Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
17
Favori
22.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @volkan32 İlk başlarda sanki bende bunu gördüm gibi ama sonra kayboldu. Olur o kadarlık, çok takılma buna. Kabul ediyorum, bende almayı düşündüğünü yazanlara triger kayışıyla ilgili uyarıda bulundum. Bulundum çünkü marka fanatikliği yapmaya gerek yok, (olmaz ama) oldu da benim tavsiyemle aldı ve bu sorun alan arkadaşa denk geldi... Bu sorumluluk ağır.


    Diğer tarafta, her ne kadar başımıza gelmesini istemesek de (örneğin) DSG alıp sorunsuz şekilde, yıllarca kullanılan araçlar varken biz, olumsuz örneklere odaklanıyoruz.


    Bana göre sürekli sakin kullanmak kadar, sürekli sıkıştırmak da doğru değil. Sizin kullanılması gerektiği gibi kullandığınızı düşünüyorum.


    Sık sık yazılıp-çizilen ve büyük ihtimal sizin de karşılaştığınız tavsiyeler: Motor soğukken yüksek devirden kaçınmak lazım, motor sıcakken (özellikle uzun yolculuk ya da performanslı kullanım sonrası) bir süre sistemin kendi kendisini soğutmasını beklemek lazım.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Hocam bugun dayanamadım aracı teslim aldığım, yedek anahtarı veren ustayı aradım2021 Sonrası Mokka çok ilgiliydi sağolsun. Fotoğraf istedi gönderdim. Normal olduğunu yine de belirli zaman aralıklarında kontrol etmemi, gözle görülür yoğun terleme olduğunda servise gitmemi istedi. Gerek duyulması halinde servis garanti kapsamında ücretsiz kapak değişimi yapılır der. İçim rahatladı cevaba istinaden. Evet haklısınız cokda detaya bakmamak lazım genel olabiliyormuş. Aynen dikkat ederim bizim araçlar spor karakterde olunca arada spor moda alır trafiğin yoğun olmadığı müsait yerlerde yüksek devir çevirir keyif alırım2021 Sonrası Mokka usta sizin söylediğiniz tavsiyeleri belirtti. Çokta ekonomik olmasada Motor ısındığında gaza basmaktan çekinme yeni araçlar birşey olmaz der😂





  • @volkan32 Ben elbet bir usta kadar tecrübeli değilim. Gözlemim araçları sürekli yüksek ya da düşük devirde kullanmamak lazım. Günlük kullanımda yakıt ekonomisi odaklı elbet sürüş yapıyoruz, hepimiz cebimizi düşünüyoruz fakat yeri gelir sollamak gerekir, yeri gelir uzak mesafe gidilir, yeri gelir yavaş akan trafik takip edilir. Kendinizi "illa da devir yaptırmalıyım" diye şartlamamanızı öneririm. Gaza basıp sollamak gerekiyorsa, gazla üstadım.


    Hani şu meşhur Murphy Kanunu diye bir şey varmış ya; 9.5 sene kullandığım araca yılda 2 defa bakım yaptırdığım araçta da son 1.5 sene motorda ufak da olsa derdi vardı.

  • Arkadaşlar merhaba, arabayı teslim aldım. Desteğiniz için çok teşekkür ederim tekrardan.

    2021 Sonrası Mokka


    @aalpan tavsiye ettiğiniz paspasları sipariş verdim ve monte ettim. Çok güzel oldu. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.


    2021 Sonrası Mokka

    Şimdi ise aklımda takılan bir soru var.

    Paspasları yerleştirirken pedal kısmından direksiyon demiri gözüküyor. Bu normal mı?

    Çok şaşırdım daha önce arabam olmadığı için sürekli kiralık kullanıyordum sanki burada plastik kapatması olması gerekiyor gibi geldi.

    2021 Sonrası Mokka


    2) Diskın iç arka kısmında bazı yerler paslanmış gibi gözüküyor. Sanki araba baya durmuş gibi ancak üretim tarihi 27.01.2024. Belki de dışarıda çok durmuş bilemedim.

    Teşekkür ederim




  • @brood Hayırlı uğurlu olsun, gözünüz aydın, Allah kazasız, iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.


    Paspaslar kauçuk paspaslara nazaran daha iyi. Kayma derdi yok, tam oldu mu olmadı mı derdi yok, "bunlar battı, çıkarayım da yıkayayım" derdi yok, siliyorsunuz ve temizleniyor...


    Direksiyon demiri normaldir. Ben BMW, Mercedes gibi araçlar hiç kullanmadım, hiç sahibi olmadım (olamayız da) belki onlarda o kısım plastik bir muhafaza ile kapalıdır. Şimdiye kadar sahip olduğum araçların hepsinde durum böyleydi, durum normal.


    Disklerin paslanmış olması da normal, hava nemli, bir kaç gün kullanılmasa lekelenme başlıyor fakat ilk frende biraz ses yaptıktan sonra temizleniyor. İçiniz rahat olsun.

  • 2021 Sonrası Mokka


    Geçen hafta aracı bir istasyonda yıkadım. Her zaman olduğu gibi fitil aralarında, su oluklarında pislik kalmasın diyerek (elbette kapılar ve kapaklar kapalı) su tuttum. Bagaj kapağında bulunan stop grubunun soldakinde buharlanma gördüm (resimde işaretledim). Halbuki bunu ilk defa yapmıyorum. Maalesef yoğunluktan servise götüremedim. Bugün de hava iyiydi ve far kurudu. Müsait bir zamanda tekrar deneyeceğim, aynı durum olursa bana servis yolları göründü. Artık tamirat olur, değişim mi olur göreceğim.





  • Arkadaşlar merhaba. Daha öncede lastik basınç konusu geçmişti, ben cihazla baktım fabrika 45 PSI basmış, 40 kadar indirdim sürüş daha konforlu oldu. Şimdi belki bir kaç güne 35 PSI kadar indireceğim.


    Arabamın bazı yerlerinde ilk yıkamada çizikler oluştuğunu fark ettim. Evet, boya çıkmamış ama metalik siyah olduğunu için çok belli ediyor güneşli havada. Seramik kaplama yaptırmıştık serviste ama faydası gerçektende yokmuş, koruma 0. Şimdi ise tekrardan bir kaplama yaptırıcağım.


    Sıfır aldığımınız arabanın hala ilk MTVsi ödenmemiş, anahtar teslim olduğunu bu vergi neden bayii tarafından ödenmemiş anlamış değilim. Eposta gönderdim cevap bile vermediler.

    Bir de ₺26500 elden ödeme yaptığımız aksesuar parasınında faturasını kesmediler, yakında Odak ile ilgili konu açarım. Bügün bayii uğrayacağım sorunu çözerler inşallah.




  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Tespitleriniz doğru. Aşağıdaki resim Mercedes’ten çekilmiştir. Mafsalın olduğu kısım toz vb. durumlardan etkilenmesin diye kapatılmış.



    2021 Sonrası Mokka
  • @Car Lover Her şey parasına göre.


    Aracın pedal kolları metal, bizimkiler plastik. Direksiyon mili alüminyum alaşım (rengine bakılırsa), bizimkiler boyalı demir, paslanmaz çelik bile diyemiyorum. Sanırım çok pahalı bir parça olacak ki mili korumak için bu araçta metal koruma var, bizimkilerde plastik koruma dahi yok.


    Aslında benim gibi aldığı aracı uzun yıllar kullananlar için (teknolojinin getirdiği yenilikleri saymazsak) bu araçlar ömürlük araçlar ancak elektrikli araçların matrahlarında yapılan değişiklikte Mercedes'in Türkiye'deki satış politikasında benim durumumda olanlara bu aracı satmak niyeti olmadığı anlaşılıyor.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    kullanım kılavuzunda bu durumun normal olduğunun yazdığını hatırlıyorum, kitapçığı kontrol etmenizi öneririm.

    Ayrıca En son bp ultimate yakıt deneyimimi paylaşmıştım. Petrol Ofisi V/max aldım geçen hafta, pek memnun kalmadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 3 Nisan 2024; 2:8:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brood

    Arkadaşlar merhaba. Daha öncede lastik basınç konusu geçmişti, ben cihazla baktım fabrika 45 PSI basmış, 40 kadar indirdim sürüş daha konforlu oldu. Şimdi belki bir kaç güne 35 PSI kadar indireceğim.


    Arabamın bazı yerlerinde ilk yıkamada çizikler oluştuğunu fark ettim. Evet, boya çıkmamış ama metalik siyah olduğunu için çok belli ediyor güneşli havada. Seramik kaplama yaptırmıştık serviste ama faydası gerçektende yokmuş, koruma 0. Şimdi ise tekrardan bir kaplama yaptırıcağım.


    Sıfır aldığımınız arabanın hala ilk MTVsi ödenmemiş, anahtar teslim olduğunu bu vergi neden bayii tarafından ödenmemiş anlamış değilim. Eposta gönderdim cevap bile vermediler.

    Bir de ₺26500 elden ödeme yaptığımız aksesuar parasınında faturasını kesmediler, yakında Odak ile ilgili konu açarım. Bügün bayii uğrayacağım sorunu çözerler inşallah.

    Lastik basınç değerlerini aracın üzerinde yazan değerlere indirmenizi öneririm. Aracı size teslim ederken lastik basınçlarının indirilmemesi bayinin hatası ve buna çoğu yer dikkat etmiyor. Satış öncesi aracın otoparkta uzun süre beklemesi durumuna karşı lastik tellerinin zarar görmemesi için yüksek hava basılıyor ancak araç teslimata hazırlanırken olması gereken değerlere getirilmesi gerekiyor.


    Serviste yapılan seramik kaplama gibi uygulamalara güvenilmemesi gerekiyor. Sadece cila sürüp seramik kaplama yaptık diyen yerler bile oluyor maalesef. Ek olarak seramik kaplama boyayı/verniği çiziklere karşı korumaktan ziyade kuş pisliği, ağaç reçinesi gibi zararlı dış etkenlerin verniğe işlemesini geciktirir. Yüzeye su kaydırıcı özellik kazandırır ve doğru bir ön hazırlık işlemi sonrası uygulanmışsa boyaya güzel bir derinlik katar.


    Geçtiğimiz seneden beri bazı bayilerin MTV'yi ödemediğini ve satış sözleşmesinden bu kalemi çıkarttığını görüyorum. Daha fazla gecikme faizi yansımaması için konuyu bayi ile görüşmekte fayda var.


    26.500 liraya size zorunlu aksesuar mı satıldı ve içeriğinde ne vardı?





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Pazar günü aracımı güzelce yıkamıştım. Bu gün bir baktım tam olarak aynı yerde stoplarda sol stoplarda su damlacıkları buharları var pazardan beri geçmemiş. 8 hafta sonra periyodik ilk kontrolü var bende göstereceğim.

  • @Linuxxer Merhaba, günaydın. Ne zamandır girmiyordum. Arka stoplar konusunda sanırım hata benim. Geçen gün yine su tuttum arabaya, yine bagaj kapağı kenarlarından kanallar temizlensin diye su tuttum ve bir sorun olmadı. Bunun yanında havalar ısınınca, bir de güneşi görünce farlar eski haline döndüler. PO'nun mazotu iyiydi ama benzini için aynı şeyi ben de söyleyemeyeceğim. Motor çok titriyor.


    @dekstra Arkadaş cevap verdim. Belki de basınçlı suyu yakından tuttum, ondan kaynaklanmış olabilir. Şiddetli yağmur da yağdı, yağmurda seyahat de ettim bu durum tekrar etmedi. Hatta geçenlerde bir kez su tuttum (bu defa insan gibi2021 Sonrası Mokka ) yine bir sorun olmadı.



    Fakat dün de : Bagaj dilini kapatan plastik kapağın menteşelerinden birisi kırılmış, kızdım "bu ne kalitesizlik" diye attım kırılan menteşeyi ve yayı... Sonradan aklıma plastik kaynağı yapmak geldi, menteşeyi buldum ama yayı bulamadım. Bir daha attım2021 Sonrası Mokka 


    2021 Sonrası Mokka



    Sabah öylesine arabanın C sütununa dokundum, bir tokluk geldi elime. Kaportaya vurdum, tok bir ses çıkıyor. Yalıtım yaptığım yerler çok tok, çok dolu hissettirdi. Arka kapı içlerini sökmek kolaydır düşüncesiyle önce tecrübe sahibi olmak için kapı içlerini sökeceğim, müsait zamanda yalıtım malzemeleri alıp yalıtacağım.





  • Merhaba, 2023 mokka 1.2 puretech benzinli aracımın 1.yili dolduğu için bakıma gittim. Garanti bozulmadıgi için eurorepar a götürdüm, psanin ortak olduğu bir araç bakim servisi. Servisten %60 daha uygun fiyat aldım. (nisan 2024 : 3500 TL)
    Yağ (total quartz ineo htc 5w-30)
    Psa marka yağ filtresi ve polen filtresi değişti. Hava filtresi değişmiyormus ilk bakımda yetkili servis de aynısını söyledi.

    Fakat kitapçıkta filtre dahil 3.5 litre yağ kapasitesi yazmasına rağmen 4lt yağın tamamını koydular. Bu konu biraz kafamı kurcaladı yağla ilgili deneyimi olan var mi?

    Ayrıca kitapçıktaki kodlara göre 0w30 ya da 5w30 neye göre seçeceğiz anlamadım eski aracımda hava sıcaklığına göre yağin kodu yazılmıştı bunda öyle bir şey göremedim. @aalpan hocam, 1.2 puretech motorla ilgili başka başlıkta yağla ilgili yorumlarınız rastlamistim. Deneyim ve yorumunuzu paylaşırsanız memnun olurum.

    Güncelleme: kitapçığı sakın kafayla okudum öncelikle 0w30 tavsiye ediliyor alternatif olarak 5w30. Ben Ankaradayım bir sonraki bakımda 0w30 deneyeceğim. Fakat halen 500 ml yani yarım litre fazla yağ rahatsız ediyor. Çubuga gelen yağ da çok saydam bir şey anlamadım. Yağ dediğin azcık koyu olmaz mi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 24 Nisan 2024; 1:31:34 >




  • 2 aylık araçta böyle bir sorun yaşadık. servise götürdüm vidaları taktılar. Bayramda başka bir ile yolculuk yaptıktan sonra farketmiştik. Aracı aldığımızdan beri mi böyleydi fabrika çıkış olarak bilemiyoruz.


    Net bir fotoğrafı yok ilk zamanlarından fakat böyle olsa teslim alırken gözüme çarpardı diye düşünüyorum. Belki de fabrika çıkış vidaları takıldı ama sıkılmadı gevşek kaldı .


    Fabrikadan böyle çıkış yapması milyonda 1 ihtimal hepsi kontrol ediliyor o ihtimal de sana denk gelmiş olabilir ya da birisi arka tamponu çalmaya çalışmış olabilir yorumu aldık. Ancak aracı nöbetçili kameralı garaja koyuyorum kalan zamanda da gözümüzün önündeydi.


    Böyle bir şey için yorumunuz ne olur ? 2024 ultimate benzinli araç , bold paket almıştım.



    2021 Sonrası Mokka


    fotoğraftan anlamakta zorlananlar için burası arka tamponda en altta sis farının olduğu plastik tampon kısmının plastik kulakları vidalarla aracın altına bağlanıyorlar. yolculuk sonrası bu kulakların vidalarının olmadığını yerinden çıktığını gördük.


    Benzer sisteme- opel grubundan vs aracı olan birisi kaşla göz arasında tamponu söküp sis farını mı çalmaya çalıştı diye düşünüyorum ama bu vidaları sökmesi tamponu yerinden alması için yeterli değil epey bir uğraşması gerekirdi üstüne.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 24 Nisan 2024; 1:26:34 >




  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt
    Aracım Grandland ancak aynı motorlara sahip olduğu için bilgim çerçevesinde size yanıt vermeye çalışayım. Doğru marka/model yağ kullanılmış fakat sizin de belirttiğiniz gibi 3,5 litre yağ koyulması gerekiyordu. Bakımda aynı sizin araçta olduğu gibi benim araca da 4 litrenin tamamını koymaya kalkmışlardı ancak uyardıktan sonra yarım litresini dökmediler ve halen aracın bagajında durur o yağ. Size önerim aracın yağ çubuğunu kontrol etmeniz ve yağ seviyesi olması gerekenden yüksek çıkıyor ise fazla yağı motor içerisinden almanız olur.
  • sarppy kullanıcısına yanıt

    Yağ çubuğuyla ölçmeye çalıştım ama çok saydam pek anlamadım çizginin ne kadar üstünde..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 24 Nisan 2024; 1:32:41 >
  • @Linuxxer Mesajınızı geç saatte gördüm, cevap yazayım derken elektriğin azizliğine uğradım İlk sayfada


    B71 2297 Karşıma çıkan ilk ürün bu (Mobil ESP Formula 5w-30)




    www.cleanpex.com.tr
    Mobil 1 Esp P 5W30 Motor Yağı 1 L - | Cleanpex
    https://www.cleanpex.com.tr/mobil-1-esp-formula-p-5w30-motor-yagi-1-l



    B71 2302 (TotalEnergies Quartz Ineo First 0W-30)




    (https://lubricants.catalog.totalenergies.com/katalog-tr/tr_TR/7bj-quartz-ineo-first-0w-30)



    yağ kodlarını yazmışım.



    Yetkili serviste mobil kullanılmış. Açıkçası önceki araçta senede 2 defa yağ değiştirmeme rağmen yine de devir dalgalanması başladı. Şimdi senede bir yağ değiştireceğim. Fazla yağ konusunda hiç bir bilgim yok. Önceki araçta 4.5 litre denilirdi ama 5 litre yağı alırdı, 10 sene boyunca bir kere dahi yağ arttığını, yağ eksilttiğini ya da fazla yağa bağlı bir sorun yaşamadım.


    Yalnız, geçen sen ayak üstü sohbet ettiğimiz bir yetkili servis ustası (bakım yaptırdığım servis ustası değil) yağın ince olmasından kaynaklı kayış sorunları yaşandığını, Türkiye için 5w-30'un uygun olduğunu söyledi, ne derece doğrudur bilmiyorum. Yine sayfalar arasında videosunu attığım bir usta vardı (Europar'da çalışıyor sanırım)




    Öz Simge Serdal Ustayoutube
    Peugeot 1.2 puretech yağ basınç sorunları triger sorunları
    https://www.youtube.com/watch?t=135&v=guL8S1F_f9A&feature=youtu.be

    Geçerli zamandan paylaştım ama olur da geçerli zamanda başlamazsa 2:15'te triger değişim zamanı (80.000km'de değiştirin diyor) ve yağ olarak B71 2297 kodlu yağı tavsiye ediyor. Bu yağ da 5w-30 numaralı yağ.



    @m-99 Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ancak "mokkalarda, özellikle İstanbul'da oturuyorsanız dikkat edin, arka tampon altı boş olduğu için park sensörlerini çalınıyor" uyarısı vardı. Belki böyle bir olaya kurban gidecektiniz. O yazıdan sonra tampon altını nasıl doldururum diye düşünüyordum fakat ne altına girip baktım, ne de çözüm ürettim... Arka tampon altını ilk defa görüyorum, ucuz bir paspas alıp, oraya uygun şekilde kesip, deliklerden tamponla birlikte vidalamak belki çözüm olabilir. Geçmiş olsun mu diyeyim, yoksa serviste meydana gelmiş bir işgüzarlık mı diyeyim bilmiyorum.





    Bende son zamanlarda vites kutusundan "tann" diye ses duyuyorum. Genelde 2'den 3'e geçerken geldiğini tespit ettim. Sürekli olan bir şey değil, neden yaptığını anlamıyorum. Olur da yolum düşerse servise soracağım.


    Diğer ses te sürekli bir gıcırtı. Sürücü emniyet kemeri tokası, ben koltuğa oturduğum zaman yandaki derimsi kısma sürtüyor ve ses yapıyor. Bugün merkeze gittim ama yine kumaş bant almayı unuttum. Tokanın kalan kısmını kumaş bantla kaplayınca ses kesilecek.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler belki de park sensörlerini çalmaya kalktılar belki de sis farini vs komple orayı söküp alacaklardı.


    İki ihtimal var ya fabrika cıkış vidalar sıkılmadan verildi araç.

    Ya da birileri park halindeyken çalmaya kalktılar altına yatıp.


    Sensörler yerinde olmasa anlarız değil mi ? Geriye park yaparken yaklaştın uyarı sesleri ötüyor bir sıkıntı görmedik bu olaydan sonra.


    Aracı koydugum garajda kamera kayıtlarını izlemeyi talep edeceğim ama adamlar da epey cins bizi mi sucluyorsun kafasına girmeleri olası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 24 Nisan 2024; 18:9:32 >
  • @m-99 Sensörleri gözle de görebilirsiniz. Belki fabrikada unutulmuştur, belki serviste, bilmiyoruz.



    Arka park sensörlerini aldığım ekran resminde işaretledim.Bunlar sol tarafta olanlar, sağ tarafta ve aynı yerde 2 tane daha var.


    2021 Sonrası Mokka
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.