Şimdi Ara

2si1 'Gangsta' Teknoloji ve Oyun Programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voidian

    hani nerde remakeler ben göremiyorum?emülasyon demek istediniz heralde

    Aynen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dostum kertenkele

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Litheart

    Arkadaki sahte görüntü hiç hoş durmuyor, sanırım sanal stüdyo deniyor. Umarım dikkate alırsınız.
    </blockquote>
    En azından arkaya manzara veya herhangi bir oyundan can alıcı bir sahne koysunlar aslında arka taraf siyah daha önceki programlardan birinde ara video bittiğinde yarım saniye kadar aradaki siyahlık görülmüştü bende o zaman anladım sahte olduğunu hep cam Kenarında yayın yapılıyor sanıyordum


    Bir yayınlarında göstermişlerdi "biz arkaplanı şöyle değiştiriyoruz, böyle yapıyoruz" falan diye. O yayını izlememişsin demek ki. Yakaladım seni :D

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Mesut bey;

    Hikayesiyle iddialı oyunlar zaman kaybı değildir. Neden mi? Oyun programlamak veya mühendislik alanlarının birinde faaliyet göstermek yanında bir de bu işin SANATSAL yanı var. Bu tür oyunlar mühendislik yanıyla olduğu kadar sanatsal yanlarıyla da öne çıkar. O yanları da sanatçılar ortaya çıkarır. Yalnızca mühendisler tarafından yapılmış bir oyun içi boş bir oyun olmaktan öte geçemez. Çünkü bir oyuna anlam katan şey sanatsal yanı, yani hikayedir.

    Ara sıra online oyunlara bağımlı arkadaşlara "arkadaşlar bunlara bu kadar bağlanmayın oyun geliştirme gibi konulara kafa yorun" demenizi destekliyorum ama hikayesiyle öne çıkan oyunları oynamak da bence bir oyun geliştirme girişimi kadar değerlidir. En azından işbu birey sanatla ilgileniyorsa. Şahsen sinema öğrencisiyim, ve bazı hikayesiyle öne çıkan oyunları oynamasaydım şu anki kadar dolu bir birey olmayacaktım. Witcher 3'ü henüz oynama fırsatım olmadı, Witcher 1 ve 2'yi bitirdim. Kabul ediyorum hikaye yanında "oyun"luk yandan gelen bir "vakit çalıcılık" yanları var bazı oyunların, ama kaydadeğer hikaye ve belli bir sonu olduğu müddetçe bu tür oyunlar zarardan çok yarar sağlar. Hayatımda 1920'lerden klasiklerden tutun Avrupa sinemasının öne çıkan filmlerine kadar her türden şey izledim ama sanatsal bir yapıt olarak hayatımda gördüğüm en iyi hikaye benim için Mass Effect'tir. Evet, oyun yanları olan bir oyun, hemen her oyun gibi (Quantic Dream hariç) ama öylesine enfes bir hikaye ki tek başına oyunların sanatsal olarak tanınmayı hak ettiğinin ispatıdır ki bu oyunun bir istisna olmadığını ve böyle başka oyunlar olduğunu söylemiyorum bile.

    Bazılarına oyun ve sansat kelimelerini yanyana duymak kulak tırmalayıcı gelebilir, hak veririm, ama şahsen gördüğümü söylüyorum. Evet böyle şeyler zaman zaman popüler oluyor ama söylediklerime katılmayan ne olur mevzubahis oyunların videolarını açıp bir baksın, içiniz elveriyorsa sanatla ilgisi yok bu oyunların deyin.

    Bunun ötesinde mesela film, dizi vs. izlemeyi de vakit kaybı veya olumsuz bir şey olarak gören insanlar var. Tamam bu sektörlerin eğlenceye hizmet ettiğini reddedemeyiz ama allahaşkına bir sinema öğrencisi film izlemeden nasıl sinema yapabilir? Yani demek istediğim o ki bazı şeylerden keyif alıyoruz diye keyif = kötü şey çıkarımını yapmamak gerek. Evet film izlemek oyun oynamak istenirse zaman kaybı olabilir, ama istenirse de hayatınızda size en çok katkı yapan şeylerden biri olabilir. Çoğunluğun davranış şekli bu olmayabilir ama sizin videonuzu izleyen bir kişi bile oyunlardan büyük bir ilham edinse bu dünyayı değiştirmeye yetebilir.

    ALINTI: casual oyuncu yoktur az ingilizce vardır talha abi çok eziliyor üzülüyorum bi mario açın

    Bir başka güzel nokta. Aslında belki de yazımı yazmaya gerek yoktu bile bu gerçek göz önüne alınırsa. Çünkü bazen altyazılı veya dublajlı oyunlarda öyle insanların öyle tepkiler verdiklerini görüyorum ki olayın tamamen bununla alakalı olduğunu anlıyorum. Gerçi bazı güzellikleri görmek için dil bilmeye gerek olmadığı da savunulabilir ama o da başka bir tartışma konusu.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Mesut bey fallout'a efsane oyun serisi diye başlık atmıştı hatta bir aralar casual oyuncular yüzünden bozmuşlar felan diye bir yorum yapmıştı şimdide RPG oyunlarına zaman kaybı diyor
  • Mesut çeviğin yorumlarına casper skandalından sonra itibar etmiyorum. Güven vermiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Mesut Çevik'e katılıyorum. Oyunun türü oynanışı farketmez, oyun için o kadar zaman harcamak zaman israfı. Sosyal-kültürel, genel bilgi birikimi olarak milletçe zayıfız, ama alışkanlıklarımız hiç de o eksiklerimizi kapatacak, geliştirecek yönde değil maalesef..
  • GTA 5'in dünyasına çok yapay diyipte Just cause 3 daha güzel diyen daha sonra oyunun ne derece boş olduğunu anlayan Mesut Çevik'ten bahsediyoruz. Bir oyunu daha vardı Ghost Recon Wildlands. Bu oyundan da yeni bir iki oynanış videosu gelsin, çok iyi olmuş müthiş oyun böyle olur diyecek yine. Buraya yazıyorum. Birşey söyleyince de fan oluyoruz mesut çevik oyundan ne anlar demiş oluyoruz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarohan

    GTA 5'in dünyasına çok yapay diyipte Just cause 3 daha güzel diyen daha sonra oyunun ne derece boş olduğunu anlayan Mesut Çevik'ten bahsediyoruz. Bir oyunu daha vardı Ghost Recon Wildlands. Bu oyundan da yeni bir iki oynanış videosu gelsin, çok iyi olmuş müthiş oyun böyle olur diyecek yine. Buraya yazıyorum. Birşey söyleyince de fan oluyoruz mesut çevik oyundan ne anlar demiş oluyoruz.

    Merhaba,

    Yanlışınız var zira ben GTA5 free modda yapılacak çok fazla aksiyon olmuyor Just Cause free modda gezip yıkım arayanlara daha fazla hitap ediyor dedim.

    Ve hala bu sözümün arkasındayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTaL21Tr

    quote:

    Orjinalden alıntı: 16Kırmızı

    Mesut çeviğin yorumlarına casper skandalından sonra itibar etmiyorum. Güven vermiyor.


    Casper skandalı ne ?

    Ben de merak ettim :) bakalım nasıl bir yalan dinleyeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    Mesut bey fallout'a efsane oyun serisi diye başlık atmıştı hatta bir aralar casual oyuncular yüzünden bozmuşlar felan diye bir yorum yapmıştı şimdide RPG oyunlarına zaman kaybı diyor

    O başlık ve belgesel Talha Aynacı'ya aittir :) lütfen biri hakkında bir şeyler yazmadan önce emin olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Çevik oyundan anlamıyor. Oyun uzun sürüyor diye hepsini tek seferde oynuyoruz sanıyor galiba. Oyun uzun olursa olsun günde 1 saat oynarsın. Bunu anlamayacak kadar beyin tutulması yaşayan bir insan şu programda oyunla ilgili konuşmasın bence. Bıraksan da bu işi Talha yapsın.

    Günümüzde bu kadar grafiğe abanmış içi boş oyunun olmasının sebebi Mesut Çevik gibi insanların çoğalmasıdır. Siz ruhsuz içi boş oyunları oynamaya devam edin biz sayısı az kalsa da kaliteli oyunları değerini biliyoruz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Mesut Hoca GTAO PC'de suç örgütü kurucan mı? Mesut Çevik'in gangstalarıyız..
    Haftaya yeni DLC ile Twitch'de BSC-DH ft. izleyiciler... GTAO yayını bomba olur

    Gençkene bizlerde rpg-frp-mmo vs.. oyunları saatlerce oynadık...
    Artık genç değiliz ne bu tür oyunlara zaman var nede sabır var...
    Gençler 30-40lı yaşlara gelin hayata olursak bu mevzuyu 1 daha konuşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 12 Aralık 2015; 15:29:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustKiddinGG

    Mesut Çevik oyundan anlamıyor. Oyun uzun sürüyor diye hepsini tek seferde oynuyoruz sanıyor galiba. Oyun uzun olursa olsun günde 1 saat oynarsın. Bunu anlamayacak kadar beyin tutulması yaşayan bir insan şu programda oyunla ilgili konuşmasın bence. Bıraksan da bu işi Talha yapsın.

    Günümüzde bu kadar grafiğe abanmış içi boş oyunun olmasının sebebi Mesut Çevik gibi insanların çoğalmasıdır. Siz ruhsuz içi boş oyunları oynamaya devam edin biz sayısı az kalsa da kaliteli oyunları değerini biliyoruz.

    Adam sana orda tavsiye veriyor 4-5 sene sonra pişman olma diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar caualleşmiyor aslında sadece büyüyorsunuz. Çünkü oyunların hedef kitlesi bellidir. Çok karışık ve zor olursa küçükler sıkılabilirler. Çok basit olursa büyükler keyif almaz. Grafik döneme uymalıdır. Bu devirde 10 yıl evvel ki grafikleri görmek isteyen varmı? Grafik en azından yeterli seviyede olmalıdır çünkü eğer olmazsa beklenti değişir. Oyunun hikayesinin,atmosferinin iyi olmasını ve her sistemde çok iyi çalışmasını beklersiniz.

    Üstelik benzer tipte oyunları oynadıktan sonra başka şeylerde arıyor farklılıklara ve detaylara bakıyorsunuz. Beklentileriniz artıyor. Oyun konusunda grafik , hikaye yada oynanış farkı v.b. şeyler.

    Ayrıca insan yaşına görede farklı düşünür. Çocukken hayal gücü daha ön plandadır uçuk şeyleri daha kolay kabullenir ve hoş bulur fakat yaş ilerledikçe öğrendikleri yüzünden mantık aramaya başlar ve bu seferde hataları görmeye başlar.

    Ayrıca büyüdükçe hayatınızda önem vermeniz vakit ayırmanız gereken veya sadece kafanızı meşgul eden şeylerde artıyor.

    10-15 yaşındayken daha sabırlıydım kolayca yorulmuyordum sorumluklarım fazla yoktu kısaca daha çok boş vaktim vardı. 30'lu yaşlarda bu pek olmuyor. Ya vakitiniz olmuyor ya yorgun oluyorsunuz yada çabuk sıkılıyorsunuz.





  • Mesut Bey genel anlamda dediklerinizde çok haklısınız. Oyunlara o kadar vakit harcanmaması konusunda sonuna kadar haklısınız. Hiç şüphesiz. Ama herkesin oyun zevkinin farklı olduğu konusunda biraz düşünmelisiniz bence. Örneğin ben 2 saat GTA veya Just cause açıp, açık dünyada kafama göre aksiyon yaşamaktan gram zevk alan bir insan değilim. Bunun yerine, işim gereği zamanım az olmasından dolayı, haftada 2-3 saat de olsa, Dragon age gibi bir oyun açıp takımımdaki karakterlerimi kendi zevkime göre yaratmayı, kendi zevkime göre strateji belirleyerek rakiple savaşmayı seven biriyim. Bu nedenle, az süre de olsa, bu bahsettiğiniz ekranlarda vakit harcamayı da seviyorum. Call of Duty gibi bir oyunda önüne geleni vura vura ilerleyen insana aynı şekilde hak veriyorum. Talha Bey'in de demek istediği şey aslında buydu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • GTA 3'ün ps4'e gelmesini karar veren adamın soluduğu ağaç da ki yaprağı seveyim..

  • Hologram konusundaki düşünceler 20 30 yıl sonra gerçek olur mu acaba Sonra bu videoyu açıp " vay be o zaman hayaldi gerçek oldu" diyebilecek miyiz?
  • Mesut Çevik'in oyunculuk hakkında düşünceleri (temsili)
  • Mesut hocam kişisel görüşlerini belirtiyorsun sonuçta eyvallah da, FF muhabbetinde çok ama çok saçmalamışsın, söylemeden geçemeyeceğim.

    Oyun oynamak yerine programcılık öğrenin proje yapın nedir yahu? Tamamen eğlence, stres atma, keyifli vakit geçirme amaçlı yapılan bir aktivite vs proje yapmak...
    Öğrenci de olsa, işsiz de olsa, 20 yaşında da 30 da olsa vakit kimse için sınırsız değil sonuçta. Bir kişi artırabildiği kısıtlı vaktini hardcore RPG oyunlarına vermeyi tercih ediyorsa kimseye eleştirmek düşmez.
    (Sorumluluklarını yerine getirmeyip, yemeyip içmeyip oyun oynamaktan, bağımlılıktan bahsetmiyorum. Diğer tüm bağımlılıklar gibi bu da zararlıdır tabii ki.)

    Ben sana "bütün gün plazada boş boş drone haberleri inceleyip, haftada 1 saat şovmenlik yapacağına git kavun karpuz yetiştir de bir işe yara" desem hoşuna gider miydi?
    Bu tarz şeyleri her fırsatta kahveye çay içip okey oynamaya giden ortalama bir Türk söyler, alışkınız da... "Bölüm Sonu Canavarı" ile aynı yerde çalışan, yarısı oyun olan bir programa çıkan birinden bunları duymak hâyâl kırıklığına uğrattı.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.