Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1042. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
20.964
Cevap
636
Favori
1.542.790
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10401041104210431044
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    +1

    bazı şeyler "Tİ" ye alınmaz. alınmamalı. Ayıptır, ben bu sebeble çok kavga ettim, davalık oldum. Tölaransım olmayabiliyor . Biz çile çekip , hayatta kalmaya çalışanların yanındayız.


    buyrun mesela derdimiz emekli ama ucu bize dokumaz demeden emek verenin yanındayız. Bu işi siyasete dökmeden yazıyorum paylaşıyorum ben. Yada özele indirgemeyip genele , ekonomik sorun bu. ASGARİ ÜCRET birçok yerde emeklide, memurda vs maaş , zam , iyileştirmer kriteridir. Kulak tıkayamayız. Artınca enflasyon artar diyenler için yukarda FIRSATÇILAR ve BİZİ APTAL YEİNE KOYANLARIN haberini paylaştık.


    beğenen yok , yani umursayan yok. Maalesef TOPLUM değiliz artık. BİRLİK yok.

    krizi yaratanlardan medet umanlar var maalesef. PARTİCİLİK VE SİYASET için paylaşmıyorum bunları.


    dalga geçilmesini doğru bulmadığım gibi , ayıplıuorum. Ti ye alınmasınıda doğru bulmuyorum.




    ALINTI


    Ekonomi

    TİP'ten, Merkez Bankası ve AKP'ye asgari ücret tepkisi: Ara zam gelmezse iktidarın yakasına yapışacağız

    "Kendi yarattığınız krizi, işçinin lokmasından kısarak çözmeye çalıştığınızın farkındayız"


    19 Nisan 2024 07:47

    • -A+

    TİP İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta, asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası ile bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı protesto etti. Yapılan açıklamada, “Eğer temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelmezse, Türkiye İşçi Partisi olarak tüm gücümüzle iktidarın yakasına yapışacağız, Türkiye’nin her yerinde sokaklarda olacağız” denildi.

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.



    "Merkez Bankası Başkanı'nın ne haddi ne de görevidir"

    TİP'in, Merkez Bankası Başkanı’nın hemen görevden alınmasını istediği açıklaması şu şekilde;

    "Türkiye'de ücretli çalışanların çoğunluğu, asgari ücret ve civarında ücret almaktadır. Bugün asgari ücretli bir işçi geliriyle ay sonunu getiremezken, Merkez Bankası Başkanı ne hakla milyonlarca işçinin yoksulluğa mahkum edilmesini isteyebilmektedir? Kirasını nasıl ödeyeceğini, çocuğunun karnını nasıl doyuracağını düşünen milyonlarca işçinin hayatı üzerine söz söylemek Merkez Bankası Başkanı'nın ne haddi ne de görevidir.

    "Enflasyonun nedeni emekçilerin ücretlerinde aranıyor"

    Seçimlerin ardından Saray rejimi, krizin faturasını halka yükleme derdine düşmüş, krizin nedenini Koç Holding'in, Cengiz'in, banka patronlarının tarihi rekor kârları yerine, ay sonunu zor getiren işçilerin ücretlerinde aramaya başlamıştır. Ayın sonunu getiremeyen, ekonomik şartlarında hiçbir olumlu gelişme bulunmayan, çoğunluğu asgari ücret ve civarında maaş alan işçilerin yoksulluğa mahkum edilmesini hangi yüzle isteyebilirsiniz? Kendi yarattığınız krizi, işçinin lokmasından kısarak çözmeye çalıştığınızın farkındayız.

    "Çalışma bakanının görevi milyonları açlığa mahkûm mu etmek?"

    Bu ülkedeki milyonlarca emekçinin ekmeğine göz diken Merkez Bankası Başkanı, bir gün daha bu görevde durmamalıdır. Konu çeşitli sermaye kesimlerinin çıkarı olunca, geçmişte sık sık Merkez Bankası başkanlarını görevden alan Erdoğan, şimdi milyonlarca emekçinin ekmeğine göz diken Merkez Bankası Başkanı’na neden tek bir söz etmiyor? Bu cüreti gösteren Merkez Bankası Başkanı, hemen görevden alınmalıdır.

    Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın dün yaptığı açıklama da Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamasının aslında hükümetin görüşü olduğunu ortaya koymaktadır. Çalışma Bakanı’nın görevi işçilerin koşullarını iyileştirmek midir, milyonlarca işçiyi açlığa-yoksulluğa mahkum etmek midir?

    Eğer temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelmezse, Türkiye İşçi Partisi olarak tüm gücümüzle iktidarın yakasına yapışacağız, Türkiye’nin her yerinde sokaklarda olacağız." (ANKA)





  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    80 den sonra istenen bir gençlik tipi vardı. apolitik, diğer tanımlama ile laylaylom gençliği. bunu büyük oranda başardılar. siyasetten korkan, siyasetten söz edene terörist gözüyle bakan, garip bir insan tipi yarattılar.

    cia kaynaklı bu tip derin işler, en çok güney amerika ve bizim gibi toplumlarda işliyor maalesef. ülkeye bir ton ne olduklarını bilemediğimiz yabancılar doldurdular. demografik yapı işi bitti. ses çıkarana türlü türlü eziyet, ceza , ses çıkarma işi bitti. şimdi böyle forum köşelerinde bile halkın sesine tahammül yok. uyuyan bir ülke, uyuyan bir millet. sonuç malum. bunlar daha iyi günlerimiz.
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    hocam sabah merkez bankası tahminleri geldi emekli temmuzda %24 ocak-25 tarihinde %16.5 zam alacak çıkıyor..
    kök maaşta iyilişme olmazsa yandı kök maaştan emekli maaş alana
    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Eğitimi gözden düşürdüler. Devleti ve memurları eleştire eleştire darp edilebilir yaptılar. Böylece cahil kitleleri istedikleri gibi manüpüle etmeyi başardılar. Bir memur ; yıllarca okuyacak, Kpss denen zırvalığı , mülakat saçmalığını geçecek ve en az 25 yıl sgk primi ödeyerek emekli olacak. Bu sürede başka iş yapamayacak. Tayinler nedeniyle kalıcı dostları, arkadaşları, komşuları olamayacak. Çocukları okullarını aynı yerde bitiremeyecek. Eşyalarını yıllarca kullanamayacak........


    Ama , ilkokul mezunu temizlik görevlisi, apartman görevlisi vb. ( bu insanlar da çalışarak , alınteriyle sgk ödeyenlerdir ) ile doktor, mühendis, öğretmen emekli olduklarında aynı maaşı alacaklar. Bu tezi savunanlar '' efendim hepimiz aynı hastalığa yakalanıyoruz, hepimiz yemek yiyoruz, konutta kalıyoruz ... o halde neden farklı para alıyoruz '' İlk duyunca kulağa hoş geliyor. O halde sen ilkokuldan sonra çalışarak para kazanırken öğretmen- doktor- mühendis vb. neden orta, lise ve fakültede toplam 12 yıl cepten para harcayarak okuyor ? Topluma yaptığınız hizmetin katma değeri aynı mıdır ?


    Bir de hiç çalışma hayatı olmadan , bir şekilde 1600 gün prim yatırarak 65 yaşını doldurup maaşa bağlananlar var. Bunlar bile 10 bin alıyor. Televizyonlar da ajitasyon yaparak sunuyorlar. madem herkes insan ve eşit o halde ilk siyasetçilerden başlayın eleştiriye. 2 yıldan uzun milletvekilliği yapan herkes emekli maaşına hak kazanıyor. Şaka gibi değil mi ? Emekli milletvekili ( millet asıl 10 bin alıyorken vekile 60 bin ) de 10 bin alsın.


    Yani boş beleş işlerle toplumu bölerek, kavga ettirerek kendilerinin yaptıklarını gözden uzak tutmayı başarıyorlar. SGK tam bağımsız omalı. Prim esasına göre çalışmalı ve hiç bir şekilde sistemle oynanmamalıdır.





  • efem-35 kullanıcısına yanıt
    en büyük önceliğimiz enflasyonu düşürmek diyen, ama bunun için dişe dokunur hiç bir şey yapmayanları, ben görüyorum da, malum siyasetin destekçisi emekliler görsün.
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt
    emekli kanunu çıkmış, ilk çıktığında 5000 gün erkek 25 yıl 55 yaş ve kadın 20 yıl 50 yaş, kanun çıktığı yılda ölüm yaşı ortalama 67-70 ..
    sonra parti başkanı kendi koltuğu gitmesin diye yaşı kaldırıp 25 yıl yaptı kadın 12 yaşında sigorta olmuşsa veya 10 yaşında sigorta başlangıcı varsa 30 yaşında emekli oldu, bunun böyle gidemeceğini anlayan başka siyasiler 1999 da 18 yaşa çıkardı belli yaş kriteri koydu yani 1999 dan önce giren 49-52yaşında emekli olsun dedi taki geçen sene eyt çıktı prim günü yüksek olan genç yaşta emekli oldu hatta eyt li biri bana dediki akp hiç oy vermedim ama akp beni akp emekli yaptı oyum akp
    3600 olayına dalmayın onda yaş eskiden kadın 50 erkek 55 ti düşük maaş bağlanırdı şimdi girdiğin yıla göre değişiyor ama kadın 58 erkek 60 yaş yaptılar.
    Benim anlatmak istediğim hocam partiler kendi çıkarları için ve sgk çalışanları oy deposu gördüğü için sgk kanunları ile oynuyorlar..
    annen çalışmış günlerini doldurmuş ve 12bin alıyor ama bu zamanda ve 2008 kanunu olmadaydı annen şimdi 26bin ile 28bin maaş alacaktı ve ihtiyaçlarını görecekti ve maaşı yetecekti sence 12bin yetermi şimdi bimden geldim et ürünlerine zam gelmiş 400gr kıyma 189 tl olmuş yani yağlı kıymanın kilosu 475 tl kasaba gitsen daha pahalı ..
    et süt yumurta bunlar temel besinler et yemezsen kan yapmaz kan az olursa kalbin randımanlı çalışmaz yani ekmek soğan nereye kadar ve annenin her besinden vitamin alması lazım biri eksik olsun hastalık başlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 19 Nisan 2024; 16:29:53 >




  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt
    çok sevdiğim bir abimiz var hep anlatır..bunun emekli yaşı gelmiş yani yaklaşmış günlerim dolu idi diyor işide algida dondurma kamyonetini şehir dışındaki marketlere götürmek dolapları doldurmak, birgün sgk gitmiş ben ne zaman emekli olurum bir bakmışlar çocukken girişi var hemde iki üç ay gösterilmiş sgk sen emeklisin ver dilekçeni seni emekli yapalım yani babası küçükken sgk başlangıcı yapmış kanunda değişmediğinden dolayı emekli olmuş belkide üç beş yıl beklecektim diyordu durmadan babam sağolsun
  • her kuşu sevdik, bir leylek kaldı.

    30 yıl çalışıp, prim ödeyen adam, sadaka sayılacak, dünyada duyanın kulaklarına inanamadığı üç otuz kuruş maaş alacak, bir de özeleştiri yapacak. şaka olsa komik değil.
  • uzun zamandır bu kadar boş argümanlarla, bu kadar vicdandan yoksun bir bakış açısı görmemiştim. yazıklar olsun. adam emekli olunca yaparım diye adeta hayatını ertelemiş, şimdi kireç kıvamında peyniri alamıyor.

    ama haline şükretsin diyenler çıkabiliyor. daha ağırını yazmak mümkün ama boşa gidiyor.
  • Birileri mesajlarımızı sildiriyor galiba; nirde fikir özgürlüğü. 

  • Maaşımı güncellenmeden önce taşımıştım. Bugün promosyon yatmış ama eski rakamdan yatırmış garanti.
  • efem-35 kullanıcısına yanıt

    Promosyon için şöyle bir talepte bulunsak sonuç elde edilir mi? Promosyon başvurusu yaptık onaylandı; fakat promosyonun hesaba yatış tarihi ile onay tarihi arasındaki gün farkı ne olacak. Bununda promosyona ekstra olarak eklenmesi lazım; promosyon farkı olarak.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt
    hocam ykb için söylüyorsan ykb maaş yatmadan promosyonu ödemiyor hem şubeye sordum hem 444 ..
    promosyon taşımada bir buçuk ay kayıp ne yazık ki var
  • Arkadaşlar 24 nisanda 5975 prim gunum doluyor inş.

    Yani nisan sonu martın istege baglıyı oducem. (MARTI HENUZ ODEYEMEDİM)

    Nisandaki 24 gunu de HEMEN oducem.


    AMA KİME SORSAM NEDENSE(?) 15 YADA 2O GÜN FAZLA ÖDE DİYOR.

    ARKADAŞ BEN NEDEN DOLU DOLU 5975 GUNU ODEMİSKEN FAZLADAN ODUYORUM Kİ?

    VAR MI BUNUN ELLE TUTULUR BİR SEBEBİ?

  • Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

    benim başıma geldi fazla günüm var diyordum.hesaplanınca mükerrer yatan ve başkasından olan 74 gün eksiye düştüm imkanınız varsa ne olmaz ne olur fazla yatırın.yada kuruma gidip hesaplattırın emin olun.

  • merhaba yapıkredide emekli işlemleri hata veriyor su an mobilde sizde de aynı mı
  • dsoto kullanıcısına yanıt

    kuruma gidicem de kuruma gidip soran adam 15 gun fazla oder yeter denmis adam da oduyor ama sonra evrak geliyor su kada gun eksik diye anlamak ımkansız

  • 19 Mart da ilk maaş yattıktan sonra 20 snde ing ye taşımıştım. 10+5 için. Bugün ilk maaş yattıktan sonra akşam üzeri 10 bin yatmış.
    otomatik ödeme için olan 5 bin bakalım ne zaman yatacak
  • Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

    benim geriye dönük yazdıklarıma baksan bir okusan, şaşmazsın.


    sistem kurbanı 1 oldum

    Koskoca SGK bana sen 6 yıl askerlişk yapmış gözüküyorsun dedi. Dedim yahu ben 4a olarak işe girmişim bırdrolarım o zaman çarşaf çarsaf aylıklar. sonra aylıklar. sonra sisteme siz girdiniz.

    hem askerlik yapıp hemde aynı anda bana prim ödeyen özel şirket varmış onları saymıyacakmış. istersem ben 6 yıllık askerliğimi borçlanıp ödeyecekmişim ? bakbak günüm dolmuş yılım dolmuş prim gün sayım eksişk değil yaşımı beklemişim oda gelmiş çatmış. Türkiyede 6 yıl askerlik mi varmış ki ben duymadım dedim ? hadi diyelim ki parayı ödedim maaşım mı yükselecek ki YOOO, peki zaten yılım günüm vs eksik değil kmi, neden ödeyim bana yararmı var , YOOOO.


    şaka gibi. SGK da çalışan eleman da değil yani hesap işlerini yapan. Okumuş , oraya atanmış seçilmiş getirilmiş. Ama hep derim ya herkeste beyin var ama akıl ! , ben işim gereği çok vergi dairelerinde uzlaşmaya girdim, sgk fındıklıda falan müfettişlerle buluştum , teftişlere girdim vs. Çok gördüm adı müdür, hesap uzamanı, müfettiş, hatta adliyede hakimlerle bilirkişilik geçmişim var. ÜNVANLARA kanmayın size açık bir kural madde ile gelemiyorsa sebebi bulamadan sallıyor uyduryor sa sizden az biliyordur, geçiştiriyordur. KLASİK BUGÜN GİT YARIN GEL. Ben 6 yıllık askerlik yapmadığımı kanıtlamak için bulunduğum askerlik şubeme gittim, onlar faks çekti telgraf yolladı belkide kuş uçurdu haber yolladı, kütüğümün askerlik şubesine, onlar bölge komutanlığına yazacak dedi. cevap gelmesi ayları bulur dendi.


    müdüre çıktım yahu dedim akıl var mantık var e-devletten size askerlik yapomıştır kağdı dökeyim dedim kabul etmedi. neymiş askerlik şubesi yazacakmış , siz yazın isteyin dedim bizim işimiz değil dendi. SİSTEMİN KURBANI oldum. sonra nasıl mı çözdüm rüşvet istedi gavat, bende orda birkaçını pattiz edip sürdürdüm. Davam hala sürüyor maaşım yükselecek bakalım ben ölünce mi?


    sistem kurbanı 2.

    aynı yıl içinde aynı şirketin 2 işyerişnde aynı anda çalışmışım mış ? 2 ayrı şirket kodu var baktılar aynı grubun farklı kuruşuluşu. hiç anlamam. muhasebeci nasıl becermiş ise. hemde bilgisayara girmenin böyle bir imkanı yok muş? Ban diyorki cezası var siz ödeyeceksiniz ? Şaka mı bu , YAHU BRE DANGALAK BEN ORDA ÇALIŞANIM, şirket sahibiyim , şirketin resmi yeminli müşsavirimöiyim, serbest mali müşsaviri, mnuhabesebecisimiyim ? şakamısınız oğlum bunu söyleyen istanbul kadıköy sgk . Bana diyor ki bunun cezası siz ödeyip sorunu çözüp öyle gelin. Ödcedim mi hayır, ne oldu o şirketin sahibi belki şimdi yurtdışında monoca da ıstakoz yiyor yanın da 4 eşi ile belkide. Benim vergilerimle maaş alan memurum ise benden rüşvet istiyor yada cezasını öde diyor. emekli SİSTEMİN KURBANI 2.


    yani bana demesinler ki işini yapan var ? SGK da bugün git yarın gel, vergi daiiresinde bugün git hiç gelme.


    neler sayarım ben daha, Babam rağmetli olmuş annem şile gelirler idaresine gittik , beni yanından kovdular, neden biliyormusunuz anneme borç çıkartıp imzalattacaklar. çıkarttıkları veraset vs imiş , yersen, rakamın 10da 1 ine düşürdüm.


    Türkcell TSMF dahil sanırım, TürkTelekom da öyle sanırım. Babam ölmüş hattı kapatmıyor Tüğrkcell kardeşim 1 yıl sözleşme bitene kadar ödedim dedi. hatta aramışlar uzatacaklar . Hemen şikayet kapattırdım hattı aboneliği.

    babam ölmüş kablo TV babanız gelecek dşiyor aboneliği kapatmak için yoksa 24 ay sçözleşme bitene kadar kullanmasan da ödersin diyor, oldu canım mezrdan çıkarıp getireyim.

    eşimden boşanmışım kabloTV aboneliği kapatmak için eşiniz gelecek diyor. Beni avukat aradı borç çıkarrtı icra dedi. Gel ulan gel dedim gelsene dedim ? Andaval a edim ki hat yasal sahibine icra yapabilirsin. resmi olarak bağım yok. icraya hala gelecek ? yersen. Beni bırak yiğenimi bulmuş soyadımızdan ona demiş ki şunun boırcu var ödeyin. Arayan hukuk bürosu ? kablo TV ve TürkTelekomun tahsişldarlığını yapan mafya gibi tehdit ediyor.


    boşandıktan 10 sene sonra dahi aradılar ama hala icra ve para alamadılar.


    Yapılan işlerde mantık da arama , hukuk ta arama. memurun biri seni 6 yıl asker yapabilir. o süreyi borçlanıp öde der. maaşım 10722TL şu anda. neden işte bu salaklıklar sistem hataları memur hataları sebebli ?


    Avrupada olsam bana tazminat öderler. Hukuksal olarak hakkımı almak istediğimde tehdit edildim. Haaa onu söyleyenler 657 ye tabi ya hiçbirşey olmadı. Ama n-dım var sivilde karşıma çıkmasın dediklerişmden. Birgün bir işi düşer birinin. Kadıköy hasanpaşada adliye icra daiesinden birş benim hastaneme geldi. Güya beleşe tarama yaptırtacak , şeytan dedi ki prostat taramasında hayalarını aldırt, hayasiz kalsın.


    neyse uzar gider ...


    ben olsam senin yerinde gider komi olurum hem asgari ücret alırım 2-3 ay daha çalışırım , sgn nıda ödesin şirket. sende basşın ağrımadan sinir hastası, şeker hastası, oanikatak , çağın vebası stres olmadan emekli olursun. 2-3 ay sgk lı çalış bir işuyerinde , gerekirse hamalklık yaparım , o sistemin kurbanı olmamak adına.


    yani 15 ünün hesabını yaparsın 30 gün çıkar 2ay fazla yaparsın 3 ay eksşik çıkartırlar. hadi sen iyisin ben 6 yıl askermişim ...


    yazdıığın gibi ANLAMAK İMKANSIZ , DERDİNİ ANLATMAK DA İMKANSIZ. ÇÜNKÜ ONLARIN DEDİĞİ DOĞRU ....


    son olarak ben daha neler anlatırım neler....

    babam ölmüş, tapudayız , ataşehirdeki bina. bir katta bir tapu dairesi, diğerinde diğer tapu idaresi. iki yerde aynı vefat işlemi yapıyoruz bir müdür elimizdeki resmi adiliyeden aldığımız evrakı farklı yorumladı ve işi yapmadı , diğeri yaptı biz satışı yaptık. diğeri imünceleme vs dedi. o sırada kardeşimin çocuğu da mirasçı listesine 18 yaşına gelmediği halde girdi 19 yaşında hakkı olmadan 4de1 e ortak oldu ... BURASI TÜRKİYE... şikayet mi kimi kime şikayet edecen. ben kadar uğraşan ama artık yıldırdılar. Sonunda silivriye atacaklar ... Uğraşırsın bela, susarsın içine sinmez.





  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    Dost, neler yasamıssınız geçmisler olsun ki mlsf bu sistem düzeltilmiyor. bugun de saglık bakanı randevu sistemini duzelticez demis :)

    yıl 2024un de yarısı artık . -cek de -cek -cak da -cak:)


    ben ssk ya gidicem beni yanıltmadan umarım(!)dogru data verirler bana. gün dökümümü yazdırıp gidicem. Bir de avukatlık bürosuna girerim oncesinde sorarım sgk dan nasıl bir dilekce ile resmi belge istemeliyim bari gün dökümümü de kaseli alayım oradan umarım verirler ...


    bakalım 15 gun mu diyecekler 30 gun mu .istege baglı az para degil hocam ve odeyince maasa etkisi sıfır.yani fazladan ödetecekleri her gün çöpe gidecek cebimden cıkıp çöpe...


    ben hakkımı helal etmiyorum 5ooo gunle sözlesme imzaladım ben. 5975 dediler simdi 24 unde tamamlicam ona da ilave en kotu 30 gun derler diyorum ama belki adamlar 2 ay da der artık bilemiyorum hiç.



    liseye giderken amcamın emekliliği icin ugrasmıstım. dosya arası hediye vermeden işimi gordüremedim.adama baksan kelli felli ben lise 1 bebesi yas daha 18 yok adamlar hediye almam evlat demezdi . e özal diye biri vardı benim memurum işini bilir demisti...... hediye alır demisti işte onlar da hediyeleri ile ne mamalar yediler kimbilir.


    kamuda baskınlar yapan adam gibi gazeteciler vardı vaktiyle ...ortadan onlar kalktı ama hediyeler kalktı mı bilemem gidince görücem işte.





  • 
Sayfa: önceki 10401041104210431044
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.