Şimdi Ara

FIFA 15 Video İnceleme (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
4.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok iyi bir inceleme olmuş elinize sağlık.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Çok ilgin , FIFA 13'de hızlı bir oynanış vardı fakat FIFA 14'de çok yavaşlattılar öyle ki oyun çıktığında insanlar alışamadı bir ton oyuna şikayet mesajı attılar sırf ilk ay alışamadıkları için ardından topluluk dinlendi oyun hızlandı ve bu sene FIFA 14'ü arar duruma geldiniz çünkü eskisine alıştınız ve yine FIFA 16'da değiştirdiklerinde 15 daha iyi falan diyip duracaksınız ve bunlar her sene yaşanacak . Eğer her şey bu sene yapılsa seneye oyun da yenilik yok falan dersiniz yani sizin düşünceniz çok sığ . En iyisi birkaç yıl çöp oyun oynayıp sonra bir anda güzel olmayan fakat çöpe alıştığınız için iyi gelen bir oyunu pohpohlamak olacak .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rohcuboy

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: vuslat06<br><br>Mis gibi turkce pes 2015 alin ve kariyer moduna dalin arkadaslar oynanista ayri felekat fifanin</blockquote><br><br>Fifa 15 de Türkiye liginin bile lisansı varken,pesteki kariyer moduna hangi takımla dalalım acaba?North londonlamı,man blueylamı?


    Ben kendi takımımı oluşturup 1. lige çıktıktan sonra avrupa kupası alma hayaliyle oynucam uefa kupası ve kim bilir belkide şampiyonlar ligi şampiyonu olucam. Ha bu arada sizin muhteşem fifanızda ligi ilk 3-5 içinde bitirdiğinizde hangi kupaya katılıyorsunuz avrupada? :))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Çok ilgin , FIFA 13'de hızlı bir oynanış vardı fakat FIFA 14'de çok yavaşlattılar öyle ki oyun çıktığında insanlar alışamadı bir ton oyuna şikayet mesajı attılar sırf ilk ay alışamadıkları için ardından topluluk dinlendi oyun hızlandı ve bu sene FIFA 14'ü arar duruma geldiniz çünkü eskisine alıştınız ve yine FIFA 16'da değiştirdiklerinde 15 daha iyi falan diyip duracaksınız ve bunlar her sene yaşanacak . Eğer her şey bu sene yapılsa seneye oyun da yenilik yok falan dersiniz yani sizin düşünceniz çok sığ . En iyisi birkaç yıl çöp oyun oynayıp sonra bir anda güzel olmayan fakat çöpe alıştığınız için iyi gelen bir oyunu pohpohlamak olacak .


    bence sığ olan senin düşüncelerin ben fifa 14 teki kadar gerçekçi bir oynayışı fifa tarihinde hatırlamıyorum(99 a kadar oynadım) ilk defa gerçekteki oynanışa bu kadar yaklaşabilen bir oyun yaptıktan sonra tabiki playstation cafelerde we ile büyümüş nesiller olsun eski fifa oyunlarındaki makina gibi olan oyuncuları yöneterek futbol oyunlarına bağlanmış kişiler olsun itiraz etmiş olabilirler (hatta ben bile o kişilerdenDİM) ama oyuna alıştıktan sonra durum değişti. o oyunun üzerine tekrar eskiye dönüp hıpızlı oynanış süper kahramanlardan kurulu takımarla karşımıza çıkarlarsa kusura bakmasınlar birçok oyuncu bunu kabul etmeyecektir. Ve şunuda bilmelisin fifa 14 futbol oyunlarında gerçekten bir devrimdir bunu ne fifa 13 için nede öncekiler için bu kadar açık söyleyemem ama fifa 14 için söylerim. fifa 15 ise benim için maalesef oynabilirlik olarak fifa 14 ün gerisindedir. her ne kadar kaleci animasyonları falan geliştirselerde oynanıştaki temel dinamikler değişmiş olmamış..

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: porsux

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br><br>Çok ilgin , FIFA 13'de hızlı bir oynanış vardı fakat FIFA 14'de çok yavaşlattılar öyle ki oyun çıktığında insanlar alışamadı bir ton oyuna şikayet mesajı attılar sırf ilk ay alışamadıkları için ardından topluluk dinlendi oyun hızlandı ve bu sene FIFA 14'ü arar duruma geldiniz çünkü eskisine alıştınız ve yine FIFA 16'da değiştirdiklerinde 15 daha iyi falan diyip duracaksınız ve bunlar her sene yaşanacak . Eğer her şey bu sene yapılsa seneye oyun da yenilik yok falan dersiniz yani sizin düşünceniz çok sığ . En iyisi birkaç yıl çöp oyun oynayıp sonra bir anda güzel olmayan fakat çöpe alıştığınız için iyi gelen bir oyunu pohpohlamak olacak .</blockquote><br><br>bence sığ olan senin düşüncelerin ben fifa 14 teki kadar gerçekçi bir oynayışı fifa tarihinde hatırlamıyorum(99 a kadar oynadım) ilk defa gerçekteki oynanışa bu kadar yaklaşabilen bir oyun yaptıktan sonra tabiki playstation cafelerde we ile büyümüş nesiller olsun eski fifa oyunlarındaki makina gibi olan oyuncuları yöneterek futbol oyunlarına bağlanmış kişiler olsun itiraz etmiş olabilirler (hatta ben bile o kişilerdenDİM) ama oyuna alıştıktan sonra durum değişti. o oyunun üzerine tekrar eskiye dönüp hıpızlı oynanış süper kahramanlardan kurulu takımarla karşımıza çıkarlarsa kusura bakmasınlar birçok oyuncu bunu kabul etmeyecektir. Ve şunuda bilmelisin fifa 14 futbol oyunlarında gerçekten bir devrimdir bunu ne fifa 13 için nede öncekiler için bu kadar açık söyleyemem ama fifa 14 için söylerim. fifa 15 ise benim için maalesef oynabilirlik olarak fifa 14 ün gerisindedir. her ne kadar kaleci animasyonları falan geliştirselerde oynanıştaki temel dinamikler değişmiş olmamış..


    Bu tabiki senin fikrin senin yorumun, ama ben katılmıyorum yorumuna, demoyu oynadığım kadarıyla (pc) bence çok iyi oyun olmuş, 14 gerçekten yavaş bir oyundu ve top dinamiği bence iyi değildi okadar, 15 te neredeyse herşey oturmuş. Tabiki ufak tefek hatalar vardı, demo olmasından da olabilir bilmiyorum ama kabul edilemez hatalar yoktu oyunda, ama 14 te kesinlikle kabul edilemez hatalar vardı ve benim bir süre sonra oyunu bırakmama neden oldu. En basit örneği ise kafa toparıdır, her oyuncu her defansın üzerinden, arkasından, önünden her türlü kafa golü atıyordu ama 15 te artık böyle bir saçmalık yok. Ben 2000 den 2010 yılına kadar pes yada winning eleven oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim, 2011 de fifa bence futbol oyunlarında devrim yaptı (benim fifaya geçtiğim yıl) o seneden buyana her yıl üzerine koyarak devam ediyor. Övgüyü ve verilen parayı sonuna kadar hakeden bir firma, kutluyorum kendilerini.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 7 yaşımdan bu yana fifa serisini oynayan biri olarak zaman zaman fifanında düşüşleri olmadı değil tabikide şimdi ise gayet güzel bir çizgide ilerliyor.Umarım pes seriside ilerler aynı ölçülerde rekabet olmalı diye düşünüyorum.Devrimsel değişiklikler rekabetle gelir.Hız olayınında değişmesi bir sürü tartışma konusuna neden oldu ancak fifa böyle şeyleri yıllardır yapıyor gerek oyun dengesinin gerçekliği yakalamak adına gerekte oyuncu kitlesine uygun olarak kararlar alabiliyorlar ama alışılmayacak bir durum değil kabul etmek gerekirki futbol hızlı olduğunda zevklide ama denebilir ki bu kadar hızlı olmaz burası tartışılır ama zevk veriyorsa bir oyun at golünü koş türübüne unut gerisini herkese oyun dolu günler.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Lagendry defans ile tactical defans arasında ne fark var.ben ikisini de denedim bir fark göremedim.Defans yapmak çok zor.Top alınmıyor adamın ayağından.Peşine 2-3 adam takıyorum.Pres yapıyorum ,ikili sıkıştırma yapıyorum.Çok zor alıyorum.Online da zaten 4 maç yaptım golü yiyince alt f4 yaptığımdan dördünüde
    3-0 hükmen mağlup sayıldım.Zor geldi fifa bayadır fifa serisini oynamıyordum.Hatta futbol oyunu oynamıyordum uzun süredir.Çok acemilik var.Klavye de zorluyor.gamepadsiz olmayacak anlaşılan.X360 ya da xbox1 controller almak şart oldu.Bir de Türk takımlarının statları yama olarak gelirse.Orjinal oyunu etkiler mi.Sorun çıkarır mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    quote:

    Orijinalden alıntı: rohcuboy

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: vuslat06<br><br>Mis gibi turkce pes 2015 alin ve kariyer moduna dalin arkadaslar oynanista ayri felekat fifanin</blockquote><br><br>Fifa 15 de Türkiye liginin bile lisansı varken,pesteki kariyer moduna hangi takımla dalalım acaba?North londonlamı,man blueylamı?


    Ben kendi takımımı oluşturup 1. lige çıktıktan sonra avrupa kupası alma hayaliyle oynucam uefa kupası ve kim bilir belkide şampiyonlar ligi şampiyonu olucam. Ha bu arada sizin muhteşem fifanızda ligi ilk 3-5 içinde bitirdiğinizde hangi kupaya katılıyorsunuz avrupada? :))))

    Fifa'nın tek eksiği bu zaten ş.ligi ve uefa kupasının lisanslarını da alsa tam olacak.Pesde lisans sorunu var.Formalar lisanssız.Türkiye ligi yok.İkisininde birbirine karşı eksiklikleri ve üstünlükleri var,ikisini de al oyna işte.




  • Birde UEFA ve Şampiyonlar Ligi Lisansını alsa uçar gider FiFA ya hadi hayırlısı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acrobat67

    quote:

    Orijinalden alıntı: porsux

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br><br>Çok ilgin , FIFA 13'de hızlı bir oynanış vardı fakat FIFA 14'de çok yavaşlattılar öyle ki oyun çıktığında insanlar alışamadı bir ton oyuna şikayet mesajı attılar sırf ilk ay alışamadıkları için ardından topluluk dinlendi oyun hızlandı ve bu sene FIFA 14'ü arar duruma geldiniz çünkü eskisine alıştınız ve yine FIFA 16'da değiştirdiklerinde 15 daha iyi falan diyip duracaksınız ve bunlar her sene yaşanacak . Eğer her şey bu sene yapılsa seneye oyun da yenilik yok falan dersiniz yani sizin düşünceniz çok sığ . En iyisi birkaç yıl çöp oyun oynayıp sonra bir anda güzel olmayan fakat çöpe alıştığınız için iyi gelen bir oyunu pohpohlamak olacak .</blockquote><br><br>bence sığ olan senin düşüncelerin ben fifa 14 teki kadar gerçekçi bir oynayışı fifa tarihinde hatırlamıyorum(99 a kadar oynadım) ilk defa gerçekteki oynanışa bu kadar yaklaşabilen bir oyun yaptıktan sonra tabiki playstation cafelerde we ile büyümüş nesiller olsun eski fifa oyunlarındaki makina gibi olan oyuncuları yöneterek futbol oyunlarına bağlanmış kişiler olsun itiraz etmiş olabilirler (hatta ben bile o kişilerdenDİM) ama oyuna alıştıktan sonra durum değişti. o oyunun üzerine tekrar eskiye dönüp hıpızlı oynanış süper kahramanlardan kurulu takımarla karşımıza çıkarlarsa kusura bakmasınlar birçok oyuncu bunu kabul etmeyecektir. Ve şunuda bilmelisin fifa 14 futbol oyunlarında gerçekten bir devrimdir bunu ne fifa 13 için nede öncekiler için bu kadar açık söyleyemem ama fifa 14 için söylerim. fifa 15 ise benim için maalesef oynabilirlik olarak fifa 14 ün gerisindedir. her ne kadar kaleci animasyonları falan geliştirselerde oynanıştaki temel dinamikler değişmiş olmamış..


    Bu tabiki senin fikrin senin yorumun, ama ben katılmıyorum yorumuna, demoyu oynadığım kadarıyla (pc) bence çok iyi oyun olmuş, 14 gerçekten yavaş bir oyundu ve top dinamiği bence iyi değildi okadar, 15 te neredeyse herşey oturmuş. Tabiki ufak tefek hatalar vardı, demo olmasından da olabilir bilmiyorum ama kabul edilemez hatalar yoktu oyunda, ama 14 te kesinlikle kabul edilemez hatalar vardı ve benim bir süre sonra oyunu bırakmama neden oldu. En basit örneği ise kafa toparıdır, her oyuncu her defansın üzerinden, arkasından, önünden her türlü kafa golü atıyordu ama 15 te artık böyle bir saçmalık yok. Ben 2000 den 2010 yılına kadar pes yada winning eleven oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim, 2011 de fifa bence futbol oyunlarında devrim yaptı (benim fifaya geçtiğim yıl) o seneden buyana her yıl üzerine koyarak devam ediyor. Övgüyü ve verilen parayı sonuna kadar hakeden bir firma, kutluyorum kendilerini.

    fifa 15 kötü bir oyun değil ama benimsediği tarz beni kızdırdı. ne güzel bir sistem kurmuşsun fifa 14 te 1 yıl boyunca ne şeyler hayal ettim o oyunun üzerine bir kısmını yaptılarda ama neden neden böyle önceki nesilden kalma bir oynanış şeklini seçiyorlar neden dahada simülasyonlaşacağına arcadeleşti.fifa 14 te topu kontrol etrmek bile büyük haz veriyordu çünkü top ayağındayken heyecanlanıyordum her an topu kaptırma tehlikesi vardı bu yüzdende sürekli yana oynayarak hazırlık pasları yapmak zorunda kalıyordum. birde oyuncuların dengeleri çok iyiydi güçlü bir futbolcu savaşıyordu mesela topu kolay bırakmıyordu hızlı oyuncu ile doğru zamanlamayla çalımı attıktan sonra arkadaki yetişemiyordu rüzgar gibi geçiyordum yanından. kafa topları meselesinede katılmıyorum sen oyunu bıraktıgın için öyle düşünmüşsün sanırım.. bende senin gibi ilk zamanlarda kafa toplarına alışamıyordum her atak gol oluyordu ama sonradan defansif anlamda doğru yer tutarak ve doğru zamanlamayla kafa gollerinin önüne rahatlıkla geçiliyor bu tamamen bir alışma süreci keşke sabredip oynamaya devam etseymişsin. aynı şekilde hücum kafa toplarındada normal ortada gol atma şansın çok az. içeri kesmek lazım. gerek yapay zeka ve top kontrolü gerek şutlar gerek paslar bence fifa 14 çok çok iyi bir oyundu. bende fifaya uzun bir süreden sonra 11 ile girenlerdenim ve evet bende çok eğlendim oyunda ama şu anda açıpta o oyunu oynasam o günkü gibi zevk almam o oyunda en zor seviyede yapay zekaya karşı neredeyse bütün maçlarım 5-0 , 6-0 bitiyordu. çünkü mantık dandik. pinpon topu mantıgı. ama bu fifa 14 te yemiyordu işte. ve ilk defa seride bu mantık fifa 14 ile değişti buda beni heyecanlandırmıştı ama görüyorumki ea macera aramaya gerek yok deyip eski fifayı geri getirmiş..




  • inceleme demişsiniz ancak hiçbir kariyer moduna, transfer gelişmesine deyinmemişsiniz..

    biraz yüzeysel birazda hızla yapılmış bir video incelemesi olmuş..

    taktiksel değişimlere, bireysel atak ve defans taktıklerinden bir haber inceleme..

    bence editör arkadaş fifa'nın yıllık çıkmasına ve hızlı çıkmasına yorum getirirken, kendi öz eleştirisinide yapmalı!

    sizin incelemenizde eksik yok mu sizce?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Oyun hala niye Türkçe değil diyen var. Geçen bir firmada oyunu Türkçe yapmıştı fakat dediklerine göre Türkiye satış rakamları seslendirmenin maliyetini bile karşılaşmamıştı. Şimdi sen bu oyunu almıyorsan veya korsan indiriyorsan adamlar niye Türkçe için uğraşsın? Türkiye ligi gelmesi benim için yeterli.
  • arkadaşlar fifa 15 pc için para verip almaya değermi yoksa pesí mi beklemek mantıklı ? olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KKochaKK

    Oyun hala niye Türkçe değil diyen var. Geçen bir firmada oyunu Türkçe yapmıştı fakat dediklerine göre Türkiye satış rakamları seslendirmenin maliyetini bile karşılaşmamıştı. Şimdi sen bu oyunu almıyorsan veya korsan indiriyorsan adamlar niye Türkçe için uğraşsın? Türkiye ligi gelmesi benim için yeterli.

    Mobildeki türkçe ama, hem orada bedava oyun konsolda ise 150 lira verip aliyoruz, zaten çoğu şey aynı bunu niye türkçe yapmazlar saçmalık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde katılırmısınız bilmiyorum ama fifa 15 de defansı çok rahat geçebiliyorsunuz. Biz mi presi beceremiyoruz nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mss1905

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br> <br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: rohcuboy<br> <br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: vuslat06<br><br>Mis gibi turkce pes 2015 alin ve kariyer moduna dalin arkadaslar oynanista ayri felekat fifanin</blockquote><br><br>Fifa 15 de Türkiye liginin bile lisansı varken,pesteki kariyer moduna hangi takımla dalalım acaba?North londonlamı,man blueylamı?</blockquote><br> <br> Ben kendi takımımı oluşturup 1. lige çıktıktan sonra avrupa kupası alma hayaliyle oynucam uefa kupası ve kim bilir belkide şampiyonlar ligi şampiyonu olucam. Ha bu arada sizin muhteşem fifanızda ligi ilk 3-5 içinde bitirdiğinizde hangi kupaya katılıyorsunuz avrupada? :))))<br> </blockquote><br> Fifa'nın tek eksiği bu zaten ş.ligi ve uefa kupasının lisanslarını da alsa tam olacak.Pesde lisans sorunu var.Formalar lisanssız.Türkiye ligi yok.İkisininde birbirine karşı eksiklikleri ve üstünlükleri var,ikisini de al oyna işte.


    Şuanda Fifa 15 oynuyorum yani aldım online için çok güzel fakat kariyer modu konusunda PES Master Lig apayrı bir olay. Ben burada yapılan bir sataşmanın karşılığını verdim ve bu konuda haklıyım. Bak sende aynı hatayı yapıyorsun diyorsunki Pes oyununda lisans sorunu var evet ama bende diyorum ki Fifadada lisans sorunu var. Ben Kariyer modunda ligi 1. sırada tamamladıysam bir sezon sonra şampiyonlar ligi müziği eşliğinde o kupada oynamak isterim arkadaş! Eğer şampiyonlar ligine katılmayacaksam ben o ligi niye oynayayım ( Galatasaraylıyım :) ) ? Son olarak biliyorsunuzdur heralde Pes e çıkarılan sayısız yama ile hem tüm futbolcu ve takımlar, forma, amblem, yüzleri dahil oyuna eklenebildiği gibi kısa süre içinde türkiye ligide eklenmektedir. Pes e lisans tarafından vurmaya çalışmak çok komik dolayısı ile. Ayrıca Pes senelerdir orj olarak türkçe olarak yayınlanmakta yani ama buda Fifaya yama olarak getiriliyor. kısacası bırakın bu lisans tartışmalarını bunlar kısa sürede yamalar ile hallediliyor yaşasın Pc.




  • İncelemeyi yeterli bulmadım. Önceki serilerde Ersin Kılıç her moda detaylıca girerek oyunu tanıtırdı. Örneğin "Virtual Pro" çıktığı dönemlerde kendi oyuncusunu yaratıp bize kariyer hakkında bilgi bile vermişti. Ki o dönem Türkiye ligi gibi aşırı yenilik yoktu ki yarım saat inceleme yapmıştı.
    Bu incelemede iki kick-ff maç, 1-2 kariyer maçı, 1-2 co-op yapılıp bırakılmış gibi. Üstün körü incelemede oyunun oynanabilirliğine ağırlık verilip, seslere ise 10 saniye yer verilmiş. Daha kaliteli incelemeler görürüz umarım.
  • Ersin Kılıç nerede yarım saatlik inceleme yapmış merak ettim. Bütün FIFA incelemelerine baktım en uzunu 18 dakika. 10 dakika yaptığı inceleme de var. Sallamasyon konusunda üstümüze yok milletin. BSC'de incelemeler artık en azından erken geliyor. Bir inceleme için 2-3 hafta beklemiyoz.
  • Belkide alışamadıkmı nedir bilemiyorum. Ama oyuna animasyon görsellik birçok şey katılmış fakat oynanabilirlik olarak sadece hızlı pas bence önemli bir artı olmuş.

    Fakat eksileri saymak gerekir ise çok fazla.

    Orta gol olayı bitmiş.
    Hızlı bir adam topu alıp kaleye kadar çok rahat bir şekilde gidebiliyor.
    Şutun ve pas ın şiddetinde bir sıkıntı var gibi...
    Bunun dışında şut un yönüyle ilgili yine aynı durum söz konusu.
    Orta saha denen birşey yok direk bas geç modunda. 14te bir taktik sistem verkaç vardı uğraşıyodun. 15te ise topu kapmak için savaş veriyorsun...
    Fifa 14 te çok şık uzaktan goller atılıyordu onuda bitirmişler. Neredeyse hepsini kaleci kurtarıyor.
    Ayrıca çok saçma vuruşlarda gol oluyor...

    Fifa 14te çok iyi bir oyuncu olmasamda iyi bir oyuncu olduğumu düşünüyorum..
    FAKat 15 te neredeyse galip gelemiyorum....

    Umarım alışkanlıktır.
    Çünkü ben 13ten 14 e geçerken gerçekten hayran kalmıştım ilk başladığımda...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: porsux

    quote:

    Orijinalden alıntı: acrobat67

    quote:

    Orijinalden alıntı: porsux

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri<br><br>Çok ilgin , FIFA 13'de hızlı bir oynanış vardı fakat FIFA 14'de çok yavaşlattılar öyle ki oyun çıktığında insanlar alışamadı bir ton oyuna şikayet mesajı attılar sırf ilk ay alışamadıkları için ardından topluluk dinlendi oyun hızlandı ve bu sene FIFA 14'ü arar duruma geldiniz çünkü eskisine alıştınız ve yine FIFA 16'da değiştirdiklerinde 15 daha iyi falan diyip duracaksınız ve bunlar her sene yaşanacak . Eğer her şey bu sene yapılsa seneye oyun da yenilik yok falan dersiniz yani sizin düşünceniz çok sığ . En iyisi birkaç yıl çöp oyun oynayıp sonra bir anda güzel olmayan fakat çöpe alıştığınız için iyi gelen bir oyunu pohpohlamak olacak .</blockquote><br><br>bence sığ olan senin düşüncelerin ben fifa 14 teki kadar gerçekçi bir oynayışı fifa tarihinde hatırlamıyorum(99 a kadar oynadım) ilk defa gerçekteki oynanışa bu kadar yaklaşabilen bir oyun yaptıktan sonra tabiki playstation cafelerde we ile büyümüş nesiller olsun eski fifa oyunlarındaki makina gibi olan oyuncuları yöneterek futbol oyunlarına bağlanmış kişiler olsun itiraz etmiş olabilirler (hatta ben bile o kişilerdenDİM) ama oyuna alıştıktan sonra durum değişti. o oyunun üzerine tekrar eskiye dönüp hıpızlı oynanış süper kahramanlardan kurulu takımarla karşımıza çıkarlarsa kusura bakmasınlar birçok oyuncu bunu kabul etmeyecektir. Ve şunuda bilmelisin fifa 14 futbol oyunlarında gerçekten bir devrimdir bunu ne fifa 13 için nede öncekiler için bu kadar açık söyleyemem ama fifa 14 için söylerim. fifa 15 ise benim için maalesef oynabilirlik olarak fifa 14 ün gerisindedir. her ne kadar kaleci animasyonları falan geliştirselerde oynanıştaki temel dinamikler değişmiş olmamış..


    Bu tabiki senin fikrin senin yorumun, ama ben katılmıyorum yorumuna, demoyu oynadığım kadarıyla (pc) bence çok iyi oyun olmuş, 14 gerçekten yavaş bir oyundu ve top dinamiği bence iyi değildi okadar, 15 te neredeyse herşey oturmuş. Tabiki ufak tefek hatalar vardı, demo olmasından da olabilir bilmiyorum ama kabul edilemez hatalar yoktu oyunda, ama 14 te kesinlikle kabul edilemez hatalar vardı ve benim bir süre sonra oyunu bırakmama neden oldu. En basit örneği ise kafa toparıdır, her oyuncu her defansın üzerinden, arkasından, önünden her türlü kafa golü atıyordu ama 15 te artık böyle bir saçmalık yok. Ben 2000 den 2010 yılına kadar pes yada winning eleven oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim, 2011 de fifa bence futbol oyunlarında devrim yaptı (benim fifaya geçtiğim yıl) o seneden buyana her yıl üzerine koyarak devam ediyor. Övgüyü ve verilen parayı sonuna kadar hakeden bir firma, kutluyorum kendilerini.

    fifa 15 kötü bir oyun değil ama benimsediği tarz beni kızdırdı. ne güzel bir sistem kurmuşsun fifa 14 te 1 yıl boyunca ne şeyler hayal ettim o oyunun üzerine bir kısmını yaptılarda ama neden neden böyle önceki nesilden kalma bir oynanış şeklini seçiyorlar neden dahada simülasyonlaşacağına arcadeleşti.fifa 14 te topu kontrol etrmek bile büyük haz veriyordu çünkü top ayağındayken heyecanlanıyordum her an topu kaptırma tehlikesi vardı bu yüzdende sürekli yana oynayarak hazırlık pasları yapmak zorunda kalıyordum. birde oyuncuların dengeleri çok iyiydi güçlü bir futbolcu savaşıyordu mesela topu kolay bırakmıyordu hızlı oyuncu ile doğru zamanlamayla çalımı attıktan sonra arkadaki yetişemiyordu rüzgar gibi geçiyordum yanından. kafa topları meselesinede katılmıyorum sen oyunu bıraktıgın için öyle düşünmüşsün sanırım.. bende senin gibi ilk zamanlarda kafa toplarına alışamıyordum her atak gol oluyordu ama sonradan defansif anlamda doğru yer tutarak ve doğru zamanlamayla kafa gollerinin önüne rahatlıkla geçiliyor bu tamamen bir alışma süreci keşke sabredip oynamaya devam etseymişsin. aynı şekilde hücum kafa toplarındada normal ortada gol atma şansın çok az. içeri kesmek lazım. gerek yapay zeka ve top kontrolü gerek şutlar gerek paslar bence fifa 14 çok çok iyi bir oyundu. bende fifaya uzun bir süreden sonra 11 ile girenlerdenim ve evet bende çok eğlendim oyunda ama şu anda açıpta o oyunu oynasam o günkü gibi zevk almam o oyunda en zor seviyede yapay zekaya karşı neredeyse bütün maçlarım 5-0 , 6-0 bitiyordu. çünkü mantık dandik. pinpon topu mantıgı. ama bu fifa 14 te yemiyordu işte. ve ilk defa seride bu mantık fifa 14 ile değişti buda beni heyecanlandırmıştı ama görüyorumki ea macera aramaya gerek yok deyip eski fifayı geri getirmiş..

    Söylediklerinin tamamına katılıyorum. 14teki o heyecan kalmamış artık.... malesef




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.