Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (508. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.221
Cevap
90
Favori
1.057.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Arkadaşlar aracımın ağır bakımını yaptırmak istiyorum Böyle fiyat çıkardılar değişmesi gereken varmı daha
  • Çok yakmasa güzel araç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr.GU kullanıcısına yanıt

    agresif bir kullanım tarzınız yoksa çok yaktığı falan yok. ben uzun yolda 7-7.5 lt. şehir içinde istanbul trafiğinde 9 ila12 lt. ortalamayla kullanıyorum tam 10 yıldır. eee artık 2 tona yakın ağırlıkta 4x4 ve muadillerinin yarı fiyatına olan bir araba da o kadar yaksın müsadenizle, haa tasarruflu isteyende clio sembole binsin ne işi var böyle heybetli bir 4x4 le.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaeae43


    Arkadaşlar aracımın ağır bakımını yaptırmak istiyorum Böyle fiyat çıkardılar değişmesi gereken varmı daha
    Fiyatlar günümüz şartlarına göre çok normal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Malzemeleri internetten sipariş ederek fiyat 2000TL denk geliyor 500 TL usta buldum -2500 TL halledicem birde akü bulamadım araca nereye sorsam elimizde yok diyorlar captiva farklı oluyor dediler
  • Arkadaşlar selamlar...Captiva ile ilgili her türlü problem bilgi paylaşım destek için sizleri Facebook Captiva club ailesi sayfamıza bekliyoruz.
    https://www.facebook.com/groups/282270952209688/?ref=share

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Whatsapp grubumuz;

    http://https://chat.whatsapp.com/9tJ80Pqo9Z233RNYFsYK63



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu_54 -- 22 Mayıs 2021; 22:2:17 >
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt

    Wats up tan katılmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkirvas G kullanıcısına yanıt
    Facebook sayfası katılın orada her türlü konuda yardım alırsınız captiva club diye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gkirvas G kullanıcısına yanıt
    Özelden numaranı gönder eklerim hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 05058762718


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BYRMCPTV B kullanıcısına yanıt

    hocam aks kafasını kontrol ettirdiniz mi? titreme kaç km hızda başlıyor?

  • BYRMCPTV B kullanıcısına yanıt
    Captiva club sponsorumuz H&M otomotive güvenle gidebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her konuda bilgi alış verişi için Captiva Club sayfamıza üye olabilirsiniz..
    https://www.facebook.com/groups/282270952209688/?ref=share

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat1971

    Her konuda bilgi alış verişi için Captiva Club sayfamıza üye olabilirsiniz..
    https://www.facebook.com/groups/282270952209688/?ref=share
    Hocam siz ordaki moderatör serhat bey misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • exponent kullanıcısına yanıt
    Evet.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben 4 sene kullandım ama eşim geçen sene talihsiz bir kaza geçirince araç perte çıktı. Severek kullanıyorduk. Çok büyük problemler yaşamadım ama captiva gerçekten güzel araçtır. Bakımsızına denk gelirseniz çok üzer. Ben 86 binde aldım, eşim kaza yaptığında 130 bini geçmişti. Asfaltta otomobil gibi rahat, geniş, ferah, donanımı yeterli, hafif arazide, karda kışta keçi gibi, yakışıklı bir araç. Ben size denk gelebileceğiniz arızaları yazayım kısaca;

    -Direksiyon pompası-mafsal arızası( direksiyonu çevirince ses yapar)

    -Direksiyon hız sensörü arızası( yüksek hızlarda sertleşmez veya aniden sertleşip yumuşar. Direksiyon kutusundaki yağın içinde zamanla oluşan metal çapaklar, hız sensörünün hızı algılamasını engeller ve saçmalar sensör)

    -Hararet sorunu( antifiriz kullanılmamış araçlarda su dolaşımı zayıflar. Özellikle motorun altındaki t boru tıkanarak bidona su basar ve taşırır yeterli su dönmediği için. Dikkat edilmezse conta yakar. Tamiri aslında basittir sistem temizlenir ve bence iyi bir radyatörle yenilenir, t boru ise uygun bir matkapla eski halinden bir tık daha genişletilir.

    -Partikül filtresi tıkanması( filtreli her aracın başına gelebilir ama bizim captivalar eski nesil bir motor kullandığı için filtre daha çabuk dolar. Bu durumlarda partikül ikaz lambası yanıp söner. Bu durumda 2800-3200 devirlerde aracı 10-15 dakika kullanmak temizlemeye yetecektir ancak artık yetmiyorsa filtre özelliğini yitirmeye başlamış demektir. Bu durumda temizlenme gerçekleşmez ve yanma için gönderilen mazot, motora tekrar basılır. Bu durumda yağ ile mazot karışır, yağ seviyesi yükselir ve yağ özelliğini kaybeder. Motoru kucağa almaya gidecek kadar sorunlar yaşatır.)

    -Şanzıman sorunları: Genellikle vaktinde yağı değiştirilmemiş veya bilinçsiz yağ değişimi yapılmış şanzımanlar sorun çıkarmaya gebedir. Başta selenoid valfleri zamanla hareket özelliğini kaybeder ve araç arızaya düşer. Bu gibi durumlarda araç gücü kısıtlar ve 1-3-5 veya 2-4. vitesler dışında geçmez. Hatta kalkışlarda 4. vitesle kalkmaya kalkar ve arıza ışıklarını da yakar. Bazen selenoid arızası veren captivalarda şanzıman beyninin bozulduğu da olur. Vites zamanında geçmez, araç belli bir deviri aşmaz ve sarsıntılı çalışır, hem de çok sarsıntılı.

    -Airbag arızaları: Genellikle koltuğun altındaki soketin zamanla temassızlık yapmasıyla kendini gösterir.

    -Şoför koltuğunda zamanla oluşan boşluk: Çok rahatsız edicidir. Koltuk sökülüp revize edilir veya daha pratik yöntemlerle yapanlar olmuştu grupta. Bilgi alınabilir.

    -Hava akış metre arızası: Sinsi bir arızadır zira lamba yakmaz ve kendini belli etmez. Eğer partikül filtreniz sık sık tıkanıyorsa veya aracınızın yakıtı çok fazlaysa %90 bu parça arızalıdır.

    -Yağmurda tavan döşemesinin ıslanması: Aracın sunroof tahliye boruları tıkanınca su içeriye akmaya başlar. Özellikle a sütünu ve çevresinden ıslaklık yapıp can sıkar, tavanda lekeye sebep olur, çok umursanmazsa su tabana kadar iner ve ortam leş olur 

     Çözümü tahliye delilkerini bilen birinin tel, sert hortum v.s. ile açması.

    - Abs sensörü arızaları: Araçlarımız çok güzel ancak lastiklere giden abs-esp kablolarının birleşme yerleri çok dandik. Tabir-i caiz ise aldır ayaz 

     Suyu bir alsın hemen ekrandaki bütün lambaları yakar, hatta bilgisayarda şanzıman arızası bile gösterebilir. Çözümü basittir. Kablo birleşim yerlerinin(soket) güzel ce temizlenip, kurutulup yaltılması. Ömürlük olur.

    -Porya-bilye arızaları: Çok sık olmasa da bu arıza da görülür. Uğultu şeklinde başlar sonrasında çekilmez bir hal alır. Orijinal takmaya özen gösteriniz.

    -Şaft- şaft balansı sorunları: Bazı "uyanık" captiva kullanıcıları şaftı söktürerek 2012 öncesi 4 çeker olan aracı önden çeker modunda kullanırlar. Az yaktığını falan söylerler ama bilmezler ki aracın denge kontrol sistemi tamamen 4 çekere göre uyarlanmıştır. Başta çekiş kontrolü ve esp kafayı yer, saçma sapan tepkiler vererek sizi ve aracın içindekileri tehlikeye atabilir. Şaftı sökmeyin, şaftı sökük araç almayın. Ayrıca bazı durumlarda şaft askı kolu kırılıp sorun çıkartabilir. Yine şaftta meydana gelen eğrilik te aracın titremesine neden olur.

    -Ön far fıskiyeleri: Genellikle bozuk olur kontrol ediniz.

    -Elektrikli ayna kapatma-açma: Nadir de olsa bozuk olabilir, kontrol ediniz.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Size tavsiyem iyi bir ekspertiz ve tecrübeli bir Captiva kullanıcısyla aracınızı seçiniz. Aracı aldıktan sonra değişmesi gereken tüm parçaları orijinali ile, eğer bulamazsanız en kaliteli yan sanayisi ile değiştirin. Şimdiden hayırlı olsun...





  • gOkO kullanıcısına yanıt

    eline sağlık üstad. çok güzel özetlemişsin aracı.

  • Arkadaşlar selamlar, geçen hafta 2012 model Captiva LZT aldık.

    Size bir sorum olacaktı, İstanbul anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz, bu araçtan iyi anlayan ustası var mıdır? Aracı alırken karter'de yağ vardı. Kendi ustamıza götürdüğümüzde herhangi bir kaçak olmadığını söyledi ve karter contasını(yanlış söylüyor olabilirim) değiştirdi.

    Dün babamlar Tekirdağ'a gitmiş, akşamda dönmüş, yoldayken dayım aramış ve yerde hafif yağ damlaları olduğunu söylemiş, bunun üzerine babam ustaya(yıllardır gittiğimiz usta, işçiliğine güvendiğimiz vs.) bugün tekrar götürdü, karterde bir şey sıkmışlar(telefonda dediğini pek anlamadım) ve kesileceğini söylemiş. Babam uzun yola gidecekti fakat yağ damlaması olup olmadığını yağmurdan dolayı kontrol edemiyor. Size sorum şu, bir kaçak olabilir mi? Yoksa o kauçuk, keçe denilen yerin iyi sıkılmamış olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?





  • kkeita kullanıcısına yanıt
    Kocaeli Gölcük çevikler oto gidin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.