Şimdi Ara

2021 Sonrası Mokka (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
452
Cevap
18
Favori
23.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tigerman82 T kullanıcısına yanıt

    Olabilir, şimdi broşüre baktım, "Megane E-Tech %100 elektrikliyi ister evinizde mod 2 şarj kablosu kullanarak 3,7 kW’a kadar, isterseniz duvar tipi şarj istasyonu (wallbox) ile 22 kW’a kadar güçte şarj edebilirsiniz." yazıyor, demek ki bayideki arkadaş bu durumu bilmiyor.

  • @volkan32 Merhaba mokkadaşım, son mesajınızı sildiğinizi gördüm. Her yazılana laf yetiştiriyor gibi davrandığımı düşündüğümden cevap yazmadım, kusuruma bakma lütfen.


    En son lastik basınç takibinden bahsediyorduk... Siboptan sensörlü olanları her lastiği ayrı ayrı görebildiğimden dolayı, bir parça değişimiyle sistemdeki sorunun çözülmesinden dolayı kullanıcı dostu olarak gördüm. Mokka'daki sistemin de güzel tarafı belirlenen basınçtan aşağı düştüğünde uyarı vermesi. Diğer sistemde basınç, üretici tarafından belirlenen değere geldiğinde uyarı veriyor. Bu da şu noktada kötü (başıma geldi) lastik patladıysa, basınç azar azar azalıyorsa bir sabah sürprizle karşılaşma ihtimali yüksek; çünkü işten çıkıp eve gelinceye kadar basınç o değere kadar düşmediği için sistem uyarı vermiyor.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam yok mesajı silmedim ilave düzeltme eklemiştim. Bilakis memnunum teşekkür ederim2021 Sonrası Mokka aracın özelliklerini paylaşmanız benim için kullanım kolaylığı sağlıyor takipteyim. Diğer mokka sahiplerinin de sadece olumsuzlukları değil karşılaştığı olumlu yanlarını da paylaşmaları aracı kullanma zevkimizi artırcaktır. Örneğin uzun far asistanı bugun deneme şansım oldu. Kendi tam karanlıkta açıyor. Karşıdan gelen olduğında veya önümüzde takip ettiğimiz araçların yakınlaştığında veya sokak lambalarında kısıyor. Cooook güzel☺️ aydınlatma grubu harika keyifli bir yolculuktu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Ev prizine takılan şarj aletini verip vermemesi etkili bir durum değil. 4-5 bin tl maksimum fiyatı onların.

    Megane E-Tech'in 2024 vergisi de 10 bin küsur (5 bin x2)

  • @ÇocukAdam İyi geceler, ben vergiyi öğrenemedim. MTV hesaplama sitelerindeki dilimlere baktım. 160kw güçten dolayı 26.000 diye buldum fakat sizin verdiğiniz bilgiye göre yanlış hesaplamışım. Bu dilimler nelerdir, bilgi verir misiniz?


    Şimdi buldum.


    2018 sonrası alınan elektrikli araçlar MTV fiyatları:



    2021 Sonrası Mokka


    2021 Sonrası Mokka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 7 Şubat 2024; 2:33:35 >




  • @Yüzbaşı Fred Yönetmeliğin değiştirilen halindeki metnin kopyalayıp, bakıyorum: En başta bu durumun gümrük birliği harici ithal edilen araçları kapsadığını belirtmek gerek. Yoksa marka hibrit, benzinli veya dizel motorlu araç ithal ettiğinde satışa engel bir durum yok.


    İlgili tebliğe göre:



    "İthalatı yapılacak eşyanın satış sonrası montaj, bakım ve onarımına ilişkin 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde tanımlanan M sınıfı ve üzerinde M sınıfı taşıt donanımlarını bulunduran L6 ve L7 sınıfı için TS 12047 ve TSE K 646 standartlarında, diğerleri için TS 11921 standardında 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulmuş olduğunun Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesi"


    Yukarıdaki koyu renkli ifade, aracı ithal edenin, elektrikli araçlar için (araç üretim yeri gümrük birliği dışı ise) ayrı bir servis açmasını zorunlu kılıyor. ALJ'nin anlaşmalı olduğu servisleri bu kapsamda kabul etmiyor.


    Bu konuda diğer kaynak: Video açıklamasında şu ifade var: (Yalın Gülmez ve Halit Bolkan, Otoshops katkısıyla hazırlanan Pazar Sohbetleri’nin bu haftaki bölümünde OYDER Genel Sekreteri Çınar Noyan’ı ağırlıyor. Konuysa, elektrikli araç ithali için yeni getirilen şartlar ve 2024 yılı pazar tahminleri.)



    2021 Sonrası MokkaYalın Gülmez - Kim Geçer?youtube
    Yalın Gülmez ve Halit Bolkan, Otoshops katkısıyla hazırlanan Pazar Sohbetleri’nin bu haftaki bölümünde OYDER Genel Sekreteri Çınar Noyan’ı ağırlıyor. Konuysa, elektrikli araç ithali için yeni getirilen şartlar ve 2024 yılı pazar tahminleri. İyi seyirler. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCp6CtJeG3-TXFrhaqftCpjg/join
    https://www.youtube.com/watch?t=138&v=Mc9-EVWJBiY&feature=youtu.be

    Geçerli zamandan kopyalama yaptım; fakat olur da konuya en baştan başlarsa; Çınar NOYAN 2:18'de konuya giriyor; bunun üzerine Halit BOLKAN "zaten 20 servis açma zorunluluğu olduğu" bilgisini veriyor; Çınar NOYAN distribütörlerle sözleşme yapılmış yetkili servislerin varlığının kabul edilmediğini, distribütörün kendsinin açma zorunluluğu getirdiği bilgisini veriyor.


    Bu önlemlerin sebebini tam olarak bilmiyorum. Amaç TOGG'u korumak olduğu kadar, ithalat-ihracat dengesini gözetmek de olabilir, Avrupalı üreticilerle çalışan yerli üreticiyi korumak da olabilir... Her ne sebeple olursa bu artışlar bizim daha ucuz araçlar almamıza engel, farkındayım. Bu tip durumların sonuçları hakkında yorum yapabilecek kadar kendimi yetişmiş görmüyorum. Ben izlediklerimden edindiğim izlenimlerimi paylaştım sizinle. Bir tepki var ama uzun vadede uygulanabilir ya da uygulanamaz, bunları göreceğiz; tabii her iki durumun sonuçlarını da...

    2021 Sonrası MokkaYalın Gülmez - Kim Geçer?youtube
    Yalın Gülmez ve Halit Bolkan, Otoshops katkısıyla hazırlanan Pazar Sohbetleri’nin bu haftaki bölümünde OYDER Genel Sekreteri Çınar Noyan’ı ağırlıyor. Konuysa, elektrikli araç ithali için yeni getirilen şartlar ve 2024 yılı pazar tahminleri. İyi seyirler. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCp6CtJeG3-TXFrhaqftCpjg/join
    https://www.youtube.com/watch?t=138&v=Mc9-EVWJBiY&feature=youtu.be




  • Arkadaşlar 2023 corsa elegance paket siyah tavan araca sahibiim. Yukarıda mokka araçlarında da boya atma sorunları olduğunu gördüm daha doğrusu tüm pda grubu siyah tavan opsiyonu alan araçlarda bu boya atma problemi olabiliyormuş. Benimde dün başıma geldi. Bugün yetkili servise gittim onlarda ilk başta dış faktörlerden olabilirler dedi bende bu psa grubu araçlarda kronikmiş dediğimde yetkili kişi bunu raporada ekledi. Bu konuya merkez bakacak dedi. Bu aşamadan sonra ne oluyor başına böyle bir durum gelen var mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Değerli arkadaslar Mokka ultimate aracım var. Yedek anahtar kayboldu. Yetkili servis yeni anahtar için 9.000 tl istiyor. Yan sanayi yaptırsam sorun yaşarmıyım. Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @knkdğ Böyle bir şey başıma gelmedi, bilmiyorum. Sanki bir yerlerde Opel'in bu sorunu yaşayan birisine 70.000 teklif ettiğini okudum; ama nerede okudum, ne zaman okudum hatırlamıyorum. Konuya başından beri baktıysanız eğer, kullanıcıları genelde yazmıyorlar. Eğer böyle bir sorun yaşamış olsalardı buraya da yazarlardı diye düşünüyorum. Sizin aracınızda bu durum yaşandı mı?


    @1453since Geçmiş olsun, bu durumu da yaşamadım. Yıllar önce 2. el aldığım aracın (opel corsa C kasa) yedek anahtarı yok dediler; tedbir olsun diye yedeğin kodunu sildirdim, yedek anahtar yaptırdım, bir sorun yaşamadım. Şansınızı denemekten başka çare yok gibi görünüyor.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Evet okumuştum deger kaybi için 70k teklif edildigini. İleriki günlerde göreceğiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında aracı 2. El aldım ve ilk sahibi anahtarı kaybetmiş biraz huzursuz oldum ben aracı sahıstan almadım kurumsal bir firmadan aldım. Biraz panikledim işin aslı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @knkdğ Hayırlısı olsun, sonucu buradan da paylaşır mısınız?


    @1453since Burada en önemli kısım, sizin huzursuz olmanız. Aracın başına bir iş gelse; satan kurumdan olmaz da çalışanından olur, çalışanından olmaz da aracın ilk sahibinden olur... eğer olur da o yedek anahtar birilerinin elindeyse içinizde hep bu şüphe kalacak. En azından yedek anahtar kodunu sildirin, yedek anahtarı daha sonra alıp, kodlatabilirsiniz.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Evet haberdar edecegim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim kodu sildirmek fikri çok mantıklı. En azından huzursuz olmam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @1453since Türk'ün aklı diye başlayan atasözünü biliyorsunuz2021 Sonrası Mokka 


    Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanmanızı dilerim. Aracı ne zaman aldınız, kaç model, hangi donanım ve en önemli soru kaça aldınız?

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aracı nasipse yarın teslim alacağım. 2022 ultimate 10000 kmde. 1.250.000 TL ye aldım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi fiyat, güle güle kullanmanızı diliyorum. Allah kaza bela vermesin. Hayırlı olsun.

  • Eski yazışmalar Eurapar servislerinin garantiyi bozmadığı opelle anlaşması olduğu yazılmış. Bu durum hala geçerli mi bu konuyu servisten teyit alan oldu mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @1453since O konu pejolar için geçerli anladığım kadarıyla, ben opel'e mesaj atmıştım, aramak istediler, telefon numaraları ortalıkta dolaşıyor diyerek görüşmedim. Opel'den de bana telefon harici yazılı olarak yapılabilir ya da yapılamaz diye bir bilgilendirme gelmedi.


    Olmazsa siz bir şansınızı deneyin, bizi de bilgilendirirsiniz2021 Sonrası Mokka 

  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Aracın devrini bugun yaptım. Araç ocak 2023 çıkışlıymış 2022 diye aldım 2023 çıkışlı çıktı :) o yüzden garanti önemli 2026 ocağa kadar garanti var . Keşke netlik olsa

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.