Şimdi Ara

Arkadaşlarınıza verdiğiniz borçları alabiliyor musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genelde arkadaşlarım arasında parası en çok olan benim, hiçbirinde kredi kartı yok bişe alınacaksa ben alıyorum, sonra paralarını veriyorlar. Geçen sene arkadaşıma 100liraya otobüs bileti aldık, parasını veririm dedi hâla vermedi :/ Ortalama 2-3 günde bir görüştüğüm samimi arkadaşım, istemeyi de beceremiyorum, daha önce 1-2 arkadaşımdan borcunu istediğim için aram açılmıştı, yine aynısı olmasından korkuyorum.

    Borcu vermek dert, almak apayrı bi dert, şuan arkadaşlarımdan toplamda 450tl alacağım var ama hiçbirine ver diyemiyorum Onların vermesini beklemekten başka bişey gelmiyor elimden.



  • Vermem borç asla. Konu para olursa insanların gözü dönüyor. Araya para girdi niye nice yıllık arkadaşların, kardeşlerin arası bozuluyor. Siz siz olun, hiçbir ilişkiye para katmayın. Borç istenirse bende de yok deyin. Sonra ne o sizden ne de siz ondan soğuyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borcunu istiyorsun diye aranın açılması saçma, öyle bir insan tipi çevremde olmadı. Ama durumları toplayamadıysa bir eyvallah denilir, biraz daha beklenir.
  • Şöyle bişey de var arkadaşımın durumu benden daha iyi ama kendisinin bir geliri yok, ailesinden para alıyor. Ben aylık ortalama 800-1000lira ek gelir falan alıyorum. Borcu olduğunu da biliyor unutmamış aklında fakat anlamadığım bir şekilde vermemekte diretiyor ben de isteyemiyorum.
  • Vermemeye çalışıyorum, birbirimize sırayla ısmarlıyoruz tabi o sayılmaz(Zaten 1 tane arkadaşım var). Çok eskiden 8.sınıfta kantinde biri 1 liranız var mı diye soruyordu millete çok kibardı ben de verdim 1 lira ''çok sağol yarın kesin vericem'' dedi bi hafta filan oldu vermedi sonra ben sordum parayı, dediği şey şuydu ''tamam veririrz ne para gözmüşsün'' böyle dedi ama vermedi. O para için hala içim acır. 1 lira 1 liradır.
  • Arkadaşım dediğim kişiye borç vermem ben. Verdiğim paranın dönüşünü beklemem. İhtiyacı varsa yardımcı olurum. Borç morç düşünmem.
  • Arkadaşlarımla borç ilişkisine hiç girmedim, @Piêr Dé Sans 'ında dediği gibi benim çevremde de yakın arkadaşlara borç verilmez, verilen para beklenmez.
  • borç isteyenle ilişkimi keserim direk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 29 Mart 2018; 9:55:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Evet prensip meselesi bas harfi anil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    kaç kaç kaç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borc vermeyin arkadaslar bende genelde vermiyorum guvendigim bikac kisi yada ailem disinda onlarada borc olarak vermiyorum zaten.

    Gecen ay benim hatunun bi akrabasina 100 ron borc verdim cok acil vs dedi maasi 2 gune alicam dedi hatunun hatri olmasa vermem zaten. Rumen bunlar para icin Allahini kitabini satan tipler coktur burda. Hatun ve ailesi normalde iyi borc verip geri aldim ama bu eleman sorunlu biraz is guc yok goya motorcu cetesi kurmus deri ceketle tum gun bombos geziyolar goya sons of anarchy bana.

    Gecen sene 50 ron vermistim geri alamadim sallamadimda bu sene 100 Ron vermistim. baktim gun geldiginde odemedi aradim dedim parayi getir bugun maas gunundu tamam yarin getircem dedi. Ertesi gun gelen giden yok olay cikardim hatuna da bagirdim sinirden elemanida hasladim ne bicim insansin vs diye sonra cekinmis benden, ben isteyken hatuna vermis parayi. Hatunlada 1-2 gun aram acildi hic umrumda degil 100 ron onemli degil zaten dedim onlarada insana saygi duyacaksin aptal yerine koymayacaksin Allaha sukur 7-8 bin Ron kazaniyorum zaten gercekten konu para degildi.




  • borç verme hibe istiyorlar zaten
  • Borç veriyorsan o parayı unutacaksın. Geri gelirse öp başına koy. Şu da bir gerçek, borç isteyen her zaman haklıdır, borç verip isteyen de her zaman haksız ve kötüdür. Sonu hep böyle biter. Gerçekten ihtiyacı olan, değer verdiğin bir arkadaş ise başında dediğim gibi verdiğin parayı unutacaksın.
  • Ben artık borç vermiyorum. Çünkü vermiyo karaktersizler. Hatta son taktikleri şu, borcun bir kısmını veriyolar hani bak veriyom algısı oluşturmak için kalanını hiç bir zaman vermiyolar. Konusu dahi açilmiyo. Mesela 300 lira borç alıyo 200ünü veriyo kalan 100ü öyle unutuyo sanki hepsini vermiş gibi. Buda yeni taktikleri , kimseye borç vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babamın 30 yıllık dostu bizden 100 bin lira istedi. Babam çekleri ödeyebilmek için arabasını sattı. Adamın üstünde mal varlığı yok, mahkemeye versen bir şey alamazsın. Adam o dönemlerden beri kayıp.



    Başıma gelen bir olay var. Sınıftan bir çocuk, 10 lira verebilir misin kahvaltı yapacağım demişti. Samimiyiz diye sorun etmedim, verdim. Bir gün oldu, iki gün oldu getirmedi. Neyse herhalde getirmez sorun değil bir daha da onla iş yapmam dedim. O sene o grup beni yılbaşına çağırdı rakı alacağız dediler. Bakarız ben belki bira alırım kendime dedim. Oraya gittiğimde bir rakı aldık parayı vermen lazım dediler. Dedim ben içmediğim rakının parasını vermem. O kadar zorladılar ben de verdim 35 lira. 10 tl borç verdiğim çocuk da oradaydı. Nedense o borcu unuttu, kendine gelince ısrar etti. O aralar da durumumuz kötüydü zar zor verebilmiştim. 3 senedir onların çağırdığı bir yere gitmiyorum sonra neden gelmiyorsun diyorlar. Neyse giden 45 tl olsun ben kimin ne olduğunu gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 200-250 borç veren arkadaşım bir daha istemedi vereceğim dedim olmaz dedi harbi kral adammış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç vermeyin



    Zengin olsanız bile de para yok diyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla sana borç vereceğime gram altın alırım diyip yolu veriyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her lafı geldiğinde sen de bir 100 lira aldın vermiyon, unutmadık falan yapıştır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.