Şimdi Ara

Amerika'da market fiyatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşın babası geçen hafta Meksika' dan kaçak geçti Los Angeles' a.

    Hemen Door Dash işi bulmuş, hayatından memnun...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 19 Şubat 2024; 10:56:22 >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Beedaavaa Uçuyos Geziyos Yiyos İçiyos Adiyooooos Beedaavaa Uçuyos Geziyos Yiyos İçiyos Adiyooooos

  • Amarigalarda bi söz vardır: no ssn, no door dash...

  • Neduun N kullanıcısına yanıt
    176 saat aylik çalışma süresi hocam. Vergileri düşüp yazdım Amerika için, yoksa 1.5 saat çalışmak lazım olurdu. Ama Türkiye'deki saatlik ücreti de arkadaşımın maaşına göre hesapladım. Sanırım o net değil. Bu yüzden 3 saat değil de 4 saat yazalım 35% vergiye göre Türkiye'deki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 19 Şubat 2024; 15:19:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    176 saat dediğin aylık çalışma sanırım,haftalık deyince bi dedim noluyo :)


    yani haftada 44 saat.


    176 saat x 83 benjamin = 14608 dolar yapıyo gene yuvarlamıştım ben de ilk mesajda,normalde daha fazla alıp vergiyle 83 dolara düşüyo demek istedin saatligi anladım şimdi.


    bu çıkan rakam senin de dediğin gibi vergisiz kısım sanırım


    sen tecrübeli bir mühendismişsin sanırım tahmini 5 yıl üstü,yani vasıfsız çalışanlar benim bildiğim 3 bin dolar aylık alıyor mcdonalsda çalışanlar vs.


    her giden senin gibi olacak zannetmesin diye diyorum bunu meslekleri yoksa.


    öyle yani.allah arttırsın hocam.ben seviniyorum türkler yurt dışında bi şeyler başardığında iyi kazançlar elde ettiğinde.yolun açık olsun.

  • Neduun N kullanıcısına yanıt

    Dogrudur hocam duzelttim, aylik olacak ama haftalik yazmisim  Haftada 40 saat, ayda 4 hafta var, yani 160 saat, ama 28 gun degil 30 gune gore hesapliyoruz, 2 gun icin 16 saat daha eklenince toplam 176 saat oluyor. Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim hocam. Tecrubeye gelirsek kimse 5 yillik muhendise bu paralari odemez, durum cok daha ciddi Amerika'da. Ben 40 yasindayim, 17 yillik tecrubem var (ama bu tecrube cok cesitli bir tecrube oldugu icin daha cok ise yariyor), Turkiye'de 1 gun bile tecrubem yok yalniz, hep yurtdisinda calistim da son 7 senedir Amerika'dayim.


    Zamaninda cok ugrastim, Turk Insani da rahat etsin, yesin icsin, eglensin diye ama sarayin adami olmak la suclandim, Dersimli Kemal gitmeden Turkiye duzelemez dedigim icin :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 19 Şubat 2024; 15:23:24 >
  • Amerika da düzen nasıl en çok merak ettiğim şey. Zenciler rahatsız ediyor mu? Asayiş falan nasıl? Huzurlu mu oralar*

  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

    Hocam, kafami kaldirip da ben nerdeyim diye bakmadim henuz, is, guc, sorun, mucadele, burokrasi, kosusturmaca, yani profesyonel calisma hayatindaysaniz insanlarla etkilesime gececek zamani bulamiyorsunuz zaten. Calistigim, is yaptigim insanlar duzgun sayilir, yani insaat islerinde duzgun insan bulmak zor ama en azindan satsma falan gibi seyler yapacak insanlar degiller, en fazla sozlu kavga ediyoruz o da hergun zaten Allah'in emri :)


    Ama sokaklarda falan zencilerden ya da baska insanlardan satasan gormedim, bazen sirami falan almaya calisanlar oluyor, onlari da ben azarliyorum. Telefonda bir seyi iptal ettirirken falan cok kavga ediyorum ama, musteri hizmetleri cok kotu burada ozellikle internet, bankacilik, iade islemlerinde falan sinir harbi yasatiyorlar.

  • Big mac endeksinde zaten Türkiye ABD ile denk oldu. Bu sadece enflasyonla açıklanamayacak bir durum, Türkiye gibi TL ile maaş

    verilen bir ülkenin gıda fiyatlarında ABD ile yarışması hatta yer yer daha pahalı olması mantıklı değil. Maliyeti daha fazla olamaz.

    Elektronik ve otomobilde zaten vergiden gol yiyoruz onları hesaba katmadım bile.

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Green card ile mi gittiniz hocam, ben de çekilişe katıldım bakalım.

  • Vain kullanıcısına yanıt

    Yok hocam, F1 vizesiyle master'a geldim 7.5 sene once. Green card'i alali 2 sene oluyor, cok zorlu ve uzun surdu.


    2016 Eylul'de geldim master'a, CPT, OPT, H1B denemesi (bu olmadi zaten, alamadim), en sonunda 2020 Nisan'da green card'a basvurduk, o da 2.5 sene surdu.


    Fakat 2016 Eylul'de calismaya basladim Okul'da graduate research ve graduate teaching assistant olarak, sonra CPT ile devlete girdim, sonra OPT ile devam ettim, sonra bilimsel tezler yayinlayip OPT'mi 2 sene uzattim STEM programi cercevesinde, baktim olacak gibi degil, ozel sektore gecip sponsor buldum, orda OPT ile calisirken green card'a basvurdurttum, ama seni begenmezlerse basvurmazlar, bunu unutma, sonra devleti ikna etmek icin 2 sene ugrastik, en sonunda aldik green card'i.


    Ama ben bu kadar takla atarken meslegi olmayan, koyunden disari cikmamis ne kadar 1 metre sakalli, kavuklu adam varsa cekilisle green card verip gel buyur dediler :) gelenleri gorsen intihar edersin :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 19 Şubat 2024; 19:6:43 >




  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Hocam çok da gerçekçi değil yalnız kaçak birinin doordash yapabilmesi. Background check yapıyorlar 1 ay başlamadan önce, bu adamın hani kimliği hani ehliyeti hani oturumu da doordash hesabı açsın?


    Kaçak birinden kiraladı diyelim, 2-3 hafta sonra iptal edilir o hesap, çünkü müşteriler şikayeti basıyor bana yemeği getiren fotoğraftaki kişi değildi diyerek. 1-2 şikayet sonrası hesap kapatılıyor.


    Öyle basit sanmayın yani sınırdan geçtik o tamam her şey mis gibi :)

  • ekmek salcaya devam edek no problem.. şu eski zamanları özledim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    hocam sen hangi ülkeden gelmiştin avrupadan -> abdye


    önceki geldiğin yerle karşılaştırsan ne gibi avantaj ve dezavantajlar gördün mesela


    iki ülkeyi karşılaştırır mısın tecrübene göre


    ve hangisinde daha mutlu hissediyosun kendini

  • Neduun N kullanıcısına yanıt

    Ben Avrupa'dan gelmedim hocam, Azerbaycan'dan geldim. Baku'yle kiyas yaparsak insan kalitesi Baku'de daha kotuydu, ama kazanc ve yasam kolayligi ile ekonomik yonunu dusunursek Azerbaycan daha iyiydi. Amerika'da eglence hayati yok gibi bir sey, aksam 8'den sonra sehir sanki uykuya geciyor (New York'tan bahsediyorum). Ancak Amerika'yi tecrube etmek de insanin ufkunu oldukca aciyor, herkese tavsiye ederim. Benim 8 yil olacak nerdeyse, 10 yilimi doldurdugumda tam da vatandaslik basvurusuna denk gelecek, pasaportumu aldiktan sonra kismetse Azerbaycan ya da Rusya civari bir yerde calismayi dusunuyorum. Cunku 8-10 yildir bircok guzellikten mahrum kaliyoruz, kaybedilen onca zamandan sonra yeniden mutlu olmak guzel bir sey olacak, kismet olursa tabiki :)


    Azerbaycan'da kendimi 3 kat daha mutlu hissediyordum. Basima birsey gelecek mi korkusu hic olmadi Azerbaycan'da, ama Amerika'da acaba aksama eve donebilecek miyim korkusu ve endisesi her zaman var. Sigortacilik yok mesela, surekli aracima carpiyorlar, artik yaptirmiyorum bile, nasolsa yine carpacaklar sokakta park halindeyken. Kasko falan diye bir olay Turkiye'deki gibi degil zaten, park halinde dururken biri gelip size carpsa dahi orta ve uzun vadede tum hasari kendiniz odemis oluyorsunuz, bak dikkatli okuyun hocam, benim aracima biri park halinde gelip carpsa da polis de orda olup rapor tutsa ve o aracin kaskosundan karsilatsak masrafi, kendi aracimin kaskosu sen artik riskli gruptasin, eger karsi tarafin kaskosu olmasaydi ben odemek zorunda kalacaktim, senin aylik sigorta taksitlerine 33% zam yapiyorum diyor! ve bu sonraki 3 ya da 5 sene boyle devam ediyor.


    Azerbaycan'dayken hic boyle sorunlar yoktu, zaten ordaq calistigim firmalar ozel soforlu arac veriyordu ise gelip gitmem ve gun icinde kullanmam icin. Amerika'da sofor gibi her seyle kendimiz ilgileniyoruz, aracin bakimi, cezasi, carpmasi, carti curtu bize ait.


    Kizlarin guzelligi zaten kiyas bile edilemez, Amerika'daki kocaman sisman selulitli ve kultursuz egitimsiz kadinlarla Baku'deki, Rusya'daki melek gibi, iyi egitim almis, kulturlu kizlari kiyas bile edemeyiz yani.


    Su donem dunyada butun ulkelerde ekonomik kriz var, ben Amerika'da is imkani cok oldugu icin buraya geldim, ama gelirken valla dusunmemistim 10 yil falan kalacagimi. Biraz da ekonomik krizin devam etmesinden dolayi boyle oldu. Hele bi 2 yil daha hecsin, pasaporta basvuralaim, dunyanin geri kalan kisminin ekonomik durumuna bir bakalim, gorecegiz neler olacak o zaman.





  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Hakkınızda hayırlısı olsun hocam tekrardan yolunuz açık olsun

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Bunlar alman çikolatası aldi de meşhur alman marketi çikolataları aşırı kaliteli hemde ucuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

    1 Alaman şokoladı 2.5 Mark, ama gavur kaliteli yapmış :D


    Yerken Almanca konuşmaya başlayıp yaaaaaach wonderbaaaaach demeye başlıyorsun hocam :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 21 Şubat 2024; 0:34:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.