Şimdi Ara

Detaylarıyla microsdhc kartlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
35
Favori
58.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eyvallah hocam peki kartı telefona takınca kartın üzerine bişey yazamazsınız veya silemezsiniz diye bir uyarı çıkıyor ancak bunları yapabiliyorum. sadece bugün çektiğim fotoğrafların hiçbirini kaydetmemiş gibi görünüyordu. çektikten sonra silinmiş gibi oluyordu. telfn kapatıp açınca görünmeyen fotoların hepsini kaydetmiş. ancak bu şekilde görülebilir hale geldi.
    bu uyarının sebebi ne olabilir. sizde böyle bir durum söz konusu mu? Acaba kartı önce ntfs olarak formatlamıştım ama telefon tanımadığı için 8gb ayırma boyutlu olarak tekrar fat32 yaptım. bunun bir etkisi olabilir mi?
  • https://www.sdcard.org/downloads/formatter_3/

    bu yazılımı kullanarak tekrar formatlayın. maalesef henüz android in ntfs desteği yok. gerçi gerekte yok exfat desteği gelicek yakında sanırım.
    sd kartlarda ntfs in fat32 ye göre tek avantajı 4gb dosya boyutu limiti olmaması olucaktır. exfat çıkana kadar fat32 android için en ideali. linux un formatlarınıda kullanabilirsiniz fakat bu sefer usb den windows a bağladığınızda windows sd kartı görmeyecektir. ben zaten pc dede linux kullanıyorum derseniz daha detaylı bilgi yazabilirim.

    bu arada sd kartları windows un format özelliğini kullanarak formatlamayın ! link ini attığım yazılım sadece bu iş içindir.




  • şimdi de bir kaç gün önce kartıma atmış olduğum 10 filmden 9u, 19 klipten de 15i kendi kendine silinmiş... tekrar formatlamakta fayda var galiba...

    hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için tekrar...
  • kendiliğinden silinen dosyalar var ise biraz dikkatli olun bence. bildiğim kadarıyla henüz android için virüs yok ama marketten dr.web indirip tarama yapabilirsiniz. (diğer antivirüsler sürekli arkaplanda çalışıyorlar ve haliyle batarya tüketimini arttırıyor ondan önermem. dr.web sadece siz istediğinizde tarama yapıyor.)
    virüs ihtimali yok gibi bişey esas sorun kartın cidden hasarlı olması olabilir. sd kartların sorunlu olup olmadığını saptayabildiğiniz bir program vardı ama adını hatırlayamıyorum. bulabilirsem buraya link eklerim. siz linklediğim programlar kartı "default" değerlerinde ve fat32 olarak tekrar bi formatlarıp tekrardan dosya silinmesi oluyormu diye dikkat edin.
    çok daha düşük bir ihtimal marketten yüklediğiniz bir program bir bug dan dolayı vs dosya silmişte olabilir. maalesef böyle bir soruna yolaçan bir program duymadığımdan "şu yüklüyse olabilir" diyemiyorum.




  • http://mikelab.kiev.ua/PROGRAMS/ChkFlsh.zip

    bu programla usb bellek yada kartta (genel flash bellek) bir sorun olup olmadığını saptayabilirsiniz.
    önceden hatırladığım program bu değildi yeni buldum. önceden denediğimn programın adını hala hatırlayamıyorum
  • Merhaba arkadaslar bir bilgi de ben vereyim. Kartlarin hizlari icinde kullanilan ciplere gore degisiyor. Dolayisi ile Tw japon vs gibi uretim yerleri ile ilgili degil. Son zamanlarda 2-4 gb kapasitelerde hizlar dustu zira artik TLC cip kullaniliyor. O nedenle eski kartlar daha iyiydi diyenler hakli.
    Toshiba sd kartlara gelince 8 gb sdhc c4 ve ustu MLC cipten yapiliyor dolayisi ile c 4 yazmasina ragmen c10 a yakin hiz veriyor. Ancak bu da sizi yaniltmasin birkac ay evvel tlc cipli 8 gb kartlar da vardi .O nedenle kutunun dis gorunusunden anlamak mumkun degil ancak kart acilinca ortaya cikar. Hizlar da soyle 2 gb de class olmaz (no class definition) ancak icinde kullanilan cipe ve kontroler e gore hiz degisir. 4 gb ve ustu c2 -c4 -c6-c10 su anda Toshibada artik 4 gb ustu c2 kart yok c4 ve c10 sadece var.
  • tomahawk çip farklılığı olduğunu bende okumuştum fakat hangi kart (hatta hangi serisi) hangi çipi kullanıyor öğrenebileceğimiz bir site bulamadım.
    bu nedenle hangi seri hangi çipi kullanıyor bilmedikçe üretim yerine göre alıp deneyenlerin sonuçlarına bakmak daha sağlıklı gibi şimdilik.

    TLC çipler daha uzun ömürlü olduğundan artık markalar bunu tercih ediyorlar diye okumuştum.

    Eklediğiniz bilgiler için teşekkürler. daha detaylı bilginiz var ise ve detaylandırabilirseniz güzel olur. bende fırsat bulunca yazdıklarınıza göre daha detaylı araştırıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 10 Ekim 2011; 16:11:58 >
  • @nestra
    Hocam elinize sağlık, başlıktan çok faydalı bilgiler edindim.
  • çok bilgilendirici bir konu herkesin eline sağlık..

    benhttp://s.dealextreme.com/search/class+10+micro+sd buradan 16 gb class 10 micro sd kart alacam arkadaslar bir çok marka var ama patriot,phy gibi kartlar nasıldır sizce yada önereceğiniz kart var mı?
  • +1
  • Konu sahibi "nestra" başta olmak üzere konuyla ilgili bilgilerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
    Ben de yakın zamanda telefonum için bir micro sd kart almayı düşünüyorum. Gittigidiyor'da 16gb Team marka class 6 bir micro sd kart var ve fiyatı da 59-TL. Bu ürünü tavsiye eder misiniz veya bu konuda başka tavsiyeniz olur mu?

    (http://urun.gittigidiyor.com/16GB-Team-class-6-micro-SD-ORJ-omur-boyu-garanti_W0QQidZZ45764900)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYBRAVE -- 12 Ekim 2011; 16:41:44 >




  • Merhaba beyler bende 2 hafta önce sıfır Desire S aldım içindeki kartı kullanıyorum 8gb ama düşük performanslı bir kart 16gblik iyi bir şey almayı planlıyorum ama bu aralar başka harcamalarımda var bana öğrenci bütçesiyle bir kart önerirmisiniz....
  • cok iyi konu
  • nestra
    çok teşekkürler, çok iyi konu takipteyim bundan sonra

    telefonumdaki kartın sonuçları
    Sonuç SS

    -----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

    Sequential Read : 27.943 MB/s
    Sequential Write : 3.681 MB/s
    Random Read 512KB : 25.336 MB/s
    Random Write 512KB : 0.757 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 5.638 MB/s [ 1376.6 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.013 MB/s [ 3.2 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 6.680 MB/s [ 1630.8 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.018 MB/s [ 4.5 IOPS]

    Test : 50 MB [F: 74.4% (5641.4/7587.1 MB)] (x5)
    Date : 2011/11/12 22:40:17
    OS : Windows 7 Home Basic Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

    ekleme: iyi midir sizce sonuçlar yorumu bekliyorum ? Telefonun yanında gelen orjinal kart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GallagherLip -- 12 Kasım 2011; 22:42:46 >




  • beyler herkese merhaba teknik konuda bilgim yok. Sony Ericsson Xperia Arc telefonuma 16 gb kart alacağım seçenekleri yazıyorum hangisini tavsiye edersiniz? Bolca uygulama yükleyip HD video çekip izleyeceğim.
    Sandisk 16GB Class 4 == 50tl
    Lexar 16GB Class 6==== 50tl
    Team 16GB Class 10===55tl

    cevabınızı bekliyorum bugün siparş geçeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 15 Kasım 2011; 14:24:17 >
  • konu güzelmiş takip edelim bi kartta biz alalim test edelim şu an çok gerekli paylaşıriz
  • çok güzel bir başlık olmuş nestra'yı tebrik etmek lazım.Hafıza kartını uygulama yüklemek için kullanmayı düşünen beni team marka class 10 almaktan vazgeçirdiniz:) bende random access hızını dikkate alarak class 4 sandisk 16 gb tercih ettim.Elime geçtiğinde görüşlerimi de paylaşırım.
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

    beyler herkese merhaba teknik konuda bilgim yok. Sony Ericsson Xperia Arc telefonuma 16 gb kart alacağım seçenekleri yazıyorum hangisini tavsiye edersiniz? Bolca uygulama yükleyip HD video çekip izleyeceğim.
    Sandisk 16GB Class 4 == 50tl
    Lexar 16GB Class 6==== 50tl
    Team 16GB Class 10===55tl

    cevabınızı bekliyorum bugün siparş geçeceğim

    sandisk in üretim kalitesi olarak sizi çok daha tatmin ediceğini tahmin ediyorum.
    testlere bakarsanız sandisk in genelde random access konusundada iyi olduğunu görürsünüz. Hd video konusunda endişeniz olmasın adam akıllı markaların herhangi birisinin herhangi bir kartı çok rahat hd video yazma, oynatma işlemi için yeterlidir.

    Kartlarını test edip yayınlayan arkadaşlara teşekkür ederim. açıkcası konuyu daha detaylı araştırmaya vakit ayıramadığımdan üstüne pek bişey ekleyemedim.
    Birçok arkadaş "şu kart sizce nasıldır" diye özel mesaj attı veya konuya yazdı fakat maalesef piyasadaki her kartı test etmek gibi bir imkanım yok (keşke olsa nihohahahaha)
    Kart seçerken lütfen yazdığım bilgileri ve paylaşılan test sonuçlarını inceleyiniz. bazen hiç beklenmedik kartlar çok iyi performans da verebiliyor ondan düşündüğünüz kartla alakalı bilgi edinmek için bir tüyo vereyim:

    örneğin :
    Google da "lexar 16gb class 6 microsd benchmark" diye aratalım (beyazıtçakır31 in sorduğu kartlardan birisi)

    2. sonuç :http://thenokiaguide.com/2010/04/01/review-of-the-lexar-8gb-class-6-microsdhc-are-class-6-cards-worth-it/
    lexar ın 8gb lık class6 kartının benchmark ını içeriyor. bu bize yakın bir fikir verebilir. daha detaylı arama ile tam istediğiniz kartıda bulabilirsiniz.

    birisi bana bunu sorduğunda bende farklı birşey yapmıyorum yani
    malum okul ,iş vs derken bende sürekli foruma bakamıyorum ve herkeze cevap veremiyorum. böylece herkez sonuçları bulup "şu kart iyimidir kötümüdür?" gibi tartışabilir veya almak istediği kart konusunda günlerce beklemeden kendisi makul bir sonuca ulaşabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nestra

    quote:

    Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

    beyler herkese merhaba teknik konuda bilgim yok. Sony Ericsson Xperia Arc telefonuma 16 gb kart alacağım seçenekleri yazıyorum hangisini tavsiye edersiniz? Bolca uygulama yükleyip HD video çekip izleyeceğim.
    Sandisk 16GB Class 4 == 50tl
    Lexar 16GB Class 6==== 50tl
    Team 16GB Class 10===55tl

    cevabınızı bekliyorum bugün siparş geçeceğim

    sandisk in üretim kalitesi olarak sizi çok daha tatmin ediceğini tahmin ediyorum.
    testlere bakarsanız sandisk in genelde random access konusundada iyi olduğunu görürsünüz. Hd video konusunda endişeniz olmasın adam akıllı markaların herhangi birisinin herhangi bir kartı çok rahat hd video yazma, oynatma işlemi için yeterlidir.

    Kartlarını test edip yayınlayan arkadaşlara teşekkür ederim. açıkcası konuyu daha detaylı araştırmaya vakit ayıramadığımdan üstüne pek bişey ekleyemedim.
    Birçok arkadaş "şu kart sizce nasıldır" diye özel mesaj attı veya konuya yazdı fakat maalesef piyasadaki her kartı test etmek gibi bir imkanım yok (keşke olsa nihohahahaha)
    Kart seçerken lütfen yazdığım bilgileri ve paylaşılan test sonuçlarını inceleyiniz. bazen hiç beklenmedik kartlar çok iyi performans da verebiliyor ondan düşündüğünüz kartla alakalı bilgi edinmek için bir tüyo vereyim:

    örneğin :
    Google da "lexar 16gb class 6 microsd benchmark" diye aratalım (beyazıtçakır31 in sorduğu kartlardan birisi)

    2. sonuç :http://thenokiaguide.com/2010/04/01/review-of-the-lexar-8gb-class-6-microsdhc-are-class-6-cards-worth-it/
    lexar ın 8gb lık class6 kartının benchmark ını içeriyor. bu bize yakın bir fikir verebilir. daha detaylı arama ile tam istediğiniz kartıda bulabilirsiniz.

    birisi bana bunu sorduğunda bende farklı birşey yapmıyorum yani
    malum okul ,iş vs derken bende sürekli foruma bakamıyorum ve herkeze cevap veremiyorum. böylece herkez sonuçları bulup "şu kart iyimidir kötümüdür?" gibi tartışabilir veya almak istediği kart konusunda günlerce beklemeden kendisi makul bir sonuca ulaşabilir.

    Hocam dun siparisi verdim. Team marka 16gb c10 siparisi verdim ebay den aldigim icin sandisk gercek mi sahtemi guvenemedim. Kart geldiginde sonuclari buraya yazarim. Cevap icin tesekkurler




  • ebay den alıyor isen daha iyi yapmışsın dostum. sandisk oldukça popüler bir marka olduğundan ebay sahte sandiskler ile dolu.
    Kart geldiğinde test edip kullandığında memnun kalır isen satın aldığın satıcının adınıda yazarsan diğer alıcak olan arkadaşlar için güzel olur.
    Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.