Şimdi Ara

Arkadaşlarınıza verdiğiniz borçları alabiliyor musunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Senetsiz borc vermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki anlamadığınız noktalar var, 100lira falan bana koymasa tabiki lafı bile olmaz. Ama benim de durumum iyi değil, hatta onların durumu benden daha iyi. Durumu olmasa benden para istese tabiki veririm.

    Bide mesela 110lira borcu olan arkadaşım 100lira var yanımda veriyim sana 10u sonra veririm diyince ister istemez 10 kalsın falan diyorum. Durduk yere zarara giriyorum ve dediğim gibi ailesel olarak durumları benden çok daha iyi.

    Bundan sonra hiçkimseye borç vermiycem, isteyemiyorum geri olmuyor. Veripte beklemektense vermemek en güzeli.
  • roxcyx kullanıcısına yanıt
    Kimseye para vermeyin hocam. Ben bana ısmarlanmadığı sürece çay bile ısmarlamıyorum.



    Yukarıda yazdığım olaydaki gruptan biri, babam fabrikatör diye hava atardı. Yemek yemeye gittiğimizde (diyelim menü 15 tl) ben de 10 tl var üstünü siz tamamlayın derdi(bu olay hep olurdu. Minibüs param yok diye paraüstünü falan alıyordu) Okulda, işte yazın şuraya gideceğim geçen yaz amerikadaydım falan diye hava atardı üstüne.



    Aklıma geldi yine sinirlendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15+ yıldır tanıdığım, çok samimi olduğum insan 3000 civarında borç istedi, aydan aya ödeyerek 2 yılda kapatacaktı güya. Baştan söyledim paranın bana lazım olduğunu, eğer bu borcu aydan aya ödeyemezsen ben de zor durumda kalırım diye. Kesinlikle ödeyeceğini, aksatmayacağını söyledi. Nitekim ilk 5-6 ay düzenli ödedi, sonraki 5-6 ay hep geciktirdi ve o ayları param olmadığını söyleyerek adeta ısrarla aldım. Son kalan 1000 lirayı ise "param yok, olur olmaz ödeyeceğim" vs. diyerek hep erteledi fakat sık sık içkili ortamlarda keyif çattığının fotoğraflarını paylaşıyordu.
    En son yılbaşında lüks bir mekanda bir sürü içki bulunan masadan paylaştığı fotoğrafı görünce komple sildim elemanı. Lazım değil böylesi. Benim kardeşim diyeceğim insana bu kadar borcum olacak ve o insan da zor durumda olacak, ben de gidip (ihtimal yok ama başkası ısmarlasa bile) öyle ortamlarda bulunup fotoğraflar paylaşacağım? Kimse kusura bakmasın; sözünü hiç tutmadığı için, suistimal edildiğimden emin olduğum için ve bu güvene ihanet edilmesi zoruma gittiği için sildim, 1000 lira için değil!

    Bunun haricinde samimiyetim olduğu bir çok insan borç alıp ödemedi ancak yukarıda bahsettiğim kadar dişe dokunur bir meblağ olmadığı için es geçiyorum.
    Tanıdığım kişilerden de arkadaşlarına borç verip alamayan çok. Kısacası; siz siz olun, verdiği söze son derece özen göstermeyen, "söz namustur" bilinciyle hareket etmeyen insanlara sizi zor durumda bıracak borçlar vermeyin. Veriyorsanız dediğim gibi, gözden çıkararak verin. Değilse senet-sepet isteyin, yoksa vermeyin. Ne demişler; borç/emanet verip sonradan kötü olacağınıza, vermeyin, baştan kötü olun. En azından malınız/paranız sizde kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 29 Mart 2018; 15:50:58 >




  • Durumun iyiyse hiç vermeyeceksin çünkü o zaman bu ipnenin parası var zaten diyip hiç sallamıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.