Şimdi Ara

Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor
    Okyanus yüzeyindeki ısı rekor seviyelere ulaşmış durumda. Sıcaklıklar Mart ayının ortalarında tırmanmaya başlarken Nisan ayında zirvelere ulaştı. O zamandan beri sıcaklıklar ilkbaharda doğal olarak olduğu gibi düşmeye başladı. Ancak halihazırda ölçülen sıcaklılar yılın bu zamanı için tarihi seviyelerde seyrediyor.



    Okyanus sıcaklıkları rekor kırdı



    Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor
    Gemiler, şamandıralar ve şamandıralardan oluşan bir ağ kullanarak okyanus yüzey sıcaklığını hesaplayan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nde oşinograf olan Gregory C. Johnson, verilerin dikkat çekici olduğunu ifade etti. Okyanus ve iklim dinamikleri profesörü Matthew England ise rekorun radikal olmadığını, bir önceki rekordan yaklaşık onda iki derece daha yüksek olduğunu ancak devasa su kütlesini ısıtmak için ne kadar ısıya ihtiyaç duyulduğu göz önüne alındığında gereken enerjinin çok büyük olduğunu söyledi.



    Ayrıca Bkz.New York, tarihi bir kararla doğal gazı resmen yasakladı!



    Elde edilen verilere göre 2023'ün başlarında okyanuslarda hızlı ısınma görüldüğü ve sıcaklıkların 21.1 dereceye yükseltiği belirtiliyor. Ancak bilim insanları bu hızlı artışın ardında ne olduğunu henüz tespit edebilmiş değil. Hemfikir olunan konu ise sıcaklıklarından birdenbire yükseldiği. Bazı bilim insanları bu yeni rekorların endişe verici bir trendin başlangıcına işaret edebileceğinden endişe ediyor. Ancak genel görüş ortak: Okyanuslar ısınırsa mercanlar yok olur, deniz yaşamı krize girer, deniz seviyesi artar ve gezegen daha fazla ısınır.



    Sorun “El Niño” mu?



    Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor
    Sıcaklık artışının nedenlerinden birisi olarak doğal yollardan orta ve doğu tropikal Pasifik Okyanusu’nda oluşan küresel bir okyanus-atmosfer olayı El Niño olduğu söyleniyor. Bu iklim olayı küresel ısınmayla ilişkili. Dünya, El Niño'nun daha soğuk muadili olan ve küresel ısınmanın etkilerini maskeleyen La Niña’nın üç yıllık etkisinden yeni çıktı.



    Bilim insanı Johnson bu durumu şu şekilde açıklıyor: "Bu biraz dondurucunun kapısının bir süre açık kalması ve gezegenin soğumasına yardımcı olması gibi bir şey." Ancak bu dondurucu açıkken bile, arka plan sıcaklıkları yükselmeye devam etti. Şimdi dondurucu kapalı ve her şey eskisinden daha sıcak.



    Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor
    Öte yandan bilim insanlarını endişelendiren şey ise El Niño'nun en güçlü aşamasına gelmemiş olmasına rağmen sıcaklıkların hızla yükseliyor olması. Bazıları bu durumun iklim değişikliğinin iklim modellerinin öngörmediği şekilde ilerliyor olabileceğine işaret ettiğini düşünüyor.



    Okyanuslar, dünyanın ürettiği aşırı ısının yaklaşık yüzde 90'ını ve karbon kirliliğinin yaklaşık yüzde 25'ini emiyor. Dolayısıyla okyanusların ısınması küresel ısınmada bir çarpan etkisine neden oluyor. Okyanus ısısındaki artışın arkasındaki nedenler ne olursa olsun, sıcaklıklar grafiklerin dışına çıkmaya devam ederse etkileri potansiyel olarak felakettir.




    Kaynak:https://edition.cnn.com/2023/05/05/world/ocean-surface-temperature-heat-record-climate-intl/index.html







  • Arkadaşlar size kötü bir haberim var; entropi yani düzensizlik sürekli artar. Entropiyi sıfır kabul edebileceğimiz tek nokta, mutlak sıfırın olduğu noktadır. Bildiğimiz kadarıyla da keşfedilen evrende mutlak sıfır olan hiçbir yer yok.


    Yani bu tarz olayların yaşanması normaldir ANCAK normal olmayan, bu olayların olması gerekenden hızlı gerçekleşmesidir.

  • İklim acayip değişiyor kış resmen mayısa kaydı,eylülde bitirdiğimiz fındık hasadı kasıma sarkıyor 3 yıldır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar size kötü bir haberim var; entropi yani düzensizlik sürekli artar. Entropiyi sıfır kabul edebileceğimiz tek nokta, mutlak sıfırın olduğu noktadır. Bildiğimiz kadarıyla da keşfedilen evrende mutlak sıfır olan hiçbir yer yok.


    Yani bu tarz olayların yaşanması normaldir ANCAK normal olmayan, bu olayların olması gerekenden hızlı gerçekleşmesidir.

  • denizlerde bomba denemesi yaparlarrsa artar tabii kimse bunun peşine düşmüyor.

  • Dünyanın içinde bulunduğu tabiat sıkıntıları yılların ceremesiyle gelinen bir nokta fakat haberler dışında kimsenin bakabildiği farkına varabildiği birşey değil, şuan yapılacak hamlelerin iyi ihtimalle etkisini hissetmek için on yıllara ihtiyaç var.
    İnsanlar paranı kölesi olma heveslisi olduğundan sermaye sahipleri- büyük şirketler'de insanı dünyevileştirdiğinden tabiatı korumak için yapılacak hamleler en başta insanların cebini etkiliyor, bunu önlemek zor felaketle yüzleşmemek imkansız, filmlerdeki gibi bir senaryo olur mu bilemiyorum ama olmasa bile illaki eksiklik sıkıntı vb buhran olacak şiddeti artacak bir suretle karşımıza gelecek.
    Mevsimlerin değişiminden tut yağış miktarına, hasat zamanlarından çiçek açmasına bilinen tüm zamanlar değişiyor. istanbul'da suyun köpük tabakası oluşturduğu dönemi kim hatırlıyor?

  • Arkadaşta yukarda yazmış mevsimler fena kaydı gerçekten

    Eskiden mayıs oldun mu t shirt ile dolanırdık dün üstümde ince bi mont vardı ona rağmen akşam dışarda dondum

    Yaz ayları temmuz ağustos eylül ekim(ilk yarısı) gibi düşünebiliriz haziran da mayısın yerini aldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu daha farklı bir şey at fava bekle....

  • The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Az söylediniz. Eskiden Mayıs'ta mayo ile dolanırdık, havuzlarda serinlerdik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz mevsimi hiç olmasa hiç şikayet etmem

  • umrumuzda değil.

  • dun yedigin hurmalar bugun bir yanini tirmalar. uzun suredir salinan co2 yi ve isiyi okyanuslar emiyordu. okyanuslar cok buyuk, cok fazla enerji ve co2 emebilir ama doldugundada ayni olcekde normale dondurmesi bir o kadar zor olacak.

  • Gezegenin resetlenmesi lazım.

  • Kuraklık sonrası en büyük tehlike bu

  • off ne yüzülür şimdi

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    CO2 teorik bir madde. 1700'lü yılların kimya biliminde havanın

    normal,
    flojistike,
    deflojistike,
    nitröz,
    vitriyolik,
    sabit,
    hepatik,
    alkalin,
    yanıcı

    olmak üzere 9 çeşidi olduğu öne sürülüyormuş. Günümüz kimyasında CO2 dediğimiz şey, 1700'lerin kimyasında, normal havadan %50 daha ağır olması dolayısıyla kabın içinde durduğu için sabit / fixed denilen havadan başka birşey değil. Şişe sodanın kapağını açtığımıda şişenin çıkış yerinde beyaz renk gaz görürüz ya işte onun gibi.

    CO2 denilen şey, nefes alıp verdiğimizde, otomobilin egzosundan çıkan kimyasal bir gazdan ziyade havanın bir çeşidi. Bu sabit hava atmosferde birikemez, iklimleri değiştiremez.

    İklim insan eliyle üretilen CO2 adında teorik bir maddeyle değişmediğine göre insan eliyle alınacak önlemlerle durdurulamaz.

    İklim değişikliğinin başka bir sebebi olmalı. Sebebi ne olursa olsun, iklim değişikliğini bir felaket olarak görmek de yanlış.

    10binlerce yıl önce güneş 24.Aralık'a kadar hep uzaklaşınca insanlar onu da felaket olarak görmüş. Oysa ki doğanın normal döngüsü Onun gibi iklim değişikliği de doğal bir döngü.

    Bu doğal döngüyü CO2 adında teorik bir maddeye bağlayarak, o teorik maddeyi otomobiller üretiyor teorisine bağlayarak benzinli otomobilleri yasaklama gerekçesi olarak kullanılması işin bizi ilgilendiren boyutu. hiç teoriye girmeden burada teorik CO2 ve doğal bir iklim değişikliği bahanesi ile başka bir niyetin olduğunu anlayabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    git kimya 101 calis, boyle sacmalama, aslinda herseyin temelden bir 101ini alman gerek ya...

  • The Man in the Suit kullanıcısına yanıt

    mevsimlerin kayması dert değil de, bu ısınma sürekli olacak 50 yıl sonra gerçekten dünyada su sorun olacak.




    her şey denize basılıyor, adı derin deşarj olan sistem sadece deniin dibine atıkları atmaktan ibaret.


    denize kıyısı olan tüm büyük fabrikalar, termik santraller, soğutma sularını denizden alır.


    bunlar gibi onlarca etmen

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Entropi dediğiniz magnetosferi ele aldığımızda anlam kazanır. Dünyanın çekirdeğinin soğuması entropiye örnek verilebilir. Dünyadaki bu yaşadığımız olay evrensel kurallara tabii bir fenomen değil, termodinamik yasaları ile açıklanamaz.


    Dünyada daha önce de buzul çağı yaşandı insan eliyle olmasa da. Entropi azalma eğiliminde miydi ya da artma eğiliminin tersi yöndemiydi de, bu döngü sürecinde hem soğudu hem ısındı. Entropide döngü söz konusu olamaz.


    Dünyanın içine insanoğlu etti ve düzetlmek de insanın elinde.

  • Bilim insanları alarmda! Okyanus sıcaklıkları rekor kırıyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.