Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.170
Cevap
33
Favori
50.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daredevilyusuf kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim aslında buna benzer bir durum. Yoldan çıkma durumu olmuyor pek. Direksiyon küçük açılarla sağ sol yapıyor, aslında düşününce titremeye benzer bir hareket. Diğer araçlarımda olmadığı için bana değişik geliyor.


    Mesela kasisten geçerken o kasisi direksiyonda hissediyorum. Başka araçlarda böyle bir hissiyat olmuyor

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorum hocam sana, yoldan gecen her seyi direksiyonda hissediyoruz. bence olmamasi gerekiyor ama sanirim oyle guncelleme ile falan duzelecek bir sey oldugunu dusunmuyorum direksiyon kutusuyla ilgilidir
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Benim araçta da bozuk yolda direksiyonda sağa sola yalpalanma yapabiliyor hafiften.

    Daha evvelden otobanda vs giderken yolu ortalayıp direksiyonu bırakınca araç sola çekiyordu sürekli. İki defa rot ayarı yapıldı ve düzeldi dendi, ama yol testi yapıp da tecrübe ettiklerini zannetmiyorum, rot ayarı yapılınca düzeldi diyorlar, sonra problem devam ediyor deyince direksiyon kalibrasyonu yapalım dediler. Şimdi daha iyi.

    Ancak, kalibrasyon ile ilgili ilk olarak da şöyle demişlerdi, serviste kullandıkları cihazın da kalibrasyonu çok iyi olmayabiliyormuş, dışarıda bir yere baktırsanız daha faydalı olur demişlerdi, ama bakım sürecinde yine de kalibrasyon yapılmış ve test sürüşü de yapılarak kontrol edilmiş. Şimdi daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Biraz daha test etmem gerekiyor.


    Bir not daha: aracın içerisinde çok sayıda yazılımla kontrol edilen modül olduğunu söylediler (42 gibi bir sayıdan bahsettiler sanırım). Her bir modül için aslında güncellemeler gelebiliyor, ama onlar modüllerin hangisinde güncelleme varmış diye bakmıyorlar, sizin herhangi bir konuda şikayetiniz varsa ona spesifik bir güncelleme var mı diye kontrol ediyorlar. Bu sebeple sizi rahatsız eden herhangi bir husus varsa mutlaka sorun, o konuya özel bir güncelleme var mı diye anca o zaman bakıyorlar. Ben geçen hafta aracımı servise direksiyon ile ilgili götürdüğümde rot başlarını değişmişlerdi ama herhangi bir yazılım güncelleme yapmamışlardı. Şimdi bakım için gidince bagaj kapısı ile ilgili bir sorunumdan bahsettim, bir de radarların ışık hassasiyetinden bahsettim, ve kontrol sonucu bu şikayetlere yönelik 3 güncelleme varmış aslında. Bakım sürecinde güncellemeri de yaptılar.

    Yoksa araçta güncelleme var mı diye sorunca birşey çıkmıyor. Sadece Alfa Romeonun geri çağırma kampanyaları varsa onları görebiliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi michelson -- 16 Mayıs 2024; 23:24:45 >




  • michelson M kullanıcısına yanıt

    Benim direksiyon açısı ayarlandı, direksiyon da yamulmuştu. Rot başları değişti, 3-4 farklı zamanda rot balans yapıldı. Şu an sorunum yok bununla alakalı. Ama bir ara dışarda düzgün bir yerde bir daha yaptırmak istiyorum, 500tl falan istiyorlardı zaten

  • michelson M kullanıcısına yanıt
    Yani bizim geri çagirmada gördüklerimiz disinda da güncelleme oluyor mu servisin görebildigi?
  • daredevilyusuf kullanıcısına yanıt
    Oluyor hocam. Dün rot başlarını yağlatmak için götürdüğümde gösterge paneli güncellemesi yüklediler birkaç hoş detay geldi ekrana. Aşağıda artık toplam km yazıyor, navigasyon ekranindaki birkaç bug gitti bir de çok ufak makyajlamislar arayüzü.

    Araba kirlenince rot başı yağlama diye götürüyorum ben arada, hem bedavaya yıkatmış oluyorum hem de güncellemeleri yüklüyorlar

    Eskisi:
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

    Yenisi:
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 17 Mayıs 2024; 14:16:5 >




  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Şu yolculuk sonunda ne kadar gidilmiş ne kadar yakmış bilgisi gelmiyor değil mi hala :)

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Yok, sanırım o phev modellerde var bu. Ayarlarda falan varsa da ben bulamadım.
  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    15.000bakimina az kaldi, oraya gittigimde ne varsa attirayim 😁
  • 15 bin bakımı için bıraktım tapadan çok az yağ kaçırıyor dediler garantiden değişecekmiş. Var mı başına gelen?
  • 1.3 kullanan arkadaşlar memnun mu tavsiye ederler mi ?
  • Selamlar dostlar bende 2 günlük Tonale sahibiyim uzun yıllar Gulietta kullandim.Tek büyük hayal kırıklığım direksiyon hissiyatı yok denecek kadar az ama araba ben burdayım diyor .Şu anlık keyifli bir araç.Ama 2 sorum var dostlar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    1- Radyoda tüm hoparlörler aktifken neden multipayer bağlantılı muzik dinlerken aracın sol tarafında ki hoparlörler de ses kapali yada çok az.

    2- Hayalet ekranda kendi belirlediğimiz ayarlar neden her seferinde fabrika verisine yani başa dönüyor.

    Özellikle ilk sorum çok önemli benim için yardımcı olursanız çok memnun olurum

    Selamlar, kazasız sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nbydere79 -- 20 Mayıs 2024; 0:20:32 >
  • nbydere79 N kullanıcısına yanıt

    Merhaba hayırlı olsun. İki sorunu da ilk defa duydum. Hoparlörde donanımsal sorun yoksa güncelleme yapılması lazım diye düşünüyorum


    Model ismi tonale bu arada Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

  • Teşekkür ederim cevabınız için evet yanlış yazmışım düzelttim 🙂 telefondan bağlı muzik dinlerken sol taraf hoparlör ses gelmiyor sanırım navigasyon ve uyarı sistemini oraya entegre ediyor ama bir ayari olmalı diye dusunuyorum
  • nbydere79 N kullanıcısına yanıt

    Ben navigasyon sesini kapatıyorum onunla alaka farketmemiş olabilirim. Yine de böyle bir sorun hiç duymadım

  • nbydere79 N kullanıcısına yanıt

    Telefondan müzik dinlerken öyle bir sorun yaşayan kimseyi görmedim, kendim de yaşamadım. Birkaç nedeni olabilir:

    * Araçta sesin hangi tarafa verileceğini seçebildiğiniz bir ayar var, o ayar sağ tarafa ayarlı olabilir. Audio Settings'te olması lazım.

    * Kullandığınız müzikçalar uygulamasında (varsa eğer) L-R ayarı bozuktur, belli bir tarafa sesi iletecek şekilde çıkış verebilir. Telefona kulaklık takarak deneyebilirsiniz.


    Aklıma başka bir şey gelmiyor.


    Hayalet ekrandaki kadran ayarları ise biraz ilginç bir sorun. Bence en temizi ortadaki infotainment ekranı fabrika ayarlarına geri döndürün. Benim bir ara arabayı çalıştırdığımda ortadaki ekran kapalı olarak başlıyordu, vites kolunun yanındaki ses ayarlama tuşuna basarak kendim elimle açıp kullanmaya başlıyordum. Fabrika ayarlarına sıfırlayarak çözmüştüm. Bu tür enteresan bug'lar olabiliyor bazen, en temizi fabrika ayarlarına sıfırlamak bence.


    Son olarak, Tonale'de 30 milyon liralık Maserati MC-20 ile aynı multimedya sistemi var Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-maserati-padomotors-2022-maserati-mc-20-3.0-v6-630-hp-1098657013/detay





  • nbydere79 N kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Hangi motor paketini ve donanim paketini kullanıyorsunuz? harman kardon ses sistemi var mi? ilk defa boyle bir problem duyuyorum ben de. benimkinde harman kardon var. bikere olmayan bir tonaleye binmistim ciddi sekilde stok ses sistemi basarisiz, biraz muzikle de ilgilendigim icin cok rahat bir sekilde söyleyebilirim. abilerimin dedigi gibi ayarlardaki sesin hangi yonde oldugunu bir kontrol ediniz.
  • daredevilyusuf kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşla özelden mesajlasmistik, sorun arabadan değil telefondanmis
  • Selam dostlar. Arabalar konusunda uzman olmayan biri olarak yaziyorum en son gecen yaz yurtdisi planlari icin XC40 satmistim planlar yatti tabi simdi yerini doldurmak istedim. Oyle tavsiye falan almadan sari sitede araclara bakarken dikkatimi cekti tonale cok hosuma gitti, 1 haftadir her yeri okuyorum burda da tum mesajlari okudum iyice kafama yatti arac.


    Kalite olarak anladigim kadariyla ust segment ki sifir fiyatlari yuksek baya fakat 2. eli zayif oldugu icin sifir ayarinda ki araclar cok uygun fiyata satiliyor, tarzini zaten cok begendim, performans ve konfor icin genelde iyi seyler yazilmis, bahsedilen arizalar da hep halledilebilen seyler anladigim kadariyla.


    Butcem 1.5-1.6 arasi bu fiyatlarda veloce alamiyorum gibi TI ile farki buyuk celik jantlar ve daha luks koltuk dosemesi sanirim baska bi fark var midir acaba ? 18 inch'lik jantlarin daha konforlu ve yakit bakimindan daha tasarruflu oldugu yazilmis zaten koltuk kalitesini de cok dert etmem. Ama alacagim aracta luxury ve driving assistant paketleri olmasini isterim sahsen su an icin bu paketler olmayan bir tanesini alip ilerde ekletme sansim mumkun olur mu ?





  • xoemy X kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle asistan paketi ve Luxury paketi sonradan ekletemezsiniz. 2022 modele inerseniz Speciale Edizione yada Veloce paket bulabilirsiniz lakin daha kaliteli koltuğa ulaşmak için Veloce olsa bile Luxury paketli olması lazım.

    Ben 2023 TI donanım aldım cam tavanlı 2022 Luxury paketli Edizione Speciale de alabiliyordum ama bu araçta cam tavan mutlaka olmalı diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.