Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: alfisti_35900
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.118
Cevap
30
Favori
45.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mdrnist M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Belirttiğiniz gibi boşa almak gerekli değil. Trafikte fren pedalina tam basmak ya da autohold u kullanmak ve öndeki arac hareket ettiğinde biraz bekleyip hareket etmek yeterli. Daha önce bir çok kez dsg aracta kullandım herhangi bir sorun yaşamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2024 ve yeni paketler gelmiş, tributo ve speciale. Sağlam zamlarla gelmiş tabi :) 2024 pheve 3.5 milyon yazmışlar, abartı geldi bana biraz


    yeşil renk phev soran vardı, ankarada ilan düşmüş belki ilgilenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Opsiyonlar görünmüyor muhtemelen full opsiyonlu pakettir. Zaten opsiyonlarin olmadığı phev yoktu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • witness W kullanıcısına yanıt

    Ti'da da opsiyonlar gözükmüyor, hiçbirinde yok esasen. Anlamadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mob33 kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkür ediyorum, bende auto hold un bir şekilde koruduğunu düşünüyordum ama emin olamamıştım, başkalarının da aklında böyle bir soru varsa gitmiş oldu en azından.

    Stat- Stop u hiç kullanmıyor değilim aslında , yani uzun süreli trafik ışığı duruşlarının olacağı güzergahta giderken kullanıyorum ama dur kalk trafikte ya da akıcı trafikte yararı olmadığını düşünüyorum. Daha önce izlediğim bir video da, 20 sn den az duruyorsanız, Start stop verimsiz oluyor demişlerdi. Yine Ankara içi trafik genelde akıcı yoğun oluyor, yani çoğu zaman sadece 1 sn dur kalk yapabiliyorsunuz ve bazen bunu arka arkaya 5-10 kez tekrarlayınca, sisteme zarar verebileceğini düşündüm. Belki de biraz eski kafa bir bakış açısı ama araçlar bu kadar pahalı olunca, insan arızalanmasından gerçekten korkuyor.

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen artık luxury pack, driving asist ve sunroof gibi opsiyonel paketlerin için deki donanımlar, yeni paket sisteminin içinde direk opsiyonsuz olarak gelecek. Yani mesela ti paket aldığınızda zaten sunroof ya da deri döşeme dahil değildi, şimdide olmayacak ama artık bunları opsiyon olarak da alamayacaksınız. Bunun yerine speciale ya da tributo donanımı alacaksınız (ki bu paketlere hangi donanımlar dahil henüz bilmiyorum). Japonlar ya da Kore li ler de genelde böyle yapıyorlar, yani opsiyonel olarak bir şeyler sunmak yerine, direk donanım seviyesiyle satıyorlar araçlarını. Yani İtalya dan direk donanımlar eklenmiş gelecek, sonradan opsiyon eklemeyle uğraşmayacaklar ama benim aslın aklımı kurcalayan, zaten bu fiyatlarla, ayda 100 tane araç zor satıyorlar, yeni fiyatlarla önümüzdeki aylarda nasıl araç satacaklar merak ediyorum.

  • Ön cama su fışkırtan silecek fıskiyesinin ayarı bozulmuş. Normal iğne ve kalın yorgan iğnesi ile giriştim ama ayarlamayı beceremedim. Başka bir şekilde ayarı mi var yoksa ben mi beceremedim? Yapan oldu mu daha önce

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.5 mhevin ev kullanımı konuşulmuştu daha önce. Karşılaştırma yapılabilmesi adına ufak bir video çektim, benim aracımda gayet verimli çalışıyor sistem

    https://files.fm/u/zgaa8encg4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba :)


    Yaklaşık 4 günlük 1.5 MHEV 2023 Model ve tüm opsiyonları alınmış Veloce paket sürücüsü olarak aranıza katıldım. Bu 4 günlük sürede yaklaşık 1000 km uzun yol ve şehir içi sürüş imkanım oldu. Kendimce aracın olumlu - olumsuz yönlerini sıralamak ve araç hakkında eksik veya yanlış bilgilerimi de tecrübelerinizle gidermeyi umuyorum.


    Olumlu özelliklerinden başlayayım.

    - Kesinlikle çok güçlü bir makina ve görüşünü harika.

    - Yol tutuşu üst düzey ve virajlara girerken verdiği güven güzel.

    - 700 km’lik uzun yolda 3 yetişkin 1 çocuk yolcu ve 5 adet valiz ile sürekli klima açık olarak yapılan yolculukta; ortalama hız 106 km/s ve yakıt tüketimi 6.7 lt gayet başarılı.

    - Bagaj hacmi ideal ve arka yolcu diz mesafesi yeterli.

    - Multimedia ekranları görüntü kalitesi güzel ve kullanışlı.


    Olumsuz yönleri:

    - Elektrik motorundan benzinli motora geçişler veya tam tersi geçişler çok sarsıntılı ve can sıkıcı. Özellikle ilk kalkışta sanki koşmaya çalışan birinin elbisesinden tutuyorlarmış da gitmesine müsade edilmiyormuş gibi. Benzinli motora geçince kurtuluyor ve atikleşiyor.

    - Özellikle bozuk yollarda lastiklerden gelen ses aşırı fazla, çok şaşırdım bu duruma.

    - Amortisörler bana sert geldi, ilk defa suv bir araç kullanıyorum belki suv araçların genel özelliğidir bilemiyorum.

    - Kablosuz şarja telefonu bıraktığımda bırakın şarj etmeyi pil seviyesi düşüyor ve kısa sürede ısınma uyarısı verip şarj etmeyi kesiyor. (Belki benim araca ait bir sorundur)

    - Arka koltuk yolcuları için tutacaklar olmadığı gibi arkada elbise askılığı da yok.


    Şimdilik ilk günlerde gözüme çarpanlar bunlar. Bir seferinde de geri geri giderken tuhaf bir ses duydum araçtan ama henüz anlamlandıramadım zaman içinde anlaşılır. İlerleyen günlerde görüşlerim değişiyor veya yenileri eklenirse sizinle paylaşırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kapgan_ K kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Olumlu ve olumsuz yönler hemen hemen hepimizin ortak görüşü, genel durumlar. Geri geri giderken gelen ses rot başlarından geliyor, bazen düz giderken de gelecektir. Düşük hızlarda, parkederken falan maruz kalacaksınız. Çözümü servise gidip düzenli olarak yağlatmak, periyodu size kalmış


    Elektrik motoru geçişleri için daha önceki tecrübelere binaen katkılı benzin (vpower tarzı) daha iyi geliyor, denemenizi öneririm


    Suv'lerde süspansiyon konforu düşük oluyor. (Önceki araçlarım kia sportage ve toyota chr) Tonalenin yol tutuşu ön plana çıktığı için mecburen biraz daha kötü durumda. Ters korelasyon var aslında konfor ve yol tutuş arasında. Yalıtım konusu benim de hayal kırıklığım. Halbuki çamurluk içleri falan hep kaplanmış. Toyotalar gibi yalıtımı var belki bir tık daha iyidir


    Kablosuz şarjın da çözümü yok, keşke komple iptal edebilsek. O bölgeye telefon da koyamıyorum bu sebepten, gözlük kabı koyuyorum :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim önerileriniz için.


    Yakıt için hemen uygulamaya başlayacağım. Kablosuz şarj alanını da artık eşya depolama alanı olarak kullanacağız :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    aracın multimedya dokunmatik ekranı çok ısınıyor, bu durum normal mi acaba?

  • querencia06 Q kullanıcısına yanıt

    Merhaba, çok sıcak havalarda ısınma olabilir ama bu mevsimde olağan gelmedi. Bu durumdan şikayet eden de görmedim. Servise gitmeden fabrika ayarlarına geri döndürerek şansınızı deneyebilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba daha önce konuyla alakalı yazmıştım


    sunroofun oradan akşamları trim sesi gibi bir ses geliyordu gündüzleri kesiliyordu

    servise götürüp sunroofu yağlattırdım fakat ses kesilmedi sorun ne olabilir yaşayanınız oldu mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkucr -- 26 Nisan 2024; 0:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkucr B kullanıcısına yanıt

    Hocam marka model farketmeksizin sunroof işi sıkıntılı bir donanım. İnsanlar farkında değil hala. Forumda 2023 skoda superb konusu var mesela, cam tavan değiştiği halde hala acayip trim sesi geliyor. Passatlarda çok şikayet ediyorlar ses konusunda. Daha önce kia sportageda cam tavanım vardı, kurcalattırdıkça ses daha da çok arttı, 20bin kmde sattım gıcık olduğum için. Kısacası mercedes de alsanız vw de alsanız cam tavandan ses geliyorsa çözüm bulamazsınız. Alman işçiliği bile engel olamıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Yaz lastiklerini taktırmak için servise gitmiştim. Aracım için yazılım güncellemesi ve sunroof motoru değişimi için geri çağırmanın olduğunu söylediler. Yazılım güncellemesini orada yaptılar. Sunroof motoru değişimi için parça gelmesini bekliyorum. Geldiği zaman değişim yapılacak.

  • Porsuck P kullanıcısına yanıt

    Aracınız nedir ve servise ne zaman gitmiştiniz acaba? Ben 2 gün önce uğramıştım ama yazılım güncelleme yok demişlerdi? Sunroof motoru geri çağırmadan da bahsetmediler.

  • asaridere A kullanıcısına yanıt

    bu yakıt ortalamasına göre aracınız dizel mi?

  • onzy O kullanıcısına yanıt

    Edizione Speciale donanımda dizel motorizasyon yok. Arkadaş benzinli motor ile bu verileri elde etmiş üstelik 20 inch lastiklerle.

  • Aracıma ön ve arka kaza kamerası taktım bu haftasonu.
    Gücü de çakmaktan değil direk sigorta kutusundan aldım.
    Sigorta kutusunun yeri çok kötü ve yıldız alyansız sökmek imkansız direksiyon altındaki paneli, ayrıca kablolar da var.
    Söktükten sonra ayrıca çok gömülü sigortalar ne yazık ki.
    Biraz saçma bir yerleşim olmuş.
    Kablolar tamamen gömülü durumda, epey uğraştırdı ama güzel oldu sonunda.
    Benzer kurulum yapmak isteyen olursa soru olursa yardımcı olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.