyu bu markanın fanı olmak bizim boynumuzun borcu. Bizi Sony gibi itici firmaların eline düşürmeyen Microsoft'a sonsuz teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony nin ne iticiligini ve microsoftun ne iyiliğini gördün? Gerçekten çok merak ediyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kennnn

    Tarihi kafanıza göre yontmayın sega dreamcast'in piyasadan çekilmesinin sebebi edilen zarar ve sony gibi yaygın ve güçlü bir şirket olmamasıydı. Dreamcast'te yer alan bazı oyunların eşi benzeri yoktu. Ayrıca ps1 dreamcast'in rakibi değildi ps1 zamanın da saturn vardı. Ps2 ise sega dreamcast konsol üretimini durdurup bir daha konsol yapmayacağım deyince rakipsiz kaldı ve bunu değerlendirdi. Bak yine yanlış yazmışsın Ps2 sega dreamcast'ten görsel olarak bazı konular da daha iyi bir konsoldu geri falan değildi ancak konsolun sonunu getiren olay seganın kendisi oldu oyunları gayet kaliteliydi.


    orada anlam kayması olmuş sanıırm. ps1 ile dreamcast'in aynı nesilde olduğunu söylemek istememiştim. ps1'in karşısında saturn vardı.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

    Konu Canavar Scorpio ama konudan çıkmayanalar herşeye muhalafet, yaşından başından utanmayan, beyni olgunlaşmamış, her .oka kendince cvp yetiştirmeye çalışan, trollerin trollü tiplerden geçilmiyor. Ulan sizin gibileri üzerinize benzin döküp yaksak %99 cennete gideriz herhalde.


    Playstation veya Nintendo haberlerinde ilk yorumları yazarak trollük yap sonra burada ''konu canavar'' diye sayıkla...Nasıl bir zihniyetse kendi yaptığını görmeyip başkalarına laf edebiliyor. Kullanıcı adın Pembe Şeytan ve başkalarının üzerine benzin döküp yakarak %99 cennete gidebileceğini bile düşünüyorsun. Nefret söylemine dur diyen yok nasıl olsa... Ben sana Microsoft'un gidişatından bahsedeyim ki görünen köy kılavuz istemiyor. Bu sene Scorpio'yu piyasaya sürdükten sonra o kadar yatırımla başarısız olup konsol piyasasını tekrardan Sony ve Nintendo'ya bırakacak. Rakiplerine geliştirdiği Minecraft ve bilgisayara yaptığı 3. parti firma rolünü diğer konsol firmalarına oyun geliştirirek devam ettirecek. 25 milyon Xbox One sahibi içinde 4 ayda 1 milyon küsür satabilen Gears of War 4'ten, konsol çıktığından beri 1 milyonu zorla aşan Sunset Overdrive, Ryse: Son of Rome, Rise of The Tomb Raider, Forza Horizonlara, efsane olacak denip 500 bin satan Quantum Break veya 150 bin satan ReCore ile 70 bin satan Killer Instinct gibi oyunlarla 3. parti firmaların arasında da yok olup gidecektir. Çünkü bu oyunların aldığı puanlarda satış rakamları da rakiplerinin yanında oldukça komik duruyor. Hazin sona şimdiden kendini alıştırmaya başlamanı öneririm, çünkü Akrep(Scorpio) etrafı ateşle çevrilince iğnesini kendine saplar, sen ve senin gibiler ne kadar yellesede firmaya para olarak gitmiyor.




  • hazırız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 3 Ocak 2017; 19:19:15 >
  • İki konsolu da kullanmıyorum ama sırf PS4 prodan iyi bir cihaz olacak diye kıskançlıktan Xbox one'ı kötüleme gelmişsiniz.Ki bu cihazda Xbox one'ın politikaları geçerli olacak mı belli değil.Çıkan oyunlar PC ye de çıkacak mı belli değil.Konsol büyük ihtimal gears of war 5 ve Halo 6 ile çıkacak ve Microsoft'un partner olduğu vr gözlüklerini destekleyecek yani PS VR gibi sınırlama olmayacak.360 ve One oyunlarını destekleyecek.Kola batarya gelebilir veya G sensör.Kısacası konsolun oyuna dair birçok alternatif sunacağını düşünüyorum.Tasarımının da One s kadar küçük olacağını düşünüyorum.

    Ama tek eksisi film tarzı oyunlar çıkmayacak bence.Sırf film izlemek için bir oyuna 200 TL verenleri üzebilir.
  • 2017 yılının sonunda gelecek konsol nasıl 2017 yılının konsolu olacak? konsol işi hikaye. xbox ve xbox360 almıştım ama artık konsol devri bitti. 2017 nin sonunda da sony nin dedikoduları çıkar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ErrorVerenHesapMakinası

    İki konsolu da kullanmıyorum ama sırf PS4 prodan iyi bir cihaz olacak diye kıskançlıktan Xbox one'ı kötüleme gelmişsiniz.Ki bu cihazda Xbox one'ın politikaları geçerli olacak mı belli değil.Çıkan oyunlar PC ye de çıkacak mı belli değil.Konsol büyük ihtimal gears of war 5 ve Halo 6 ile çıkacak ve Microsoft'un partner olduğu vr gözlüklerini destekleyecek yani PS VR gibi sınırlama olmayacak.360 ve One oyunlarını destekleyecek.Kola batarya gelebilir veya G sensör.Kısacası konsolun oyuna dair birçok alternatif sunacağını düşünüyorum.Tasarımının da One s kadar küçük olacağını düşünüyorum.

    Ama tek eksisi film tarzı oyunlar çıkmayacak bence.Sırf film izlemek için bir oyuna 200 TL verenleri üzebilir.


    geow 5 ve halo 6 mı??? geow 78 ve halo 83 duyurulsun artık yeter.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.