Şimdi Ara

Bitti - Çaykur Organik Rize Çayı 500 gr 59,75 TL (sadece istanbul) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
4
Favori
3.901
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Aynı tecrübeleri yaşıyoruz.Ortaokul 1'den beri çay demliyorum. Her akşam mutlaka çay demleyen içen çay tiryakisi bir aileydik evlenmeden önce de. Çaykur Filiz kullanırdık. 2005'den itibaren Çaykur müthiş bozdu. Sonra Doğuş,Doğadan,Lipton,Beta Tea,Karali Premium bir süre vasat üstü çok kötü olmayan çaylar ortaya koydular,onlar da arz talep makası daralınca bozdu.

    Hatta Karali Premium övgüsü önerisi de yaptık bu forumda.

    Mesela Doğadan Altın Yaprak vardı seylan katkılı müthişti. Migrostaki tüm paketleri alırdım pahalı olsa da. Lipton İlk Hasat vardı,lezzeti iyiydi,2 yıl sonra bozdu. Şuan kötülerin iyisi Doğuş Gürme.

    İnternetten alabileceksen Lazika iyi ama 4 kat fiyatlı.

    Bize İki Çay var,o çok iyi olmasa da Çaykur ve Doğuştan açık ara iyi.

    Berberoglu Mayıs Çayı iyatı en uygun olan fiyat/kalite uyumlu olabilir ama bir Lazika değil. Berberoğlu Mayıs çayını ve Hasbihal yazanını Hepsiburada da inceleyin,orada fiyatı uçuk hepsiburada komisyonu ve kargo yüzünden sanırım.

    Kendi sitesinde fiyatı markette Çaykur Filiz fiyatı seviyesinde. Rize'de bilinen çayı sevilen bir firmanın mayıs çayı için fiyatı Çaykur Filiz ve Doğuş Gürme ile aynı ise bana göre bu fiyat uygundur. Merdivenaltı rastgele firma değil. Ben yılda 1 kere alıyorum,çayı bence kesinlikle katkısız,bir dalavere yok. Siz araştırın,Rize'de böyle iyi üreticiler zaman zaman var ama iflas ediyorlar bir süre sonra Çaykur'a,Doğuş Çay'a satıyorlar hasadı.

    Mayıs çayına alışınca Çaykur Tiryaki ayarında çayı bedava verseler içmezsiniz. Hasbihal olanı %70 Mayıs yaprağı,%30 sonraki hasatmış. Tozsuz çay karadeniz siyah dökme olarak bulunmaz,çünkü yaprak kuruyor parçalanıyor o toz oluyor. Sıkıntı olan toz çalı çırpı tozu. Çalı çırpı tozu demlikteki demin tadını bozuyor bir süre sonra.

    Berberoğlunda da toz var ama Çaykur Filizdekinin yarısından azdır. Alacaksanız Gold yazan almayın,Mayıs yazanı alın.

    berberoglucay.com.tr
    Berberoğlu Çay - Doğal Rize Çayları
    https://berberoglucay.com.tr




  • sarkat kullanıcısına yanıt

    ben kargoyla gönderiyorlar diye düşünmüştüm kusura bakmayın.

  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam cok açıklayıcı yazmışınız.Simdi verdigini siteden hangisini almalıyım.


    Son ve uzun bir sure mecburen kullandiklarim Su sekil


    Altınbaşak

    Beta Tea

    Filiz

    Karali

  • ltrg kullanıcısına yanıt

    1 kg Mayıs çayı yazan 160 TL, ama istersen 1 kg olarak alırsın 2 x 500 gram olarak gönderiyorlar.

    Ben sana böyle Rize bölgesinden denediğim yerel üreticilerin listesini yazsam 20 tane var . RizeCaySepetinden alırdım,en iyisi bu.

    Vatan Çay,Vega Çay,Şölen Çay,Neşe Çay,Destan Çay,Amber Çay,Nurçay,Özgür Çay vs aldım kullandım premium en iyi olsnlarını.

  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    o zaman Mayıs dan 1 kilo denemelik alayım hocam.İnsallah özledigim eski kahvehane caylari lezzetini bulurum.Cok teşekkür ederim

  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Okumadan ÇAYKUR = Hayvan Gübresi Çayı

  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Sen naptın,bir ara dökme çay deney makinesi olmuştun. Hangi çayları içiyorsun şuan. Bir kere senin yüzünden acemi firmaların çaylarını denemek için para harcamıştım. Vatan Çay Vega çay vs.

  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Üstad selam çay konusuna epey kafa yormussunuz belli.

    Madem öyle sizden bir tavsiye rica ediyorum.

    Çay demleme nasıl olmalı ?

    Kimi kaynamış su üstüne çay atıyor
    Kimi çay üstüne kaynamış su atıyor
    Kimi çayı yıkayıp üstüne kaynamış su atıyor
    Kimi soğuk suyla demliyor vs
  • istceko İ kullanıcısına yanıt

    Uzun bir yazıyla bunu anlattığım bir kaç yazım var,şuan ulaşamadım haliyle.

    Uzun bir yazı gerektiriyor anlatması. İlkokul 3`de başladım çay demlemeye hayat şartları gereği. Lisedeyken çay ocağında çalıştım. Üniversitede,cafesi olan internet cafe işlettim.

    Çay demlemek bana göre sanattır.Çok iyi çay demlerim ve evde eşime çay demlettirmem,iyi demlenmeyen çayı içemem,demliği döküp tekrar demlerim.

    Çayın demini etkileyen unsurlar var.

    Suyun türü.

    Suyun sıcaklığı.

    Demliğin türü,demliğin sıcaklığı.

    Çayın miktarı.

    Çay,demlikteki sıcak suya üstten konularak iyi demlenebilir,demliğe önce çayı koyup üstüne sıcak su konularak da iyi çay demlenebilir.

    Çaya çok çok kızgın sıcak su da konmamalı ama sıcak olmayan su da konmamalı. Ilık su siyah dökme çayın demini hoşaf yapar. Parmağı yakacak kadar sıcak olmalı kesinlikle. Bazen haberlerde rastlıyorum,demliğe eklenecek çay suyu biraz soğumalıymış. O yeşil çay için geçerli,siyah dökme çayda su sıcak olmazsa dem hoşaf tadı gibi olur. İmamın abdest suyu olarak da ifade ediliyor. Ben çukurda birikmiş çamurlu yağmur suyu diyorum.

    En çok hata yapılan durumlardan biri çayı demleyince çaydanlığın altını kapatanlar oluyor bir süreliğine Hayır,çay demlendiğinde demliğin altındaki çaydanlıktan sıcak buhar demliği ısıtmalı,sürekli sıcak tutmalı,demlikteki çayın sıcaklığı azalmamalı.

    Bir diğer hata,aynı sonucu doğuran,çayı demliğe demledikten sonra alttaki çaydanlığa soğuk su ekleniyor. Su yetersizse eklenebilir mecburen ama başında bekleyin aygazın ateşini açın çaydanlığa ekleğiniz suyu hemen en fazla 3-4 dakikada kaynatın sonra kısın aygazı. Demlik soğumaya geçmeneli. Soğumaya geçip sonra tekrar ısınması demi bozar,tadını bozar. Sıcaklık seviyesi aynı kalmalı sürekli. Demlikteki çayın bir ılıyıp bir ısınması demin tadını en çok bozan unsurlardandır.

    Ben çaydanlığa eklenecek su fazla ise ayrıca ısıtıp ekliyorum,2-3 su bardağı eklenecekse çaydanlığa ekleyip hemen 2-3 dakikada çaydanlıktaki suyu kaynatıp altını kısıyorum. Altını çok kısarsanız da iyi olmaz,buhar sıcak olmalı,demliğin ısısı azalmamalı,kıstınıız ama az kıstınız çaydanlıktaki su hokur hokur kaynıyor. Demlikteki su aşırı ısınırsa çayı yakar çay acı olur ama bu acı tadı seven insanlar da var.

    Çok dar uzun demliklerin demi de iyi olmaz eğer üstten demlenecekse,çok geniş demliklerin demi eğer önce çay konacaksa iyi olmaz.

    Jumbo nun klasik efsane demlik takımı var,o ideal meela.

    Demliğe önce çayı koyacaksanız demlik kupkuru olmalı,asla nemli yada ıslak olmamalı.

    Bazı haberlerde söylenin aksine ben içi kuru ve sıcak demliğe çayı korum buharda az çayı ısıtır kuruturum. Eğer çayınızın iyi kurumuş bir çay olduğunu düşünüyorsanız bunu yapmayın çayı üsten koyun demleyin.

    Ben bakıyorum çay taze,yeterince kurumamış,bunu çaydanlığın buharının sıcaklığında demlikte kurutuyorum ama demlik kesinlikle nemli olmamalı. Çay asla ıslanmamalı. Ters etki yapar.

    Önce çay konacaksa demliğe,sıcak su ortaya tek noktaya dökülmeli,dolaştırılmamalı. Aceleniz varsa çayın çabuk denlenmesini istiyorsanız ve demlik geniş büyük demlik değilse dolaştırarak ama çayın bir anda çökeltmeden demleyebilirsiniz. Bu işlemde çay suyun altında dibinde kalmamalı,üstünde kalmalı ama daha çabuk çöker çabuk demlenir. Lezzeti tabi yavaş geç demlenen gibi olmaz.

    Ben çaylarımı un eleği var kupa bardak büyüklüğünde,onda tozunu eliyorum öyle demliyorum. Tozunu çok da elememek lazım. Çalı çırpı dal tozuyla çay yaprağı tozu aynı değil,çay yaprağı parçalanıp toz gibi olduysa onun deme zararı olmadığı gibi iyi dem çıkmasını da sağlar. Yalnız bir süre sonra çayın tadına olumsuz etki eder. Bu çaykurun çaylarında çok yaşanan bir durum.

    Berberoğlu çay kullandığımı söyledim mesela,Berberoğlu Mayıs çayı geç demleniyor ama Çaykura göre kat kat iyi lezzetli dem ortaya çıkıyor. Çaykur Filiz daha çabuk demleniyor,ama eğer demlikteki çayı yavaş 1 saatte içiyorsanız sıkıntı. Bir süre sonra tadı bozuluyor. Ben bunu şüpheli buluyorum.

    Ben sadece içme suyu kullanıyorum,musluk suyuyla farkediyor,özellikle musluk suyu kireçliyse çok farkeder. İstanbuldaki belediye suyu idare eder ama özellikle köylerde belediye veya muhtarlık suyunun kireçli olduğunu duyuyorum.

    Bir bu kadar daha yazacak detaylar da var iyi çay demlenmesinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 11 Ocak 2024; 15:48:18 >




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Çaykurda hiçbir katkı yok dem arttırıcı vs.

  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işin üstüne kitap yazılır desene
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Porselen çaydanlıkta çay daha lezzetli oluyor gibi. Ben kendi evimde kullandığım çayın aynısını arkadaşın evinde içiyorum. Aynı suyu kullanıyoruz çayı da ben demliyorum. Porselende yapılan daha lezzetli oluyor.


    Seylan çayı, mila tea mayıs hasadı ve tirebolu mavi paketi harmanlıyorum genelde.


    sizce kettleda kaynayan su ile çaydanlıkta ağır ağır kaynayan su arasında çayın tadına etki yönünden fark var mıdır?

  • tonymontana44 kullanıcısına yanıt

    Katılmıyorum tabi sahsi fikrim ama alüminyum da aldigim tadi baska hicbir çaydanlıkda almadim.

  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Aluminyumda denemedim, evde kullandigim

    klasik celik caydanlik. Belki aluminyum daha farklidir ama ona da zararli filan deniyor, o kısmı tam bilemiyorum.

  • tonymontana44 kullanıcısına yanıt

    Bende porselen de var ama tabi cay paketlerinde dahi porselen yazmislar.Ben becerememisde olabilirim lakin aliminyum ucuz caydanliklarda aldigim zevki hicbirinde alamadim.Bazende mangal yaptikdan sonra kalan komurlerin ustune koyuyorum caydanligi 2 demlik olarak onda cay yapiyorum Oda enfes oluyor

  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için teşekkürler hocam. Şu çay tozundan ve çayın acımasından nefret ediyorum. Berberoğlu'ndan mayıs çayı siparişi verdim. Umarım beğeniriz de sürekli alırız.

  • Bluecns kullanıcısına yanıt

    Toz ve dal olmayan çay yok. Berberoğlunda da var,ama bariz olarak Çaykur Filiz'dekinin yarısından az,belki de 4de 1'i kadar.

    Çay toplanırken filizin yaprağının sapı da kesili,bu kaçınılmaz Mayıs çayı olmayan çaylarda bu dal odunsu iri ve daha çok olur. Mayıs çayı ilk baharıın havasını almış ilk filizdir.

    Biraz geç demlenir,en sevdiğim tarafı ben çayı demlerim 1 demlik çayı yaklaşık 2 saatte içerim. En az 10 bardak. Başka çayların demi kaynadıkça bozuluyor.

    İradesi güçlü biriyim,sigaram yok,hovardalığı evlenince bıraktım ama şu çayı fazla içmeyi bırakamıyorum. İçmezsem rahat olmuyorum. Günde 3 demlik çay içerim. Sabahları kahvaltıda,3-4 bardak içsem,hemen 1 saat sonra illa 1 demlik çay içerim en az 5 bardak. İşyeri haricinde ve ev haricinde çay içmem zor beğendiğim için.

    Akrabalarıma misafirliğe giderken çayımı getiririm ben demlerim orada. Alıştılar onlar da. Hatta en çok gittiğim yakınıma çaydanlık takımı aldım ben gelince bunda demleniilecek çay dedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 28 Nisan 2024; 22:55:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ltrg

    Bende porselen de var ama tabi cay paketlerinde dahi porselen yazmislar.Ben becerememisde olabilirim lakin aliminyum ucuz caydanliklarda aldigim zevki hicbirinde alamadim.Bazende mangal yaptikdan sonra kalan komurlerin ustune koyuyorum caydanligi 2 demlik olarak onda cay yapiyorum Oda enfes oluyor

    Ben çok çay içiyorum porselenle uğraşamam,temizliği zahmetli. TantiTom`dan ve Porlannd`dan çok iyi porselen demlikler almıştım 2 sene kullanfım sıkıldım. Aluminyum da kullanmıyorum,kaliteli çelik,Jumbonun çaydanlığını kullanıyorum evde kendim içeceksem,eşim ve çocıklar da içecekse eşim dışı çiçekli iyi bir çelik çaydanlık getirdi Almanya`dan,onu kullanıyorum büyük olduğu için. İş yerinde Fakir Ceremony Multi Serve elektrikli çay makinesi kullanıyorum,2 kendi demliği var,1 tane de ayrı büyük satılıyordu cam olandan,onu aldım üstüne.

    Aynı takımı eve de aldım ama pek kullanmadım. Doğalgaz kesilirse kullanırım.

    İş yeri imkanları gazlı ocaklı sisteme uymuyor.


    Bitti - Çaykur Organik Rize Çayı 500 gr 59,75 TL (sadece istanbul)




  • konu açma gereği duymadım fakat fırsat sayılır.


    tiryaki sevenler için.



    2 kilosu 219 tl. naysla da alırsanız yüzde 10 daha 200ün altına gelir.

  • Bluecns kullanıcısına yanıt
    Nasıl çayı beğendiniz mi altınbaş içeriz hep bunu merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.