Şimdi Ara

Dolandırıcılıkta yeni yöntem - direkten döndüm - (enpara.com ve turk telekom içerir.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
8
Favori
28.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
145 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enparadan netflix odemem esnasinda teknik sorun olustu musteri hizmetlerini arayin mesaji geldi sms ile. Musteri hizmetlerini aradim teknik sorun var kartinizin kapatilip yenisinin gonderilmesi gerekiyor dedi. Hic bir anlam veremedim. O anda muhtemel kart bilgilerinin calinmis olmasi bankanin da kilif uydurdugunu dusunerek iptal ettirip yenisini istedim. Hakli miyim bilmiyorum. Ama gelen karti da iptal ettirip enpara kullanimini sonlandiracagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tanımadığım numaraları açmıyorum bile, zaten banka ile alakalı bir durum olursa banka kendi ismi ile SMS gönderir ve mail atar.

    Ayrıca banka, kayıt olurken sizin e-posta adresinizi, şifrenizi, kredi kartı bilgilerinizi, hesap bilgilerinizi vs. kayıt ediyor bu yüzden hiçbir banka arayıp hesap bilgilerinizi istemez.

    Bankaların kendi müşteri hizmetleri numaraları dışında ki hiçbir numaraya da itibar etmeyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sanırım yaşlar genç.

    Size şöyle özetliyim, geçtiğimiz aylarda telefon geldi polis arıyormuş feto meto muhabbetlerinden..

    Adam zincirlikuyu emniyetten aradığını söyledi bir tek de isim verdi. Bir kaç cümle kurduktan sonra düşündüm kim kimi emniyetten arar da konuşur?

    Direkt karakola gel der mevzu varsa. Buna bi bastım küfürü dedim bistrol hadi yallah. Sıkıntısı olan resmi kanaldan sistem mesajı yollasın..

    Bi daha aradı bak polisim küfür etme dedi ben de özet küfür geçtim yolladım. Sıkıntı varsa sistem mesajı yollarsın biter ben de gider görüşürüm!

    Başka bir mevzuda güneydeki bir otel zincirindinden arıyorlarmış memnuniyet anketi yapıyorlarmış, dedim ben anket falan doldurmuyorum telefondan, bilgi de paylaşmıyorum hadi eyw.

    Bankadan arıyorlar bilgi güncelleme vs diyorum ben telefonda bilgi vermem kusura kalmayın hadi eyw...


    Yani karşınızdakileri gözünüzde büyütmeyin yallah diyin geçin. Kibarlıkmış, görgüymüş bilmem neymiş! Bu devirde bir kişi çıkıp da size yolda 1 lira vermez telefondan

    kim arayıp da menfaatinize bir iş yapacak? Sıkıntı varsa ben banka şubesine gelir konuşurum falan diyin.

    Umarım kendimi anlatabilmişimdir, kimseye aradı diye nezaketen muhabbet borçlu değilsiniz. Ben bankaya kendim geliyorum şimdi yada emniyete geliyorum o halde diyip kestirip atın.

    Kontrolü KESİNLİKLE elinize alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 31 Aralık 2019; 22:23:31 >




  • Bu enpara dan sürekli bir şikayetler görüyorum, tedirgin oldum, kapatsammı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jorge kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla hala eski numaranı kullanmak istiyorsun. Akıllanmıyorsunuz anlaşılan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuharremAylar

    Ziraat'i arayıp bir kart üstünde işlem yapmak istediğim zaman, oto sekreter kartımın numarasını ve şifresini soruyor her defasında ama?
    Oto sekreter diyorsun bak ve sen aramıssın bankayı.. Durup dururken hic bir banka görevlisi arayıp kart şifrenizi girin demez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı numara aynı isimden bende arandım; kart nosunu biliyorlar nasıl biliyorlar bilmiyorum ama biliyorlar işte. biraz inandırıcı olsun diye hoş sohbet muhabbet derken şifre olayına geliyorlar. zaten dolandırıcı olduğunu anladım itibar bile etmem ama muhabbetten anlıyorlar. şifreyi yoldaki araç plakalarından söyledim söyler söylemez kapattı. bende hemen enparayı aradım durumu anlattım numarayı verdim ve dikkatli olunmamı söylediler.arayan gerçekten enpara dahi olsa şüphendiysen belirt karşındakine ben sizi aramak istiyorum de sonlandır.
  • bu ülkede hiç kimsenin numarası açılmaz ananın babanın birde iş yerinde patronun açacaksın yeter. valla ailecek evdeysek telefonu yatarken komple kapatıyorum bu ülke walking dead gibi sadece kendi birliğine sahip çıkacaksın her telefona bakar her yardım isteğine elinde tuz koşarsan adamı madam yaparlar. gözünün yaşına bakmazlar. bu ülke dini inancını kaybetmiş herkesi kazıklamak isteyen rahat 50 milyon insan var. her 3 kişiden 2 si sizin paranızı ya da canınızı istiyor değer vermeyin açmayın bilmediğiniz numarayı tekrar ediyorum türk insanı walking dead dizisinde ki insanlardan bile daha kötü. dilencisine yardım isteyeni bile sizi tenhada yakalasa keser atar acımayın kimseye banka bile arasa açmayın işiniz olursa siz ararsınız. kredi vermeye çalışan kart vermeye çalışan dolandırıcılar tefeciler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 31 Aralık 2019; 23:28:24 >
  • istiklal35 İ kullanıcısına yanıt
    oha japonya ne :
  • Şifreyi yazıp kareye basın deyince kare ye basinca şifreyi göndermiş oluyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jorge kullanıcısına yanıt
    bizim burda kuzenimin bi arkadasi var. telefon bayisi isletiyor. dedi gel tt ye tasiyalim seni. nasil olcak benim ustume degil ki hat dedim. bisey olmaz ben hallederim, kac kisininkini tasidim oyle dedi. yani kimliksiz numara tasiyabiliyor zor degil. ama sakat, patlayabilir herhangi bir vakada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesapta ne kadar para vardı aşağı yukarı,
  • Öncelikle fiziki kredi kartlarınızı:

    1- İnternet alışverişi
    2- Telefon bankacılığı
    3- Mail Order

    Alışverişlerine kapatın ve sadece sanal kart kullanın, ayrıca 3D ödeme sistemini seçin sanal kartla ödeme yapsanız bile.

    Daha Aralık 2019'da ülkemizde çok sayıda kredi kartı bilgilerinin çalındığı haberi çıktı:

    https://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sarp-nebil/463-bin-turk-kullanicinin-kredi-ve-odeme-karti-bilgisi-calindi,24801



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 1 Ocak 2020; 2:4:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _mp_

    Dolandırıcılık Aramaları

    Kendilerini avukat, polis, savcı, bankacı olarak tanıtan veya sosyal medya/e-posta üzerinden arkadaşınız ya da ticaret yaptığınız şirket gibi davranan dolandırıcılar olabilir. Bu kişilerin amacı size ait internet/mobil bankacılık şifrelerinizi, kimlik bilgilerinizi ya da erişim bilgilerinizi ele geçirerek dolandırıcılık faaliyetleri yürütmektir.

    Şifre ve bilgi güvenliğiniz için;

    Bankalar tarafından hiçbir koşul ve durumda müşterilerden sözlü veya yazılı olarak bu bilgiler talep edilmemektedir. Dolayısıyla, sizi arayan ve bilgilerinizi paylaşmanızı isteyen kişilere cevap vermemenizi önemle rica ederiz.
    böyle diyorlar ama ne zaman bankayla görüşme yapsak soy ağacımıza kadar istiyorlar (güvenliğiniz için deyip)
    bir defasında enpara aradım şifrenizi tuşlayın dediğinde tuşlamadım ,mh. elamanı ile görüşürken şifrenizi tuşlamamışsınız ,bir problem mi var diye sordu

    ya arkadaş her konu için bu kadar soruya gerek var mı ?
    misal eft.- havale limitini düşürmek istiyorum dediğimde ,niye bin tane soru soruluyor ,bir dolandırıcı eft havale limitini düşürmek için bankayı arar mı ?

    zaten dolandırıcılar onları taklit ediyor ,onlar gereksiz şeyleri sormasa bunlar olmayacak

    bir tedbir olarak mutlaka bankaların telefon numaralarını telefonunuza kaydedin ve isim verin ,dolandırıcı aradığında banka ismi görmezsiniz
    emin olamadığınız zaman telefonu kapatıp ,kendiniz doğru numarayı arayıp bilgi isteyin
    başka bir tedbir olarak mutlaka kartları iptal edip yenisini isteyin ,çünkü elinizdeki kart bilgileri birinin elinde olduğu kesindir

    gerçi ne kadar tedbir alırsanız alın bir şekilde boşluğunuza gelip ,asla yapmam dediğiniz şeyleri yapabiliyorsunuz




  • Aynen. Burada dolandırıcılık suç değil bir meslek olmuş!
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam annemi Turktelekomdan arayıp paket değişikliği için kızlık soyadı istediler.(harf değil) Biz de hayır veremeyiz dedik ve paketi istemediğimizi söyledik, ardından kapattık. Kapattıktan hemen sonra Turktelekomdan "Az önce sizi müşteri hizmetlerinden aradık vs." diye mesaj geldi. E hani bunlar tam kızlık soyadı istemiyorlardı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam iyi hoş insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz uyararak, teşekkürler. ama allah aşkına iki üç paragrafa ayırın şunu vallahi okumadım içeriğini.
  • Bankacıyım yarın detaylı inceleyip bir çözüm yolu sunayım size

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar kart şifremi verdim arayana da bir sürü borcum var öder misin? Dedim yüzüme kapattı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enparada bir sıkıntı var yıllardır. Ben para tutmuyorum bu nedenle hesapta. Hiç kullanmadığım ve ATM'lerde dikkat ettiğim halde beni de aramıştı müşteri temsilcisi yaklaşık 4 sene falan oluyor. Ve şüpheli işlem tespit edildiği için kartınızı bloke ettik yenisini yollayacağız dediler. Tabi ben inanmadım, siz kapatın ben arayacağım sizi dedim. ismini aldım telefonu kapattım. Kartın arkasındaki numaradan aradım, dedim böyle böyle. Evet doğru bilgilendirilmişsiniz dedi, kartınızı iptal edip yeni isimli kart yollayacağız adresinize dedi. O zaman onay vermiştim.



    Bir de gündem süper şekilde değiştirildi ama bir sürü bilgiler çalındı. Hiç haber yok artık, ne oldu ne bitti hangi E-ticaret sitesi çaldırdı kredi kartı bilgilerini açıklamadılar. Bilgilerimiz geziyor el alemin elinde. Bu olaylardan sonra telefonuma ciddi anlamda spam mesajları gelmeye başladı. Tam kurtuldum bitti diyordum son 3 aydır deli gibi sms geliyor ve aranıyorum. bilgileri çaldıranların topunun allah bin belasını versin ya.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.