Şimdi Ara

Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Bilgi verme ve hata düzeltme çabanızı hem takdirle hem de gülerek okuyorum:) Hocam bence dalga geçiyorlar. Çokta şey etmeyin.

    Yoksa konu "yer çekimi teoriktir, aslında gök itimi vardır"a doğru gidecek gibi:)

  • Ben ülkenin halini gördugum icin aptallikta sinir olmadigina her gün şahit oluyorum, boyle olduğuna iyice inaniyorum. Bu tipler de mevcuttur bence hocam.


    Kimse kendini zavalli durumuna düsürmez bence. Ben kişiyi blokladim zaten, sinirlenmek bir yana acıdım. Dalga geçiyorsa da acinacak durumda. Bu zevzeklikle, sosyal yasamda statu sahibi olmasi da zor. Zor bir hayati olacagi kesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 9 Mayıs 2023; 14:58:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor 

  • Zeen kullanıcısına yanıt

    Evet

  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Elektrik üretimi yer çekimi ayrı konular. Atmosferik elektrik ile yerçekimi arasında belki bir bağlantı olabilir fakat şu anda konu o değil.

    Şu anda konu, elektriğin nerde, nasıl üretildiği. Elektrik sektöründe bir oyun döndüğünü, fotoğrafı videosu belgesi ile öne sürüyorum.

    Ortada açıkça görünenler, belgeler, videolara dayanarak bilgiler iletiyorum. Bu bilgiler bize medyada anlatılan, okulda üniversitede gösterilenlere karşı olabilir, ancak bilgileri inkar edemezsiniz.

    Yine bir bilgi:

    off-gridçi (elektrik şebekesinin olmadığı bölgede yaşayan) bir ingiliz, £550+KDV'den satılan NEMO 500 marka rüzgar türbini almış. Hesaba göre bu türbin, 500 Watt elektrik üretiyor. Videosunu göndermiş.


    Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor

    Gayet rüzgarlı günde bile 20-50 Watt arasında oynuyor, elektrik üretimi ki bu stabil değil. Sürekli 0 Watt'a düşüyor. Rüzgar türbini, kaotik esen rüzgarı yakalayabilmek için içindeki sensörlü servo aktüatör ile doğrultusunu sadece yatayda değil dikeyde de değiştirebiliyor. Yüzyıllar önce yeldeğirmeni türbinleri için de aynı zorluk vardı, sürekli değişen güçte rüzgar yeldeğirmeni mekanizmasına düzensiz güç bindirerek bozulmasına yol açıyordu. Nitekim o yüzden asırlar boyunca rüzgar hiçbir zaman güvenilir, sürdürülebilir bir enerji kaynağı olmadı. Ancak son 40 yıldır, büyük şehirlerin elektriğini karşılayacak bir enerji kaynağı olarak gösteriliyor. Soru işareti.


    Videoda adam rüzgar türbini işi fos çıktı. Hiçbir anlamı yok diyor, açıkça. Video burada.
    https://www.youtube.com/watch?v=uxXURyepbwI



    Video altı yorumda başka bir off-gridçi 170m (550 foot) yükseklikte tepede yaşadığını, 400 wattlık türbin alıp 13 metre (40 foot) yükseklike kulenin üstünd eçalıştırdığını türbinin tamamen düzensiz, net getirisi sıfır elektrik ürettiğini, bataryarlarını HİÇBİR şekilde şarj edemediğini ve (£500 civarı olduğunu tahmin ettiğim) cihaz fiyatını HİÇBİR şekilde hak etmediğini belirtiyor. Video altında yorumun orjinalini görebilirsiniz.

    1.25m çaplı bir rüzgar türbini, güvenilmez, faydalı enerji olarak SIFIR elektrik üretiyorsa, 50m, 100m çaplı 3 ince kanatlı pervaneden oluşan , şu sürekli reklamize edilen türbinler ne üretiyordur? Örneğin reklamlarda sıklıkla görünen bir Siemens SWT2.3 rüzgar türbini 2.3MW elektrik üretiyor deniliyor. 3 ince kanatlı pervanesi ile 30-35 rpm ile dönerek, 2.3 MW gibi devasa bir elektrik?

    Yukarda ilettiğim bilgilere dayanarak, örnek olarak aldığım Siemens SWT2.3'ün 2.3 MW elektrik üretmesinin imkansız olduğunu iddia ediyorum. İddia şöyle: Bu türbinler Mega Watt'larca elektrik üretmiyor, sadece "üretiyormuş" gibi görünüyor. Bu iddiayı destekler nitelikte ("destekler" diyorum, "doğrular" değil) rüzgar olmasa bile 7x24 dönen rüzgar türbini videoları var. sadece bir örnek link:

    https://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo

    Bu video çok tartışıldı. Yerde rüzgar olmaz, 30m yüksekte olurmuş, 30m yüksekte makas rüzgar (shear stream) varmış diyen oldu fakat bunlar gerçekten uzak, geçersiz açıklamalar çünkü makas rüzgar sadece bozuk havalarda, düzensiz ve çok kısa süreler için olur, videoda hava son derece sakin, öyle sakin havada 30m yüksekte düzenli istikrarlı şekilde makas rüzgar olmaz.

    Gördüğünüz üzere ortada görünen bilgiler, belge, fotograf ve videolardan ilerliyoruz.

    Rüzgar yok, türbinler dönüyor. Buradan mantıken şu sonuç çıkar: MW 'larca elektrik üretiyor diye reklamize edilen o türbinlerin kabinlerinde, türbini içerden döndüren bir motor var. Bu bilgiyi bu türbinlerin gerçekten MW elektrik ürettiğini düşünen kişiler arasında bile kabul eden var. O zaman şu soru sorulur: Madem türbin kabininde türbini içerden döndüren bir motor var, öyle bir motorun olduğunu üreticiler neden HİÇ belirtmerek YALAN bilgi veriyor? Dedektifler suç dosyasını araştırırken sanıkların yalan söylemesini dikkate alır. Burada da türbin üreticilerinin bu yalanı dikkate alınmalı.

    Tüm bunların bir açıklaması olmalı. Türbinler elektrik üretmiyor, üretiyormuş gibi görünüyorsa, atmosferik elektriğin kendisine inanmıyorsunuz, velev ki şehirlerdeki elektriğin atmosferik elektrikden üretildiğine hiç inanmıyorsunuz, açıklayın o halde sehirlere her an her saniye sorunsuz sıkıntısız gelen milyonlarca kW elektrik nerden, nasıl geliyor? Bu onlarca başka belge, foto ve video ile sorulabilecek yüzlerce sorudan sadece biri. Daha çok soru var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • krstarica kullanıcısına yanıt

    O zaman yeryüzündeki ısı her halükarda uzay boşluğuna gidiyor diyebiliriz. Yani aslında dünya atmosferinin yanında uzayıda ısıtmış oluyoruz böylece. Çatısı olmayan ev misali. Şimdi uzayda atmosfer olmadığına göre gerçekten uzaya ısı salınımı nasıl gerçekleşiyor yani atmosferi terk etmesi lazım bir şekilde. Eğer ısı atmosferi terk edebiliyorsa diğer gazlarında uzaya kaçması lazım bizimde havasızlıktan ölmemiz lazım değilmi diye bir çıkarım yaptım kendimce.

  • "The great reset" dünyayı sanki kıyamet kopacakmış gibi gösterme çabası için yapılan şeyler bunlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Enerji uzaya kaçamaz. Kaçsaydı yeryüzünde yaşam biterdi. Bahar geldi, yaşam canlanıyor. Milyonlarca yıldır yaşam devam ediyor. Enerji kaçacak olsaydı çoktan bitmiştik.

    150 yıldır benzin artarak tüketiliyor yine de bitmiyor. 150 yıldır elektrik artan biçimde tüketiliyor yine de sorunsuz kesintisiz geliyor.

    Bakın sadece bu örneklerden bile enerjinin heryerde bulunabilen, sınırsız bir kaynak olduğunu görebiliyor olmalıyız.

    Peki enerji heryerde bulunan sınırsız birşeyse neden sadeceRusya, Arap yarımadası yer altında, nükleer reaktörde, "esmeyen" rüzgardan elde edilebilen birşey olarak gösteriliyor. Sebebi duygusal: $$$

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzul çağı yaşandı diye entropi azalamaz diye bir şey söz konusu değildir, entropi elbette azalabilir ancak bir başka yerde entropi (+) sonuç verecek şekilde değişim göstermiştir ki sonucunda mutlak şekilde (+) yöndeki eğilimine devam edecektir. Verdiğiniz örnekte tersinir bir durum var ancak adyabatik bir ortam yok maalesef.


    Sıcaktan soğuğa doğru bir geçiş söz konusuysa bu zaten termodinamiğin ikinci yasasıdır. Hem ısınıp hem soğudu dediğiniz de yine ilk cümlemdeki o bir yerin entropisi azalırken, başka bir yerinki çoğalıyor olduğu içindir. Sistemler arası geçiş olabilir, entropi ise mutlak değerdir ve sistemler bütününde daima artma eğilimindedir.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    Atmosferi tutan şey dünyanın kütle çekimi. Isı ise gaz değil enerjidir, yerçekiminden etkilenmez. Tabi sera etkisi oluşturan gazlar ısının uzaya kaçışını engelliyor, sorun da bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İklim değişikliği palavrasına inananları anlarım da,
    sırf kendi inanıyor diye başkalarına da ispatlamak için kırk takla atanları anlamıyorum.
    Maaşlı mısınız? 😂

    Kendi aldığı araba modelinin "en doğru seçim" olduğunu kanıtlamak için gece gündüz o modeli savunanlara benziyorsunuz.

    Bu davranış şekli insanoğlunun bir "bug"ı galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Biz günlük yaşamda ısı transferinin maddeler üzerinden olmasına alışkınız. Fakat ısı transferi büyük ölçüde ışıma ile olur. En basitinden uzayda ısıyı iletecek atmosfer yokken güneşin ısısı bize nasıl geliyor? Işıma ile.


    Bu ışıma yer yüzüne çarptığında yer yüzünü ısıtır. Atmosfer ışığı/ışımayı geçirdiği için ışıma ile ısınması dikkate alınmayacak kadar küçüktür. Özetle: Güneş ışığı boşluğu ve atmosferi geçip yer yüzüne çarpar. Yer yüzü (ve okyanuslar) bu ışığı dolayısıyla ısıyı emer ve ısınır. Maddesel transfer ile bu ısı atmosferdeki gazları da ısıtır.


    Bu sebeple güneşe yakın olan atmosfer değil, yeryüzüne yakın olan atmosfer daha sıcaktır.


    Fakat burada şöyle bir önemli nokta var. Yer yüzü ışığın dolayısıyla ısının bir kısmını ememeyerek geri yansıtır. (zaten emseydi geri ışık yansıtmadığı için yeryüzü siyah görünürdü.)


    Güneş ışığının bir kısmı yeryüzünü ısıtıyor bir kısmı geri yansıtılıyor. Peki bu geri yansıyan kısım atmosferin üst tabakalarından birisine çarpıp tekrar yeryünüze geri dönseydi? (Sonra yine bir kısmı ile yeryüzünü ısıtacak, bir kısmı geri yansıyacak)


    İşte sera gazı etkisi denen şey kabaca bu. Yer yüzünden yansıyan ışık,sera etkisine sebep oluyor denilen bazı gazlar sebebiyle yeryüzüne geri yansıyor ve bu durum normale göre daha fazla ısınmaya sebep oluyor.


    Sera gazı üretimini pat diye kessek çözüm olur mu? Hem evet Hem hayır. Şimdiye kadar yaptığımız tahribatın yansıması bu sorunu büyütmeye devam edebilir. Mesela dünya üzerindeki buzullar ışığın çok büyük bir kısmını geri yansıtır.(evet bu yüzden beyaz) Fakat okyanuslar ışığı büyük oranda emerler. Eğer küresel ısınma arttığı için buzullar erirse ne olur? Işığı yansıtan yüzey azalırken emen yüzey artar-> Daha fazla ısınırız -> daha fazla buzul erir-> ve bu şekilde git gide artan bir ısınma ile karşılaşırız.



    Bu arada atmosferin bir kısmı güneş rüzgarları (parçacıklar) sebebiyle uzaya kaçar zaten. Ama bunun ısı transferi ile bir ilgisi yok. Eğer Dünyanın manyetik alanı dünyayı bu parçacıklardan korumuyor olsaydı o zaman uzaya savrulan atmosfer kat ve kat daha fazla olacaktı ve bir süre sonra atmosfersiz kalacaktık. Mars'taki durum budur. Manyetik alan ile korunmadığı için atmosferi gitmiştir. Atmosfer basıncı azaldıkça, düşük basınçta su gibi sıvılar da daha hızlı buharlaşmış ve onlar da bu parçacıklarla uzaya savrulmuştur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 10 Mayıs 2023; 1:35:9 >




  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Açıklama için teşekkürler. Günün sonunda aslında ısı uzay boşluğuna transfer oluyor bunun için bir atmosfere ihtiyacımız yok. Atmosfer olsa da olmasa da bir cismin üzerine düşen güneş ışığı bir ısı yaratacak ve bu ısı uzay boşluğuna transfer olacak bu açıklamadan bunu mu anlamalıyız.

  • djoz kullanıcısına yanıt

    yaşın küçük olmalı. ben 37 yaşındayım.


    5 6 7 8 9 10 11 12 13 yaşlarımı iyi hatırlıyorum; o zamanlar eylül geldiğinde en geç ay ortasında havalar soğur ve artık şortkarı giyemez olurduk. hatta bu 99 depreminde bile dışarda yattığımızdan, kıra yağmaya başlamıştı ağustos sonlarında da o zaman milletin direnci kırılmış da evlere dönmüştük.


    ilk sıcağı da iş o zamanlarda yaşamaya başladıl. Bursa için hafa rekor "hissedilen" 40 derece olacak derlerdi. şimdi gölge altında termo metre 41 gösteriyor.


    siz inanmamaya devam edin.


    zaten delinin biri suyu bulandırır da 40 akıllı "nabıyo bu deli" diye onu izlermiş. işte delinin birinin ortaya attığı palavraya inanamaya devam edin. artık buğdaylar mısırlar; sıcaklardan dolayı evrimleşecek mantarlar tarafından çürütülmeye başlayıp aç kaldığınızda anlarsınız .... tabi mecburen biz de beraber tecrübe edicez.

  • gozcelik G kullanıcısına yanıt

    Onu bunu bilmemde yaz mevsimi en gereksiz mevsim.

  • uzayda milyon ışık yılı uzakta bir gezegende veya etrafında oksijen bulundu naraları atan bilim adamlarımız, geçmiş yıllara göre kıyasla, dünyada sıcaklık rekorlarının kırılmasına neyin sebep olduğu konusunda hala bir fikir birliğine varamadı iseler, dünyamız için de öyle çok uzağa uydu göndermeleri gerekmiyor yani. yakına bir de değil bir kaç tane uydu atıp, ölçüm yapmayı deneyebilirler. Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor 




    bir de şöyle bakalım. 


    güneş ışınları ile temas edildiğinde ısı üretilir. temas olmazsa ısınma da olmaz. şimdi önce güneş ışınlarının dünya yüzeyine daha fazla temas ettiğini düşünelim. bu noktada güneş ışınlarının temas ettiği alanın artması mı daha etki yaratır yoksa güneş ışınlarının alan olarak daha küçük bir noktadan etki etmesi sonucunda mı ısınma daha çok artar? bir de şu var. normalde dünyada olan bir maddenin ki buna insan da dahil, güneş ışınlarına yaklaştığında ısınması artar mı azalır mı? yerden göğe doğru uzaklaştıkça ne oluyor, hava soğuyor malum. iyi de güneşe yaklaşmış olmuyor muyuz? sonuçta işin içinde matematik var. şimdi biri de çıkıp diyecek ki; atmosfer var kardeş. bak biri zaten demiş güneşi ortadan kaldır, atmosferde de kalın buz tabakası oluşur. demek ki; güneş ışınları sadece yere temas etmiyor, atmosfere de temas ediyor. o vakit şunu da mı sormamız gerekir: güneş ışınlarının atmosfere daha az veya daha çok temas edecek olması, ısınmayı ne derece etkiler? dur şimdi diyecek bir başka biri de. yeryüzünde insan var, rahat durmuyor ki. içeride de çok değişken olaylar cereyan ediyor. bir başkasının sesini de duyar gibi oldum şimdi. ya dünya da rahat durmuyor ki kardeşim, habire dönüyor. dönmekle de kalmıyor bir de dönüş ekseni de sürekli değişiyor. bir derece değişmiş olsa, hangisi daha çok etkide bulunuyor kim, nasıl bir hesap yapacak? bakın biri daha sesini yükseltiyor. ay'ı unuttunuz ayı... ay yaklaşıp uzaklaştıkça, okyanus suları bir kabarıyor bir alçalıyor. buna gel-git olayı diyoruz ne çabuk unuttunuz. okyanus suları kabarınca, atmosfere yaklaşmıyor mu? şimdi atmosfere yaklaştıkça hava ısınır mı soğur mu? yoksa güneşe yaklaştığı için ısınmanı artması gerekmez mi? diyor.. aha biri daha itiraz etti. yıllarca ozon tabakası delindi diye, deliği tıkamak adına deneyler yaptılar habire. deliği tıkamaya çalışırsan, olacağı da bu olur demez mi.. bakın bir ses daha yükseliyor: dünyanın çekirdeğini unuttunuz çekirdeğiniii... gel de çık işin içinden Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor 





  • AO A kullanıcısına yanıt

    Evet. Güneş ışığının bir kısmı yeri ısıtacak, bir kısmı geri yansıyacak. İşte bu geri yansıyan kısım eğer bir ayna misali atmosferin üst katmanlarınca tekrar yeryüzüne döndürülürse fazladan ısınmış oluyoruz.


    Bu yansıtıcı katman denilen de sera etkisi yaratan gazlar ki en bilindik olanı karbondioksit.



    Görsel örneği:

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Kardeş, senin tahsil durumu nedir acaba?

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    yaşın küçük olmalı. ben 37 yaşındayım.
    5 6 7 8 9 10 11 12 13 yaşlarımı iyi hatırlıyorum; o zamanlar eylül geldiğinde en geç ay ortasında havalar soğur ve artık şortkarı giyemez olurduk. hatta bu 99 depreminde bile dışarda yattığımızdan, kıra yağmaya başlamıştı ağustos sonlarında da o zaman milletin direnci kırılmış da evlere dönmüştük.
    ilk sıcağı da iş o zamanlarda yaşamaya başladıl. Bursa için hafa rekor "hissedilen" 40 derece olacak derlerdi. şimdi gölge altında termo metre 41 gösteriyor.
    siz inanmamaya devam edin.
    zaten delinin biri suyu bulandırır da 40 akıllı "nabıyo bu deli" diye onu izlermiş. işte delinin birinin ortaya attığı palavraya inanamaya devam edin. artık buğdaylar mısırlar; sıcaklardan dolayı evrimleşecek mantarlar tarafından çürütülmeye başlayıp aç kaldığınızda anlarsınız .... tabi mecburen biz de beraber tecrübe edicez


    Yaşım 44

    İnanmıyorsan 16 yıl önce açtığım şu konu belki inandırır.

    https://forum.donanimhaber.com/renault-12-1300cc-kullanan-var-mi-aramizda--12861906


    İklim değişikliği falan yok.

    Daha doğrusu "sıra dışı" bir iklim değişikliği yok.

    İklim zaten sürekli değişen bir şey.

    Bakarsın 5 yıl doğru düzgün kış yaşanmaz, ardından 3 yıl kutup soğuğu yaşarsın. Sonra bir bakarsın peş peşe her yaz kuraklık olmuş. Bunlar doğal şeyler.


    Bu yüzlerce binlerce yıl önce de oluyordu.

    7 yıl boluk, 7 yıl kıtlık hikayesini bilmeyen var mı?

    https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=12&ayet=48


    Hatta daha da uzun periyotlarda iklim değişiklikleri yaşıyoruz, ve o da "rutin".

    Yani sıra dışı değil. İNSAN KAYNAKLI HİÇ DEĞİL.


    Milankoviç döngüleri.


    Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyorAstrumyoutube
    Earth's orbit is constantly evolving through Milankovitch Cycles. Try Speakly for free for 7 days, and get a 60% discount if you join the annual subscription: https://speakly.app.link/Speakly Astrum merch now available! Apparel: https://teespring.com/stores/astrum-space Metal Posters: https://displate.com/promo/astrum?art=5f04759ac338b SUBSCRIBE for more videos about our other planets. Subscribe! http://goo.gl/WX4iMN Facebook! http://goo.gl/uaOlWW Twitter! http://goo.gl/VCfejs Instagram! https://www.instagram.com/astrumspace/ TikTok! https://www.tiktok.com/@astrumspace Astrum Spanish: https://bit.ly/2KmkssR Astrum Portuguese: https://www.youtube.com/channel/UChn_-OwvV63mr1yeUGvH-BQ Donate! Patreon: http://goo.gl/GGA5xT Ethereum Wallet: 0x5F8cf793962ae8Df4Cba017E7A6159a104744038 Become a Patron today and support my channel! Donate link above. I can't do it without you. Thanks to those who have supported so far! #milankovitchcycles #astrum #iceage
    https://www.youtube.com/watch?v=01aFP88qfQs&feature=youtu.be


    Hay Allah. Eleştirdiğim şeyi kendim yaptım görüyor musun?

    Sen "medyadaki propagandayı yedin" diye aksini kanıtlamak için uğraşmak zorunda kaldım.

    Senin yüzünden fazladan elektrik harcadık, doğayı kirlettik, bak şimdi iklim daha beter olacak, aç kalacağız. Görüyor musun yaptığını? Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 11 Mayıs 2023; 10:48:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.