Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta yeni yöntem - direkten döndüm - (enpara.com ve turk telekom içerir.) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
8
Favori
28.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
145 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cnmklvym kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    ilk şüphelendiğim işlemde dediğinizi yaptım zaten. kartlar iptal hesap şifresi değişti. gizli soru değişti. ve onrasında sıfırdan giriş yaptım.
    başkası dediğin soyadımın aynı olduğu, 20 senedir kullandığım ve bu zamana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadığım bir hat. sorun olan yerlere dikkatinizi çekmeye çalışıyorum ama konu içerisinde hala beni suçlayanlar var.

    Bu durumdan ötürü bir zarara uğramadım. Kullandığınız bankaya kayıtlı hattı bile operatörü arayarak değiştirebiliyorlar buna dikkat çekmeye çalışıyorum. Gerçi bu da benim kabahatim değil mi ? niye başkasının üzerine kayıtlı hattı kullanıyorum? Hat sahibinin onayı olmadan numara değiştiren turk telekomun hiç bir kabahati yok.


    iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.U.

    Enpara'nın eski güvenilirliği kalmadı zaten. Bir kere şube yok karşında canlı muhattabın yok. Saçma salak sebeplerden hesabını bloke ederler, kartlarından işlem yapılır vs.
    He o kadar şifreyi telefonda girdiğin için evinin adresini kredi kartı limitini bilirler bundan doğalı yok. O şifreyi senin girmemen gerekirdi. Bir kaybın olsaydı banka bunu karşılamayabilirdi. Sonuçta kart bilgilerin çalınıp 3D securtysiz işlem yapılmamış. Senin sms onayınla yapılmış olurdu bütün işlemler.
    bilgilerim şifreyi girmeden önce biliniyordu zaten. bu şekilde güven sağladılar zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SineMelawen

    Hattı kullanan kişi ile degistiremezler numarayı falan yok öyle bir dunya. Hat sahibinin bilgileri kimliği olmadan hiçbir şey yapılamıyor.
    Geçmiş olsun umarım çözüme ulaşır
    merhaba,

    müşteri hizmetlerinin söylediği aynı hat ile arandığı için işlem yapılmış ve güvenlik adımı uygulanmamış. ses kaydını dinlemek istedim böyle bir prosedürleri olmadığını söyledi. daha sonra görüştüğüm mh konuşmaları okudu bana. adam aramış numara değişikliği talebinde bulunmuş, ücret değişikliği için ücret olduğunu belirtmiş mh kabul etmiş 5 numara seçeneği sunmuş o da 552 li olsun diye belirtmiş ve numaram değiştirilmiş. başka bir mh; hat sahibinin aramasına gerek olmadığı hat ile ilgili işlemleri kullanıcı olduğunu belirten birisi ile de yapılabildiği söyledi.

    teşekkür ederim.




  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    telefonda 2 bankanın daha uygulaması var onlarda bir sıkıntı yaşamadım. haklısınız enparada güvenlik açığı yok telefondan alışveriş yaparken kart limitini ve iş yeri adresini hatta enparaya kayıt olurken vermiş olduğum eski ev adresimi de yazıyorum.
    google de bir arayın isterseniz. 90 liraya fatura ödemesi, 160 liraya vergi borcu ödenmesi yapılmış hala 2000 peşine düşmez yazmışsınız. adamlar vurup geçiyor 3e 5e bakmıyorlar.
  • jorge kullanıcısına yanıt
    İste yanlis bir şey o. Normalde bayiye gittiğinizde hat sizin üzerinize değilse sahibi gelsin diyorlar mesela. Neden telefon işlemcili günde farklı yaklaşım? Türk telekom kadar sıkıntılı bir firma yok ülkede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • enparayı ilk çıktığı günden beri yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum bu güne kadar hiç böyle bir duruma rastlamadım.

    enpara işlemlerini akıllı telefonunuzdan yada laptop dan yaaprken mutlaka kendi internet hattınızı kullanın ! Asla umuma açık yada başkasına ait bir wifi hat üzerinden işlem yapmayın şifrelerinizi kırabilirler ve gsm hattınıza gelen anpara şifresi için mutlaka kendi adınıza bir gsm hattı kullanın başkasına ait bir hat üzerinden güvende olcağınızı sanmıyorum

    yani tüm bu güvenlik adımlarına uyarsanız başınıza böyle tuhaf durumlar geleceğini sanmıyorum, bu noktada bankanın ne suçu olabilir bilemiyorum?

    bende enpara tarafından arandım ve banka kartım yenisiyle değiştirildi herhangi bir sıkıntı yşamadım çünki gsm hattım telefonum ve internetim herşey bana ait dolayısyla sızmaları mümkün değil
  • Herkese tekrar merhaba,

    Edevleti kontrol etmek için girdiğimde kayıtlı numaram değiştirilmiş olduğunu gördüm. Tekrar savcılığa gelip görseller ile ek dilekçe verdim.

    Numarayı nasıl değiştirdiklerini anlayamadım ama numarayı değiştirmek istediğimde kimlik bilgisi, yakınımın kimlik bilgisi ve ya kimlik kartını istedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k_i84

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Android 10
    Xiaomi mi 9t pro

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jorge

    telefonda 2 bankanın daha uygulaması var onlarda bir sıkıntı yaşamadım. haklısınız enparada güvenlik açığı yok telefondan alışveriş yaparken kart limitini ve iş yeri adresini hatta enparaya kayıt olurken vermiş olduğum eski ev adresimi de yazıyorum.
    google de bir arayın isterseniz. 90 liraya fatura ödemesi, 160 liraya vergi borcu ödenmesi yapılmış hala 2000 peşine düşmez yazmışsınız. adamlar vurup geçiyor 3e 5e bakmıyorlar.
    Dostum bu bir şeyi göstermez. Her dolandırıcının hedeflediği banka/kitle/mobil işletim sistemi farklıdır.

    Belli ki telefonuna yüklediğin bir uygulama aslında casusluk yapıyormuş ama haberin yokmuş. Bu tür sorunlar iOS'da yok çünkü Apple her önüne gelen uygulamayı app store'a koydurmuyor, bir sürü denetimden geçiriyorlar.


    Telefonunu temizle, korsan APK falan yükleme, abidik gubidik uygulamaları telefonuna yükleme. Sorun kalmaz.


    Android güvenlik sorunu olan bir OS. Google Play'den ne yüklediğinize dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 2 Ocak 2020; 20:10:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnmklvym

    saçma sapan işlere girmişsin. ilk şüpelendiğinden iptal et kartları ve internet girişlerini. sonra kartların gelnice sıfırdan giriş yapardın. başkasının adına hat mı kullanılır bide.
    oğlumun ve eşimin kullandığı hat benim üzerime ,oğlum bu hattı bankacılık işlemlerinde kullanıyor ,bu durumda olan tonla insan var
    ancak kartları iptal ettirmeliydi o konuda aynı fikirdeyim
  • Banka telefon numaralarını ezberlemekte fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    APK ile program yuklemedim. iOS da kullandığım uygulamalara ek tor browser, myt müzik ve dolphin browser yujlemistim. Diğerleri zaten iosta da kullandığım uygulamalar.

    @C.CEMİL
    Kartları ilk aramadan sonra iptal ettirdim zaten. Hatta kredi kartı hala teslim edilmedi PTT sağolsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enparada sıkıntı var. başıma şöyle bir şey geldi. Enparaya başvuru yaptım ( yapmaz olaydım ) yaptıktan sonra 3. gün bugün. 3 gündür spam numara aramalarına maruz kalıyorum. ortalama günlük 20 arama diyelim. bugüne kadar spam arama gelmeyen hattıma ne hikmetse en paraya başvurduktan sonra spam aramalar başladı. gece gündüz farketmiyor.

    geçmiş olsun arkadaş sanada zarar etmeden kurtulmuşun
  • asrayl kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. siz de dikkatli olun.

    şu an için görünen bir zararım yok ama kaç gündür inanılmaz tedirginim uyku düzenim bozuldu. Sonradan başıma bir iş gelir mi? adıma herhangi bir işlem gerçekleştirilmiş mi? diye düşnmeden duramıyorum.
  • http://www.nosorgulama.com/tel/08502223663

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunları yakalayıp İDAM EDECEKSİN
  • _mp_ kullanıcısına yanıt
    Arayan numarayı farklı gosteren programlar var. Benim numaram için değişikliği bu şekilde yapmislar. En sağlıklısı bilinmeyen numaraları açmamak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.