Şimdi Ara

2016 Retina MacBook Pro için fiyat tahmini (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • playmaker10 kullanıcısına yanıt
    Sanal makine ile bootcamp arasinda cok buyuk farklar var mi ki? Hem kasmasin hem stabil olsun istiyorum mesela

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanal makine daha pratik, tek tıkla os x içinde windows'u program gibi açıyorsunuz. Fakat performans olarak eksileri var donanıma direkt erişim olmadığı için, yüksek performans isteyen kullanım senaryoları için genelde bootcamp tavsiye ediliyor. Donanım özelinde ayrıca ram meselesi var, sanal makinede windows'un kaç gb ram kullanabileceğini belirliyorsunuz ve windows sistemdeki ram'in sadece o kadarlık kısmını görüp kullanıyor. Bizzat deneyimim yok ancak 8 gb cihazda sanal makineye maksimum 4 gb ram vereceğinizi varsayarsak, hem os x hem de windows'ta darboğaz yaratma ihtimali var; zira nispeten ağır programlar kullanacaksınız anladığım kadarıyla. O yüzden bootcamp daha mantıklı olacaktır
  • OSX tarafinda hem muzik/kayit uygulamalari hem de bazi dusuk guc isteyen uygulamalar kullanilacak ama asıl yüksek performans isteyenler Windows'ta calisacak gibi, o yuzden eger bir dezavantajı yoksa BootCamp mantikli gorunuyor.
    Bilgiler icin cok tesekkur ederim bu arada aklimda bir fikir daha var.
    128GB bellek az gelecegi icin Transcend jetlite 128GB sd kart alacagim ekstradan. Yani yedeklemeler ve onemsiz dosyalar genellikle bilgisayarda olmayacak, ya kartta ya da harici harddiskte duracak. BootCamp windows ve OSX'i,harddiske nasil paylastirmam gerekir? Kaç GB hangisine vermeliyim örneğin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bootcamp'in sanal makineye göre tek eksisi pratiklik, tek tıkla windows açamıyorsunuz bilgisayarı kapatıp açmak gerekiyor, ancak zaten 10 saniyede falan açıldığı için bu bir sorun değil.

    Kaç gb ayıracağınız tamamen kuracağınız programlarla alakalı, şu an ihtiyacınız olan tüm programları kurduğunuzda windows sistemi kaç gb ile idare edebiliyorsunuz örneğin? Bu rakamı kendinizce belirleyip ayırın. Windows tarafı ağır basacaksa 50ye 70 gibi bir oran olabilir örneğin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 5 Mart 2016; 17:21:27 >
  • playmaker10 kullanıcısına yanıt
    Programlari mumkun oldugunca harici harddisk'te tutmaya calisacagim, bilgisayarda tutmam gerekenleri su ana dek hic hesaplamadim. Pekii 50GB windows'a ayirdigimda sistem bunun ne kadarini dolduruyor bir bilginiz var mi? Hic olmazsa 45GB bana kaliyor mu acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'ın şu anda ne yapacağını kimse kestiremiyor açıkçası. Çünkü macbook serisi ciddi anlamda karışmış durumda şu anda. Yeni çıkan macbooklarla birlikte artık 3 seri oldu ve ekran boyutları ve özellklere bakarsak baya bi karışık hale geldi.

    Benim tahminim apple macbook ve air serilerini aynı anda üretimde tutmayacaktır. İkisinden birine ve büyük ihtimalle de air serisine elveda diyebiliriz. Fakat öyle bir durumda da 12 inchlik bu performansa bir yeni macbook yetersiz kalacaktır. 13.3 inchlik airın üst performansında retina ekran macbook gelmesi de muhtemel ki açıkçası benim beklentim de bu.

    Benim ihtiyacımı 8gb ramli bir air görür fakat retina ekran istemem nedeniyle bekliyorum. Şu anki air donanımına 8gb ram ve retina ekran koysalar bir çok kişi pro ya o paraları vermeyecektir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abiodum

    Apple'ın şu anda ne yapacağını kimse kestiremiyor açıkçası. Çünkü macbook serisi ciddi anlamda karışmış durumda şu anda. Yeni çıkan macbooklarla birlikte artık 3 seri oldu ve ekran boyutları ve özellklere bakarsak baya bi karışık hale geldi.

    Benim tahminim apple macbook ve air serilerini aynı anda üretimde tutmayacaktır. İkisinden birine ve büyük ihtimalle de air serisine elveda diyebiliriz. Fakat öyle bir durumda da 12 inchlik bu performansa bir yeni macbook yetersiz kalacaktır. 13.3 inchlik airın üst performansında retina ekran macbook gelmesi de muhtemel ki açıkçası benim beklentim de bu.

    Benim ihtiyacımı 8gb ramli bir air görür fakat retina ekran istemem nedeniyle bekliyorum. Şu anki air donanımına 8gb ram ve retina ekran koysalar bir çok kişi pro ya o paraları vermeyecektir.

    ben ikisi arasindaki farki retina olarak degilde islem gucu acisindan degerlendiriyorum genelde. macbook pro 15 teki i7 islemciler masaustu islemci performansi veriyor gercekten cok yuksek islem gucune sahip bir alet. air tabiiki daha cok bataryayi uzun tutup incelik hafiflik mantalitesi uzerine kurulu bir alet oldugu icin islem gucu pekte onemli degil. devamli harekette olanlar icin tabiiki air daha mantikli.




  • Bilgim yok malesef
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Hocam hem osx hem windows; 128 GB sizi çok kasar haberiniz olsun
  • http://buyersguide.macrumors.com/#Retina_MacBook_Pro
    bu linkteki tabloyu gordukten sonra kesinlikle beklemeye karar verdim zaten almayin bekleyin mesaji verilmis. su gun itibari ile dahi tarihinin en uzun arasini vermisler martta belki aciklanir.
  • Macbook Prolar tamam güçlü ama bana göre ağır geliyor, Airler ise ekranına göre kasası büyük ve ekran ölçeklendirmesi yok retina yok, ekran kasanın içinde ufacık kalıyor ama teknik özellikleri iyi, macbook ise herşeyiyle çok iyi ama ondada işlemci çok düşük ve usb,thunderbolt yok. Kaç senedir bu gitgeller içinde alamadım daha.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canibeyaz

    Macbook Prolar tamam güçlü ama bana göre ağır geliyor, Airler ise ekranına göre kasası büyük ve ekran ölçeklendirmesi yok retina yok, ekran kasanın içinde ufacık kalıyor ama teknik özellikleri iyi, macbook ise herşeyiyle çok iyi ama ondada işlemci çok düşük ve usb,thunderbolt yok. Kaç senedir bu gitgeller içinde alamadım daha.

    13'lük Pro modeli fena değil gibi ama oda dediğiniz gibi büyük geliyor özellikle insan macbook'da ki o inceliği görünce pro kalas gibi duruyor En idial olan air modeli aaslında ama onunda retina ekranı yok 2016 modellinde keşke Macbook Air Retina diye ayrıyetten bir model üretseler...




  • guc ve incelik gunumuz teknolojisiyle bir arada henuz barinacak vaziyette degil. yani cok basit bazi elementler var. guclu cpu fazla watt tuketir bu nedenle fazla isi aciga cikarir onu sogutmak gerekir, dogru orantili olarakta daha buyuk bir sogutucu ve daha buyuk batarya gerekir. bu dogrultuda bu is incecik bir kasa icerisinde kesinlikle olacak sey degil. dolayisiyla bu noktada kullanicinin ihtiyaclari dogrultusunda bir karar vermesi gerek. ya hafif fakat performansi nispeten daha dusuk olani secilecek yada biraz daha kalin fakat performanstan odun vermeyeni secilecek. malesef ikisini bir araya koymak mumkun degil ama insallah teknoloji yeteri kadar ilerlerse cok cok ilerde belki ikisini bir arada gorebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 6 Mart 2016; 13:07:56 >
  • tabiki katılıyorum size fakat ben oldukça detaylı ilgileniyorum mac modelleriyle; benim şöyle bir düşüncem var mesela mbp15 lerin kasası azdaha küçültülebilir yani ekran kenar kalınlığı birazdaha azaltılabilir ayrıca kasa yaklaşık 300gr daha hafiflerse muhteşem olur bu söylediklerim yapılamayacak birşey değil. Ben günlük ihtiyaçlarımı karşılayacak model istiyorum ama bakınca mbp ler ağır kalıyor, airler gayet yeterli ama ekran kasaya göre ufak ve retina değil bunlarda hemen soğutuyor beni. Bahsettiklerim yapılamıyacak şeyler olduğunu düşünmüyorum belkide aple politikasıda olabilir gelecek modelleri daha satılabilir hale getirmek için.
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    Retina MBP ağir mi ki? 1.58 kg yaziyor websitede ama agir mi olur gunluk tasima icin, bilmediğimden soruyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • canibeyaz C kullanıcısına yanıt
    bence apple macbook pro kullanicisinin air kullanicisindan farkli oldugunu cok iyi biliyor o yuzden ne air i pro ya nede air i proya benzetmeye calisiyor. pro denince akla performans gelir bence oncelikleri o ve geri kalan dizayn olsun agirlik olsun onun etrafinda donen ogeler. hafiflik icin bi yerlerden feragat etmeleri yada malzemeyi degistirmeleri gerekir oda olur mu olmaz mi yeni dizaynlarda gorebiliriz. air e retina uzun zamandir beklene bisey belki bir sonraki surumde o sekilde gelirse tam istediginiz alet olur. ama yine soyluyorum performans asla airden beklenemez, makinenin isinmasindan dolayi delete tusu (yanlis hatirliyorda olabilirim) eriyen air kullanan bir yakinim vardi. sogutma onemli sogutma onemli sen sen ol fani olan sogutmasi olan bir laptop al deyip durmaya basladi. tabi belkide onun air i kullanma amaci yerinde degildi macbook pro almaliydi.
  • Yeni prolar bence air agirligina gelecektir. Skylake islemciler pili daha verimli kullaniyor. Bu sayede apple pili kucultup agirligi biraz daha dusurebilir. Cunku pil omru zaten cok yeterli su anda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mart'in 21'inde eger yeni cihazlar tanitilirsa satisa ne zaman basliyorlar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    13inç ağır değil fakat onlarda şöyle bi sıkıntı var bence; 13 inçler i5 işlemci ve dahili ekrankartlı bu sebeple ekran kartı zayıf kalıyor bide işlemci düşük olunca dahili ekran kartıda düşük oluyor. 15 inçlerde harici ekran kartı var olduğu halde i7 işlemci olduğu için dahili ekrankartıda iyi. busebeple 13inç pro alacağıma air alırm. 15inç modelide 2.04kg eline alınca ağırlığı baya bi hissettiriyor.
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum size; bana air hitap etmiyor fakat proyuda mecbur ekrankartı yüzünden 15inç almalıyım; ağırlık vuruyor beni. piyasadaki noteboklardan bile ağır alüminyum olduğundan. Bakalım yeni modellerini görücez. Bİde bana kalırsa macbooku geliştirip airin üretimini durduracaklar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.