Şimdi Ara

BİM'den aldığım sütün içinden çıkan YARATIK! Resimli! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
12.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kanguru_kesesi kullanıcısına yanıt
    Sinek değil eminim. Karıncaya benzeyen bir yaratık ama bilemedim ne olduğunu bunun için de veteriner çağırılmaz heralde :D Sütün geri kalanını iç diyorsun yani? İnekten sağma süt olsa ben de çok çekinmem belki ama fabrikasyon olunca insanın içi bi garip oluyor. Ulan ben ne içiyorum acaba falan.
  • Yıllardır dost süt içerim, bimi yedirmeyiz. A-101 ci seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bim boceklerden sut sagiyo normal olmasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Gıda Mühendisi olarak yardımcı olmaya çalışayım.

    Öncelikle genelde bu tip olaylarda marka karalamaya yönelik sahte girişimler oluyor. Üstüne alınma bu konuda genel olarak böyle diyorum. Çünkü UHT sütler el, hatta hava değmeden tamamen kapalı ortamlardan geçerek şişeleniyor. Hiç olmaz mı olabilir tabi. Nasıl olabilir? Süt kabul işleminden sonra süt süzülmeden işleme alınırsa olabilir. Yani süt tedarikçisinden veya sağım yapandan kaynaklı olsa da işletmeye gelince süzülmesi şarttır. Bu işlem atlanırsa, süzen ekipmanda arıza veya hata varsa olabilir. İkinci bir ihtimal Tetrapak ambalaj içinde ambalajlamadan önce girmişse olabilir. Tetrapak dediğimiz Amerikan firması olay çıkar böyle birşey olursa. Süt işletmesinde sanitasyon prosedürlerine uyuluyorsa bu olay imkansıza yakındır.

    Bunları bilerek kutu içerisinden çıktığına eminsen yapabileceklerin şu şekilde;

    İlk olarak Alo Gıda 174'ü arayıp durumu ve şikayetini bildirebilirsin. Hatta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü arayıp numuneyi almalarını rica edebilirsin. Balıklama atlarlar muhtemelen.

    İkinci olarak (varsa) Dost müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirebilirsin. Durum hakkında Alo 174'ü aradığını da bildir firmaya. Aramızda halledelim tarzı bir şeyler diyeceklerini sanmıyorum zaten. Senden muhtemelen ürünün parti no ve son tüketim tarihini isterler. Çünkü Gıda Tarım Bakanlığı ISO 22000 prosedürlerine göre tüm partinin geri toplanmasını isteyecek firmadan eğer durum doğruysa.

    Benzer bir olay Konya'da bir süt firmasının başına gelmişti. Yoğurttan fare çıktığı iddia edildi ancak farenin ürün yapıldıktan sonra ilave edildiği ortaya çıktı. Amaç marka karalamaktı. Dediğim gibi üsüne alınma olayı geneli bu diyorum.

    Gelişmelerden haberdar et bizi.




  • Sen koymusundur Bim yapmas oyle sey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

    Fake konu sonradan dökülmüş.

    Sineğin ağırlığı sütten az, bu yüzden paketteyken sinek en üstteydi. Siz bardağa doldurduğunuzda pakette sinek olduğunu bilmiyordunuz hızlıca bardağa süt koydunuz. En üstte olan sinekli süt en alta doldu bu yüzden eğer doğru olsaydı sinek bardağın diplerinde olurdu zira sineğin bardağın yüzeyine yükselmesi en az 34 dakika alır. 34 dakika bardağı beklettiğinize inanmıyorum. İyi forumlar.



    haha bugunde baskasinin yerine utandik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bim artık eski bim değil sek yçrsan sütaş gibi litrelik kutu sütleri biçok mağaza da dosttan daha aşağıya bulabiliyorsunuz.

    Ülker Çokokrem bimdeki çakmadan daha ucuz.

    Çakma çikolu gofret 50 bimde, ülkerinki 60 kuruş. Hangisini alırsın?
  • dost yoğurt hastası ve hergün yiyen birisiydim cidden bırakabilirim şuan aslında en iyisi kendi yaptığın ama işte damak tadıma uymuyor ev yapımlarıda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • em gitsin.
  • Kutuları makinadan dolduruyorlar yani o böcek bütün marketteki sütlere bulaştı sanada dibi gelmiş, şanslıymışsın. En tatlı yeri dibidir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimde birde göz göre göre küflenmiş domates ve küflenmiş sosis vs. satıldığını çalışanların o fiyat yazılı etiketleri değiştirirken sodaların üzerine ayakkabı ile bastığını gördükten sonra bence bu olaya şaşırmamalı insan.
  • Böceğin otopsisini yap hemen oradan da ölüm zamanını ve nedenini öğreniriz ve böceğin sütün içinden çıkıp çıkmadığına karar veririz ve eğer sütün içinden çıkmadıysa sütü ziyan etmezsin 😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki sut bocekten cikmistir bilemezsin ki
  • Kardeş bu gözler Cappy'den çıkan o şeyi gördü ve hiçbir işlem yapılmadı bu nedir ki bu hiç onun yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bim diye gerekli tepkiyi cekmemis.Bardaktada olabilirdi veya sonradanda sute dusmus olabilir deililler yetersiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam içemiyeceksen çöpe dokmek yerine sokak hayvanlarına ver
    garipler sevinsin
  • Sütü döküp kutuyu geri dönüşüm kutusuna attım. Ama diyorsan ki cidden ilgilenirler ve bir şeyler değişir; kutuyu geri dönüşüm kutusundan çıkarıp dediklerini uygulayabilirim.

    Bir saniye mutfağa gidip bardağı kontrol ediyorum böcek hala orada mı diye.

    Geldim. Bardağı böcek ile beraber tezgahta bırakmıştım. Annem de yıkamış bardağı. Böcek ve süt numunesi olmadan olur mu? Sadece kutu kaldı. Dibinde birkaç damla süt olabilir.
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    1 defa da Bim'de satılan Jucy %100 elma suyunun içinden parçalar çıkmıştı. Böyle deniz anası kıvamında birşey. Ya da çorbaya dönmüş meyve parçaları gibi belki bilemiyorum. Annem iç iç meyve parçalarıdır onlar demişti. Hiç sanmıyorum çünkü daha önce de birkaç defa o meyve suyundan içmiştim. Meyve parçacığı falan yoktu içinde.

    Kötüsü şişeyi kafaya dikerken fark ettim. Direk ağzımın içine düştü parçalar yani öğğk
  • tunay34bg T kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce bi arkadaşımın annesi söylemişti. Bir gün gitmiştim bunlara işte evlerinde oreo'lar migros'tan macro center'dan alınmış bazıları yurt dışından gelmiş pahalı çikolatalar bisküviler krakerler vs. ben de bimden aldığım halley çakmasını gofret çakmasını falan yediğimi onların ucuzluğunu anlatıyordum.

    O zaman demişti ki biz zaten bu paraları sadece tatları için vermiyoruz. Atıyorum halley 50 kuruş XL 25 kuruş ve tatları aynı dimi? Halleyin kullandığı şeker, un vb. daha kaliteliyken XL'nin kullandığı çok daha kalitesizi oluyor.

    Paketlenmiş şeyler için tabii ki sağlıklıdır diyemeyiz ama ucuzu daha sağlıksızdır diyebiliriz yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc


    quote:

    Orijinalden alıntı: shephard16

    Sinek değil. Kanatsız bir böcek. Sineğin yüzeye yükselmesi 34 dakika alır diyorsunuz. Siz havuza veya göle atladığınızda yüzeye çıkmanız 34 dakika mı sürüyor? Ayrıca sütü doldurduğum anda bardak dolu değil boştu. Yani süt 1mm yüksekliğindeyken böcek sütün yüzeyindeydi zaten. Ben sütü doldurduğum sürede de hep en üstte oldu. Yani hiç dibe inmedi. O yüzden yüzeye çıkması için de bir süre gerekmedi. Sherlock ;)

    Fark etmez süt paketindeyken böcek en üst kısımdaydı. yani yüzey gerilimi muhtemelen 0'a yakındı. siz bardağa süt koydukça böcek geriye gitmedi bardağa aktı. yani en dibe geleceği kesin. bardağa sütü yavaş doldurmadığınızı ve süt doldurma deliğinin paketin arkasında olacak şekilde doldurduğunuz varsaydım. eğer hızlı doldurmuş ve paketi süt deliği bardağın ucuna değecek şekilde doldurduysanız verilerin sonuçları değişecektir.

    ----------------------
    Boğaziçi - Fizik, İngilizce C1, Fransızca, Almanca - Milennium Software - Engineering.

    Haklısın kardeşim hayırlı forumlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 22 Mayıs 2017; 19:24:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.