Şimdi Ara

ADIM ADIM TOGG SATIN ALMA REHBERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
11
Favori
4.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TOGG alımlarında olan kredi avantajı nedeniyle 2013 model Chevrolet Cruze aracımı satarak Togg satın almaya karar verdim. Kredi avantajı derken bahsettiğim konu Togg'a özel 1.800.000 TL altında ki iki modelde geçerli olan (V1 donanım standart menzil ve uzun menzil) 2.99 faiz oranı, 36 ay vade ve araç değerinin %50'ne kadar kredi avantajı. V2 donanım ve uzun menzilli modelde kredi kampanyası olarak da 1.99 faiz 575.000 TL ye kadar 24 ay ve yine aynı modelde geçerli 0 faiz 350.000 TL ye kadar 12 ay kredi avantajları mevcut. Diğer marka modellerde 1.200.000-1.800.000 TL fatura tutarının %20 kadar kredi kullanma olanağı var. Bundan dolayı elimdeki mevcut nakit düşünüldüğünde togg standart menzil V1 donanım benim için alternatifsiz durumdaydı. Şimdi süreçle ilgili adım adım bilgilendirme yapmak istiyorum çünkü ben bu konuda çok sıkıntı çektim. Yeterli ne kaynak var ne de uygulamada bilgilendirme. İlerleyen süreçte bu avantajlardan dolayı TOGG alırken insanların bu sıkıntıları çekmemesi için bu konuyu açıyorum.



    Adım 1

    -Öncelikle trumore uygulamasının indirilmesi gerekiyor. Tüm işlemler bu uygulama üstünden yapılıyor.


    Adım 2

    -Uygulama üstünde para yatırılabilmesi için Trumore E-cüzdan uygulamasında premium olmanız gerekiyor. Bunun için de para yatırma işlemi yapılması gerekiyor. Para yatırma süreci bir kaç aşamada tekrarlanan bir süreç ama hepsinde aynı. Onun için bir kez anlatacağım. Öncelikle premium olmak için 2 TL gibi sembolik bir ücret yatırın hem hata yaparsanız kaybınız çok olmaz. (ben ilk denemede açıklama kısmına yazmadığım için 2 TL buhar oldu. Yani hesaba geçmedi. Kimse de paranın geldiği hesap ismine bakıp doğru yere para aktarmıyor telefonla falan da uğraşmadım)

    e-Cüzdan sekmesinde yükleye tıklıyoruz. Burda 2 seçenek çıkıyor Kredi Kartıyla Yükle Para Transferi yaparak öde. Para transferini seçiyoruz. 3 devlet bankasının ismi çıkıyor. Hangisi kanalıyla ödeme yapmak isterseniz onu seçin. Bundan sonra uygulamada işlemlerin adım adım yapılacağı var sayılmış. Yani Sonrakine tıklıyorsunuz seçtiğiniz bankada açılan hesabın ibanı çıkıyor. Yanda ki kopyala seçeneğinde kopyalayıp bankanızın para transferi kısmında alıcı ibanına yapıştırıyorsunuz. Sonra kutucuğu işaretleyip sonraki adımına geçiyorsunuz. sonra alıcı hesap ismini kopyala yapıştır kutucuğunu işaretle sonraki, en son aşamada açıklamaya yazılması istenen bilgiyi kopyala, banka uygulamanda ilgili yere yapıştır. kaç tl göndereceğini yaz transferi yap, kutucuğu işaretle ve sonraki dediğinde para gönderdiğin belli olsun. Para yaklaşık 30 dk sora falan hesaba geçiyor. gitmedi diye endişelenmeyin. Para hesaba geçince premium oluyorsunuz.


    Adım 3

    araç siparişi vermek için 60.000 ön ödemenin yapılması gerekiyor. Adım 2 deki şekilde 60 000 TL E-cüzdana gönderiyorsunuz. Burada şunu belirteyim ben bu ödemeyi kredi kartıyla yaptım ve 1025 TL komisyon kesti. Kredi kartıyla yapacaksanız bunu göze alın. Kredi kartıyla ödeme sürecini ayrıntılı hatırlamıyor ama sıkıntı yaşamadım. yönlendirmelere dikkat edin yeterli


    Adım 4

    Keşfet kısmından aracınızı oluşturun. Versiyon, ekstra paketleri seçin. Bunu adım 3 de söylememe nedenim süreç sonunda 60000 TL ödeme isteyecek olması. Aracı oluşturun ödeme ekranı geldiğinde ecüzdandan yüklemiş olduğunuz 60000 TL yi seçin ve ödeyin. Tebrikler siparişi verdiniz


    Adım 5

    Üretim aşaması Bana telefonda 1 hafta civarı süreceği belirtilse de benim araç sanırım 3 günde üretildi. Araç üretildikten sonra proforma faturayı bireysel finansman sekmesinden alabiliyorsunuz.


    Adım 6

    araç üretildikten sonra 7 gün kalan ödemenin tamamlanması isteniyor. Sipariş verdiğim dönemde kendi aracımı satmam gerektiğini sürecin hemen olmayabileceğini söylediğimde bana uzatırız merak etme demişlerdi ama gerçekte ödemenin son günü Max 5 gün ek süre verdiler. Bunu göze alın. Sonuçta araç üretildikten sonra Max 12 gün gibi bir süreniz var. Bu aşama beni zorladı çünkü ne yapılacağını kredi sürecini falan hiç bilmiyordum bu aşamayı ayrıntılı şekilde açıklayacam.

    Öncelikle üretim bittiğinde uygulamada ödeme sekmesii aktif oluyor. Burada 3 seçenek var

    -Digital finansman

    -peşin ödeme

    -bireysel finansman


    Digital finansmana güvenip ben kredi işini sonraya bıraktım. önce arabayı satar şubeye gitmeden krediyi hallederim diye düşündüm. Digital finansman seçeneğinde bir kaç kez süreci başlattım. Bankayı seçtim, tutarı seçtim, süreyi seçtim taksitlerin ne kadar olduğunu gördüm ama başvuru aşamasında hep geri döndüm. erken başvurmak istemedim. Bu hata oldu çünkü en sonunda son aşamaya kadar gittiğimde kredi başvurumun onaylanmadığı şubeye gitmem gerektiği uyarısı verdi. Bu seçenekte sizden gelir bilginiz, eğitim durumu ve meslek soruluyor ama ilginçtir meslek kısmında mesela kamu çalışanı yok. Özel sektör ücretli çalışan kısmını seçtiğimde de başvurum ret oldu. Yani kısaca dijital finansmana güvenmeyin.

    Bireysel Finansman kredi kullanacaksanız çalıştığınız kamu bankasında ki müşteri temsilcisine proforma fatura ve kredi kullanım ön onay formunu uygulamadan indirip başvuruyorsunuz. (bireysel finansman sekmesinden) Banka taşıt kredisi talebinize ön onay verdiğinde banka tarafından doldurulan ön onay formunu uygulamada indirdiğiniz yere yüklüyorsunuz. Kalan ödemeyle ilgili sıkıntınız varsa kredi 15 gün falan bekletilebiliyormuş. Yani benim gibi hata yapıp kredi sürecini sona bırakmayın baştan başvurun. Kalan ödemeyle ilgili sıkıntınız yoksa şubeye giderek (hem siz hemde kefil olacak kişi ) imzaları atıp krediyi kesinleştiriyorsunuz. kredi gün içinde trumore uygulamasında ödeme kısmında gözüküyor. araç bedelinden 60000 ön ödeme ve kredi düşüyor ve kalan ödeme gözüküyor. Bu arada adım 8 de istenen vekaletname olayını da dışarı çıkmışken yapın

    Not: 36 ay 750000 kredi taksit miktarı yaklaşık 39.200,00 TL


    Adım 7

    Krediyi kesinleştirdikten sonra ve uygulamda gözüktükten sonra Adım 2 deki şekilde kalan ödemeyi E-cüzdan hesabına gönderiyorsunuz. Burda önemli konu trafik mtv ödemesi olarak 9000 tl ödemenin sonraki aşamada isteneceği söyleniyor. Ben buna inanıp kalan ödemeyi cüzdana gönderdim. Siz 9000 Tl yi de hesaba katarak gönderin çünkü sonra ki aşamada istenecek. 2 kez para gönder 30 dk bekle uğraşmayın. Ödemeyi yaptığınızda ödeme sekmesi de tamamlandı olacak.


    Adım 8

    ödeme aşaması bitince sırada tescil aşaması var. Bunun ilk aşaması 9000 Tl ödeme. Cüzdanda kalan parayla ödemeyi yapın. Bu aşamada Togg trafik işlemlerinde kullanılmak üzere sizden vekaletname istiyor. Tescil kısmında vekaletname örneği indir diyerek indirin notere gidin örneği notere email yollayın, noter vekaletname hazırlasın yaklaşık 950 TL civarı ödemeyi yapın vekaletnameyi alın. Bu vekaletnameyi taratarak veya fotografını çekerek ilgili kısma yükleyin. Ayırca Edevletten alınan ikâmetgahının ve nüfus cüzdanı fotografını da önlü arkalı yükleyin.

    Bu aşamanın en önemli işlemlerinden biri de trafik sigortası. Eğer sigortacınız varsa proforma faturayla trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz. Ben eski aracın sigortasını iptal ettirip yeni sigorta yaptırdım. yaklaşık 4000 TL. Bireysel seçeneği seçip bir kaç soruya poliçeye bakarak cevap veriyorsunuz ve sonra poliçeyi yüklüyorsunuz. Bu aşamada diğer seçenekte direk olarak uygulama üstünden yaptırmak. İki seçenekte de ödenecek tutar birbirine yakın çıktı. hangisi kolayınıza geliyorsa onu yaptırın. Bütün bunları yaptırdıktan sonra yüklediğiniz belgelerin değerlendirilme aşaması var. Ben cuma yükledim hala değerlendiriliyor.


    Adım 9

    Kasko da aynı şekilde bireysel veya uygulama üstünden yapabilirsiniz. Bireysel yaparsanız sigortacınıza kredi kullandığınızı ve varsa eski araçtan helen hasarsızlık indirimini belirtmeyi unutmayın. Uygulama üstünden ben bunlarla ilgili bir kısım görmedim. onun için hasarsızlık indirimi varsa dışardan yaptırmanız daha mantıklı gibi. Yinede uygulama üstünden de bu seçenekler bir şekilde seçilebilir olmalı. ben zaten dışardan yaptırdığım için çok incelemedim. Yine dışardan yaparsanız poliçeyi uygulamaya yüklemeyi unutmayın.


    Adım 10

    Teslimat

    21.03.2024 itibariyle teslim aldım. Süreç şu şekilde oldu. Cuma günü (15.03.2024) tescil belgelerini tamamlamıştım. Salı günü uygulamada trafik sigortası dışındaki belgelerin onaylandığı bilgisi vardı. Bugüne yani perşembeye kadar uygulamada hiç bir değişiklik olmadı. Bugün tescil aşaması tamamlandı yazdı ve e devletten kontrol ettiğimde araç adıma tescilliydi. (Özel plaka talebim olmadı) Bir kaç saat sonra arandım ve teslimat randevusu oluşturuldu. Randevu saatinde teslimat noktasına gittim bir 30 dk civarı bekledikten sonra görevli arkadaş çok iyi bir şekilde uzun uzun aracın kullanımını anlattı. Ruhsat ve anahtarları aldım ve süreci tamamladım. Bu arada 4300 tl ye bagaj havuzu ve paspas satın aldım. Standart paspaslar kumaş gibi yıkamasının zor olduğunu söyledi. Wall box istemediğimi söyledim. Araç %50 şarjla teslim edildi.

    umarım almak isteyenlere yardımcı olur. Ödemeden tam 1 hafta sonra aracı teslim almış oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froce1903 -- 21 Mart 2024; 18:50:1 >







  • Hocam başvuru yaptıktan sonra kredi çıkmama ihtimali var mı? Başvuruyu yaparız 60bini öderiz sonra kredi vermezler gibi bir durum oluşabilir mi? Hali hazırda ödediğim krediler var mesela bu sebeple red gelebilir mi?


    Yoksa peşinat kısmı olunca sadece prosedür mü kalan kredi işlemleri? Başvuru yapınca kredi ön onay formu otomatik mi çıkıyor? Bu form olunca şube bize tekrar gelir bilgisi vs sorar mı onay için?

  • must61 M kullanıcısına yanıt

    Sonuçta bunu kesin olarak bankacı bile söyleyemedi. Kesin sonuç kredi başvurusunda bulunduktan sonra ortaya çıktı. Kredi notu çok kötü bir kişiye tabi ki çıkmayabilir. Benim de eşim üstünde ev kredisi var ama son 2 taksiti kaldı ve çok cüzi bir miktar ödemesi var. Onun için kriter olur mu bilmiyorum ama nihayetinde başvurduğumda bir kredimiz daha vardı. Genel olarak bağlayıcı olmamakla birlikte toplam gelirin %50 kısmını aşmadığı sürece kredi çıkma olasılığı yüksek ama Bu togg alacak her şekilde kredi verelim gibi bir durumda yok. 60 bin ön ödeme böyle bir durumda (aracı almaktan vazgeçmek) iade ediliyor zaten.

    Kredi ön onay formu üretim aşaması bitince alınabiliyor. Proforma faturayla birlikte alıp bankaya başvuruyorsun. Kredin onaylanırsa banka onu doldurarak sana yolluyor sen de uygulamada ilgili yere yüklüyorsun. Bu paranın yattığı anlamına gelmiyoru bu arada. Bankaya gidip imzalaman gereken belgeleri imzalıyorsun sana aktarım yapıldığına dair dekont veriliyor. Sen kalan ödemeyi tamamladığında ödeme süreci bitiyor. Varsayalım kalan ödemeyi yapamadın kredi kullanmaktan vaz geçmiş oluyorsun. Bunun maddi olarak cezai şartı var mı bilmiyorum.





  • Hocam benimde chery aracım var bende satıp krediyle almayı düşünüyordum sizin konu iyi denk geldi,takipteyim ADIM ADIM TOGG SATIN ALMA REHBERİ 

  • Aracınız hayırlı olsun.

    Yeni bir kredi kampanyası var. Ben 2 gün önce siparişi oluşturdum ve 2 gündür "Hazırlık Aşamasında" olarak bekletiyor. "Kısa bir süre içinde sonraki adımlar için bilgilendirme yapacağız" türünde bir mesaj var ve bekliyorum. Acaba bayram tatili dolayısıyla mı bekletiyor.

    Bir de kredi olayı benim de aklımı kurcalıyor. 30 ay 1.99 vade kredi ödemesi yaklaşık 38 bin lira gibi. Bu ödeme benim maaşımdan biraz az. Krediden dönme ihtimali olabilir belki. Eşimi krediye ortak gösterme durumum olursa şansım artar gibi. Eğer böyle birşey mümkünse. Bu konuda bilginiz var mı.

    Bilgisi olan diğer arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
  • banzar B kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim size de hayırlı olsun. Hazırlık aşamasında olma nedeni büyük ihtimal bayram tatili olmasıdır. Fabrika çalışmıyordur sizin de dediğiniz gibi. Kredi başvurusunu nereden yaptınız ? Ben başvururken zaten eşimin de maaş bordrosunu bankacıya ilettim. Tabi ki yüksek gelir kredi çıkma şansını arttırır. Başvuru yaptığınız bankaya eşinizin de maaş bilgilerini iletin mutlaka. Ödeyeceğiniz kredi evin gelirinin yarısını aşmıyorsa kredi çıkması konusunda sıkıntı yaşama olasılığınız düşük. Hayırlı olsun şimdiden.

  • froce1903 kullanıcısına yanıt

    Henüz kredi başvurusu kısmına gelemedim. Ben de sizin gibi dijital krediden kolaylıkla halledeceğimi sanıyordum. Ancak sizin takip ettiğiniz adımları okuyunca bireysel kısımdan yapmak gerektiğini anladım. Benim hali hazırda birkaç kredim var. Bu işimi sıkıntıya sokacak gibi. Şehir dışındayım. Tatil dönüşü banka ile iletişime geçeceğim. Ama sanırım proforma fatura olmadan kredi işlemini başlatamayacağım. Sanırım Ziraat Bankasından daha kolay oluyormuş.


    Bir sorum daha olacak. Bazı bankalar kredi kullandırım için 150 bin, 60 bin tl gibi ek para talep ediyormuş. Böyle birşey yaşadınız mı.


    --‐--‐-------------------


    Güncelleme :


    Bugün Togg tarafından arandım. Birkaç bilgi aldılar ve görüşmeyi sonlandırdık. Araç üretim kısmı direkt geçildi ve şuan ödeme kısmı aktif hale geldi. Dijital kredi kısmından teklif almayı denedim. Ancak 3.89 faiz oranları geçerli görünüyor. Yani aktif kampanya olan 1.99 faiz oranı ya da 0 faiz oranı şuan ekranda yok. Proforma faturayı alıp haftaiçi bankalar ile görüşeceğim. Bakalım ne olacak. Pek umudum yok gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 12 Nisan 2024; 14:24:47 >




  • banzar B kullanıcısına yanıt

    Bankadan ekstra bir para talebi olmadı. Hiç bir sıkıntı yaşatmadılar. Kredi konusunda 2.99 faiz oranı 3 yıl vade seçenekli kampanya bitti. Bunun güncel faiz oranı 3.89 oldu. Bu faiz oranı 1.800.000 tl altındaki iki versiyon için geçerli. Yani standart versiyon V1 donanım ve uzun menzil V1 donanım. Güncel 0 faizli 12 vadeli veya 1.99 faizli 24 ay vadeli kampanya sadece uzun menzil V2 donanım için geçerli ne yazık ki. Standart menzil alacaksanız 3.89 faiz oranıyla kredi kullanmanız gerekiyor. 2.99 faiz oranıyla benim aylık ödemem 3 yıl vadeyle 39bin tl.



    Güncelleme

    Ziraat Bankası Web sitesinde kredi koşulları değişmiş

    1.600.000 TL Altında olan V1 standart menzil için 48 ay %70 kadar kredi olanağı gelmiş

    3.000.000 TL Altında ki diğer 2 model yani V1 uzun menzil ve V2 uzun menzil için artık 36 ay %50 kadar kredi olanağı gelmiş. Yalnız faiz oranı 3.89 olduğu dikkatlerden kaçmasın. Faiz oranı artmış vade ve kullandırılan oran artmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froce1903 -- 14 Nisan 2024; 21:7:51 >




  • ADIM ADIM TOGG SATIN ALMA REHBERİ

    Ziraat bankası Togg ile ilgili böyle bir kredi tablosu çıkardı. Şimdi vakıf bankası ile görüşeceğim

  • banzar B kullanıcısına yanıt

    Çok saçma ya katkı payı nedir ? Bende böyle birşey yoktu

  • Siz halk bankasından mı kullanmıştınız ?

    Edindiğim izlenime göre banka çalışanlarının Togg a özel kredi ile ilgili pek bilgisi olmadığı oldu. Detayları kendim vermeye çalıştım sürekli. Vakıfbankası Togg a özel kredi kullandırmıyormış. Bunu da öğrenmiş oldum.


    Bu arada araçla ilgili izlenimleriniz nedir. Memnuniyet ve memnuniyetsiz olduğunuz durumlar var mı.

  • banzar B kullanıcısına yanıt

    Ziraatten kullandım ben. Araçtan memnunum ama şu var ne aldığımı bildiğim için memnunum. Mesela bayramda İzmir Ankara yaptım ilk uzun yol deneyimi olarak. Sıkıntıya strese girmemek için 4 kez 20 dk şarj molası verdim. Ahmetli-UŞak-Afyon- Sivrihisarda. Yaklaşık 135 km de bir 60-70 km civarı menzil kalmışken şarj yaptım. Bu herkesin yapabileceği bir şey değil mesela. Ben bunu yılda 1 en fazla 2 kez yapacağım için standart menzil aldım. Sürekli uzun yol yapan için uzun menzil bile çok yeterli değil bence. Şehir için de 260 km civarı menzil alıyorum. Beni 8-9 gün idare ediyor. Kısaca alacak kişinin 1. kriteri menzil olmalı. Bunun dışında araç çok konforlu. 9.5 saat süren ankara yolculuğundan sonra ne bel ağrısı ne de yorgunluk vardı. Benzinli Cruze ile yok 8 saat sürüyordu ama daha çok yoruluyordum. Koltuklar rahat, titreşim yok, ses yok. Harika bir deneyim. Bu kadar teknolojik bir arabada olmak da ayrı bir keyif. Yolda karnaval dinledik, bazen YouTube müzikten çocuğa şarkılar açtık. Aslında çizgi film falan da açacaktım dsmart go dan ama annesi izin vermedi. En güzel şeylerden biri de 220 beygir bir araba kullanıyorsun. Benzinlilerin bayır yukarı sollama yapmak için motoru bağırtttığı yerlerde ben parmak ucuyla gaza dokunarak sollama yaptım. Kısaca menzil problem değilse elektrikli arabaya adapte olabileceksen bu fiyata bu ülkede alınabilecek en iyi araba. Ayrıca diğer markalarda olmayan bir de kredi avantajı var.





  • froce1903 kullanıcısına yanıt

    Tecrübeleriniz pek keyifli görünüyor, harika. Bunun yanında başlıkta anlattığınız yol haritası çok yardımcı oldu. Teşekkür ederim. Yarın tekrar bankaya gidip işlemlere devam edeceğim. Sonucu buraya ve ana konuya da yazarım.

  • Merhaba ödeme aşamasındayım kredi için ancak kredi ön onay formu banka tarafından doldurulucakmış galiba burdaki egm referans no v.s bu bilgiler truemoreda nerede yazıyor

    ADIM ADIM TOGG SATIN ALMA REHBERİ
  • Fsm0066 kullanıcısına yanıt

    Ön onay formunu bireysel finansman kısmından indirip bankaya gönderiyorsun. Herşeyi onlar dolduruyor. Senin bilgi vermene gerek yok. Proforma faturayı ve ön onay formunu yolla yeterli.

  • froce1903 kullanıcısına yanıt

    Kredim az önce onaylandı. Öncelikle Trumore uygulamasına düşmesi mi gerekiyor ? Kredi dışında kalan ödemeyi önce halletmem mi gerekecek ?

  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, yanlış hatırlamıyorsam, kredi onaylandıktan sonra kredinin kullandırılıp togg un hesaplarına geçmesi gerekiyor. Bu sırada siz bankanıza kredi ön onay formunu doldurtup uygulama üzerinden yükledikten sonra ortalama bir iş günü sonrasında uygulama üzerinde kredi tutarının ödenecek olan tutardan düştüğünü göreceksiniz. Sonrasında zaten kalan miktarı kendiniz cüzdana atıp ödeyeceksiniz uygulama yönlendiriyor. Gerekirse satış temsilcinize bi sorarsınız emin olmak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.burak92 -- 19 Nisan 2024; 13:40:28 >
  • m.burak92 M kullanıcısına yanıt

    Banka yetkilisi kredinin Togg hesabına geçtiğini söyledi aslında. Onay yazısını da aldım. Trumore dan yükleme yapmak istedim ama yükleme ekranını göremedim. Acaba beklemek mi gerek biraz. Hala arıyorum. Olmadı telefonla bir sorarım.

  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Normalde süreç ödeme adımına geldiğinde yükleme alanı da aktif oluyordu diye hatırlıyorum ama siz bir sorun togg tarafına isterseniz. Belki burada başka hatırlayan arkadaşlar varsa onlar da yardımcı olurlar
  • banzar B kullanıcısına yanıt

    Benim de kredi öğleden önce onaylanmıştı hesapta akşama doğru gözüktü. Gün içinde hesaba geçmiş ve ödenecek tutardan düşmüş görünür. 5-6 saat civarı sürebilir.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.