Şimdi Ara

Altuğ Güneş'in kendi anlamadan biliyormuş gibi anlatması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
5
Favori
27.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rivaul kullanıcısına yanıt
    :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O değilde 2.soruda ip gerilmesini nasıl karşılaştırıcaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    çok zekice ben de öyle düşündüm :))) Başka hesaptan yazıp asıl hesaptan da kendini savunuyor :)
  • harbi ya, sevdiklerin birini eleştirilince hemen "sen yap da görelim o zaman" derler ama sevmediklerini fütursuzca eleştirirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 18 Haziran 2020; 13:44:56 >
  • Adamın kitap çıkardığını duydum, şoka girdim resmen. Meydan nasıl olsa boş. Çık bir şeyler anlat. Hocam süpersin yorumları gelsin devam et. Öğrenci fizik bilmiyor ya sık kafana göre. Gelip şurada yazdıklarıma cevap vermemiş olman her şeyi gösteriyor bence. Aynı utangaçlığı derslerini silme konusunda da yaparsın umarım bir gün.


    Bu adamın öğrencilere fizik anlatıyor olması facia gerçekten. Daha önce açtığım başlığa sessiz kalmıştı. Bakalım hala ölü taklidi yapacak mı...



    Alın size bir örnek daha, bunu fizik bilen bir öğretmeninize izletin bakalım ne tepki verecek...


    Bu nedir allah aşkına? Yükselince devrilmekle dayanıklılığın ne alakası var. Dayanıklılık devrilmek mi? Bunun gibiler yüzünden ezberci eğitim pompalanıyor. Konuyu bilmeyen öğrenci de aaa ne güzel anlattı diyebiliyor. Kimsenin burayı denetlemiyor olması ne acı...





  • Eğitim ve iş hayatımın yoğunluğu müsaade etmiyor. Bu yüzden yapmayı düşünmüyorum. Peki sence yalan yanlış bilgilerle, birisinin çıkıp ders anlatması bu ülkenin çıkarına mı? Bunca öğrenilen yanlışın sorumlusu bu kişi değil mi?

  • canimfizik C kullanıcısına yanıt
    Biseyin müfredatı neyse öyle anlatilir. Ben sadece ufak 3-5 örnek vereyim. "Lisede rna dnadan sentezlenir. ATP hücre dışına çıkamaz. " bunlarda yanlis bilgiler lise öğrencisi zaten üniversitede doğrusunu ögrenecek. Kafa karışıklığı yaratmaması icin en iyisi bu sekilde anlatılması. Lise öğrencisinin en cok istemeyeceği şey kafa karışıklığı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ağzı olan eleştiriyor azcik düşününde konuşun ya pls

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esatfx kullanıcısına yanıt

    Dayanıklılık müfredatta öyle mi anlatılıyor? 'yükselirse ne olur hop devrilir' diye mi? Bu torkla ilgili bir konu mesela. Adam ezberci olduğu için böyle anlatmış. Dayanıklılığın yükseklikle alakası bundan değil yani.

  • canimfizik C kullanıcısına yanıt

    Altuğ hoca bize gerçek fizik öğretme derdinde değil. Gerçek fizik öğrenmek isteyen gider fizik bölümü okur kendini geliştirir. Hocamızın derdi bize yks sınavı fizik sorularını çözmek için en kısa yoldan, en kolay şekilde bilgilerini anlatmak. Altuğ hocaya sallamadan önce milli eğitim bakanlığında öğretmenlik yapan ve size göre hiçbir şey bilemeyen öğretmenlere gereken şeyleri söyleyin önce.


    Kim bu ülkede gerçek fizik anlatıyor önce buna cevap verin. Sizinki tam bir kompleks durumu. Bütün hıncınızı Altuğ hocadan alıyorsunuz. Buradaki herkesin amacı sınavda iyi puan almak. Kimse gerek fizik ile şimdilik ilgilenmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HepDüşünceli kullanıcısına yanıt

    Benim de tam olarak anlatmak istediğim bu. Yanlış bilgiler veriyor, yanlış çözüyor. Anlattığı şeyi bilmiyor. Fizik gibi bir derste ezber yaptırıyor. Çünkü kendi de bilmiyor.


    Sana çok somut bir örnek vereyim: Bu videoda 35. soru zaten hatalı. Hadi diyelim onu 'kabul ediyor'. Gerçi o da her zamanki gibi yarım ağızla.


    Bakın bakalım X cismine. Hızlanıyormuş. Hızlanan bir cisme hareket yönünde sürtünme etki edemez mi? Sürtünme hareekt yönünde olmasa bilgisayar mouseı nasıl elinle birlikte gelecek? Bu dediğim sınavda çıkarsa bu adamdan öğrenenler ne yapacak?


    Dönerek ilerleyen cisme ileri doğru sürtünme kuvveti mi etki eder? Her zaman mı? Ne anlattığını gerçekten bilmiyor bu adam. Ezberci işte. Peki siz ne yapacaksınız sınavda gelirse?



    Tam olarak demek istediğim buydu. Hem fiziği yanlış öğreneceksiniz hem de sınavda hata yapacaksınız. Bunun sonucu bu olur. İstediğiniz kadar böyle örnek sıralayabilirim size.





  • Geçen sene ben dahil bircok öğrenci sınava Altuğ hocanın "Tork denge gelmeyecek ve full ve fulle yakın netler yapacaksınız" lafıyla 2 ayda zıplama yaparak geçtik. Tork denge gelmedi. Herkes kafayi yerken o konularla. Ne dediyse o geldi. Eksik fazla yoktu. Nokta atışı.

    Fizik netim toplamda 21 de 20 geldi. Birçok arkadasiminda öyle oldu.

    Fiziğe dair hiçbir şey umrumda değil. Ben 2 ayda bu adam sayesinde kazandım. İnstagraminda, toplulukta sürüyle adam var aynı durumda olan.

    2 ayda hiç kimse bizi o seviyeye getiremezdi Altuğ hoca olmasaydı.

    Sanırım kompleks yapmissiniz ekmeginizle oynuyor. Başka bir açıklaması yok. Gidin yararlı iş yapın. Kendinizi küçük düşürüyorsunuz.

    Ben çalışırken her adımda inanılmaz detaylar öğrenmek istemiyorum. Adam bilmem gereken şeyi gayet verdi. Adamın amacı en iyi şekilde fizik neti cikarmak. Müfredat analiz yeteneği inanılmaz. Ne diyorsa o geldi 2 yıldır. Adamın cembersel hareket dersinden sonra herkes 100 çakmış okul sınavından. Var hikayelerde yine.

    Ve sen adam fizik anlatmasın diyorsun.

    Komik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biradetanketim -- 13 Kasım 2020; 20:13:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • canimfizik C kullanıcısına yanıt
    Adam ezberci veya degil kafa karıştırmadan bu sorulari cozduruyorsa yeterli fizik çözen herkes fizik okumayacak fizik okuyacak olan doğrusunu ezber yapmadan öğrenir boş yapma uza

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esatfx kullanıcısına yanıt

    Az önce sorduğum soruyu nasıl çözeceksin o zaman. Gayet normal bir soru.

  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B26350344 -- 5 Aralık 2020; 18:13:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canimfizik C kullanıcısına yanıt

    Ezberci eğitim sisteminin sorumluluğunu Altuğ hocaya yıkmışsınız resmen :D Hocam istediğin kadar yaz kimse dikkate almaz dediklerini , adamın yaptığı şeyler belli bak üste herkes yazmış sonuçları. Altuğ Hoca emek / sonuç olarak en iyi hocadır  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B26350344 -- 13 Kasım 2020; 20:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorumluluk tekbir kişide olamaz bana sorarsan. O yüzden böyle bir suçlamam da yok kendisine karşı. Sadece bilmediği halde piyasa yapabilmek için biliyormuş gibi ders anlatması beni rahatsız ediyor, dahası bunun öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisi. Yanlış şeyler anlatıyor. Doğrusunu araştırma zahmetine bile girmiyor. Daya-geç mantığı var. Nasıl olsa kimse anlamıyor kafasında. Bence bu biraz da ahlaki bir sorun. Kendisi de bunun farkında olduğu için gelip cevap vermiyor. Bazılarınızın verdiği cevaplar onu mutlu ediyordur belki :)


    Diyorum ya bu adamdan fizik öğrenen birisi çok basit bir fizik sorusunu bile yanlış yapabilir. Çünkü konuya hakim değil. Daha kötüsü derslerde bunlara bilerek girmiyorum tarzı şeyler ifade ediyor. Halbuki anlatışından kendini ele veriyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.