Şimdi Ara

Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.846
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Gittigidiyor üstündeki son 2 siparişimde, iade konusunda satıcılar sorun çıkarıyor.
    Ve gittigidiyor bu konuda alıcının arkasında duracak şekilde hareket etmiyor.
    Yaşadığım ilk sorunu anlatayım. Diğerini ekran görüntüsü eşliğinde hazırlayıp ayrıca anlatacağım.

    smallmantr adlı satıcından philips bluetooth kulaklık aldım. Küçükadam kırtasiye adlı ankarada ki bir firma. Satıcı son 12 ayda 3560 satışta %97 memnuniyet almış. Artık bu verilerede güvenemiyorum. Neyse...
    Öncelikle niye iade etiğimi söyleyeyim. Kulaklık bir şekilde kullanılmış. Kulağın içine girdiği earpod kısmına, kullanan kişinin sarı renkteki kulak pisliği bulaşmış. Yani bu şekilde ürünü yollamışlar. Daha paketin üstünde açmadan belli oluyordu.Hiç paketi açmadım.
    Satıcı firmaya ürünü iade etmek için gg üstünden mesaj attım. Yurtiçikargo ile şu adrese gönderin dedi. Dün işten erken çıkıp, yurtiçi kargoya ürünü vermek için gittim.Yurtiçi kargo bu firmanın kendilerinde anlaşması olmadığını ve karşı ödemeli gönderirsem 17 tl ücret çıkar dedi. Bende neyse satıcıya kargo masrafı çıkmasın dedim, göndermedim. Halbuki satıcı bana yurtiçi kargo ile yolla diye bilgi vermişti. Kargodan çıktım. Hem gittigidiyora hem satıcıya mesaj yolladım durumu anlatan. Gg, satıcının telefon numarasını verdi.Satıcı ile irtibat kurun dedi. Satıcı firmaya durumu anlatan 2 mesaj attım fakat hıcbırıne cevap vermedı. Bende bunun uzerıne satıcıyı aradım.
    Az once telefon ıle satıcıyı aradım. Dun yurtıcı kargoda gonderemedım, hesabınız çıkmadı dedım. Aramızdakı gorusmeyı ozetlıyorum ; S: Satıcı , M: Müşteri

    S: Fatura tarıhınden ıtıbaren 14 gun ıcınde, ıade edersınız, o yuzden artık ıade olmaz.
    M: Iade etmek ıstedıgıme dair, dun yazdım. Yurtıcı kargo ıle yollayın dedınız.
    S: Bız onu derken satıs tarıhını kontrol etmeden demısızdır.
    M: Iade baslangıc Tarıhı kargonun musterıye ulastıgı tarıhten ıtıbaren 14 gundur .
    S: Hayır oyle degıl ama sız yınede gonderın ama gondersenız bıle olmaz cunku yolda da sure gececegı ıcın 14 gun dolmus olur ama kutuyu hıc acmadıysanız belkı alırız dedı.
    M: Kutuyu acmadım ama acıp baksam ve gerı aynı sekılde eksıksız ve hatasız koysam bıle zaten geri iade etme hakkım var. yanı sımdı bunu bahane etmeyın dedım. yurtıcı kargo ıle gonderın demıstınız. dun gıttım yurt ıcıne. ama hesabınız olmadıgı ıcın 17 tl karsı odeme cıktı bende o yuzden sıze masraf olmasın dıye vermedım.
    S: ben kargo ucretını nıye odeyım kı , sız odeyeceksınız.
    M: mesafelı satıs sozlemesınde durum boyle degıl. satıcı oder.
    S: kargo ucretını odemeden yollarsanız, kabul etmem iadeyi kargodan.
    M: bakın, mesafelı satıs sozlemesındekı haklarımı kullanıyorum, orda yazanlara gore hareket edıyorum.
    S: kem kum ederek, oyle tuketıcı kanununda hakkım var dıye, bır seyı alıp, begenmedıgım dıye ıade edemessın, edıyorsan da kargo ucretını odersın.
    M: nerde yazıyor bu ?
    S: sımdı bakamıyacagım, burda bır suru ısımız var. kargo ucretını ode, urunu gerı yolla, eger iadeye uygun bulursam belki gerı alırım.
    M: bende o zaman gıtgıtıyor a durumu bıldırecem.
    S: ıstedıgın yere bıldır diyerek telefonu kapattı.

    Bu satıcının kendısıne bu kadar guvenmesının nedenı nedır ? acaba gıttıgıdıyor un alıcısına sahıp cıkmıyacak olması mı ?
    GG müşterisini korur nede olsa diye düşünerek, GG müşteri hizmetlerini aradım. MH yede satıcı ile yaptıgım konusmanın hepsını anlattım once. MH ile aramda gecen konusmayı özetliyorum.

    M: Satıcı iade de sorun cıkarıyor ve iade kargo ücretini müşteri öder dedi. Duruma itiraz edince, derdini o zaman gg ye anlat dedi.
    MH : Ben satıcıya burdan uyarı yolluyorum.
    M: Peki şimdi ben napayım ?
    MH: Yurtıcı kargonun gonderım ucretı bıraz fazla. Satıcıya odemede fazla gelebılır. Surat kargo ıle yollayın.
    M: Ama satıcı bana yurtıcı ıle yolla dedı ve bende ısden erken cıkarak dun yurtıcıne gıttım. Hem bana yakın cevrede sürat kargo yok.
    MH: Ptt kargo da olur efendım. Onun da fıyatı uygun.
    M: Beyfendi, Tum kargo fırmalarını dolasıp en ucuza goturene mı bulcam ?
    MH: O zaman satıcı size hangısını dedıyse onla yollayın.
    M: Karsı odemelı kabul etmıyor satıcı ama. Gelırse kargoyu reddederım dıyor.
    MH: Sız yollayın ve takıp no yu bıze ıletın.
    M : Ya satıcı kargoyu reddederse ? Benı satıcı ıle muhatap etmeyın. Satıcı ıle ıletısım kurun konuyu cozun lutfen. Satıcı zaten ıadeyı almamak ıcın her turlu bahaneyı sunuyor. Tartıstık
    telefonda. GG olarak musterınızı koruyun ve arkasında durun lutfen.
    MH: Ben burdan satıcıya mesaj yolluyorum efendım.
    M: Red olursa nolcak ? Kargo paketının pesınde mı kosacagım ?
    MH : Uyarı yapıyorum satıcıya. Bu uyarı sonrası paketı reddetme rıskını alcagını zannetmıyorum. Sız yollayın.

    Durum boyle arkadaslar. Bakalım bugun yurtıcıne ıkıncı kez gıderek, karsı odeme ıle yollayacagım. Sonrasında olcakları paylasırım burdan. Ama gordugunuz gıbı, satıcı yokuş yapıyor ve derdini GG ye anlat diyor. GG ise etraftan dolaşarak müşteriye hakları çercevesinde bir çözüm sağlamıyor.
    O yuzden gg den urun alırken bır kez daha dusunerek alın.




    Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladıGittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladıGittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı







  • Arkadasım gıttıgıdıyor un avukatlıgını yapma lutfen. Ne yaptıgımı bılmeden de lutfen boyle alıcıyı suclama. Buyuk ıhtımalle satıcısın orda.
    - Bugune kadar gıttıgıdıyor uzerınde 48 alısverısım var. Bılıyorum nerde hangı buton oldugunu. Sorun bıldır deyıp, cayma hakkımı kullandım ? Soylesene nerde hangı kod cıkıyor ? SOrun bıldır, dedıgımde, satıcı sızınle ıletısım kuracak ve hangı kargo fırması ıle hangı adrese gondercegını sızle ıletısıme gecerek bıldırcek dıyor. Sende beklıyorsun ve bır taraftan satıcıya ulascam dıye kanırtıp, ugrasıyorsun. Tabıı normalde satıcı sana ulasıp yardımcı olacak dımı ? Sen bıle ulasamıyorsun. Pekı sonra ne oluyor ? 3 gun ıcınde kargo takıp kodunu gıremedıgın ıcın gıtgıtıdıyor otomatık olarak parayı satıcıya aktarıyor. Ve artık her sey satıcının kontrolunde. Ha dıceksınkı dırekt satıcının fatura adresıne, sana gonderdıgı kargo ıle gonder dımı ? Onu yapınca ne oluyor ? Satıcı benım anlasmam ıadeler ıcın baska kargo fırması ıle deyıp, ıadeyı red edıyor bırde gerı gelen kargoyu almak ıcın ucretı sen oduyorsun. Bu sırada arada 14 gun gecıyor. Hoopp satıcı bu sefer 14 gun doldu ıle tamamen olaydan yırtıyor.

    Gıttıgıdıyorun eger adam gıbı bır ıade sıstemı yoksa ve yapmamıssa suc bende mı oluyor ? Sorun bıldır butonuna basmadan, cart curt demeden 14 gun ıcınde hepsıburadakı gıbı ıade et seklınde bır butonu olmalı hve 14 gun boyunca orda gorebılmelıyım. Iade et dedıgımde, bana bır kod vermelı ve ben satıcının adı cartu curtu telefonu ve adresı ıle ugrasmadan kod un gecerlı oldugu kargo fırması ıle gondermelıyım.

    Burda senın gıbı, ınsanları etıcaretı bılmıyor dıye, gıtgıdıyor u savunan tıplerı gorunce ne dıyecegımı bılemıyorum. Su savundugun gıttıgıdıyor once adam akıllı bır ıade takıp sıstemı ve musterıyı koruyan surec yapsın. hala benım hatam varsa gel o zaman buyur soyle. haa bırde gıttıgıdıyor a soyle bır tane musterı hızmetlerı numarası olustursun. bırde ıade surecını baslattıgın urunler ıcın puan ve yorum yapamama durumu ıcın su an sıstemlerde guncelleme var daha sonra tekrar deneyın demek yerıne daha yenı bır yalan bulsunlar cunku 6 aydır bu guncelleme bıtmedı hala
  • Konu ile ilgili guncelleme yapayim.

    Biliyorsunuz once satici urunu iade almamak icin diretti, kabul etmedi. Satici derdini git Gittigidiyor a anlat sikayet et dedi. Gittigidiyor Ise, biz araciyiz siz kendi satici ile aranizda hal edin dedi.

    Neyse saticiya artik alttan alarak iadeyi kargoyu benim odemem kosulu ile gonderebilecegimi soyledi.oda eger urun kutusu hic acilmamis ise sartli alirim dedi. Hatta satici sunu dedi, ben istersem bu iadeyi almam ve Gittigidiyor da hicbisi yapamaz. Beni ister sikayet et Gittigidiyor, onlarin dicekleri biz araciyiz, satici ile sorununuzu hal edin demek olcak diyor.

    Yani satici , Gittigidiyor un musteriye zerre kadar sahip cikmiyacagini biliyor ve musteriyi elinde maymun gibi oynatiyor. Yani musterisinin maymun edilmesine izin veren Gittigidiyor a yaziklar olsun.

    O yuzden Gittigidiyor şikayet leri daha çok uzar gider.

    Gittigidiyor Dan almayın aldırmayın.

    Alırsanızda, olası bır sorunda satıcının ile sinir harbi ve stres yasayıp , satıcının maymunu olmayı kabul edın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam öncelikle geçmiş olsun,aynı olay yaklaşık 1 ay önce başıma geldi.

    %98 Olumlu yorum alan bir satıcıdan Asus marka notebook aldım.Ürün kronik sorunluymuş bu nedenle iade etmek istedim cayma hakkımı kullanarak.Satıcı çeşitli bahanelerle ürünü almak istemedi bu ağızların aynısını yaptı bana.İade almam,geri göndereceğim vs. 20 gün boyunca hergün çözüm merkezine mesaj attım.Satıcı sürekli ürün teknik servise gönderildi geldiğinde gönderilecek tekrar dedi.Ben satıcıyı dinlemedim sürekli baskı yaptım siteye.Sonuç olarak gittigidiyor iadeyi 21 gün sonra onayladı.Cayma hakkını kullandıysan satıcı ne derse desin ürün bir süre sonra onaylanıyor sadece bu süre biraz uzun sürüyor.Gerekirse uğraşıp tüketici hakem heyetine gider yine haklı çıkarsın.Kargo parasını falan ödemene ve satıcının huyuna gitmene gerek yok.

    Tek sorun Gittigidiyor olayın sonunda bana yorum ve puanlama hakkı vermedi.Satıcısını koruyarak kendi kazanacağı prim için alıcıyı kollamıyor.Sonuç olarak Gittigidiyor eski güvenini kaybetti.




  • Satıcı ürünü ipe ipe alacak kardeşim.Almassa hem ürünü alır hem paranı alırsın sıkıntı yapma.Geri yollamayıp ürünü kabul etmen için blöf yapıyor.Banada almam dedi iade alırsam paranı keserim vs bir sürü şey söyledi.Bunların hepsi laf salatası.Satıcıya yolladığın kargo belgesini sakla ve sisteme düzgün bir şekilde gir.Mecbur olarak alacak.Satıcının insiyatifinde olan bir şey değil.İçini ferah tut.Ya tutarsa diye blöf yapıyor.Bu arada ürün iade süresi 14 gündür bu süre geçtiyse ürünün iadesinde sorun yaşayabilirsiniz.Kaç gün geçti ürünü aldıktan sonra?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwert345 -- 24 Mayıs 2017; 12:2:34 >
  • sen niye dert yanıyon ki? Ürünü ver kargoya sisteme takip kodunu gir tamamdır. İndirimli gönderecen diye kaide de yok. Adam çözüm merkezinde debelensin dursun.
  • mağazalarda top sakallı uyanık elemanlara iade yapamıyoruz, bari internet alışverişlerinde yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blekwolf -- 29 Mayıs 2017; 10:48:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyken

    sen niye dert yanıyon ki? Ürünü ver kargoya sisteme takip kodunu gir tamamdır. İndirimli gönderecen diye kaide de yok. Adam çözüm merkezinde debelensin dursun.

    hocam dert yanıyorum cunku gıtgıdıyor un bu musterısıne sahıp cıkmamasını kabullenemıyorum, acık sekılde dolandırılıyor oldugum halde.
    sen gerekenı, yap satıcı cozum merkezınde de debelensın demıssın ama para ıadesı yapmayan satıcı ıcın gıtgıdıyor un bana onerdıgı cozum sonrası debelenen benım. Parasını gerı alamayan musterı ıcın gıtgıdıyor un muthıs cozumu .
    Insanları dolandırmak ısteyen satıcılar ıcın artık muthıs bır platform gıttıgıdıyor. Musterının parasını gerı verme, sana gıtgıdıyor sahıp cıkcak, satıcıya yaptırım yapar, senı satıcı ıle muhatap etmez dıye guvendıgım gıtgıdıyor, resmen gıt meselenı tuketıcı hakem heyetı ıle coz, benı mesgul etme diyor.

    GittiGidiyor
    29/05/2017 14:28:48
    Merhaba,

    Banka departmanımızdan gelen bilgiye göre ürün bedeli satıcı tarafından iade edilmemiştir.

    Yaşadığınız sorun ile ilgili yasal işlem başlatmanızı öneririm. Yasal işlem başlatmanız halinde olumlu sonuç elde edeceğinizi ve kısa süre içerisinde çözüm sağlanacağını belirtmek istiyorum. ''Bana Özel'' sayfanızda bulunan işleminize ait ''Satış Sözleşmesi'' ile en yakın kaymakamlığa giderek yasal işlem başlatabilirsiniz. Bu süreçte tarafımızca satıcı hakkında gerekli aksiyonlar alınacaktır.

    İlgili çıkacak hakem heyeti kararını ''Dosya Seç'' butonu ile iletebilirsiniz.

    GittiGidiyor'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederim.
    GittiGidiyor Müşteri Hizmetleri - Ogün




  • hiç kimsenin sucu yok. yine sistemin butonlarını kullanmayı bilmeyen bilgisiz bir eticareter problemi. sorun bildir deyip orada sana çıkan kod ile gönderecektin. bu şekilde bireysel kargoyu almayıp zorluk çıkarabilmeleri son derece muhtemeldi. nasıl iade edileceğini bilmeyip öğrenmeyip beceremeyip gg zorluk çıkartıyor diye başlık ne kadar can sıkıcı. sen adamlara zorluk çıkartmışsın.
  • musteri iliskileri numaralarini kapatmislar mesajlara cevap bile vermiyor havsiyetsiz gg... bir daha oradan alisveris yapmam kesinlikle..
  • gittigidiyor üzerinden çakma bir ürünü orjinal die satmaya çalıştı adamın biri.Nasıl olduysa zor bela iade ettim , olumsuz puan ve yorum yazdım takip ettim bu yorumu adamın profiline yansıtmadı gittigidiyor.Kesinlikle müşterilerinin arkasında durmuyorlar.Bu konuda n11.com un daha hassas olduğunu düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    hiç kimsenin sucu yok. yine sistemin butonlarını kullanmayı bilmeyen bilgisiz bir eticareter problemi. sorun bildir deyip orada sana çıkan kod ile gönderecektin. bu şekilde bireysel kargoyu almayıp zorluk çıkarabilmeleri son derece muhtemeldi. nasıl iade edileceğini bilmeyip öğrenmeyip beceremeyip gg zorluk çıkartıyor diye başlık ne kadar can sıkıcı. sen adamlara zorluk çıkartmışsın.

    Arkadasım gıttıgıdıyor un avukatlıgını yapma lutfen. Ne yaptıgımı bılmeden de lutfen boyle alıcıyı suclama. Buyuk ıhtımalle satıcısın orda.
    - Bugune kadar gıttıgıdıyor uzerınde 48 alısverısım var. Bılıyorum nerde hangı buton oldugunu. Sorun bıldır deyıp, cayma hakkımı kullandım ? Soylesene nerde hangı kod cıkıyor ? SOrun bıldır, dedıgımde, satıcı sızınle ıletısım kuracak ve hangı kargo fırması ıle hangı adrese gondercegını sızle ıletısıme gecerek bıldırcek dıyor. Sende beklıyorsun ve bır taraftan satıcıya ulascam dıye kanırtıp, ugrasıyorsun. Tabıı normalde satıcı sana ulasıp yardımcı olacak dımı ? Sen bıle ulasamıyorsun. Pekı sonra ne oluyor ? 3 gun ıcınde kargo takıp kodunu gıremedıgın ıcın gıtgıtıdıyor otomatık olarak parayı satıcıya aktarıyor. Ve artık her sey satıcının kontrolunde. Ha dıceksınkı dırekt satıcının fatura adresıne, sana gonderdıgı kargo ıle gonder dımı ? Onu yapınca ne oluyor ? Satıcı benım anlasmam ıadeler ıcın baska kargo fırması ıle deyıp, ıadeyı red edıyor bırde gerı gelen kargoyu almak ıcın ucretı sen oduyorsun. Bu sırada arada 14 gun gecıyor. Hoopp satıcı bu sefer 14 gun doldu ıle tamamen olaydan yırtıyor.

    Gıttıgıdıyorun eger adam gıbı bır ıade sıstemı yoksa ve yapmamıssa suc bende mı oluyor ? Sorun bıldır butonuna basmadan, cart curt demeden 14 gun ıcınde hepsıburadakı gıbı ıade et seklınde bır butonu olmalı hve 14 gun boyunca orda gorebılmelıyım. Iade et dedıgımde, bana bır kod vermelı ve ben satıcının adı cartu curtu telefonu ve adresı ıle ugrasmadan kod un gecerlı oldugu kargo fırması ıle gondermelıyım.

    Burda senın gıbı, ınsanları etıcaretı bılmıyor dıye, gıtgıdıyor u savunan tıplerı gorunce ne dıyecegımı bılemıyorum. Su savundugun gıttıgıdıyor once adam akıllı bır ıade takıp sıstemı ve musterıyı koruyan surec yapsın. hala benım hatam varsa gel o zaman buyur soyle. haa bırde gıttıgıdıyor a soyle bır tane musterı hızmetlerı numarası olustursun. bırde ıade surecını baslattıgın urunler ıcın puan ve yorum yapamama durumu ıcın su an sıstemlerde guncelleme var daha sonra tekrar deneyın demek yerıne daha yenı bır yalan bulsunlar cunku 6 aydır bu guncelleme bıtmedı hala




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    hiç kimsenin sucu yok. yine sistemin butonlarını kullanmayı bilmeyen bilgisiz bir eticareter problemi. sorun bildir deyip orada sana çıkan kod ile gönderecektin. bu şekilde bireysel kargoyu almayıp zorluk çıkarabilmeleri son derece muhtemeldi. nasıl iade edileceğini bilmeyip öğrenmeyip beceremeyip gg zorluk çıkartıyor diye başlık ne kadar can sıkıcı. sen adamlara zorluk çıkartmışsın.

    Bir ara o butona basmayı unutmuş ve iade için geç kalmıştım. Satıcıya özelden yazarak ürün satış iptalini istedim, tamam dediler. Gittigidiyor'a param ne zaman yatar, dediğimde sistemde iptal butonuna basmadığınız için emin değiliz dendi. O zaman yollasınlar iade edelim diyordum ki satıcı bana bir hafta cevap vermedi, ürüne tanımlanan kargo takip numarası foslamıştı. En sonunda hem satıcıya, hem ggye bacaktan dize kadar giydirip hesabımı sildim.
    Bana bu siparişim sırasında ilk zorluğu çıkaran ise stokta olan ürününü bkm ve bonus kartıma tanımlanan tek seferlik indirimle satın aldıktan sonra '' ürün stokta yok '' deyip beni düşüncelere gark eden diğer bir satıcı idi '' Erenbilisim ''
    Yani sana da kasıktan dize kadar giydiresim geldi de şu an neyse, gg gibi oluşumları savunan arkadaşlarınla beraber blok listeme kabulümsünüz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Beatles


    quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    hiç kimsenin sucu yok. yine sistemin butonlarını kullanmayı bilmeyen bilgisiz bir eticareter problemi. sorun bildir deyip orada sana çıkan kod ile gönderecektin. bu şekilde bireysel kargoyu almayıp zorluk çıkarabilmeleri son derece muhtemeldi. nasıl iade edileceğini bilmeyip öğrenmeyip beceremeyip gg zorluk çıkartıyor diye başlık ne kadar can sıkıcı. sen adamlara zorluk çıkartmışsın.

    Bir ara o butona basmayı unutmuş ve iade için geç kalmıştım. Satıcıya özelden yazarak ürün satış iptalini istedim, tamam dediler. Gittigidiyor'a param ne zaman yatar, dediğimde sistemde iptal butonuna basmadığınız için emin değiliz dendi. O zaman yollasınlar iade edelim diyordum ki satıcı bana bir hafta cevap vermedi, ürüne tanımlanan kargo takip numarası foslamıştı. En sonunda hem satıcıya, hem ggye bacaktan dize kadar giydirip hesabımı sildim.
    Bana bu siparişim sırasında ilk zorluğu çıkaran ise stokta olan ürününü bkm ve bonus kartıma tanımlanan tek seferlik indirimle satın aldıktan sonra '' ürün stokta yok '' deyip beni düşüncelere gark eden diğer bir satıcı idi '' Erenbilisim ''
    Yani sana da kasıktan dize kadar giydiresim geldi de şu an neyse, gg gibi oluşumları savunan arkadaşlarınla beraber blok listeme kabulümsünüz.

    Hocam urunu, sorun bıldır butonu kullanarak ıade etmek ıcın ugrastım ama satıcı asla yanıt vermedı. Kargo bılgısını gıremedıgım ıcın gg parayı satıcıya otomatık aktardı. Neyse gg nın basını yıyerek ve sınır harbı yasayarak bır sekılde kargoyu yasal ıade suresı ıcınde yolladım. Gunlerdır gg ye ucret alamadıgımı soyluyorum. Onlarda her seferınde, satıcıyı uyardık , kısa sure bekleyın dıyor. 10 gun boyle gectı ve ucretımı gerı alamıyorum.Ve gg nın cozumu aynen asagıdakı ekran goruntusunde oldugu gıbı. Ve bu satıcı hala urunlerını satıyor. gıttıgıdıyorda gıt derdını, tuketı hakem heyetı ıle hal et dıye basında si..ir etti. en ıyısı ben asagıda yazısmaları ss leyım. kendım taraflı anlatıyormus gıbı olmasın.
    Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smartms


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Beatles


    quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    hiç kimsenin sucu yok. yine sistemin butonlarını kullanmayı bilmeyen bilgisiz bir eticareter problemi. sorun bildir deyip orada sana çıkan kod ile gönderecektin. bu şekilde bireysel kargoyu almayıp zorluk çıkarabilmeleri son derece muhtemeldi. nasıl iade edileceğini bilmeyip öğrenmeyip beceremeyip gg zorluk çıkartıyor diye başlık ne kadar can sıkıcı. sen adamlara zorluk çıkartmışsın.

    Bir ara o butona basmayı unutmuş ve iade için geç kalmıştım. Satıcıya özelden yazarak ürün satış iptalini istedim, tamam dediler. Gittigidiyor'a param ne zaman yatar, dediğimde sistemde iptal butonuna basmadığınız için emin değiliz dendi. O zaman yollasınlar iade edelim diyordum ki satıcı bana bir hafta cevap vermedi, ürüne tanımlanan kargo takip numarası foslamıştı. En sonunda hem satıcıya, hem ggye bacaktan dize kadar giydirip hesabımı sildim.
    Bana bu siparişim sırasında ilk zorluğu çıkaran ise stokta olan ürününü bkm ve bonus kartıma tanımlanan tek seferlik indirimle satın aldıktan sonra '' ürün stokta yok '' deyip beni düşüncelere gark eden diğer bir satıcı idi '' Erenbilisim ''
    Yani sana da kasıktan dize kadar giydiresim geldi de şu an neyse, gg gibi oluşumları savunan arkadaşlarınla beraber blok listeme kabulümsünüz.

    Hocam urunu, sorun bıldır butonu kullanarak ıade etmek ıcın ugrastım ama satıcı asla yanıt vermedı. Kargo bılgısını gıremedıgım ıcın gg parayı satıcıya otomatık aktardı. Neyse gg nın basını yıyerek ve sınır harbı yasayarak bır sekılde kargoyu yasal ıade suresı ıcınde yolladım. Gunlerdır gg ye ucret alamadıgımı soyluyorum. Onlarda her seferınde, satıcıyı uyardık , kısa sure bekleyın dıyor. 10 gun boyle gectı ve ucretımı gerı alamıyorum.Ve gg nın cozumu aynen asagıdakı ekran goruntusunde oldugu gıbı. Ve bu satıcı hala urunlerını satıyor. gıttıgıdıyorda gıt derdını, tuketı hakem heyetı ıle hal et dıye basında si..ir etti. en ıyısı ben asagıda yazısmaları ss leyım. kendım taraflı anlatıyormus gıbı olmasın.
    Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı




    1) 2 ürünü tek sipariş Geçtim
    2) Kargo Takip no'su geldi.
    3) 2 satıcıdan biri ürünü tedarik edemiyoruz dedi ve parayı iade etti.
    4) Ben satıcının keyfekeder stokta olan ürünü tedarik edemiyoruz diyeceğini nereden bileceğim; diğer ürünü de iptal edeceğim dedim ama o sıra sisteme tanımlanan 3 günlük iptal hakkı yanmış.
    5) Satıcıya iptal talebimi mesajla ilettim kabul ettiler fakat aynı anda gg sistemden artık iptal yapamayacağımı ve iade için işlem yapmam gerektiğini buyurdu.
    6) Tabi bu sırada bkm ve garanti bankası da iptal edilen siparişlerimle birlikte yanan kodların yenilenmesi talebiyle arandı.
    7) Sistemden iade girmeye çalıştığımda kargo takip no. sunun geçersiz olduğunu farkettim.
    8) Evet kargo takipten ürünün nerede olduğunu da sorgulayamadım.
    9) Satıcıya iptal talebim üzerinden 5 gün geçti, para iadesi yapmıyorsunuz madem ürünü gönderin, dedik: iptal edilmiş dediler.
    10)Ama gg siparişi iptal edemezsiniz diye bilgi verdi dedik, cevap alamadık.

    İşte bunlar hep zaman ve sabır isteyen işler; bankalar aynı gün içerisinde beni arayıp tanımlanan kodları söyleseler de, önce keyfekeder stokta olan ürünü temin edemeyip olaylar zincirinin başı olan satıcıya (Esen-bilisim) daha sonra 1 hafta 10 gün beni peşinden koşturan aptal satıcı ve gg'ye anadolunun en ücra topraklarından özenle hazırlanmış hakaretlerimi yağdırdım- üyeliğimi sildim, rızkımı da onlara bıraktım. GG komisyonunu almış söğüşlemeye devam ediyor belli ki.

    Diyeceğim o ki, uğraşmaya değmez 3-5 kuruş için. Sen de şöyle senin rahatlatacak bir mesaj at, hatta numarası da varmış satıcının aç telefonu yüzüne yüzüne küfür et ki kendine gelsin hırbo- günü heba olsun.
    Hepsiburada (Arayüzü), N11 (Kampanyaları ve güvenilirliği). Başka da istemez arkadaş.




  • 14 gün sürenin yolda geçen süreye dahil olduğu sözü tamamen yalan ,ne yani kargo firması 14 gün getirmeyip 15. gün getirse iade hakkın kalmayacak mı ?
    kullanılmış ürünü (ki kulaklık gibi) ben olsam bende kabul etmem
    lakin nasıl olduysa ben şimdiye kadar yaptığım iadelerde mh. çok yardımcı oldu ,bu nedenle şaşıyorum
    ama şöyle bir şey var ,para satıcıya aktarılmış ise gg. sistemine göre gg. para iadesi yapamıyor (bu gg. için kötü bir puan ,çünkü isteseler 14 gün parayı satıcıya aktarmayıp ,sorun çıktığında iade edebilirler)

    büyük ihtimal size gelen ürün iade bir üründür ve satıcı bir defa daha şansını denemiştir
    işte bu nedenle mazeretsiz iadelere karşıyım diyorum
    sen alıp kullanıp keyif için iade edeceksin ve bir başkası senin keyfinin ceremesini çekecek
    normal şartlarda satıcının açılmış ,kullanılmış bir ürünü bir başkasına göndermemesi gerekiyor ama ne yapsın ,çöpe mi atsın ?

    alıcı arkadaşlar lütfen biraz insafınızı sorgulayın ,bakın sizin keyfi yaptığınız iadeler nedeniyle başkaları nasıl sıkıntılar çekiyor (yasalara göre hakkınız olabilir ama uygulama da bu kadar büyük sorunlar olduğunu gördüğünüz halde yapıyorsanız yazık doğrusu)
    emin olun ileride mutlaka sizde buna benzer sorun yaşayabilir ,bir sürü uğraşı (thh. vs.) nedeniyle sinirleriniz bozulacaktır

    mazeretsiz iadeye sonuna kadar karşıyım ,bu yasa mutlaka düzeltilmeli ,satıcılar bizim düşmanımız değil,onları keyfimiz için zarara uğratma hakkımız olamaz ,olmamalı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    14 gün sürenin yolda geçen süreye dahil olduğu sözü tamamen yalan ,ne yani kargo firması 14 gün getirmeyip 15. gün getirse iade hakkın kalmayacak mı ?
    kullanılmış ürünü (ki kulaklık gibi) ben olsam bende kabul etmem
    lakin nasıl olduysa ben şimdiye kadar yaptığım iadelerde mh. çok yardımcı oldu ,bu nedenle şaşıyorum
    ama şöyle bir şey var ,para satıcıya aktarılmış ise gg. sistemine göre gg. para iadesi yapamıyor (bu gg. için kötü bir puan ,çünkü isteseler 14 gün parayı satıcıya aktarmayıp ,sorun çıktığında iade edebilirler)

    büyük ihtimal size gelen ürün iade bir üründür ve satıcı bir defa daha şansını denemiştir
    işte bu nedenle mazeretsiz iadelere karşıyım diyorum
    sen alıp kullanıp keyif için iade edeceksin ve bir başkası senin keyfinin ceremesini çekecek
    normal şartlarda satıcının açılmış ,kullanılmış bir ürünü bir başkasına göndermemesi gerekiyor ama ne yapsın ,çöpe mi atsın ?

    alıcı arkadaşlar lütfen biraz insafınızı sorgulayın ,bakın sizin keyfi yaptığınız iadeler nedeniyle başkaları nasıl sıkıntılar çekiyor (yasalara göre hakkınız olabilir ama uygulama da bu kadar büyük sorunlar olduğunu gördüğünüz halde yapıyorsanız yazık doğrusu)
    emin olun ileride mutlaka sizde buna benzer sorun yaşayabilir ,bir sürü uğraşı (thh. vs.) nedeniyle sinirleriniz bozulacaktır

    mazeretsiz iadeye sonuna kadar karşıyım ,bu yasa mutlaka düzeltilmeli ,satıcılar bizim düşmanımız değil,onları keyfimiz için zarara uğratma hakkımız olamaz ,olmamalı


    14 gun sureye yolda gecen surenın dahıl olmadıgını zaten satıcıda bılıyor. amacı karsıdakı musterıyı mumkun oldugu kadar sınır edıp cıleden cıkmasını beklemek ve musterının lanet olsun , ugrasmıyorum , Allah ından bul demesını saglatmak. Ben dıretınce bu seferde ıade kargo parasını sen odeyeceksın dedı. Yıne mesafelı satıs sozlemesınde boyle olmadıgını konusunda ısrarcı oldukca, sınır harbı ve bı dunya mesajlasma ve telefon konusması sonrası kargo bılgısını verdı ve yolladım. ve tahmın ettıgım gıbıde bu sefer gıcıklıgına parayı gerı odemıyor. ben ıse o urun bedelını kartımdan kesılen ekstredekı mıktarını 4 gun once odedım bıle.

    Gıttıgıdıyor sıstemını degıstırmelı. 14 gun boyunca o parayı havuzda tutmalı ve ıade et butonu 14 gun boyunca orda aktıf sekılde durmalı. Iade sartları saglanıyorsa para musterıye gerı gıder, saglanmıyorsa satıcıya aktarılır.

    Bır musterının alıp, memnun kalmadıgı urunu suıstımal etmeden, tekrar kullanılabılır ozellıgı bozulmadan satıcıya gondermesı gerekır. Satıcı bu urunu aldıgında degerlendırır. eger hıc acılmamıs ve denenme emaresı yoksa o zaman urunu tekrar satısa koyar. eger bu durum saglanmıyorsa bu urunu, amerıkadakı oldugu gıbı refurbıshed statusunde, yanı daha once baska musterı tarafından denenmıs ve kontrollerı yapılarak tekrar satısa konulmus olma sartları ıcınde satısa koyar ama fıyatı yenı bır urune gore daha dusuk olur. bunu durumu, refurbıshed durumunda olan urunu alacak kullanıcıda bılerek alır.
    Bu sefer dıceksınız kı, satıcı bunu dusuk fıyata satarsa zararı olmıyacak mı ? Amerıkada yada dıger ulkelerdekı satıcılar ortalama gerı gelen urunlerınde malıyetını hesaplayarak, zaten bunu satarken uzerıne ekleyerek satar. yanı satılan 100 urunden 20 tanesı gerı gelıp, bunlardan da 15 tanesı refurbıshed durumda satılıyorsa, bu 15 tanenın refurbıshed malıyetı, satılan 100 tane urunun satıs malıyetıne eklenır. Yanı satıcı bu tahmını gerı ıadeden olusacak kaybı, satılan her yenı urunun malıyetıne ekler.
    refurbıshed urunu alan musterı ıse neyle karsılacagını bılır ve o yuzden daha dusuk fıyata alır ve kendınden once bırısı onu denemıs bakmıs olayına takılmaz.

    Internet satısının ılkesı budur. Eger bu sekılde bır satıs garantısı olmassa kımse ınternetten alısverıs yapmaz. Bu sartları kabul etmeyecek satıcı yada fırmada ınternette tıcaret yapmasın. Cunku musterı her halukarda aldıgı urunu deneyıp, memnun kalmayabılır. Yada resımde gozuken halı ile urun geldıgındekı gozuken halını begenmeyebılır. bu musterının en dogal hakkıdır. Ama bır urunu alıpta, canına okuyacak sekılde kullanıp, ambalajını ozenmeden yırtıp acıp kullanan bır musterı ıse bu durumu suıstımal ederek hata yapıyorsa satıcı da bunu baska musterıye kakalamaya calısarak ıkıncı hatayı yapmamalı.




  • smartms kullanıcısına yanıt
    kardeş sen gittin abd. ile bizi kıyasladın
    orada bir defa istikrar var ,bizim ülkemizde her şey dövizle alınıyor ve bir gün sonra ne olacağı bilinmiyor
    bu durumda satıcı ürünü geri dönecekmiş gibi hesaplayarak satışa koysa ,diğerleri ben biraz daha ucuz vereyim ,ben kazanayım diyeceği için ,o senin söylediğin şekilde satmaya çalışan kişi asla ürün satamaz (yok satar diyorsan o zaman buyur sen dene ve hep birlikte görelim)

    her ülkenin insanlarının değişik yapısı vardır ,misal bir abd. vatandaşı laf olsun diye ürün alıp ,beğenmedim diyerek iade yapmaz (iade yapmışsa gerçekten beğenmemiştir) ,bizde ise bunu oyun olsun diye yapan çok kişi gördük

    birde bu işlerde hep bana ,hep bize mantığı kimseyi kazandırmaz ,bir gün gelir hepimiz zarar ederiz (internetten satış çok azalırsa ,yine eskisi gibi normal mağazalardan çok daha pahalıya almak zorunda kalabiliriz)

    ayrıca herkes büyük esnaf değil ve olmak zorunda da değil ,adamın belli bir gücü vardır ve ekmek parası için internetten satış yapmaya çalışabilir ,bu durumda her satıcı nasıl refurbıshed diyerek zararına satsın ?

    tek taraflı düşünmek her zaman için insanı hataya götürür
    ben alıcıyım ,bana ne satıcıdan dersen o zaman işler bir gün tıkanır ve o zaman bana ne olmayacaktır

    özetle bu ülkede mazeretsiz iade her zaman suistimal edilecektir (bu forumda dahi çok gördük) ,adam diyor benim 14 gün içinde yasal olarak iade hakkım var ve bunu canım ne zaman isterse kullanırım

    başka bir arkadaş çok can alıcı bir örnek vermişti ;
    düğünü için gelinlik ,damatlık alıp ,düğünde kullandıktan sonra beğenmedim diyerek iade edenler dahi var ,diye
    yaparlar mı yaparlar ,ben inanırım
    o zaman da ya kardeşim internetten gelinlik ,damatlık satmasınlar mı diyeceğiz yada refurbıshed gelinlik ,damatlık diyerek mi satsınlar ?

    bu sistem iyi niyete dayalı olursa sorunsuz olur ,yoksa bizim ülkemiz insanının (bazılarının) art niyetli düşünceleri ile zor yürür

    şöyle düşünün ;
    misal bu tür olumsuzlukların çok artması nedeniyle hb. ,gg. ,n11 gibi siteler işlemlerini sonlandırırlarsa (yapamazlar demeyin ,canlarına tak ederse niye yapmasınlar) ne olacak ?

    onlar kaybedecek tamam ama peki biz ne kazanacağız ?

    biz neden internetten alışveriş yapıyoruz ?
    daha ucuz olduğu için değil mi ?
    yani kimse ,kimsenin kara kaşı ,kara gözü için bunları yapmıyor
    ve ben gidişatı hiç iyi görmüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    14 gün sürenin yolda geçen süreye dahil olduğu sözü tamamen yalan ,ne yani kargo firması 14 gün getirmeyip 15. gün getirse iade hakkın kalmayacak mı ?
    kullanılmış ürünü (ki kulaklık gibi) ben olsam bende kabul etmem
    lakin nasıl olduysa ben şimdiye kadar yaptığım iadelerde mh. çok yardımcı oldu ,bu nedenle şaşıyorum
    ama şöyle bir şey var ,para satıcıya aktarılmış ise gg. sistemine göre gg. para iadesi yapamıyor (bu gg. için kötü bir puan ,çünkü isteseler 14 gün parayı satıcıya aktarmayıp ,sorun çıktığında iade edebilirler)

    büyük ihtimal size gelen ürün iade bir üründür ve satıcı bir defa daha şansını denemiştir
    işte bu nedenle mazeretsiz iadelere karşıyım diyorum
    sen alıp kullanıp keyif için iade edeceksin ve bir başkası senin keyfinin ceremesini çekecek
    normal şartlarda satıcının açılmış ,kullanılmış bir ürünü bir başkasına göndermemesi gerekiyor ama ne yapsın ,çöpe mi atsın ?

    alıcı arkadaşlar lütfen biraz insafınızı sorgulayın ,bakın sizin keyfi yaptığınız iadeler nedeniyle başkaları nasıl sıkıntılar çekiyor (yasalara göre hakkınız olabilir ama uygulama da bu kadar büyük sorunlar olduğunu gördüğünüz halde yapıyorsanız yazık doğrusu)
    emin olun ileride mutlaka sizde buna benzer sorun yaşayabilir ,bir sürü uğraşı (thh. vs.) nedeniyle sinirleriniz bozulacaktır

    mazeretsiz iadeye sonuna kadar karşıyım ,bu yasa mutlaka düzeltilmeli ,satıcılar bizim düşmanımız değil,onları keyfimiz için zarara uğratma hakkımız olamaz ,olmamalı


    Burdakı asıl sorun, satıcının nasıl davrandıgı degıl. Normalde ben bu satıcıyı ne tanırım ne bılırım. Bu satıcıdan urun almamın tek nedenı arada gıttıgıdıyor olması. Yanı aksı bır durumda, benım koruyacagını dusunmem. Ama sorun oldugunda gıttıgıdıyor un ben sadece aracıyım , eger satıcı senı dudukledı ıse gıt derdını satıcı ıle hal et , edemıyorsan mahkemeye ver demesı. Satıcı cok acık sekılde ben ıadeyı almıyorum dıyor. gıttıgıdıyor ıse tuketı heyetıne gıt dıyor.
    satıcı gerı gıden urunun parasını odemıyor, gıttıgıdıyor tuketıcı heyetıne gıt, ve cıkan sonucuda bıze yolla bızde degerlenırırız ve satıcıya uyarı yaparız demesı. o zaman gıttıgıdıyor sıfır rısk dıyerek hıkaye anlatmasın. acıkca desın kı , sen urunu aldıktan sonra ben artık yokum bak ona gore rıskı alarak al desın. yok tam tersını savunuyor ıse o zaman alıcıyı duduklemeye calısan yada ıadenın parasını odemeye satıcının ummugune coksun, alıcının magdurıyetını gıdersın.
    Mesela satıcı ıade almıyorum dedıgınde, telefonda satıcıya dedım kı , gıttıgıdıyor almanız gerektıgını soyledı ve hatta sıze uyarı gondermıs dedım. Satıcı alaycı sekılde " bunu gıttıgıdıyor mu soyledı ? bırıncısı bana uyarı falan gelmedı. gelse de cokta fifi. ben su an ıstesem ıadeyı almam. benım keyfımde bu durum. ve bunu ıstedıgın kadar gıttıgıdıyor a sıkayet et. gıttıgıdıyor un sana dıcegı, bu durumu satıcı ıle hal et ". Gordugunuz gıbı satıcı gıttıgıdıyor un satıcı tarafında oldugunu bıldıgı ıcın, resmen alıcıyı maymun gıbı elınde oynatıyor. Ama ben satıcıya kızmıyorum. Belkı adam merdıven altında bır yerden ısı yapıyor. Bu adamdan kurumsal bır fırma ahlakı geregınce bana yaklasmasını beklemem zaten. Burda sınır oldugum ve kabul edemedıgım gıttıgıdıyor un kendı musterısıne yaptıgı muamele. Bunu hazmedemıyorum. Bunlarıda, gıttıgıdıyor dan alısverıs yapcak dıger arkadasların da, dılının yanmaması ıcın anlatıyorum.

    gıttıgıdıyor kesınlıkle cozum odaklı yaklasmıyor musterısının sorununa. Mesela satıcı ben mıktarı havuz hesabına gonderdım dıyor. Ama gelen parak yok.

    gıttıgıdıyor ıse o zaman dekontu satıcıdan ısteyıp bıze yollayın dıyor. yahu ben satıcının pesınden kosturcaksam sen nıye varsın o zaman ? O halde gıder dırekt bır sekılde satıcı ıle ırtıbata gecer, derım kı satıcıya , gıttıgıdıyor a odeyecegın komısyonu da duserek, urunu dırekt senden alayım. aradan gıttıgıdıyor u cıkaralım derım.

    gıttıgıdıyor musterı hızmetlerının kendı basının caresıne kendın bak turunde yaklasımlarını gosteren , ılettıgım soruna verdıgı cevapları asagıda takdırınıze bırakıyorum.

    Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı

    Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı

    Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı

    Gittigidiyor İadelerde sorun çıkmaya başladı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    kardeş sen gittin abd. ile bizi kıyasladın
    orada bir defa istikrar var ,bizim ülkemizde her şey dövizle alınıyor ve bir gün sonra ne olacağı bilinmiyor
    bu durumda satıcı ürünü geri dönecekmiş gibi hesaplayarak satışa koysa ,diğerleri ben biraz daha ucuz vereyim ,ben kazanayım diyeceği için ,o senin söylediğin şekilde satmaya çalışan kişi asla ürün satamaz (yok satar diyorsan o zaman buyur sen dene ve hep birlikte görelim)

    her ülkenin insanlarının değişik yapısı vardır ,misal bir abd. vatandaşı laf olsun diye ürün alıp ,beğenmedim diyerek iade yapmaz (iade yapmışsa gerçekten beğenmemiştir) ,bizde ise bunu oyun olsun diye yapan çok kişi gördük

    birde bu işlerde hep bana ,hep bize mantığı kimseyi kazandırmaz ,bir gün gelir hepimiz zarar ederiz (internetten satış çok azalırsa ,yine eskisi gibi normal mağazalardan çok daha pahalıya almak zorunda kalabiliriz)

    ayrıca herkes büyük esnaf değil ve olmak zorunda da değil ,adamın belli bir gücü vardır ve ekmek parası için internetten satış yapmaya çalışabilir ,bu durumda her satıcı nasıl refurbıshed diyerek zararına satsın ?

    tek taraflı düşünmek her zaman için insanı hataya götürür
    ben alıcıyım ,bana ne satıcıdan dersen o zaman işler bir gün tıkanır ve o zaman bana ne olmayacaktır

    özetle bu ülkede mazeretsiz iade her zaman suistimal edilecektir (bu forumda dahi çok gördük) ,adam diyor benim 14 gün içinde yasal olarak iade hakkım var ve bunu canım ne zaman isterse kullanırım

    başka bir arkadaş çok can alıcı bir örnek vermişti ;
    düğünü için gelinlik ,damatlık alıp ,düğünde kullandıktan sonra beğenmedim diyerek iade edenler dahi var ,diye
    yaparlar mı yaparlar ,ben inanırım
    o zaman da ya kardeşim internetten gelinlik ,damatlık satmasınlar mı diyeceğiz yada refurbıshed gelinlik ,damatlık diyerek mi satsınlar ?

    bu sistem iyi niyete dayalı olursa sorunsuz olur ,yoksa bizim ülkemiz insanının (bazılarının) art niyetli düşünceleri ile zor yürür

    şöyle düşünün ;
    misal bu tür olumsuzlukların çok artması nedeniyle hb. ,gg. ,n11 gibi siteler işlemlerini sonlandırırlarsa (yapamazlar demeyin ,canlarına tak ederse niye yapmasınlar) ne olacak ?

    onlar kaybedecek tamam ama peki biz ne kazanacağız ?

    biz neden internetten alışveriş yapıyoruz ?
    daha ucuz olduğu için değil mi ?
    yani kimse ,kimsenin kara kaşı ,kara gözü için bunları yapmıyor
    ve ben gidişatı hiç iyi görmüyorum

    hocam aslında aynı noktalarda bırlesıyoruz. Tamam suıstımal olayı malesef toplumun her alanında yasanabılıyor. Yanı sadece tıcarı hayat degıl. Sosyal hayatta okulda, işde vb..
    E tıcaret alanında farlı fırma ve platformların ortaya cıkması ıle rekabet ıyıce arttı. Hele eskıden olmayan amazon, aliexpress vb gıbı sıtelerınde turkıyede ıslem hacmı arttıkca, n11, gıttıgıdıyor, hepsıburada gıbı sıtelerın rekabet sartları daha zorlastı .Gercı ben daha fazla verıp hepsıburada dan almayı tercıh edıyorum.Yurtdısından daha uygun alıp sonra , geldı gelmedı yada ıade durumu gerekırse ugrasmamak ıcın. Ama tercıh meselesı tabı. Baskasıda rıskı alıp daha ucuza almayı tercıh edebılır. Ama ben turkıyeden aldıgımda ıade gıbı bır ıhtıyac hıssedersem, ıadem daha kolay olur, nede olsan bu ulkede tuketıcının hakkını savunan kanunlar var dıyerek alısverıs yapıyorsam ıade sartları ıkı taraf ıcın de tam kurallarına gore uygulanmalı.
    Tamam adam urunu alıp denıyor hatta kullanıyor ve ıade edıyor. Etme sebebıde dıyelım kı, sızın damatlık ornegınde oldugu gıbı, ısı bıttıgı ıcın olsun dıyelım. Iste bu gıbı durumlarında malıyetını dusunerek tum satıcılar fıyatlarını belırlersın. Malesef her alanda suıstımal oluyor ve zaten uretıcı fırmalar yada satıcılar bu suıstımal ıhtımallerını bılerek tıcaretını yapsınlar. Tamam belkı rekabet ortamında bunu her satıcı yapamayabılır ama bır sekılde ben magdur edılmeyeyım. Etıcaret satıcı ve alıcı ıcın guzel bır platform ama kuralları bellı olan bır oyuna dahıl olmayı kabul edenler sadece sahada olsun. Bu ıade hakkı tuketıcıye tanınmıs. Tanınmasıda gerekır. Eger olmasa kendı adıma ınternetten, en guvenılır sıteden bıle alısverıs yapmmam. Ve ınternet alısverısı hıc gelısmez olanda bıter. Aksı takdırde Bıraz fazla olsun derım, magazadan alırım. Yasal bır garantısı olmayan bır alısverıste basım agrıyacagına daha fazla vererek daha az urun alırım belkı ama kafam rahat olur.

    Belkı yanlıs dusunuyor olabılırım ama fıyatlar bıraz daha fazla olsun ama e ticarette sadece yasa ve kurallara uyan, musterıyı magdur etmeyen fırmalar kalsın.
    Bu kucuk satıcıda olabılır. Hatta evden urunlerını satan ev hanımıda olabılır. Ve ınternetın bu sekılde tıcaret yapacak ınsanlara ekmek kapısı fırsatı olmasını da sonuna kadar desteklerım.Ve alısverıslerın cogunu ınternetten yapan bırı olarak elbette ınternette satıcıların artmasını ısterım. Bu rekabet ve daha ıyı hızmetı musterıye sunar. Ama yeterkı oyun en basta belırtılen kurallara gore oynansın. Macın ortasında bırısı cıkıp ta kuralları degıstırıyorum demesın. Her ıkı takımda en basta o sozlesmedekı maddelerı kabul edıyor.
    Gercı burdakı konu gıttıgıdıyor ıle ılgılı daha cok. Gıttıgıdıyor un komısyonu garantıleyıp ortadan kaybolması. O zaman artık gıttıgıdıyor, sıfır rısk mottosunu degıstırsın. Para satıcının hesabına aktardıktan sonra ben artık yokum, alıcı artık derdını satıcı ıle hal etsın dıye acıkca sıteye yazsın. Bızde ona gore alalım bılerek bu durumu. Sonrada bır sorun olursa kendı dusen aglamaz derım yada kendı basımın caresıne kendım bakmayı kabul ettım bastan dıyerek thh ıle ugrasırım. thh sonucu cıkan kararda ortada hala satıcı kısı yada fırma duruyorsa paramı alırım . durmuyorsa bır bardak soguk suyu ıcer, tıcarette dolandırılmakta var derım.

    Mesela bır daha yenı yasadıgım bır ornek vercem. 1 ay once gıttıgıdıyor ustunden puanı ıyı olan bır satıcıdan 80 tl ye xiaomi mi2 pro 10.000 mah power bank aldım. Urun geldı ve urun pro olan modelden cıkmadı. Urunun kutusunun kapagını acıp baktım. Ve urunde sahte olma olasılıgı cok yuksektı. Ama ıade etmeye karar verdıgım ıcın urun ustundekı kazınan barkoddan xiaomi sıtesı ustunde orıjınallık kontrolunu, barkodu kazımamak ıcın yapmadım.
    Sımdı baska kullanıcı olsa barkodu kazısa bence yınede ıade edebılmelı. Powerbank ın ambalajını bozup, urune bır zarar vermedıyse eger.
    Her neyse. Satıcıya ıade etmek ıstedıgımı ılettım. Satıcı ıle aramda mesajlasma ıle gecen dıyalogun ozetı :

    Musterı : Power bank ı ıade etmek ıstıyorum
    Satıcı : Malesef, power banklerde ıade alamıyoruz.
    Mus: Hangı sebeble ? Urunun satıs sayfasında oyle bır sey yazmıyor. Hatta ozellıkle bızde magdurıyet yasamadan ıadeyı dırekt alırız yazıyor urun sayfasında.
    Sat: Powerbank ı ıade alırsam bır daha satamam. O yuzden onu ıade almam. Urundekı barkod kazındıgında urun satılamıyor.
    Mus: Ben zaten kazımadım kı. Ama kazısam dahı bu ıadeye zaten engel olmamalı.
    Sat: Kazımasanız bıle power bank bır kez satıldı mı , bırdaha satısa koyulamıyacagı ıcın ıade almam
    Mus: Ama tuketıcı yasasından boyle bır cayma hakkım var. Power bankler bunda dahıl degılmıdır yazıyorsa almayın tamam kabul edıyorum.
    Sat: Tekrar satılabılırlıgı ortadan kalktıgı ıcın ıade almam.
    Mus: O zaman bu mantıga gore hıcbır ıadeyı almamanız lazım. Bu mesafelı satıs sozlesmesıne aykırı. Durumu gıtgıdıyor a ıletcem.
    Sat: Tabıı ıletın ıstedıgınız yere.

    Yanı hocam ıste durum ortada. Adam hem farklı modelı yolluyor sonra bırde boyle pıskın davranıyor. Ama neden ? Gıtgıdıyor un musterıye sahıp cıkmadıgını satıcının yanında durdugunu bıldıgı ıcın. Bundan sonra olakı gıtgıdıyor dan bır sey alırsam bu rıskı bılerek alırım yada hıc almam. Zaten gıtgıdıyor da bu kafa ıle gıderse bır sanalpazar olur yakında. sahsen olsun ıstemem. boyle bır platform devam etsın, rekabet olsun ısterım ama komısyonu aldıktan sonra ben yokum dıyen bır fırma tamamen yok oldugunda da uzulmem.




  • Konuyu gördüğüm iyi oldu, benzer sorunu hala ben de yaşıyorum. ayrıntıları yazacağım ben de..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.