Şimdi Ara

E3 2012: Genel Değerlendirme (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
14.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İDEAL demişsin ya onun için yazdım. İDEAL olan demişsin ya, bilimsel temellere dayanarak bu sebeple yazdım. Yoksa hertz le fps nedir gayet iyi biliyorum. Ama sen bu konuda 24 fps ideal dedin ya onun için yazdım. İdeal olan monitörünle fps oranlarının uyumlu olmasıdır, sen bana söyle bakalım evimizde kullandığımız tv ler 30 hrtzde mi çalışıyor. Hııh neymiş o zaman bir konsolda ideal olan 30 fps değilmiş. Sayın misafir, insanlara cahil deyince bilgisizliğinden arınmış olmazsın. Bak ben o yazdığım kaynağın uzmanlık yaparken 12 yıl boyunca üniversitede eğitimini aldım. Şimdi sen söyle bakalım 24 hertz beyinin en üst algılama sınırıdır diye nerede geçiyor. Yada beyin derken nereyi kast ediyorsun, görme yolaklarınımı, oksipital korteksi mi vs vs vs bak ben sana söyliyeyim 24 hertz hikayen sallamadır. Sallamalarını hakikatmiş gibi insanlara söyleyen bir insan işi profesyonellik düzeyinde bilen insanların gözünde komik olur. Şimdi artık ısrar etmenin anlamı yok. Ya kaynak göster yada salladım de kabul et bunda hor görülecek birşey yok. ama bu yanlış bilgiler üzerine ısrar etmen anlamsız.




  • Sana son bir şey daha söyliyeyim tvlerde ki 24 frame real sinema moduda fillerin 24 fps olması nedeniyle 50-60 hertz de çalışan tv ile olan uyumsuzluğu kaldırmak içindir. Ama bu oyunlarda böyle olmaz. İdeal olanı ben sana söyliyeyim oyunun tv ile aynı fps değerine kitlenebilmesidir. Yani ya 50 yada 60 fps ye. Konsolun yetersiz olması nedeniyle 30 fps ye kilitlenmesi görüntüdeki akışkanlık vs bu konu ile ilintilidir, ama akışkan oyun deneyiminde fps sadece bir öğedir başka onlaraca teknik detay vardır ki bu benim uzmanlık alanımı aşar. Bu konuda bilgisayar mühendisi olan arkadaşlar bizleri aydınlatacaktır. Bir de hala yüksek fpsye alışmaktan bahsediyor yapma artık yeter. Bu sana son mesajım. Bir önceki mesaja ek
  • Şimdi bu kısır tartışmadan bağımsız olarak 30 fps ye kitlenen wiiu için birşeyler yazayım, 2012 yılında yeni nesil diye çıkan bir konsol 50 fps ye kitlenmezse bence olmaz. Bu konumda insanlara resmen haksızlık yapılıyor. Bu teknolojik alt yapı varken 30 fps nedir yahu... 30 hertz de çalışan tv mi var???? ne bu saçmalık....yani 2012 de konsol al tonla para ver oyun başına 100 tl öde (ben küçük oğlum için alacağım wii u yu) sonra konsol 30 fps ye kitlensin 1-2 saat sonra başlasın gözümüzde ağrılar gözü ovuştur allah ovuştur.... şu nintendoyu anlamak zor, az daha pahalı konsol yap sonra da şu oyunları 50 fps ye kitle çok mu zor.
  • Kola cips eşliğinde okuyorum yazıyı.


    quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    Talha sen nasıl bir Playstatiın düşmanısın? Şu video'yu 2 kere izledim bu kadar itici yorumlar görmedim. Last of Us'a bile çamut atmışsın. Neymiş efendim inanmıyormuş yapay zekâ'ya.

    Yahu hiç mi araştırmassın? Adamlar video'dan sonraki konferansta oyunu defalarca oynamışlar. Bizim o izlediğimiz videoki olayların çoğu olmamış bile. Hatta tüm demo'yu sadece 1 kişi öldürerek bitirdikleri bir sunum bile olmuş.

    OHA diyorum ama sende hata yok, seni o koltuğa oturtanda hata.


    Teyk it isiii çempiyın.




  • GranTurismo sen haklısın, ikiside aynı şeydir. Yarım yamalak bilen insanların söylediklerinide umursama fps o anda oyun konsolunun göderdiği görüntünün frekans değerini ifade eder arkadaşın farklı birşey zannetiği hertz de televizyonumuzun görüntü yenileme frekansını belirler. ikiside frekans değeri ifade eder. İdeal olanı da ikisinin aynı frekans değerlerinde olmasıdır. Ve yine ideali ikisininde görme yolaklarındaki en yavaş basamak olan retinal koni hücrelerinin hızı olan 60 hertz olmasıdır. Ötesi kandırmacadır. 24 frame ise anca durumu idare eder (hareketli görüntüler için) evet akıcı bir görüntü olur ama nasıl olur..... göz buradaki eksikliği telafi etmek amacı ile yüzlerce kez akomodasyon(bir çeşit odak ayarı) yapar, bu sırada da bu küçücük gariban organın canı çıkar. Veeee sonuç playstationda (playsatation kullanırım:)) bf3 oynarken 2 saat sonra yorgun, kızarmış, ağrıyan gözler. Hele birde oyun oynayan kardeşimizin kuru gözü yada astigmatızması varsa işte o zaman yandı :)). Benim wiiu ya kızmam bu sebepledir, yıl 2012 yeni nesil konsol çıkartıyorsun hala evimdeki televizyonla uyumlu frekans değerlerine ulaşamıyorsun. Hala konsolu 30 fps ye kitledik diyosun.... ayıp.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    GranTurismo sen haklısın, ikiside aynı şeydir. Yarım yamalak bilen insanların söylediklerinide umursama fps o anda oyun konsolunun göderdiği görüntünün frekans değerini ifade eder arkadaşın farklı birşey zannetiği hertz de televizyonumuzun görüntü yenileme frekansını belirler. ikiside frekans değeri ifade eder. İdeal olanı da ikisinin aynı frekans değerlerinde olmasıdır. Ve yine ideali ikisininde görme yolaklarındaki en yavaş basamak olan retinal koni hücrelerinin hızı olan 60 hertz olmasıdır. Ötesi kandırmacadır. 24 frame ise anca durumu idare eder (hareketli görüntüler için) evet akıcı bir görüntü olur ama nasıl olur..... göz buradaki eksikliği telafi etmek amacı ile yüzlerce kez akomodasyon(bir çeşit odak ayarı) yapar, bu sırada da bu küçücük gariban organın canı çıkar. Veeee sonuç playstationda (playsatation kullanırım:)) bf3 oynarken 2 saat sonra yorgun, kızarmış, ağrıyan gözler. Hele birde oyun oynayan kardeşimizin kuru gözü yada astigmatızması varsa işte o zaman yandı :)). Benim wiiu ya kızmam bu sebepledir, yıl 2012 yeni nesil konsol çıkartıyorsun hala evimdeki televizyonla uyumlu frekans değerlerine ulaşamıyorsun. Hala konsolu 30 fps ye kitledik diyosun.... ayıp.

    Aynen öyle dostum ikisininde birimi hz(frekans) olduğu için arkadaş çok bildiğini zannetmiş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evo_4

    Kola cips eşliğinde okuyorum yazıyı.


    quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    Talha sen nasıl bir Playstatiın düşmanısın? Şu video'yu 2 kere izledim bu kadar itici yorumlar görmedim. Last of Us'a bile çamut atmışsın. Neymiş efendim inanmıyormuş yapay zekâ'ya.

    Yahu hiç mi araştırmassın? Adamlar video'dan sonraki konferansta oyunu defalarca oynamışlar. Bizim o izlediğimiz videoki olayların çoğu olmamış bile. Hatta tüm demo'yu sadece 1 kişi öldürerek bitirdikleri bir sunum bile olmuş.

    OHA diyorum ama sende hata yok, seni o koltuğa oturtanda hata.


    Teyk it isiii çempiyın.

    valla ben de altımda bişey yokken izledim video'yu... kaba etlerim rahat gülebilsin diye




  • alttaki yoruma çok güldüm :) ahanda gülüyorum :D :D :D :D :D :D :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bir şey sormak istiyorum. Talha bey, Japonca biliyor mu acaba ?

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • abiii siz most wanted dan daha ne bekliyosunuz ya uçsun mu araba naapsın .

    çok itici konusuyosunuz
  • Talha'nın yerinde yaptığı espriler beni çok güldürdü :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ubisoft sözünü tutup Watch Dogs`u pc ye çıkarsın 2013 den huzur hariç başka hiç bir şey istemiyorum 2013`ün top 10`u yapılırken sanırım 1. sıraya 2 oyun koymak zorunda kalıcaklar Watch Dogs ve The Last of Us ben pc ci olduğum için Watch Dogs u tercih ederim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.