Şimdi Ara

BİM'den aldığım sütün içinden çıkan YARATIK! Resimli! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
12.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkangelevo

    Geçmiş olsun. Gıda Mühendisi olarak yardımcı olmaya çalışayım.

    Öncelikle genelde bu tip olaylarda marka karalamaya yönelik sahte girişimler oluyor. Üstüne alınma bu konuda genel olarak böyle diyorum. Çünkü UHT sütler el, hatta hava değmeden tamamen kapalı ortamlardan geçerek şişeleniyor. Hiç olmaz mı olabilir tabi. Nasıl olabilir? Süt kabul işleminden sonra süt süzülmeden işleme alınırsa olabilir. Yani süt tedarikçisinden veya sağım yapandan kaynaklı olsa da işletmeye gelince süzülmesi şarttır. Bu işlem atlanırsa, süzen ekipmanda arıza veya hata varsa olabilir. İkinci bir ihtimal Tetrapak ambalaj içinde ambalajlamadan önce girmişse olabilir. Tetrapak dediğimiz Amerikan firması olay çıkar böyle birşey olursa. Süt işletmesinde sanitasyon prosedürlerine uyuluyorsa bu olay imkansıza yakındır.

    Bunları bilerek kutu içerisinden çıktığına eminsen yapabileceklerin şu şekilde;

    İlk olarak Alo Gıda 174'ü arayıp durumu ve şikayetini bildirebilirsin. Hatta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü arayıp numuneyi almalarını rica edebilirsin. Balıklama atlarlar muhtemelen.

    İkinci olarak (varsa) Dost müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirebilirsin. Durum hakkında Alo 174'ü aradığını da bildir firmaya. Aramızda halledelim tarzı bir şeyler diyeceklerini sanmıyorum zaten. Senden muhtemelen ürünün parti no ve son tüketim tarihini isterler. Çünkü Gıda Tarım Bakanlığı ISO 22000 prosedürlerine göre tüm partinin geri toplanmasını isteyecek firmadan eğer durum doğruysa.

    Benzer bir olay Konya'da bir süt firmasının başına gelmişti. Yoğurttan fare çıktığı iddia edildi ancak farenin ürün yapıldıktan sonra ilave edildiği ortaya çıktı. Amaç marka karalamaktı. Dediğim gibi üsüne alınma olayı geneli bu diyorum.

    Gelişmelerden haberdar et bizi.

    hocam , bu sütler gerçekten inekten mi sağılıyor ?




  • Bu kutuyu çöpe at diğerlerini kontrol ederek iç ne yapıcan başka
  • Hiç ihtimal vermiyorum sütten çıkacağına, bardaktan veya havadan tesadüfi orada bulunan böcek, gida mühendisiyim işleme prosesine ters mantık onun orada olması, sütün içinde olmaz, paketleme aşamasında hiç olmaz, steril paketleme çünkü süt paketlenip kapatılana kadar hiç havayla karşılaşmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cebeshasoniki C kullanıcısına yanıt
    İnekten daha ucuza süt veren başka bir hayvan alternatifi var mı? Süt çiftçiden litresi 90 kuruş civarına alınıyor. Eşek sütü falan karıştırlarsa öp de başına koy. Anne sütüne en yakın süt Eşek sütüdür :) Sindirebilirliği en yüksek süt de keçi sütüdür. Onu da organik diye yarım litrelik paketlerde normal sütün 3-5 katına satıyorlar. Koyun sütü de koyu kıvamda yoğurt verdiğinden o da daha pahalıya satılıyor. Yani pek bir alternatif yok inekten başka.
  • Şu hareketinden sonra samimiyetine pek inanasım gelmiyor kusura bakma. Böyle bir olayda şikayeti resmiyete taşımamak ve sadece foruma konu açmak bana ilgi çekmeye çalışmaktan başka bir şey gibi gelmiyor. Yani her gün sıkça gördüğümüz CSB'lerden pek farkı yok benim için. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama kendi görüşüm bu şekilde.
  • mac00 M kullanıcısına yanıt
    uht kutuların içindeki hava nereden geliyor o halde? sıktığımız zaman içine göçen biraz şişkin duran o have neden uht kutunun içinde? veya kapağı açtığımız zaman ilk olarak neden kutunun içindeki hava boşalıyor ve kutu sönüyor?
  • Usta çekilişi kazandın.Bardakla git 10 tane daha süt hediye.



    I Love BIM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur. Düşüncene saygı duyuyorum. Çok merak ediyorum karşına çıkan tüm kusurları resmiyete taşıyor musun? Mesela yolda gidiyorsun asfaltta bir çukur gördün. Hemen arıyor musun karayollarını burası benim gidişatımı bozuyor diye? Yolda hatalı sollama yapan birini hemen trafik emniyete bildiriyor musun? Aldığın doritos paketinin içinde en az 10-15 tane kırık parça olduğu için tüketici hattını ve fritolay'i arıyor musun? Mahallendeki kaçak ev veya kaçak kat'ları hemen tapu daire başkanlığını arayıp ihbar ediyor musun? Yoksa bu dediklerimi eşine dostuna anlatıyor, arkadaşlarınla sohbet ederken paylaşıyor musun? Eğer öyle yapıyorsan bunun amacı ilgi çekmeye çalışmak mı oluyor?

    Gıda mühendisi olabilirsin. Bu yüzden gıdaların nasıl bir süreçten geçtiklerini tabi ki benden daha iyi biliyorsun. Ancak onlarca belki yüzlerce gıda mühendisini çalıştıran dev şirketlerin paketlerinden çıkan x cisimleri youtube, facebook vb. sosyal ağ kanallarında görebiliyoruz. Bence biraz art niyetliyiz. Kötüye yormayı düşünüyoruz önce. Konuyu açmamın yegane sebebi de bu bardağı döküp kutunun kalanını ve diğer kutuları tüketeyim mi sorusuna cevap bulmaktı.

    Bim'i karalamak veya yok etmek gibi bir derdim yok. Bim'in bazı ürünlerini tükettiğimi de belirttim. Kimi ürünü kaliteli, kimisi vasat ve altı. Süt ürünlerini de denedim ve diğer kullanıcıların fikrini almak istedim. Biraz hüsn-ü zan lütfen.




  • Aseptik ambalajlama diye geçer, steril edilen süt yine steril ortamda ambalajlanır, doğrudur herkes hata yapabilir çeşitli şekilde bulaşma olabilir, herşeyin en başında sütün içinde sinek masum bile neler neler olabilir, ama sisteme verdiğinde hepsi süzülür, içinden yağını bile çekerler ki sineği ayırmak en kolayı, ortalarda girse sineği bütün halde bulamazdın :) tek ihtimal son aşama. Sineği hemen bardaktan alıp incelesen anlaşılırdı, sütün içinde kalan sinek daha kolay dağılırdı bir iğneyle basınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böcek ıslandıktan sonra sütün dibinde kalması gerekmez mi? böceği sütün dibine it bakıyım yükseliyor mu yükselmiyorsa içine düşmüştür.
  • Benim oğlan bunu yerde görse kesin alır yerdi sonra da kusardı. Miniğim halıda ne görse ağzına atıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.