Şimdi Ara

Bitti - Çaykur Organik Rize Çayı 500 gr 59,75 TL (sadece istanbul)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
3.855
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu güncel değildir, kampanya biteli 4 ay oldu.


    cagri.com
    Çaykur Organik Rize Çayı 500 gr
    https://cagri.com/caykur-organik-rize-cayi-500-gr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snomask -- 28 Nisan 2024; 23:37:26 >



  • Organik çay tarlası otoyollardan belirli bir uzaklıkta olmalı. Organik bal kovanları ve organik zeytin ağaçları da öyle.

    Organik çayda ilaçlama yapılamaz,hasadı toplanması tamamen el ile yapılabilir,makas temas edemez. Kurutma ıortam şartları farklar içeriyor. Sadece birkaç örnek verdim,daha fazla kriteri var. Organik ürünler mağazası işletmiştik aile iştiraki olarak oradan tecrübelerim var,ürünleri ben buluyordum,yeğenlerim çalışıyordu. Organik ürünler pahalı ve çabuk bozuluyordu,zarar ettirdi kapattık sonra memleketten yöresel diye açtık.

    Ben çaykur hemşin organik çok kullandım,hatta 2 yıl karali organik ve çaykur organik harici kulllanmadım.

    açıkcası demi Çaykur Altınbaş Klasik kadar iyi değildi,ama vasat da değil.

    Altınbaş Klasik %70 mayıs hasadı zaten.

    Çaykur son 10 yılda kaliteyi çok düşürdü. Toz çok abartılı var daha fazla paket çıksın diye tozu azaltmıyor.

    Bayadır Berberoğlu Mayıs Çayı ve Rizeden üretici tanıdıkların getirdiği tozu çalısı az mayıs çayı kullanıyorum. Mesela geçen yaz 20 kg getirdi Rize Çayeli'den bir tanıdığım,başka çay içemiyorum ondan sonra. Tozu Çaykur Filizdeki tozun 10'da 1`i bile değil. Tozu çalısı olmayan dökme karadeniz çayı yok,mümkün değil.

    Arada para vererek aldığım çay Berberoğlu Mayıs ve Berberoğlı Hasbihal.

    Katkısız olduğu konusunda eminim şimdilik. İlerde bozar mı belli olmaz,bozarsa hemen farkederim zaten. Harika çay değil ama alabiliyorsanız Çaykur Filiz veya Altınbaş yerine Berberoğlu Mayıs çayına verin paranızı derim. Merdiven altı firma değil,Rize`de bilinen tercih edilrn bir üretici-satıcı firma.

    Dökme çaylar konusunda önceki yıllarda da çok yazım oldu forumda. O zamanlar Karali Organik,Çaykur Hemşin Organik kullanıyordum. Bir süre Şölen Çay organik de kullandım.

    Doğadan Altın yaprak kullandığım en iyisiydi ama değiştirdi vasat bir çay oldu.

    Şuan marketlerden alınabilecek kötünün iyisi çaylar: Doğuş Gürme Filiz,Çaykur Altınbaş Klasik,Karali Premium Filiz,Beta Tea Taç Yaprak.

    Bunların hepsi ilk hasat mayıs çayı karışık çaylardır.

    Lazika ve Bize İki Çay var iyidir ama pahalı ve marketlerden de bulunamaz.

    Ben ÇYKR`un dem arttırıcı içerik kullandığına inanıyorum. Çabuk demleniyor ama yaklaşık 40 dk sonra demin tadı da rengi de çabuk değişiyor.

    Uzun bir yazıyla bunu anlattığım bir kaç yazım var,şuan ulaşamadım haliyle.

    Uzun bir yazı gerektiriyor anlatması. İlkokul 3`de başladım çay demlemeye hayat şartları gereği. Lisedeyken çay ocağında çalıştım. Üniversitede,cafesi olan internet cafe işlettim.

    Çay demlemek bana göre sanattır.Çok iyi çay demlerim ve evde eşime çay demlettirmem,iyi demlenmeyen çayı içemem,demliği döküp tekrar demlerim.

    Çayın demini etkileyen unsurlar var.

    Suyun türü.

    Suyun sıcaklığı.

    Demliğin türü,demliğin sıcaklığı.

    Çayın miktarı.

    Çay,demlikteki sıcak suya üstten konularak iyi demlenebilir,demliğe önce çayı koyup üstüne sıcak su konularak da iyi çay demlenebilir.

    Çaya çok çok kızgın sıcak su da konmamalı ama sıcak olmayan su da konmamalı. Ilık su siyah dökme çayın demini hoşaf yapar. Parmağı yakacak kadar sıcak olmalı kesinlikle. Bazen haberlerde rastlıyorum,demliğe eklenecek çay suyu biraz soğumalıymış. O yeşil çay için geçerli,siyah dökme çayda su sıcak olmazsa dem hoşaf tadı gibi olur. İmamın abdest suyu olarak da ifade ediliyor. Ben çukurda birikmiş çamurlu yağmur suyu diyorum.

    En çok hata yapılan durumlardan biri çayı demleyince çaydanlığın altını kapatanlar oluyor bir süreliğine Hayır,çay demlendiğinde demliğin altındaki çaydanlıktan sıcak buhar demliği ısıtmalı,sürekli sıcak tutmalı,demlikteki çayın sıcaklığı azalmamalı.

    Bir diğer hata,aynı sonucu doğuran,çayı demliğe demledikten sonra alttaki çaydanlığa soğuk su ekleniyor. Su yetersizse eklenebilir mecburen ama başında bekleyin aygazın ateşini açın çaydanlığa ekleğiniz suyu hemen en fazla 3-4 dakikada kaynatın sonra kısın aygazı. Demlik soğumaya geçmeneli. Soğumaya geçip sonra tekrar ısınması demi bozar,tadını bozar. Sıcaklık seviyesi aynı kalmalı sürekli. Demlikteki çayın bir ılıyıp bir ısınması demin tadını en çok bozan unsurlardandır.

    Ben çaydanlığa eklenecek su fazla ise ayrıca ısıtıp ekliyorum,2-3 su bardağı eklenecekse çaydanlığa ekleyip hemen 2-3 dakikada çaydanlıktaki suyu kaynatıp altını kısıyorum. Altını çok kısarsanız da iyi olmaz,buhar sıcak olmalı,demliğin ısısı azalmamalı,kıstınıız ama az kıstınız çaydanlıktaki su hokur hokur kaynıyor. Demlikteki su aşırı ısınırsa çayı yakar çay acı olur ama bu acı tadı seven insanlar da var.

    Çok dar uzun demliklerin demi de iyi olmaz eğer üstten demlenecekse,çok geniş demliklerin demi eğer önce çay konacaksa iyi olmaz.

    Jumbo nun klasik efsane demlik takımı var,o ideal meela.

    Demliğe önce çayı koyacaksanız demlik kupkuru olmalı,asla nemli yada ıslak olmamalı.

    Bazı haberlerde söylenin aksine ben içi kuru ve sıcak demliğe çayı korum buharda az çayı ısıtır kuruturum. Eğer çayınızın iyi kurumuş bir çay olduğunu düşünüyorsanız bunu yapmayın çayı üsten koyun demleyin.

    Ben bakıyorum çay taze,yeterince kurumamış,bunu çaydanlığın buharının sıcaklığında demlikte kurutuyorum ama demlik kesinlikle nemli olmamalı. Çay asla ıslanmamalı. Ters etki yapar.

    Önce çay konacaksa demliğe,sıcak su ortaya tek noktaya dökülmeli,dolaştırılmamalı. Aceleniz varsa çayın çabuk denlenmesini istiyorsanız ve demlik geniş büyük demlik değilse dolaştırarak ama çayın bir anda çökeltmeden demleyebilirsiniz. Bu işlemde çay suyun altında dibinde kalmamalı,üstünde kalmalı ama daha çabuk çöker çabuk demlenir. Lezzeti tabi yavaş geç demlenen gibi olmaz.

    Ben çaylarımı un eleği var kupa bardak büyüklüğünde,onda tozunu eliyorum öyle demliyorum. Tozunu çok da elememek lazım. Çalı çırpı dal tozuyla çay yaprağı tozu aynı değil,çay yaprağı parçalanıp toz gibi olduysa onun deme zararı olmadığı gibi iyi dem çıkmasını da sağlar. Yalnız bir süre sonra çayın tadına olumsuz etki eder. Bu çaykurun çaylarında çok yaşanan bir durum.

    Berberoğlu çay kullandığımı söyledim mesela,Berberoğlu Mayıs çayı geç demleniyor ama Çaykura göre kat kat iyi lezzetli dem ortaya çıkıyor. Çaykur Filiz daha çabuk demleniyor,ama eğer demlikteki çayı yavaş 1 saatte içiyorsanız sıkıntı. Bir süre sonra tadı bozuluyor. Ben bunu şüpheli buluyorum.

    Ben sadece içme suyu kullanıyorum,musluk suyuyla farkediyor,özellikle musluk suyu kireçliyse çok farkeder. İstanbuldaki belediye suyu idare eder ama özellikle köylerde belediye veya muhtarlık suyunun kireçli olduğunu duyuyorum.

    Bir bu kadar daha yazacak detaylar da var iyi çay demlenmesinde.

    Toz ve dal olmayan çay yok. Berberoğlunda da var,ama bariz olarak Çaykur Filiz'dekinin yarısından az,belki de 4de 1'i kadar.

    Çay toplanırken filizin yaprağının sapı da kesili,bu kaçınılmaz Mayıs çayı olmayan çaylarda bu dal odunsu iri ve daha çok olur. Mayıs çayı ilk baharıın havasını almış ilk filizdir.

    Biraz geç demlenir,en sevdiğim tarafı ben çayı demlerim 1 demlik çayı yaklaşık 2 saatte içerim. En az 10 bardak. Başka çayların demi kaynadıkça bozuluyor.

    İradesi güçlü biriyim,sigaram yok,hovardalığı evlenince bıraktım ama şu çayı fazla içmeyi bırakamıyorum. İçmezsem rahat olmuyorum. Günde 3 demlik çay içerim. Sabahları kahvaltıda,3-4 bardak içsem,hemen 1 saat sonra illa 1 demlik çay içerim en az 5 bardak. İşyeri haricinde ve ev haricinde çay içmem zor beğendiğim için.

    Akrabalarıma misafirliğe giderken çayımı getiririm ben demlerim orada. Alıştılar onlar da. Hatta en çok gittiğim yakınıma çaydanlık takımı aldım ben gelince bunda demleniilecek çay dedim.

    Aynı tecrübeleri yaşıyoruz.Ortaokul 1'den beri çay demliyorum. Her akşam mutlaka çay demleyen içen çay tiryakisi bir aileydik evlenmeden önce de. Çaykur Filiz kullanırdık. 2005'den itibaren Çaykur müthiş bozdu. Sonra Doğuş,Doğadan,Lipton,Beta Tea,Karali Premium bir süre vasat üstü çok kötü olmayan çaylar ortaya koydular,onlar da arz talep makası daralınca bozdu.

    Hatta Karali Premium övgüsü önerisi de yaptık bu forumda.

    Mesela Doğadan Altın Yaprak vardı seylan katkılı müthişti. Migrostaki tüm paketleri alırdım pahalı olsa da. Lipton İlk Hasat vardı,lezzeti iyiydi,2 yıl sonra bozdu. Şuan kötülerin iyisi Doğuş Gürme.

    İnternetten alabileceksen Lazika iyi ama 4 kat fiyatlı.

    Bize İki Çay var,o çok iyi olmasa da Çaykur ve Doğuştan açık ara iyi.

    Berberoglu Mayıs Çayı iyatı en uygun olan fiyat/kalite uyumlu olabilir ama bir Lazika değil. Berberoğlu Mayıs çayını ve Hasbihal yazanını Hepsiburada da inceleyin,orada fiyatı uçuk hepsiburada komisyonu ve kargo yüzünden sanırım.

    Kendi sitesinde fiyatı markette Çaykur Filiz fiyatı seviyesinde. Rize'de bilinen çayı sevilen bir firmanın mayıs çayı için fiyatı Çaykur Filiz ve Doğuş Gürme ile aynı ise bana göre bu fiyat uygundur. Merdivenaltı rastgele firma değil. Ben yılda 1 kere alıyorum,çayı bence kesinlikle katkısız,bir dalavere yok. Siz araştırın,Rize'de böyle iyi üreticiler zaman zaman var ama iflas ediyorlar bir süre sonra Çaykur'a,Doğuş Çay'a satıyorlar hasadı.

    Mayıs çayına alışınca Çaykur Tiryaki ayarında çayı bedava verseler içmezsiniz. Hasbihal olanı %70 Mayıs yaprağı,%30 sonraki hasatmış. Tozsuz çay karadeniz siyah dökme olarak bulunmaz,çünkü yaprak kuruyor parçalanıyor o toz oluyor. Sıkıntı olan toz çalı çırpı tozu. Çalı çırpı tozu demlikteki demin tadını bozuyor bir süre sonra.

    Berberoğlunda da toz var ama Çaykur Filizdekinin yarısından azdır. Alacaksanız Gold yazan almayın,Mayıs yazanı alın.

    berberoglucay.com.tr
    Berberoğlu Çay - Doğal Rize Çayları
    https://berberoglucay.com.tr
  • mağazada da geçerli mi acaba?

  • fiyat çok iyi enson trendyoldan 15 adet aldığımda 92TL ye geldi geçtiğimiz cuma günü.

  • sipariş verenlerin geldi mi ? 5 paket eve sipariş verdim şimdi.

  • Tadı nasıldır acaba . Hep tiryaki kullanıyordum normalde
  • Normal çaylara alıştığımız için bu çayın tadı çok yavan gelmiş ve evde kimsenin hoşuna gitmemişti. Normal çay derken Çaykur Tiryaki vb kastediyorum. Yeşil çay ile normal çay arası bir kıvamı ve tadı var.
  • 5 kilo aldım dursun kenarda zam gelir illa ki

  • asarcik A kullanıcısına yanıt

    Çaykur Filiz yada Çaykur Altınbaş Klasik deseniz anlarım da Çaykur Tiryaki`nin demi lezzeti bu Çaykur Organik`den iyi olamaz,

    Evet organik çaylar çok temiz berraktır ama demi ilk sürümler gibi yoğun olmuyor.

    Evinizde çocuklar çay içiyorsa bu organik çayı depolayın.

    Çaykur Tiryaki ve tüm firmaların Tiryaki isimli çayları 3. sürümdür,yani bahar havasını yağmurunu almış yaprak değildir,taa haziran sonu hasattır.

    Bahar havası solumuş filiz ve yapraklar Mayıs gibi biçilir toplanır,bu çayın kategorisi mayıs yada ilk hasat çaydır. Demi yoğun sert olmayabilir ama tozu en az olandır ve en lezzetlisidir,alışan mayıs çayından başka içemez.

    Sonra biçilen yapraklar ve filizler yağmur bol olursa tekrar uzar,o da biçilir topllanır. Bu 2.sürümdür. Demi yoğundur sert olabilir ama lezzeti bir mayıs çayı gibi olmaz. Mayıs çayının demi de yarım saatten fazla demlenirse yoğun olur.

    2. sürümden sonra yaz şartlarında zayıf çelimsiz 3. sürüm yaprakları oluşabildiği kadar oluşur büyür.

    Fazla verim olmaz,biçip toplarken daha fazla çalı çırpı kesiilir biraz artık da son sürüm olduğu için.

    Tiryaki isimli çaylar bu 3. sürümdür. Mayıs çaylarından kalan ve Filiz çaylardan kalan tozun bu çaylara katıldığı söyleniyor.

    Tiryaki çaylar ekonomik ucuz kategori olarak kabul edilir ama millet ekonomik çay,daha uygun adı da tiryaki diye daha fazla tercih ettikçe Çaykur bu çayın fiyatını hak etmeği seviyeye yükseltti.Ben şahsen bedava bulsam 1 kg bile almıyorum almam,misafirlikte verilse mecburen 1 bardak içip,iş yerinde çok çay içtim fazlası uykusuzluk yapıyor deyip içmiyorum.





  • diğer çaylar plastiktenmi yapılıyor acaba🤔
  • skt mi geçik neden ucuz ve hangi şehirden gönderiyorlar site sağlam mı  

  • Sadece İstanbul diye başlığa yazarsak iyi olur

  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Organik çay tarlası otoyollardan belirli bir uzaklıkta olmalı. Organik bal kovanları ve organik zeytin ağaçları da öyle.

    Organik çayda ilaçlama yapılamaz,hasadı toplanması tamamen el ile yapılabilir,makas temas edemez. Kurutma ıortam şartları farklar içeriyor. Sadece birkaç örnek verdim,daha fazla kriteri var. Organik ürünler mağazası işletmiştik aile iştiraki olarak oradan tecrübelerim var,ürünleri ben buluyordum,yeğenlerim çalışıyordu. Organik ürünler pahalı ve çabuk bozuluyordu,zarar ettirdi kapattık sonra memleketten yöresel diye açtık.

    Ben çaykur hemşin organik çok kullandım,hatta 2 yıl karali organik ve çaykur organik harici kulllanmadım.

    açıkcası demi Çaykur Altınbaş Klasik kadar iyi değildi,ama vasat da değil.

    Altınbaş Klasik %70 mayıs hasadı zaten.

    Çaykur son 10 yılda kaliteyi çok düşürdü. Toz çok abartılı var daha fazla paket çıksın diye tozu azaltmıyor.

    Bayadır Berberoğlu Mayıs Çayı ve Rizeden üretici tanıdıkların getirdiği tozu çalısı az mayıs çayı kullanıyorum. Mesela geçen yaz 20 kg getirdi Rize Çayeli'den bir tanıdığım,başka çay içemiyorum ondan sonra. Tozu Çaykur Filizdeki tozun 10'da 1`i bile değil. Tozu çalısı olmayan dökme karadeniz çayı yok,mümkün değil.

    Arada para vererek aldığım çay Berberoğlu Mayıs ve Berberoğlı Hasbihal.

    Katkısız olduğu konusunda eminim şimdilik. İlerde bozar mı belli olmaz,bozarsa hemen farkederim zaten. Harika çay değil ama alabiliyorsanız Çaykur Filiz veya Altınbaş yerine Berberoğlu Mayıs çayına verin paranızı derim. Merdiven altı firma değil,Rize`de bilinen tercih edilrn bir üretici-satıcı firma.

    Dökme çaylar konusunda önceki yıllarda da çok yazım oldu forumda. O zamanlar Karali Organik,Çaykur Hemşin Organik kullanıyordum. Bir süre Şölen Çay organik de kullandım.

    Doğadan Altın yaprak kullandığım en iyisiydi ama değiştirdi vasat bir çay oldu.

    Şuan marketlerden alınabilecek kötünün iyisi çaylar: Doğuş Gürme Filiz,Çaykur Altınbaş Klasik,Karali Premium Filiz,Beta Tea Taç Yaprak.

    Bunların hepsi ilk hasat mayıs çayı karışık çaylardır.

    Lazika ve Bize İki Çay var iyidir ama pahalı ve marketlerden de bulunamaz.

    Ben ÇYKR`un dem arttırıcı içerik kullandığına inanıyorum. Çabuk demleniyor ama yaklaşık 40 dk sonra demin tadı da rengi de çabuk değişiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 11 Ocak 2024; 2:49:2 >




  • Sadece istanbulmuş boşa üye olduk.
  • Bölgemde stoğu yokmuş
  • Mağazadan 1 adet denemek için satın aldım. Hafif bir tadı var, yumuşak bir çay. 2021 yılı Mart üretimi Tavsiye Edilen Son Tüketim Tarihi Mart 2024 sonu
  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Çayda ilaçlama yok zaten. Elle toplamada muthis zor bisey elle toplansa onun kilosu 1000lira olmasi lazim

    Tek fark normal cayda gübre var organikte yok. Çayin tipine bakarak anlayamayacaginiz icin normal cayida organik uretilen yere getirip satanlar oluyor farkedilmez
  • realitych R kullanıcısına yanıt

    Son cümlenize kadar itirazım yok,ben kriterleri biliyorum,uygularlar uygulamazlar gözümle görmüyorum. Bölgede çaykur işçisi olanlar daha iyi bilir.

    Benim bildiğim kriterler sıkı. Bağımsız kuruluşlarca denetimli üretim,denetimli hasat denetimli paketleme süreci ve organik çay satış onayı..

    Forumda zeytinyağı konusunda yazdım, organik olmadığı halde adamını bulup araya referans sokup üretimi ve ürünleri için organik üretim ve organik ürün sertifikası alanlar oluyormuş.

    Normalde organik üretim zor ve masraflı. Özellikle zeytin üretiminde ilaçlanma olmazsa yılın hasadı perişan olabiliyor,sinek böcek yüzünden tonlarca zeytin çöp olabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 6 Ocak 2024; 11:9:50 >
  • çayda son kullanım diye bişey yok arkadaşlar

    hatta beklemiş çayın lezzeti de farklıdır yeni doluma göre

    skt satıs için basılmak zorunda olunan bir durum gıdalarda malum

    doğru bekleme şartlarında rahatca senelik çayınızı alabilrisniz.

  • artçı kullanıcısına yanıt

    Nemli iklimlerde yada nemli ortamda paketine göre değişir. Folyo pakette tarih 3 yıl idare eder.

    Oksidasyon sirke,turşu,şarap ve katı sabun harici her şeyde yaşanıyor neredeyse.

    Dökme çay da folyo pakette bile dursa benim tecrübem 3 yıl sonra sıkıntılı.

    Taze çay,yani yeni hasat çay gerçekten en az 6 ay beklemeden demi iyi olmuyor,1 yıl tam karar. Mayıs çayları lezzeti aroması en iyi çay ama ilk baharın ilk dolgun ıslak yaprakları olduğundan olsa gerek pakette durdukça kurumak yerine bozuljyor gibi.

    Haziranda toplananların nemi ıslaklığı az heralde pakette 2-3 yıl dursa da kupkuru,demi de kötü olmuyor.

    Ben kendi tercihim,2 yıldan fazla beklemiş çay içmem. Zaten 2 yıldan fazla beklemiş çay bulmak zor,eflasyondan dolayı çok depolamış olması lazım satıcının.

    Nemli ortamda mı durdu bilinmez,bu yüzden 2 yıldan önce paketlenmiş ben içmiyorum.

    Sonuçta burası forum,2 kişi farklı görüş yazar 2bin kişi okur,düşünür kararını verir uygular.

    Siz de doğruyu söylüyor olabilirsiniz haklı olabilirsiniz.Şu yazdıklarım kesin böyledir diyebileceğim düşünceler değil,okuduklarıma,duyduklarıma,tecrübe ve analizlerime göre yazdım.





  • Adam akıllı bir cay bulamadim.Eskiden altinbas guzeldi o bile bozdu hepsi ayni geliyor bana.İcinde hep toz taneleri minnacik toz gbi zaten en son karaali aldim oda ayni.Cayin iysini bence yurtdışına veriyorlar.Kaliteli toz orani düşük tavsiyelerinize açığım.Tesekkurler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.