Şimdi Ara

Audi 1.8tfsi ve yağ yakma (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
5
Favori
36.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    O zaman yağ yakan motor şimdi pert olmuştur.Bence motora bir baktırıver

    Bendeki sorun yıllar önce çözüldü. Hatalı segmandan yağ yakma sorunu çözüldüğünde bir daha tekrar etmiyor. Araç şu anda 8.000km'de yarım litre civarı yağ eksiltiyor. Bu da normal zaten. Neredeyse bütün araçlar bakımdan bakıma bir miktar yağ eksiltir. Mesela benim Subaru 12.000km'de yarım litre eksiltiyor. Alındığı günden beri aynı. Turbo araçlar biraz daha çok eksiltir. Ancak üretici bunu iyi ayarlar. Araç 10.000km'de bir bakıma giriyorsa ve bakıma girdiğinde hala yağ seviyesi minimum seviyeye inmemişse bir problem yoktur.

    VAG ise bakımı bakımı hem 15.000km'de bir yapıyor, hem de karterde yer olmadığı için, yağ ısısını (dolayısı ile basıncını) düşürmeye yarayan basit bir düzenek bu araçlarda yok. Bu yüzden yağ basıncı arttıkça araç bundan kurtuluyor. Bu da yağın biraz daha fazla eksilmesine sebep oluyor. Çok saçma, çağdışı ve motorun sağlıklı çalışıp çalışmadığını takip etmeyi zorlaştıran bir durum. Böyle bir motorun bakımının 15.000km'de bir olması saçma bir iddia. Ki Almanya'da aynı aracın bakımı 20.000km'de bir. Çok salakça. VW'nin iddiası, 80'lik teyze yağ ikaz lambası yandığında aracına uygun yağı bulup, alıp eklemeliymiş. Aracın normali bu onlara göre... Yugo mu kullanıyoruz, VAG mı kullanıyoruz belli değil... Tamam, peki, Almansınız. Sizin için Trabant olsun...

    Ancak 100.000km'dir bir sorun yok. Araca motor yaptırıldığından beri hep aynı km'lerde yağ ikaz lambasını yakıyor. Yani, hep aynı derecede yağ eksiltiyor. Yağ eksiltme artmıyor. Bu da motorun sağlıklı olduğunun bir kanıtı.

    Eski bir Saab sahibi olarak: "Turbo motor yapmayı yapa yapa öğrenecekler abisi" diye lafımı koyayım, isteyen lafı alır gider, isteyen bırakıp gaçar.


    Sıfır bir Audi TFSİ Aldım diyelim.Arabayı sıkıştırarak kullandım.Şehir içi vs sıkıştırdım.Ortalama 10.000 Km'ye kadar 2 lt ye yakın tüketebilir belkide..

    Ben sıfır araba alıp egzantrikli tofaşa yağ ekler gibi yağ bidonunu kucaklayıp arabaya yağ mı doldurmak zorundayım yani




  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Çok saçma, ama evet. Zaten VAG ile dalga geçme sebebim budur. Yoksa bence kendi sınıfında gayet iyi ve rekabetçi araçlar üretiyorlar. Biraz düz adam sami, bana çok hitap etmiyor; ama arabalar iyi.

    Araca zırt pırt yağ ekleyecek olsam neden kalas gibi bir VAG'a bineyim? Mazda Rx8'e binerim.

    İşin üzücü tarafı da, Saab 900 gibi yüksek basınç turbolu veya S60 2.0T gibi arabalara binen biri olarak bana serviste "bu turbo olduğu için yağ atmosferik araçlara göre çok daha fazla ısınıyor bik bik bik" demeleri oldu... Kendilerine gülerek cevap verdim, ayrı konu; ama böyle de bir üslupları var. VW rallide kullandığı Scirocco dışında turbo benzin kullanmazken turbo araba kullanan birine "te bak bunlar böyle oliy" dediler...

    Hayır anlamıyorum, 3 kasa eski RS6'yı da bunlar üretiyordu... Audi Quattro'nun (orjinal quattro) turbosu vardı falan...

    Neyse, daha kafa bulmayayım. VW'ye saygım sonsuz. Golf mk1 GTI, mk2 GTI, Scirocco (orjinali) gibi efsane araçlara imza atmış şirket. Özünü tekrar bulmasını ve bizlere MK1 kadar eğlenceli araçlar vermesini diliyorum. Günümüz montofon ineği gibi Golf GTI'ını örnek verenin ağzına kürekle vururum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURKA83

    Arkadaşlar merhabalar,
    Bende 2010 1.8 tfsi aldım 76.000 km ve bazı çözümlerimi sizlerle paylaşayım. Aracım 1000km de 1 lt civarı yağ eksiltmekte. Her kafadan ses çıkınca elimden geldiği kadar araçla kendim ilgilendim. Öncelikle audi de servis bakımları devamlı yapılamadığı için orayı askıya aldım. Aracı aldığım kişiye çözüm sağlamazsa dava edeceğimle ilgili noter onaylı tebligat gönderdim. Çözüm noktasında bana haber edeceğini söyledi bekliyoruz :) ...

    Yaptığım ciddi tespitler arasında; aracın turbo tesisatı yağ dolu olunca motor üstünde bulunan yağ seperatör ü değiştirdim(yağ basınç pompası, yağ ayırıcı diye adları var bu). Torbo tesisatı - intercool - turbo hortumları ve manifold u balata spreyi ile iyice temizledim ve 5/30 mobil yağ ve filtre ile herşeyi yenileyip kontrol ettim. yine turbo içerisi yağ dolunca kimsenin FARKETMEDİĞİ bir şeyi yaptık. yeni olan hava filtresini değiştirdik ve bu sorun köklü çözüldü. Yani motoru sıkıştırınca hava filtresinden ememediği havayı yağ seperatöründen yani motordan emmeye çalışması diye açıklayalım.

    Diğer nokta ise azalan yağ eksiltme için 5/50 full sentetik yağa döndük ve eksiltme 3000 - 5000 km ye çıktı gibi birşey oldu. Ancak araçın ya piston takımlarından yağ kaçırıyor yada subap keçelerinden motor yanma odasına kaçakları var. motor açılmayınca bunu bilemeyeceğiz ve araç sahibinden haber bekliyoruz bakalım ne yapacak.

    Bu arada lpg takıldı (atikfast) şuan süper bir yakıt tasarrufu oldu diyebilirim. Sorun çözümü ile ilgili de gelişme olursa buradan yazıp sizlerle paylaşacağım dostlar.

    ARIZASIZ GÜNLER DİLERİM HEPİNİZE :)

    Bendede 97000km de var bu araçtan. Bagajda 4 lt yağ artık aracın demirbaşı oldu:))



    Bu işlemleri yapacak bir adres yer varmı? Servise gidemicem benimde durumum aynı sizin gibi. Aldığım adam 38000den sonra gitmemiş servise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Geçen aylarda yazmıştım, 2017 1.0tsi Golf aldı bir arkadaşım, işi gereği tepesinden inmiyor bu ara ve çok da memnundu. Acil bir işi için Ankara çevre yolundan 60km boyunca tapagaz çubuk tarafına gidiyor ve dönüşte yağ ışığı yanıyor orta ekranda da kritik yağ uyarısı, daha 5200km'de araba. İlk benzinliğe giriyor çubuğu çekiyor ve motorda tek diş dahi yağ yok, servise ne yağ konacak diye sorup da istediği yağı benzinlikte bulamayınca beni aradı, yağ falan alıp getirecektik de bir şekilde halledildi.

    Bu arabayı kullanıp beğendiğimi yazmıştım geçen günlerde, gerçekten az yakıyor, sessiz, çekişi uygun devirlerde gayet iyi bir motor ama gelgelelim bu da aynı şeyi yaptı. Sıkıştırmaya gelmiyor bunlar ve uzun süre zorlayınca bu motorlar kesinlikle sağlıklı çalışamıyor, tasarımı buna göre yapılmamış. Ne olursa olsun daha 5000km'deki bri arabanın 1lt yağdan fazla içmesi, hatta bir bakıma adamı yolda bırakması olacak şey değil.




  • Sleeper kullanıcısına yanıt
    Üstat ben daha önce atmosferik a3 2007 sline kullandım (15 bin km'de 500 gr eksiltme NET...) ve hiç böyle birşey ile karşılaşmadığım için sınıf atlayım dedim ama çakıldık resmen. Yani kulaktan duyduğum 10bin de 500gr civarı denince hiç önemsemedim. Nereden bileyim böyle bir b.ktan bir durumla karşılaşacağımı. Aldığım kişinin bana cevabı şu tlf'da '' bunlarda kronik zaten ama hiç km hesabı yapmadım ve bilmiyorum ölçmedim'' demesine sinir oldum. Yani insan pazarlıkta söyler ''kardeşim bu araç ciddi oranda yağ eksiltiyor ama 2 ama 3 bin de bende vazgeçeyim veya ona göre geleyim.
  • Arkadaşlar, bu arada Doğuş a şikayet yazdım acaba iyi niyet garantisi adı altında yardımcı olurlar mı diye.Bugün aradılar. anlattım başımdan geçenleri ama mecburen bulunduğum şehirde servisleri olmadığı için yağ değişimi özel serviste yapıldı dedim 2 defa. Zaten yeni aldım sayılır aracı. Daha önce servisleriyle görüştüğümü ve 30 binden sonra hiçbir bakıma gelinmediği için iyi niyet e alamayacaklarını söylediler dedim. Yani 300 bin de olan bir durum nasıl olurda 76 bindeki ve yüzlerce düşük kmlerdeki araçlarınızda böyle bir durum olur ve siz bütün masrafı bizlere yıkarsınız felan dedim. İşin hukuki boyuta taşınmasından ziyade bu durumu sahiplenmeleri kendi menfaatlerine olacağını söyledik ya bakalım artık. Ya nasip bekliyoruz :) hadi hayırlısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURKA83

    Arkadaşlar, bu arada Doğuş a şikayet yazdım acaba iyi niyet garantisi adı altında yardımcı olurlar mı diye.Bugün aradılar. anlattım başımdan geçenleri ama mecburen bulunduğum şehirde servisleri olmadığı için yağ değişimi özel serviste yapıldı dedim 2 defa. Zaten yeni aldım sayılır aracı. Daha önce servisleriyle görüştüğümü ve 30 binden sonra hiçbir bakıma gelinmediği için iyi niyet e alamayacaklarını söylediler dedim. Yani 300 bin de olan bir durum nasıl olurda 76 bindeki ve yüzlerce düşük kmlerdeki araçlarınızda böyle bir durum olur ve siz bütün masrafı bizlere yıkarsınız felan dedim. İşin hukuki boyuta taşınmasından ziyade bu durumu sahiplenmeleri kendi menfaatlerine olacağını söyledik ya bakalım artık. Ya nasip bekliyoruz :) hadi hayırlısı

    Hocam öncelikle açıklamalar için çok teşekkürler bende bir arayım bakalım doğuş otoyu nasıl olacak :)

    aynı durumlara sahibiz ve özelden cevabın için çok teşekkür ederim. yazıyorum ordanda :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    O zaman yağ yakan motor şimdi pert olmuştur.Bence motora bir baktırıver

    Bendeki sorun yıllar önce çözüldü. Hatalı segmandan yağ yakma sorunu çözüldüğünde bir daha tekrar etmiyor. Araç şu anda 8.000km'de yarım litre civarı yağ eksiltiyor. Bu da normal zaten. Neredeyse bütün araçlar bakımdan bakıma bir miktar yağ eksiltir. Mesela benim Subaru 12.000km'de yarım litre eksiltiyor. Alındığı günden beri aynı. Turbo araçlar biraz daha çok eksiltir. Ancak üretici bunu iyi ayarlar. Araç 10.000km'de bir bakıma giriyorsa ve bakıma girdiğinde hala yağ seviyesi minimum seviyeye inmemişse bir problem yoktur.

    VAG ise bakımı bakımı hem 15.000km'de bir yapıyor, hem de karterde yer olmadığı için, yağ ısısını (dolayısı ile basıncını) düşürmeye yarayan basit bir düzenek bu araçlarda yok. Bu yüzden yağ basıncı arttıkça araç bundan kurtuluyor. Bu da yağın biraz daha fazla eksilmesine sebep oluyor. Çok saçma, çağdışı ve motorun sağlıklı çalışıp çalışmadığını takip etmeyi zorlaştıran bir durum. Böyle bir motorun bakımının 15.000km'de bir olması saçma bir iddia. Ki Almanya'da aynı aracın bakımı 20.000km'de bir. Çok salakça. VW'nin iddiası, 80'lik teyze yağ ikaz lambası yandığında aracına uygun yağı bulup, alıp eklemeliymiş. Aracın normali bu onlara göre... Yugo mu kullanıyoruz, VAG mı kullanıyoruz belli değil... Tamam, peki, Almansınız. Sizin için Trabant olsun...

    Ancak 100.000km'dir bir sorun yok. Araca motor yaptırıldığından beri hep aynı km'lerde yağ ikaz lambasını yakıyor. Yani, hep aynı derecede yağ eksiltiyor. Yağ eksiltme artmıyor. Bu da motorun sağlıklı olduğunun bir kanıtı.

    Eski bir Saab sahibi olarak: "Turbo motor yapmayı yapa yapa öğrenecekler abisi" diye lafımı koyayım, isteyen lafı alır gider, isteyen bırakıp gaçar.


    Sıfır bir Audi TFSİ Aldım diyelim.Arabayı sıkıştırarak kullandım.Şehir içi vs sıkıştırdım.Ortalama 10.000 Km'ye kadar 2 lt ye yakın tüketebilir belkide..

    Ben sıfır araba alıp egzantrikli tofaşa yağ ekler gibi yağ bidonunu kucaklayıp arabaya yağ mı doldurmak zorundayım yani

    Konuda bahsedilen 1.8TFSI yada başka bir örnek olarak 1.4TSI 180'lik üniteler yağ yakmalarıyla ünlüdür. Ancak her TFSI-TSI yağ yakacak diye bir husus yok. 1.4TSI 140 kullanıcısıyım. Çoğu zaman aracı sıkıştırdığımda yağ sıcaklığı 110-120 derecelere gelir(normal kullanımda 65-75 arası değişiyor); ona rağmen herhangi bir yağ eksiltme sorunuyla karşılaşmadım. Bu arada kullandığım yağ Mobil 1 ESP 5W30 ve bakımdan bakıma değişiyor. Aslında VW, Castrol Edge 5W30 öneriyor ama Castrol kullandığımda bakım zamanı araçtan çıkan eski yağ simsiyah bir şekilde çıkıyor(Castrol'de de eksilme sorunuyla karşılaşmadım). Hem parlama noktası daha yüksek olduğu hem Castrol simsiyah çıktığı için Mobil 1 ESP'ye döndüm. Bu yağ yakma mevzusu üniteden üniteye değişen bir mevzu.




  • Ve doğuş oto tenezzül edip aradı. Yine klasik cümlelerle '' aracınızın bakımları servisimizde yapılmadığı için sizlere yardımcı olamıyoruz'' dönüşü yapıldı. Yaw arkadaş sanayide yapılan aynı işlem yağ değişimi 250 tl ye yapılıyor, servis benden 830 tl ücret talep ediyor. Gelde yaptır diyorum ama işte böyle şeylerle de karşı karşıya kalabiliyoruz. Yani aslında bu konu üzerine uzmanlık yapmış bir avukatla birlikte bu konu üzerine gidilebilir ama inanın avukatlar bile alışmış kolay para alabilecekleri davalara kimse uğraşmak istemiyor. Bu arada aracı aldığım kişi noter dilekçem üzerine aracın onarım masrafının yarısına yakınını ödeyeceğini söyledi. Kalan masrafı da artık biz karşılayıp bineceğiz. Bende dava açmaktan vazgeçtim anlaşma üzerine. Bu konuyu iyice araştırıp nasıl audi ye bu hatalarını mal ederiz onu bulmalıyız ki bu sorunu yaşayan kişilerin en azından parça parasına araçları yapılıp bu sıkıntılarından kurtulmalıdır. Yakında sizlere yağ yakmayı etkileyen sebepleri ve nasıl bu oranın düşürülebilineceğini video olarak sizlere çok detaylı bir şekilde anlatacağım. Birçok araçta faydalı oldu. Umarım yine faydamız dokunur. Linkli buraya atarım.




  • Merhaba Arkadaşlar,


    Bir karar vermek için konuyu hortlatmak istedim.

    Şu sorulara cevap verebilecek var mı? Şimdiden teşekkürler.


    1. B8 1.8 tfsi'larda yağ yakmaya başlayınca sorunu tamamen çözen oldu mu?
    2. Bu araçlar ilk yağ yakmaya başladığında yetkili servisin tamirle çözümüne şahit olan oldu mu?


    Düşündüğüm bir araba öncesinde bir problem yokken 6bin km geçince yağ uyarısı vermiş. Krank keçesini değiştirmişler. Çözüm olmuş olabilir mi sizce?


    Piyasalar durgun, muhabbetleri azaldı herhalde konunun ama belki geçmişten tecrübeleriniz vardır :).

  • aslanerkam kullanıcısına yanıt

    Segmanları değiştirip o sorunu çözüyorlar işte yağ yakma işi oradan kaynaklı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.