Şimdi Ara

dvd okuma problemi - bu mesaj bana ne diyor? (Ödüllü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nec nd-3520A serisi her nedenle yazım kalitesiyle kendini ispatlamış olmasına rağmen okumada sınıfta kalıyor. Bilgisayarımda iki adet dvd yazıcı var ve yazarken Nec 3520a, okuturken Samsung kullanıyorum. Nec nedense okuma konusunda başarısız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thunderace

    NOT: Eğer fanı kazandıysam türk hava kurumuna bağışlıyorum
    ciddiyim



    ya şimdi bırakınız geyiği lutfen(bu arada cok hos espriydi)

    Hiç yapmadığım bir şey, ciddi bir iade sözkonusu, şaka yapmıyorum, bilmiyorum ama içime sinmeyen bir durum var. DVDRW'lerde tecrubem olmadığı için sizlere danışıyorum bu konuyu. Şu ana kadarki resmi olmayan sonuçları açıklıyorum:

    DVDRW=1 NTmarka CD=0

    Yani CD'deki kayıt bozuktur ihtimali daha baskın, ama bakalım bir başka CD'de de aynı arızayı verecek mi? Ya da bir başka NEC aynı CD ile aynı arızayı verecek mi (bu daha önemli aslında)

    Sanırım bu gece uyku yok :) Satana da ayıp olmasın, geri vereceksek biran evvel verelim ki vatandaş mağdur olmasın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mkoyuncu

    Bir DVDRW bir CDRW gibi kullanılamaz. CD ile DVD lerin lazer ışıklarının dalga boyu farklıdır.Burdan şunu anlıyabiliriz.DVDWR lar cd yazıcı gibi kullanılabilsede tam olarak bir cd yazıcı olmadıgı için ve yazılan datanın dalga boyutu ile okuyan cismin dalga boyutu farklı oldugunda bu tür sorunlar çok fazla olmasada ortaya çıkabilir ve buda gayet normaldir.
    Ayrıca cdrom ve cdyazıcıların cd seçmeleri gibi dvd yazıcılarda boş yada dolu farketmeksizin bazen cd/dvd seçerler.Yani sizin bu olaydaki cdnizde sanırım böyle bir duruma kurban gitmiş gibi gözüküyor.
    Ayrıca bu olayda dvdyazıcının hiç bir suçu oldugunuda sanmıyorum.Mesela Easy cd ile yazılan bazı cdleri nero yüklü cdyazıcıların okumadıgı pek çok kez olmuştur.Buda böyle bir şey anlıyacagınız


    Tekrar tesekkur ederim, talebim uzerine kırmayıp yaptığınız ek açıklama ile kafamda biraz daha şekillendi DVDRW olayı :) Sonuçta bir tarafa koymak zorunda olduğumuz için sizin oyunuzu da "CDdeki kayıt bozuktur/uyumsuzdur" tarafına ekliyoruz. Tesekkur ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdson

    nec nd-3520A serisi her nedenle yazım kalitesiyle kendini ispatlamış olmasına rağmen okumada sınıfta kalıyor. Bilgisayarımda iki adet dvd yazıcı var ve yazarken Nec 3520a, okuturken Samsung kullanıyorum. Nec nedense okuma konusunda başarısız.



    İşte bu en çarpıcı tecrübe, dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım sadece elimdeki NEC DVDRW'ye has değil, tüm markaya maledebileceğim bir eksik yanını sayenizde henuz öğrendim :(
  • Bu olay sadece NEC lere mahsus değil.Diğer bütün marka DVDWR ların ASUS,LG,NU,PHİLİPS VE HATTA SONY lerin bile farklı marka boş date(cd/dvd) lere karşı böyle bir okuma yada yazma problemi olmaktadır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mkoyuncu

    Bu olay sadece NEC lere mahsus değil.Diğer bütün marka DVDWR ların ASUS,LG,NU,PHİLİPS VE HATTA SONY lerin bile farklı marka boş date(cd/dvd) lere karşı böyle bir okuma yada yazma problemi olmaktadır.



    Tecrübelerinize mi yer veriyorsunuz yoksa bildiklerinize mi çözemedim ama ek bilgiler için teşekkür ederim. Ancak anlam veremediğim, şu ana kadar sayın erdson dışında kimse açıkça somut bir örnek vermedi. Doğal olarak okuduklarımdan çıkardığım anlam, koca forumda en istisna DVDRW bana mı düşmüş

    Ne olur NEC nd-3520A'sı olan Ankara'dan bir arkadaş adresini pmden yollasin da şu CD'yi kapıp geleyim yanına. Bakalım CD'den mi, NECden mi. İçim rahat etmeyecek bir türlü :(




  • Verdiğim örnekler malesef somut :( Nec 3520 ile okuma sorunu yaşayanlar var. Kendi yazdığı DVD yi bile okuyamadığı oluyor. Yazım kalitesi ise diğer DVD yazıcılardan bir gömlek üstün. Nec'in naz yapıp okuyamadığı DVD yi Samsung çatır çatır okuyor şu an örneğin. Ama Samsung ve Nec ile yazdığım iki dvd yi karşılaştırdığımda Kprobe Ve Nerocdspeed de görünen oki Nec daha iyi yazıyor. CD/DVD medyasına göre bu cihazların uyumlu ve uyumsuz olduğu durumlar olabiliyor. elinizdeki cd den LG ile C ye sorunsuz attığınızı yazmışsınız zaten. görünen oki Nec in NT ile arası iyi değil.
  • Cyclic Redundancy Check

    Bildiğimiz CRC Kayip data hatasidir.

    Alicinin paketin yolda bozulup bozulmadiğini anlaması için kullandığı bir koddur. Eğer Kayip bir Bit dahi olsa Kopyalama gerçekleşmez Bunun sonucunda CRC hatasi dediğimiz Cyclic Redundancy Check Hatayi verir.
  • Bence arkadaşın elindeki NT cdsinin orjinal olmayıp KOCAELİNDE evlerde üretilen kopya cdlerden birisi olmasında problem
  • Abi sana acı gerçeği yazıyorum....

    *CDwriterla yazdığın cdleri okutmak için dvd yazıcı alıyorsan bence nec dvd writer sana yaramaz, sen lg cd writer al..

    *DVD yazdırıp okutmak için alıyorsan nec yazıcı iyidir birde kaliteli boş dvd medya alırsan sorun yaşamassın...neclerin okuma problemi dandik medyadan kaynaklanıyor

    *Dvd yazdırıp aynı zamanda adi cdler de yazdırıp okutacaksan ekstradan birde cd writer alman iyi olur

    *Bu dvd writer ı geri vereyimmi diyorsan boş bir dvd alıp(kaliteli) yazdır...sonra okut performansını beğenmessen geri ver

    Hala kararsız kaldıysan kendine bir inkjet yazıcı al, dvd yazıcı sana gaz yapıyor demektir

    adiyos



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderace -- 29 Haziran 2005, 3:35:59 >




  • - - - > @ Sayın Federal ve
    - - - > @ Sayın Norsinli'ye de teşekkür ettikten sonra test neticelerime yer vermek istiyorum dostlar:

    Sayın Thunderace'in dedigini yaptım ve NT marka CD'yi Versatile marka başka bir CD'ye bastım. Sonuç; aynen dediği gibi, sorunsuz kopyaladı.

    Sayın erdson'un ve Sayın mkoyuncu'nun alenen yerverdiği gibi, diger bircok forumdaşın da ana fikir olarak vurguladığı gibi, en azından bu elimdeki NEC nd-3520A model DVDRW, cd seçiyor. Bir kaç tane daha NT marka CD vardı elimde, onları da c:ye kopyalamak istedigimde 17 dakikalara varan kalan süre hesapladığı oldu. Kladı ki aynı cd'yi LG CDRW'den kopyaladığımızda tahmini kalan süre 4 dakikayı geçmedi. Sadece Samsung 10X CDRW'den c:ye kopyalama deneyebildim ki, kopyalamada sorunla karşılaşmasam da, okumada aynı performans düşüklüğüne şahit oldum. Buna karşılık Versatile, Creation, Fujifilm ve TDK marka cdlerden kopyalamada kesinlikle bu astronomik kalan süre zamanlarıyla karşılaşmadım. Yani en azından ben, elimdeki bu marka CDlerle uyumlu diyebilirim.

    Kalan sürenin uzunluğu hakikaten zaman tutmasam da neredeyse hesaplanan kadar uzundu.

    SONUÇ: Uykumuzdan taviz verdiğimiz şu saatlerde, pek hoşa gitmeyecek bir DVDRW tecrubesine şahit olduk hepbirlikte. Sanırım bu topic DVDRW alacaklara da ışık tutacak bir kaynak olacaktır. İlgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Sayın Thunderace'in dediğini dinleyip, DVD yazıcı yerine inkjet yazıcı almayı akıl etseydik bu saatlere kadar da uykusuz kalmazdık işte:) Saatte kaç sayfa renkli CD yazıyor o dediginiz ustadım?

    İkinci olarak; yeni bir topic açmadan, kalabalık etmeden, yeni bir ödüllü soru yarışmasını duyurmak istiyorum. Yarışmamızın konusu, "fanı kim kazandı?" Yalnız, bu yeni yarışmamız ödülsüz olacak ki ebediyen sürüp gitmesin

    Bu arada birşey daha anladım ki, kimsenin 2*256 Kingston DDR400'e ihtiyacı yokmuş

    Hepiniz sağlıcakla kalınız. İyi sabahlar desek yeridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takipci -- 29 Haziran 2005, 3:45:44 >




  • dostum resimden anladığıma göre 'döngüsel artıklık denetimi hatası' veriyo galiba
    bende de böyle hata vermişti ve cd bozuktur falan demişlerdi belki sende de öyledir.
  • Ben hataya birsey demiyorum. Yalniz bazi arkadaslara bir sozum olacak (lutfen istisnalar uzerine alinmasin) bir takim dergiler NEC writer i reklam etti cok ovdu diye deneyen denemeyen herkes nec i bas taci etmis forumlarda gordugum kadari ile. Ben nec dvd ya da dvd writer kullanmadim. Ama Cd-Writer, Cd-Rom ve Floppy kullandim ve elimde su an en azindan 15 tanesinin kapagi arizalidir ve adam akilli cd okumaz Cd-romlarin 3-5 tane Writer da 52 gorunur 24 x yazar ya da yazamaz. Floppyler ise isigi disinda calismaktan aciz. Buna gore nec benim dusuncemde optik okuyucu uretme konusunda aciz bir firmadir tecrubemle de sabittir. Lutfen tecrubelerimize dayanarak konusalim ordan burdan okudugumuzu duydugumuzu satmayalim insanlara. Insanlarin degerli paralarini da bos yere harcatmayalim.. Saygilar..

    Bu arada bi noktaya deginmek istedim; kullandim derken aglarimizdaki makinelerde kullanilan cihazlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunduns -- 29 Haziran 2005, 9:01:36 >
  • arkadaş bende lg var bendede öle oluyo dvd ye cd takarsan 1 dk sonra hata veriyo sorunu dvd de değil bendede öle oluyo sen o cd yi cdroma tak hemen okur
  • benim sorunum biraz daha farklı bende de nec3520a var elimde verbatim dual layer dvd-r 8.5Gb lık dvd var onu bir türlü gösteremedim.
  • Şimdi olay şu Saygı Değer Muhlis Beyin dediği gibi cd ve dvd rw lerin lzer frekansları farklıdır.Ancak buradaki sorun lazer frekanları ile bitmiyor.Bir LG52X cdrw tarfından yazılan cdr yi Aopen 52X okuyamıyor olabilir.Aynı şekilde LG52X lerin Nt veya princo lara %90 başarıile yazdıkları ancak diğer alternatif cdlere%70 başarılı yazdıkları gibi bir durum var(burdan arkadaşlar hemen kafalarında soru üretmesinler bende diamond var sorun yaşamıyorum böyle bişey yoktur demesinler markalar sadece örneklemek için)Şimdi oldu şu lg ve nec genel manada belli bir standrtta olan cd veya dvdrw yazma işlemini kendi teknolojilerini kullanrak uyguladıkları için bazı nokatlarda sorun yaşanıyor.Yani yüzde yüz uyum söz konusu değil.EE öyleyse biz klanlaramı ayrılacağız nec ciler lg ciler diye..tabiki hayır bu tip haları düzeltmek için firmware ve sürücü ler çıkarılmıştır.Hatta bazen nero bile bu kopyalama işleminde yardımcı olmaktadır yada okuma işinde..Bu çeşitli yazım şekillieri desteklemesinden kaynaklanıryor.Windows yanlızca optical medianın gönderiği veriyi işliye bildiği içi media veri gönderemezse netice alınamıyor..Bunun için ğere cd belli bölgelerin hatalı yazım olmamış ise yani lg X52 yazmayı başarılı tamamlamış olduğunu beyan etsede aslında bazı alanalrda cd sısıya ve hıza dayanamamıştır o alanlarda bad gibi okuma sorunu yaşanır.Tabi yazan cd rw da yaşıyabilir yaşamıyabilirde.Ancak Bu yazdığınız cdyi başka optical sürücülerde okutmakta zorluk çekebilirsiniz.Sonuca gelirsek eğer nec nd-3520A ve lg aynı sitemde çalışıyor cdrw ile yazılan bir cd dvdrw okunmuyorsa sorun firmware güncellemesi ile çözülebilir..Ancak aygıtlar ayrı makinelerde ise ve her cdde nec nd-3520A bu sorunu yaşatıyorsa ister istemez ide kanlları ve windows ile ilgili sorunlar akla gelecektir..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: centerland

    Şimdi olay şu Saygı Değer Muhlis Beyin dediği gibi cd ve dvd rw lerin lzer frekansları farklıdır.Ancak buradaki sorun lazer frekanları ile bitmiyor.Bir LG52X cdrw tarfından yazılan cdr yi Aopen 52X okuyamıyor olabilir.Aynı şekilde LG52X lerin Nt veya princo lara %90 başarıile yazdıkları ancak diğer alternatif cdlere%70 başarılı yazdıkları gibi bir durum var(burdan arkadaşlar hemen kafalarında soru üretmesinler bende diamond var sorun yaşamıyorum böyle bişey yoktur demesinler markalar sadece örneklemek için)Şimdi oldu şu lg ve nec genel manada belli bir standrtta olan cd veya dvdrw yazma işlemini kendi teknolojilerini kullanrak uyguladıkları için bazı nokatlarda sorun yaşanıyor.Yani yüzde yüz uyum söz konusu değil.EE öyleyse biz klanlaramı ayrılacağız nec ciler lg ciler diye..tabiki hayır bu tip haları düzeltmek için firmware ve sürücü ler çıkarılmıştır.Hatta bazen nero bile bu kopyalama işleminde yardımcı olmaktadır yada okuma işinde..Bu çeşitli yazım şekillieri desteklemesinden kaynaklanıryor.Windows yanlızca optical medianın gönderiği veriyi işliye bildiği içi media veri gönderemezse netice alınamıyor..Bunun için ğere cd belli bölgelerin hatalı yazım olmamış ise yani lg X52 yazmayı başarılı tamamlamış olduğunu beyan etsede aslında bazı alanalrda cd sısıya ve hıza dayanamamıştır o alanlarda bad gibi okuma sorunu yaşanır.Tabi yazan cd rw da yaşıyabilir yaşamıyabilirde.Ancak Bu yazdığınız cdyi başka optical sürücülerde okutmakta zorluk çekebilirsiniz.Sonuca gelirsek eğer nec nd-3520A ve lg aynı sitemde çalışıyor cdrw ile yazılan bir cd dvdrw okunmuyorsa sorun firmware güncellemesi ile çözülebilir..Ancak aygıtlar ayrı makinelerde ise ve her cdde nec nd-3520A bu sorunu yaşatıyorsa ister istemez ide kanlları ve windows ile ilgili sorunlar akla gelecektir..



    Detaylı anlatımınıza cok tesekkur ediyorum. Sonuc olarak ya firmware ile bu sorunu aşacağız, ya da bu sorunla yaşayacağız. İyi çalışmalar dilerim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: carlito83

    benim sorunum biraz daha farklı bende de nec3520a var elimde verbatim dual layer dvd-r 8.5Gb lık dvd var onu bir türlü gösteremedim.


    Gönül isterdi ki, sizin Verbatim DVD'yi benim NECte, benim NT CD'yi sizin NEC'te deneyerek net bir test sonucu ortaya çıkarabilseydik ancak ne yazık ki İstanbul'da olmanız ortak denemelerimizi imkansız kılıyor. Bu yazacağımdan emin olmamakla birlikte belki de farklı tarihlerde ya da farklı ülkelerde üretilenler için bu firmware sorunu aşılmış durumdadır. Mesela bendeki 2005 Maleysia üretimi. Firmware konusunda da zaten topic açmışsınız. Umarım siz de bir an önce sorununuzun üstesinden gelirsiniz.




  • @takipçi,

    Lg ooptik ürünleri dünya çapında hata performansı düzeltme oranına sahiptir, zaten lg bu yüzden tutulur,
    şahsen benm bilgisayarımda LG4160b, Philips 1640B ve Nec 3520a modelleri var philips ve de nec'in bilgisayara
    kopyalayamadığı cd ve dvd leri okuyup kopyalayabiliyor,

    o yüzden elinizdeki medya sorunlu, nec dvd-writerinizda bi sorun yok, güvenle kullanın, nec de yazım olarak oldukça başarılı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HeLLaNGeL

    @takipçi,

    Lg ooptik ürünleri dünya çapında hata performansı düzeltme oranına sahiptir, zaten lg bu yüzden tutulur,
    şahsen benm bilgisayarımda LG4160b, Philips 1640B ve Nec 3520a modelleri var philips ve de nec'in bilgisayara
    kopyalayamadığı cd ve dvd leri okuyup kopyalayabiliyor,

    o yüzden elinizdeki medya sorunlu, nec dvd-writerinizda bi sorun yok, güvenle kullanın, nec de yazım olarak oldukça başarılı



    Yasincigim, sen nasıl oluyor da, üyelik bilgilerini gizlemiş olmana rağmen, son 24 saat içinde madcop9797 olarak tarafımdan online yakalandıgın halde, 24 saatten daha uzun suredir posta kutunda bekleyen mesajımı yanıtlamazsın da, adminlerin gozunden kaçmış bir durumdan istifade ederek baska birinin agzındanmış gibi algılacak şekilde buraya farklı bir nickle boyle bir gorus bırakmaya cüret edersin bilemiyorum ama bir gercek var ki, kimi topicler kimligi ele vermeye yetiyor da artıyor bile. Yeter ki biraz araştırmayı bilelim...

    Herkimsen, ister hellangel, ister madcop9797 ya da ister Yasin ol, bunun bence şu noktada bir önemi yok.

    Asıl onemli olan şu noktadır ki, aklımın ucundan bile gecmeyen bir dvdrw'yi "en iyisidir" diye allayıp, pullayıp, iyi niyetimden istifade ederek neredeyse zorla satıp, şimdi de başka nickle buraya "yok aslında şu konuda falanca marka iyidir, şu konuda diğeri iyidir" diye mesaj bırakmanın sabır ve edep sınırlarını zorlamasıdır.

    Şimdi soruyorum sana, bana;

    "hicbir sorununuz cıkmayacak, en guzeli necdir, yine de bir sorunla karsılasırsanız, herhangi bir şekilde içinize sinmezse cep numaram sizde var, iade etmek icin alo demeniz yeterli",

    diyerek verdigin bu nec 3520A ile; yıllardır farklı farklı cdrwlerle yazılarak arşivime kattığım ve elimdeki LG 52*32*52'de hicbiri sorun vermeyen (yani asla bozuk olmayan) butun cdlerimi,

    1- senin bu verdigin nece okutabilmek,
    2- ardından bunları dvdye yazabilmek,
    3- cekilen dvdleri aynı bilgisayarda ve
    4- evimdeki ikinci bilgisayarıma da alacagım dvdromda da sorunsuz sekilde okutabilmek,
    5- gerekirse bu dvdleri tekrar cdye basabilmek icin

    sence kac cesit medya okuyucu ve yazıcı almam gerekmektedir. Ne olur sen bunu soyle de konu bir netlessin artık.


    ikinci el linki:http://forum.donanimhaber.com/m_3210785/mpage_1/key_//tm.htm#3214047

    teknik yardım linki :http://forum.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=3283267&toStyle=tm


    NOT: İlk defa bu kadar net bir ifade ile bezginlik sergileyen nahoş bir mesaj yazıyorum ve forumdan ozur diliyorum. Lutfen beni tanımayanlar yorum yazmadan once, tanıyanlardan sorup ogrenmeyi tercih etsinler ya da hic yazmasınlar.

    Saygılarımla...

    EVET EN KISA ZAMANDA YANIT BEKLİYORUM SAYIN YASIN BEY !!!




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.