Şimdi Ara

E3 2012: Genel Değerlendirme (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
14.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    Talha sen nasıl bir Playstatiın düşmanısın? Şu video'yu 2 kere izledim bu kadar itici yorumlar görmedim. Last of Us'a bile çamut atmışsın. Neymiş efendim inanmıyormuş yapay zekâ'ya.

    Yahu hiç mi araştırmassın? Adamlar video'dan sonraki konferansta oyunu defalarca oynamışlar. Bizim o izlediğimiz videoki olayların çoğu olmamış bile. Hatta tüm demo'yu sadece 1 kişi öldürerek bitirdikleri bir sunum bile olmuş.

    OHA diyorum ama sende hata yok, seni o koltuğa oturtanda hata.

    ps fanı xbox düşmanından beklenilen bir yorum, sana versinler o koltuğu gün boyu xbox'ı yerden yere vur ps'yi göklere çıkart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 11 Haziran 2012; 10:25:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ


    Cevap verene de bak hiç şaşırmadım :)

    Ben istediğim yorumu yaparım, sen istediğin yorumu yaparsın. Zevk meselesidir, sabaha kadar da tartışsak fikirlerimiz değişmez.

    Ama o koltuğa sen de otursan ben de otursam tarafsız olmak zorundayız. Halo 4'ten bahsederken o kadar hızlı konuşuyor ki heyecandan (niyeyse?) abartı için kullanılan kelimeleri bile karıştırdı.

    Last of Us ve Beyond için bir tane olumlu yorumu yok, sürekli karalamaya çalışıyor içten içe ama başaramıyor. Yazık valla :)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Metal gear solid ve resident evil benim için bitmiştir.Söylenecek çok fazla bir şey var ama bir şey demek istemiyorum
  • talha bey insan gözü makülasında ki kon hücreleri 60 hertz de çalışır, 30 fps 60 fps zaten fark etmez ne demek.... konuyu teknik detayları ile bilmeyen insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Bilen insanlar içinde işin ciddiyeti kalmıyor lütfen yorumlarımızda bilmediğimiz şeyler hakkında daha dikkatli olalım.
  • FİSH:

    Benim hardcore olmadığımı söylüyorsun..ve gökhan abinin anlatıkllarını anlamadığımı söylüyorsun...Allahını seversen yazdıklarımı bi kere daha okusana..herkesin bildiği yazdığı şeyleri söylüyor diyorum..Yani benim bilmediğim ekstra birşey söylemiyor...Benimde şikayet ettiğim bu..Anlamadığım için laf atacak olsaydım Mesut abiye laf atardım.Donanım hakkında bilgim olmadığı için söylediklerinden pek birşey anlamıyorum...
    Aynı şekilde sende beni anlamadığın için laf atıyorsun...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • FPS olayı ayrı bir teknik kısım.aynı FPS'yi alan farklı donanımsal ozelliklere ve farklı isletim sistemlerine hatta farklı yazılımlara sahip makineleri karsılastıralım 1 inde takılmalar olabilir birinde ise olmayıp gozun rahat gorebilicegi islemler yapilabilir. bu is tamamen FPS e bagli degildir. Insan beyni bilimsel temelde saniyede ancak 24 frame algılayabilir. Yani saniyede 24 frame alabiliyorsanız herşey zaten İDEAL olarak yolundadır.Sinemada izledigimiz filmlerde 24 fps'nin ustune pek cıkmaz.konusan arkadas 30 fps 60 fps fark etmez dememis, goz ayırt edemez demis. Gozu yuksek fps gormeye alısık olanlar belki ayırt eder ama genelde dedigi gibidir. Herkes kolayca ayırt edemez. 300 500 fps alınan oyunda akıcılıgı fark edebilecek misin?
  • Benim için çok sürpriz olan bir şey yoktu. Most Wanted bekliyordum. O da açıklandı zaten. Ekim ayında Xbox ve iOS üzerinden Most Wanted akıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defected

    quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ


    Cevap verene de bak hiç şaşırmadım :)

    Ben istediğim yorumu yaparım, sen istediğin yorumu yaparsın. Zevk meselesidir, sabaha kadar da tartışsak fikirlerimiz değişmez.

    Ama o koltuğa sen de otursan ben de otursam tarafsız olmak zorundayız. Halo 4'ten bahsederken o kadar hızlı konuşuyor ki heyecandan (niyeyse?) abartı için kullanılan kelimeleri bile karıştırdı.

    Last of Us ve Beyond için bir tane olumlu yorumu yok, sürekli karalamaya çalışıyor içten içe ama başaramıyor. Yazık valla :)

    Adam halo yu seviyor yeni oyundan bahsederken de heyecanlanıyor.Tarafsızlıkla bunun bir ilgisi yok halo serisini microsft yaptı diye değil beğendiği için seviyor.
    Halo 4'ten bahsederken o kadar hızlı konuşuyor ki heyecandan (niyeyse?)
    Niye si var mı ya adam HALO serisini çok seviyor da ondan ,ayıp bir şey sanki :) Bence sen tarafsız olmakla kişisel beğenileri birbirine karıştırmışsın.Last of us ın oyanış videosunun başka versyonları varsa link paylaş lütfen. Bende last of us yılın oyunu olur diyorum.BSC de bunu söyledi zaten.Çok heyecanlıyız falan da dediler. Beyond içinde iyi yorumlar yaptılar.




  • hay başlıycam şimdi şu aksiyon severlerin bilmemnesine. Ulan nedir çektiğimiz ya koskoca resident evil, metal gear serilerini yedi bitirdiler be ayıptır ya
  • E3'ü Sony kazandı...

    Rakipler ilk önce GOW III, Uncharted serisini geçebilsin, sonra yeni çıkan oyunları tartışırız.
  • güzel bi program olmuş. nfs serisinde gece yarışı olan oyunlar undergraund ve carbon dur. mostwanted da gece yarışı yoktur. ayrıca çıkan oyunlar hakkında hep aynı yorumları yapmışsınız sadece oyunların isimleri ve karakter/konularını uyarlamışsınız. yani yorumlar sabit geri kalanı boşluk doldurmaca gibi olmuş. sunucu arkadaş yorumcu arkadaşlara göre biraz daha iyi götürdü işi.

    bence bu tür programlarda daha tecrubeli konuştuğu zaman daha otorite olduğunu hissettirebilen birileri olmalı. bu videodaki arkadaşlar daha çok genç ve biraz acemiler bence. örneğin konsolüssü gibi bi site kapanmışken bence murat beyle görüşülmeli kesinlikle. bsc için çok faydalı olur ve daha güzel daha bilgi dolu programların yapılmasını sağlar.

    iyi çalışmalar.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • komik bir şey daha gördüm onu da yazayım: Gözü yüksek fps ye alışmış insan... nasıl bir insandır o :) Gözü yüksek fps ye alışmış insan senden ne farkı var o yüce insanın:)))
  • Birde bana cevap yazan arkadaşım için yazayım. İdeal demişsin büyük harflerle ?????? , 24 hertz demişsin BİLİMSEL TEMELLERLE.... şu 24 hertz ve bilimsel temellerini yazarsan sevinirim. bu bilgileri dayandırdığın bilimsel makaleleri yazarsan sevinirim.
  • İnsan beyni 24 hertz ile de sınırlı değildir. O sınır 60 hertz dir. Bilimsel temele önem veren arkadaşlarım ve kardeşlerim eğer ingilizceleri varsa Journal of american opthalmology serisinin gözün elektrofizyolojisi kısmından kendileride okuyabilirler. Az önceki mesaja devam olarak yazdım.
  • İdeal olanı hareketli görüntüler için 60 hertz dir, yada minimum 50 hertz dir. sabit olanlarda 15-20 yeterlidir. 24fps ideal değildir. 24 fps ile akıcı görüntü oluşumu için göz dakikada 300 ile 2000 kere akomodasyon yapar, gözünüzün kırpma sayısı istemsiz olarak düşer ve yorulur . Sonuç:...kızarmış, ağrıyan ve astigmatizması ilerleyen gözler. 1-2 saat için 30fps idare eder, ama uzun süre oynadığınız zaman 50 hertzin üzerine çıkılması gerekir. gözünü seven uzun süreler boyunca 30 hertzde titreyen görüntüye bakmaz yada bakmamalı. 60 hertzin ötesi ise tamamen gereksizdir. Retina gangliyon hücrelerinin 250 hertzde çalıştığı bilinse dahi reaksiyondaki en yavaş basamak olan koni hücreleri 60 hertz ile bağlıdır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • Teşekkürler...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Daha fps ile hertzin ne olduğunu bilmeyen adam gelmiş yazdıklarımla dalga geçiyor. Ben 24 hertz mi yazmışın? 24 hertz nedir yahu :D

    Hertz: saniyelik görüntü yenileme, FPS ise bir görselin (bu film de olabilir oyun da) işlenen görüntülerin size aktarım hızıdır. Yani 60 HZ destekekleyen bir monitörün olabilir ama oyunun 30 fps ise sorun yol 60 fps ise tamam ama 100 fps ise ekranı titretir ve gözü yorar. FPS'den alınan randıman gözden göze değişir. PC oyuncusu yüksek fps oranlarına alışmıştır ve konsolda 30 fps oyunu gördüğünde haliyle daha rahat ayırt eder ve haliyle rahatsız olabilir. Bunda gülünecek, dalga geçilecek birşey yok. Doğa üstü veya ilahi bir durumda yok, cahilliğini böyle yermelerle örtme bari.O yazdıklarını da nerden copy/paste ettiysen biraz da kendin araştırıp fikirlerinle gel kabak gibi belli olmasın. Unutma ki bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Arattığın yerlerde iyi gezin. Gözün bir görüntüyü hareketli olarak algılamasında alt sınır 24 fps'dir. Adını yazdığın kitabın sayfalarını bir daha çevir. Dikkat et, HZ değil FPS. Göz sağlığı için HZ'nin yüksek olması iyidir. AMMA konumuzla ne alakası var? Senin karşı çıktığın nokta fps algılama oranları değil mi? Hertz ne alaka? Monitörden bahsetmiyoruz burda, oyunun sunduğu fps oranlarından bahsediyoruz. 30 fps ile 60 fps arasında gözle rahatlıkla ayırt edilebilecek fark bulamazsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Daha fps ile hertzin ne olduğunu bilmeyen adam gelmiş yazdıklarımla dalga geçiyor. Ben 24 hertz mi yazmışın? 24 hertz nedir yahu :D

    Hertz: saniyelik görüntü yenileme, FPS ise bir görselin (bu film de olabilir oyun da) işlenen görüntülerin size aktarım hızıdır. Yani 60 HZ destekekleyen bir monitörün olabilir ama oyunun 30 fps ise sorun yol 60 fps ise tamam ama 100 fps ise ekranı titretir ve gözü yorar. FPS'den alınan randıman gözden göze değişir. PC oyuncusu yüksek fps oranlarına alışmıştır ve konsolda 30 fps oyunu gördüğünde haliyle daha rahat ayırt eder ve haliyle rahatsız olabilir. Bunda gülünecek, dalga geçilecek birşey yok. Doğa üstü veya ilahi bir durumda yok, cahilliğini böyle yermelerle örtme bari.O yazdıklarını da nerden copy/paste ettiysen biraz da kendin araştırıp fikirlerinle gel kabak gibi belli olmasın. Unutma ki bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Arattığın yerlerde iyi gezin. Gözün bir görüntüyü hareketli olarak algılamasında alt sınır 24 fps'dir. Adını yazdığın kitabın sayfalarını bir daha çevir. Dikkat et, HZ değil FPS. Göz sağlığı için HZ'nin yüksek olması iyidir. AMMA konumuzla ne alakası var? Senin karşı çıktığın nokta fps algılama oranları değil mi? Hertz ne alaka? Monitörden bahsetmiyoruz burda, oyunun sunduğu fps oranlarından bahsediyoruz. 30 fps ile 60 fps arasında gözle rahatlıkla ayırt edilebilecek fark bulamazsın.

    Kendini komik duruma düşürmüşsün. Dua ette misafir olarak yazmışsın kim olduğun belli değil. Hertz olarak kasttettiği şey ile kare sayısı aynı.

    F(Frekans[Hertz])=FPS(Kare Sayısı)/1(Saniye) Yani buradan 60hz=60fps




  • @GranTurismo

    bizi cahiliye günlerine geri döndürdüğün için teşekkürler FPS = HZ he mi :)) başımıza taş yağacak şimdi.

    HZ= monitör veya tv'nin saniyelik ekran yenileme seviyesi
    FPS= monitöre yansıyan görselin film veya oyun; saniyede gösterdiği resim sayısı

    60 HZ = 60 FPS'ye eşittir ama ne zaman eşittir biliyor musun? Monitörün 60 HZ verir, oyunun da 60 fps'DE çalışırsa birbirini tamamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    @GranTurismo

    bizi cahiliye günlerine geri döndürdüğün için teşekkürler FPS = HZ he mi :)) başımıza taş yağacak şimdi.

    HZ= monitör veya tv'nin saniyelik ekran yenileme seviyesi
    FPS= monitöre yansıyan görselin film veya oyun; saniyede gösterdiği resim sayısı

    60 HZ = 60 FPS'ye eşittir ama ne zaman eşittir biliyor musun? Monitörün 60 HZ verir, oyunun da 60 fps'DE çalışırsa birbirini tamamlar.
    Hz=Frekans'tır. bilmediğin veya yarı bildiğin konularda bu kadar emin konuşma.

    Bir lamba 1 saniyede 60 kere yanıyorsa veya 1/60 saniyede(1 salisede) 1 kere yanıyorsa bu lambanın frekansı 60Hz'dir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.