Şimdi Ara

Altuğ Güneş'in kendi anlamadan biliyormuş gibi anlatması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
5
Favori
27.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bir ara bununla ilgili bir konu vardı da bir kaç kişi eleştiri yapınca linç yemişti .

    Fizik dersi diğer derslere pek benzemiyor yani biyokimya mezunu olup kendini biyolojide iyi geliştirmiş birinden biyoloji dinlenebilir(youtubeda var böyle bir hoca ) veya kimya ile çok ilgili bir bölümden mezun olan biri lise müfredatında kendini geliştirip belki kimya anlatması olasıdır .

    En doğal olanı da iyi bir mühendisin gerçekten çok fazla yoğunlaşıp matematik anlatması ...

    Tabi bir mühendis hiç bir zaman bir Mustafa Yağcı olamaz . Bir mühendis ,tüm kavramlara ve tanımlara çok dikkat eden ve hepsinin ispatını bilen bir matematikçi gibi olamaz . Ama sınavı kazanmak için bu ispatlara gerek yoktur .

    Gerçi yine de Boun ya da Odtü mezunu kendini çok iyi geliştirmiş bir matematikçi bir mühendisten çok daha iyi matematik anlatır ve sizi tatmin eder ama dediğim gibi sınav için böyle bir matematikçi olmasa da olur .
    Bir çok teoremin ispatı seni çok da ilgilendirmez . Ama işin teoriğine hakim bir matematikçi anlatmayı iyi biliyorsa asla bir mühendis ona yetişemez .Burada biraz aktarmak için kendini ne kadar zorladığı da önemlidir .

    Ama iyi matematikçiler bence , özel dersten çok iyi kazandıkları için ve de yayınlardan çok iyi kazandıkları için maalesef oturup çok uzun ve açıklayıcı video dersler hazırlamıyorlar .
    Yani Mustafa Yağcı gibi biri çıkıp tamamen sınava yönelik çok uzun video dersler hazırlasa , piyasadaki bir kaç mühendisin aslında matematiğe hakimiyetlerinin profesyonel anlamda ne kadar zayıf olduğunu görürsünüz .

    Şu piyasada matematiği iyi anlatıyorum diyen bir mühendisi dinledim bir ara adam eksi ile eksinin neden çarpı olduğunu üniversiteyi bitirip youtube dan öğrenmiş :)) .Anlatırken de aslında kendisinin de çok geç öğrendiği anlıyorsunuz .

    İspat videoları izler ve Mustafa Yağcı , Ali Nesin gibi gerçek matematikçileri biraz takip ederseniz siz de anlayabilirsiniz .

    Oysa bunun gibi bir kaç şey sorsan bir anda çökecek ve matematiğe hakim olmadığını göreceksiniz .Sor bakalım adama gerçek hayatta irrasyonel sayı kadar bir uzunluk olabilir mi ? Ne ? Ya da pi sayısı nasıl bir sayıdır ? İrrasyonel mi ? Hangi sayı gurubuna giriyor ?
    Mühendis matçı ne der ? Oralara girmeyelim , kafanı karıştırma : )

    Bizim mühendis hiç duymamış tabi .Orda çuvallar .Ali Nesin'e gitsin ona açıklar .

    Yine de dediğim gibi matematik sınav için kendini iyi geliştirmiş bir mühendisten dinlenebilir ama bu fizik için geçerli değil bence.

    Fiziği öğrenirken kavramları iyi öğrenmek lazım .Gerçekle bilimle hiç alakası olmayan şekilde öğrenirseniz yarın bir elektronik mühendisi olduğunuzda hocam şu şöyle değil miydi dediğinizde , üniversitedeki hocanız , sen lisede o şekilde mi öğrendin diye dalga geçebilir .

    Geçen gün Tolga hocanın kanalında böyle bir yorum görmüştüm . Hoca şunu yazmıştı :
    Piyasada çok iyi bir Fen Lisesi öğrencisi kadar fiizk bilmeyip kanalı olan fizik anlatan bir çok kişi var .
    Eee bizim Fen Liselinin Tolga Hoca gibi Boun mezunu bir fizik öğretmeni olunca , bir çok fizikçiden daha iyi fizik bilecek tabi .

    Sınav için Esş nin uzun anlatımını dinlemek istemiyorum diyebilirsiniz ama kısa da dinleyecekseniz , Odtü ,Boun mezunun işi iyi bilen birinden dinleyin tavsiye ederim .

    Ben bir ara Boun mezunu çok iyi bir fizikçiye bir elektrik sorusu sordum .Soru çok çok ağır bir yorum sorusuydu .Sorduğum fizikçilerin hepsi ezbere çözüm yaptı .
    Bu adam soruyu çözdü ve ben onu sıkıştırdım .Bu neden böyle dedim .Adam baktı hakiketen mantıklı açıklama zordu , gidip ingilizce fizik kitabını getirdi iyice okudu ve bana öyle bir açıkladı ki , hayretler içinde kaldım .
    O an fiziği ingilizce kaynaklardan hakkıyla öğrenmiş bir fiizk hocasının değerini anladım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 6 Aralık 2020; 23:26:6 >




  • Bu adam sayesinde liseden mezun olduktan tam 9 yıl sonra girdiğim 2020 yks de ayt fizik full tyt 1 yanlış. O yanlışta benim hatam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanydin O kullanıcısına yanıt

    eee ? atomu parçalayabiliyor musun ? parçalayamıyorsan koş paketler al 1000 tl falan ver. tyt ayt fullemiş peh. o da bir şey mi ? atom parçalatıyoz lem biz fizik öğretiyoz lem biz fizikçiyiz oğlum hepimiz cernden kaçtık ashdashdhsadhsadh

  • Beğenmiyorsanız izlemeyin vaktinizi de kaybetmeyin arkadaşlar bu kadar basit zorla mı izletiyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slytherinlisayısal kullanıcısına yanıt

    bu kadar basit aslında ya


    boşuna boşuna hoca için birbirini yiyorlar. Bütün paralı parasız hocalar için geçerli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 9 Aralık 2020; 11:8:46 >
  • Şahsen amacım tıp okumak ve bu bağlamda sınavda yeterli sırayı getirecek kadar fizik çözmekten fazlasına gereksinim duymuyorum. Altuğ Güneş'in 9-10 videolarından gidiyorum şimdilik, bundan sonra ESŞ'ye geçeceğim konular tam otursun diye arada oturtamadığım konular olursa da Umut Öncül'ün o konulara dair videolarından ve deneme videolarından gideceğim. Geçenlerde burada undo_control nickli bir hocaya açtığım bir konu sayesinde denk geldim. Ona da abone oldum ve onun videolarını da son dokunuşlar niyetiyle izleyeceğim. Altuğ Hoca benim gereksinimimi karşılamak için tek başına bile yeterli gelir mi gelir ancak ben detaylara çok fazla takılan biriyim. Undo_control hocam da öyle detaylarda boğulduğum bir soruyu buraya yazmamla karşıma çıktı mesela. Ve aklımda şüphe kaldı mı hep bir hataya düşüyorum, sırf o vesveseleri gidermek amacıyla saydığım diğer hocalara da bakacağım. Sizin "ÖSYM sorarsa..." meselesine gelirsek, haklı olabilirsiniz ancak hoca MEB kazanımlarına paralel gidiyor. Hoca derin fizik anlatma derdinde değil. Sınavda işimizi görsün yeter seviyesinde. Bahsettiğiniz gibi soruların YKS'de gelme ihtimali de sıfır. YKS'nin soru tipi ortada, kazanımlar ortada. Zaten fizik netleri malum, bu yüzden adamlar bunlara kafa yormuyor. Hatta öğrenci kendisi detayda boğulduğu taktirde yanıyor. Bu biyolojide ve fizikte çok başıma gelir. Biyolojide hep bir hinlik ararım halbuki düz mantık düşünsem bir sıkıntı olmayacak. Eleştiriniz derin fizik öğrenmek isteyen, fizik okumak vs. isteyen kişiler için geçerli. Aynı zamanda mühendislik öğrencisi olarak bu konuda haklılık payınız olduğunu söylüyorum ancak Altuğ Hoca, tıp isteyen varsa, kendim için söylediğim gibi beni yksde kazandıracak kadar fizikle donatsın kafasında olanlar vs. açısından yeterli bir kaynak. İçine sinmeyen de benim tasarladığım yolu izlesin, o hocalardan sonra artık soru kaçıranın da canı sağ olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seçilemeyen kullanıcı adı -- 30 Aralık 2020; 21:30:54 >




  • abov burası savaş alanına dönmüş

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.