Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kullanıcı9999 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
5.127
Cevap
202
Favori
1.212.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Epsilon kullanıcısına yanıt
    Hocam burda yeni mezun olup 60 k uzeriyle cok rahat is bulabilecegi bilgisi pompalaniyor epey uzun suredir. Benim kastettigim buydu. Bu fiyata baslayan yok mu var. Mezunlarin %0.1 ini olusturuyordur belki.


    istanbulda 2 yil uzeri deneyimi olan bir yazilimcinin 50 k altina bir yerde uzun sureli olarak calismamasi gerektigi benim kanaatim sadece.
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    cok tesekkurler hocam gorusunuz için  

  • Epsilon kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bence bölümünden mezun arkadaşlarının benzer deneyim, rol ve sektöre göre maaş ortalamasını baz alabilirsin.

    Boun odtu için bu ortalama 10 liraysa

    Bilkent İtu 9, yıldız gazi 8, Kocaeli 7

    Anadolu'daki x üniversite 3-4 tür.

    Herkes kalitesine, becerisine ve potansiyeline göre ücret alıyor (kendini pazarlamayı ayrı tutuyorum o 3-5 değiştirir)

  • cictatanga C kullanıcısına yanıt

    bölümden hiçbi arkadasim yok kim ne alıyo bilmem mümkün değil


    kaldı ki bilmem bişeyi değiştirmez , bilgisayar mühendisi dahi olmayan ve yetenek olarak benden iyi olmadığını bildiğim birisi 65k alıyor. almakla da kalmayıp 1 ay içinde çok rahat iş değiştirebiliyor herkes.


    bi ben iş bulmakta zorlanıyorum. keşke neyi yanlis yaptigimi bilsem :)

  • Epsilon kullanıcısına yanıt
    Networklari vardir hocam. Kendiniz diyorsunuz tanidigim yok diye. Onlar baska sirketlerde calisan arkadaslarina cv yi verip icerden surec yonetiyolar. Daha once konuda bahsetmistim cogu dev firma yasal zorunluluktan dolayi ilan aciyor. Cogu pozisyon icin referansli elemanlari hazir bile aslinda. Sadece kariyer platformlarindan , iceriye elden tanidik biri araciligiyla ref vermeden basvuru yaparsaniz yaklasik 1-2 ay suruyor en az is bulmak sansiniza da bagli olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 2 Mayıs 2024; 17:10:6 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Sayılara takıntılıyım, kusura bakmayın.

    Bilgisayar vb. mühendisliğinden bu yıl 10000 kişi mezun olmuş , hadi alaylıları da ekleyelim 20 bin olsun. Yazdığınıza göre ancak 200 kişi 60+ kazanabiliyor yani iyi okul mezunlarının çoğu bile kazanamıyor diyorsunuz anladığım kadarıyla.
    ODTÜ, Bilkent , Boun , Hacettepe , İTÜ vb. iyi okulların toplam kontenjanları 1000 kişi civarında . Gazi , Marmara gibi diğer iyi okulları da eklersek 2000 kişi oluyor .
    Yani mezunların %10'u iyi okullardan mezun , bunların en az 5'de biri yurtdışına çıkıyor ve 60 bin TL'nin asgari ücret olduğu ülkelere gidiyor .
    Kalanların ise yaklaşık 3'de 1'i 60+ kazanır.

    60+ ile başlatabilen bazı sektörler : Savunma , Togg , bankalar , fintech , yurt dışı merkezliler , büyük teknokentlerdeki şirketler , oyun , e-ticaret .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E953944CF -- 2 Mayıs 2024; 17:59:52 >
  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

    Yol haritasına gerek yok dostum, çünkü yol gayet açık. 


    Lisansta bütün ilgili derslerini alabilirsin.

    Bununla ilgili senior project yapabilirsin.

    Yine bununla ilgili stajlar kovala bir sürü firma var illaki bulursun bir tane.

    Daha sonra aday mühendislik kovala.

    Ne kadar çok proje geliştirirsen o kadar öğrenirsin.

  • Hocam iyi okullardan mezun 1000 kisiyi ornek lairsak ve bunun 200 u yurtdisina giderse kalam 800 kisiden anca 200-250 kisi bu paralari alabilecek katma degere sahip sirketlerin pozisyonlarini doldurabilecektir diye on goruyorum ben. Piyasada ve cevremde burada konusuldugu kadar yuksek rakamlar yok yeni mezun bir muhendis icin. 5-6-7 senelik mid-senior bilg muhendislerinin cogu ortalams 100.000 tl civarinda aliyor eger cok niş bir alanda calismiyorlarsa. Elbetteki daha yuksek alanlar vardir ama su sartlarda iyi okul mezunlarinin bile ucte birinin diplomayi alir almaz 60 k uzeri maas aldigina dair iddianiz cidden ucuk geldi. Yok demiyorum ama bu oran cok dusuktur diyorum.
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Ben ytü bilgisayar mezunu, 3 yıl tecrübeli biri olarak her şey dahil yıllık net maaşım 35bin dolar. Türkiye'de ofisi olan, yurtdışındaki bir teknoloji şirketine full remote çalışıp dolarla maaş alıyorum. Yeni mezun olduğumda bir banka iştirakında başlamıştım bankalar arasında en fazla veren yerlerden biriydi ve asgari ücretin 3.5 katıyla başlamıştım.


    Bölümden mezun olup e-ticaret, Tübitak gibi yerlere giren ve orada devam etmekte olan arkadaşlarım şu anki dolar kuruna göre bana yakın hatta benden biraz daha fazla alıyor. Onlar da mezun olduğunda asgari x 3.5/4 aralığında başlamıştı


    Banka, Sigorta gibi şirketlere giren arkadaşlarım yeni mezun olduklarında asgari x 2.5dan aşağı başlamadılar


    Mezun olduğu sene kendi startupunu kurup ilk yılında yatırım alıp merkezlerini new york'a taşıyarak ABD'ye yerleşen arkadaşlarım da oldu bu arada :)



    Sadece iyi üniversite mezunları değil diğer tüm yazılımcılar üzerinde de yapılan genel maaş anketlerini her yıl inceleyen birisi olarak söyleyebilirim ki üniversite ya da diploma ayırt etmeden genel ortalama şu şekilde:


    Junior genel ortalaması asgari x 1.5/2,

    Mid genel ortalaması asgari x 2.5/3,

    Senior genel ortalaması da asgari x 4.5/5 arasında oluyor.


    Önceki yılları da göz önünde bulundurarak maaşların iyiye gittiğini söyleyemem bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 2 Mayıs 2024; 23:44:55 >




  • SporcuPc S kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam sektörün ortalaması en son verdiğiniz asgari ücretin katları şeklinde gidiyor. Maaşlarda genel olarak dediğiniz gibi eskiye göre düşüş yaşanıyor. IT sektöründe para kazanmak isteyen, birden fazla iş yapmalı, tek maaş ile eskisi gibi esprisi yok sektörün maalesef.
  • SporcuPc S kullanıcısına yanıt
    Gercekler bunlar hocam. Birazdan bu mesajiniza " ama dreamgames yeni mezuna 150k veriyor" diyenler gelir. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 3 Mayıs 2024; 13:14:21 >
  • Bu ay öyle bir bordro göndermişler ki kümülatif vergi matrahının içinden geçmişler 100 bin lira brüt maaş göstermişler gelir vergisi maaşın içinden geçmiş. Geçen ay %13 kademe zammı almıştım ama bu ay geçen aya göre daha düşük maaş almışım. İşin kötü yanı son 2 ay %35 gelir vergisine girme durumum var. Ara zam almazsak maaş cücük gibi kalacak. Artık kurumsalların brüt maaş olayından vazgeçmesi gerekiyor. Büyük ihtimalle şirketlerden çok vergi veriyoruz. Üstüne şu an kimse farkında değil son 2 senedir ara zam asgari ücret artışı olduğu için bizler de temmuz, Ağustos ayında vergi istisnası da artıyordu ve maaşlarımız bir miktar artıyordu. Bu sene o da olmayacak büyük şok yiyecek beyaz yakalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depar Atan Uruk Hai -- 3 Mayıs 2024; 14:5:18 >
  • Depar Atan Uruk Hai kullanıcısına yanıt

    Net anladığım kadarıyla 65 e geliyor

    Kaç yıllık çalışansınız

  • Depar Atan Uruk Hai kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimalle değil öyle kurumsallaradan daha fazla maaş veriyorsun. Hatta sadece sen tek kişi olarak mahallendeki tüm esnafların toplamından fazla vergi veriyorsun. Bunun için git esnafların vergi levhalarında yıllık beyan ettikleri vergi tutarlarına bak. Açık yere asıyorlar zaten.

  • SporcuPc S kullanıcısına yanıt

    hocam gördüğüm kadarıyla yazdığınız maaşlar diğer mühendisliklerle hemen hemen aynı seviyede ve konuda üfürülen yazılımcı maaşlarıyla uzaktan yakından alakası yok. buradaki mesajları okudukça bir makine mühendisi olarak artık yanlış meslek seçtiğimi düşünmeye başlamıştım.  

  • Üstte 3 yıl tecrübeyle aylık 3000 $ civarı kazanıyorum ben ve arkadaşlarım asgarinin 3,5-4 katına başladık ama ortalama 1,5-2 asgaridir yazılmış herkes işine geldiği gibi anlamış.
    İçinizi rahatlatacaksa , bence işsizleri de dahil edersek ortalama daha düşüktür ama siz de ne kadar meraklıymışsınız ortalamaya , vasatlığa .
    " Ortalama bir mühendis " olmak isteyenlere Kpssye girip kamu mühendisi olmalarını öneriyorum hem de iş garantiniz var , kafanız rahat olur .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E953944CF -- 3 Mayıs 2024; 20:40:37 >
  • kimse vasatlığa meraklı değil, hayal satılmasına karşıyız. ayrıca örnekler üzerinden genelleme yapılamaz, datayla yapılır. yoksa benim de çevremde bilgisayar mühendisi arkadaşlarım var ve bu kadar kazanmıyorlar.

  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Kimse vasatlığa meraklı değilse neden ısrarla " ortalama bir maaş " öğrenmek isteniyor ?
    Siz aslında benle aynı düşünceyi belirtiyorsunuz. Benim çevremde de burada belirtilen 1,5-2 asgari gibi maaş alanlar yok , çevremde olmaması bu maaşı alanlar olmadığını göstermez forumda yazan arkadaşlardan öğreniyoruz ancak net bir veri yok dediğin gibi.
    Ben de " Ben ve çevremdekiler bu paraları kazanamıyor o zaman kimse kazanmıyordur. " algısına karşıyım .
  • çünkü insanlar piyasanın altında kazanıp kazanmadığını anlamaya çalışıyorlar yoksa kimse buradaki maaşları okuyup egosunun tatmin etme peşinde değil.


    ayrıca burada maaş bilgisi şişirilerek yazılıyorsa veya sektörle ilgili yanlış bir mesaj veriyorsa burayı okuyarak bölüm tercihi yapan lise öğrencileri daha sonra hayal kırıklığına uğrayabilir ve yanlış kariyer/hayat planlaması yapabilirler. hatta benim gibi yazılım dışındaki mühendislik alanlarında çalışan kişiler yoktan yere yanlış bölüm seçtiğini düşünüp motivasyon kaybına uğrayabilir.

  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.