Şimdi Ara

186k km de 407 almayı düşünüyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    biliyorum ama çevremde çok pejo mağduru var ondan etkilenmiş olabilirim saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

    biliyorum ama çevremde çok pejo mağduru var ondan etkilenmiş olabilirim saygılar.

    Evet pejonun eski 206-207 leri 306-307 leri ciddi anlamda sorunlu modellerdi maalesef pejo bu modellerin olusturdugu hayal kirikliklarini yeni yeni toparliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • u.f.u.k_XVI kullanıcısına yanıt
    Çevreye kulak cok asmamak en iyisi, o etraftakiler konusur konusur , is yapmaya gelince herkes ortadan kaybolur. Olan olmuş, siz mevcut duruma cevrenizdekileri referans alirsaniz hic mutlu olamazsiniz. Ben gecenlerde bir 0 km jip aldim, yok o markaya bu kadar para verilir mi? bu paraya bmw merso var, yok x3 alsaydin , yok parcasi pahali yok zart yok zurt, 80 laf isittim, simdi mantar gibi çoğalıyor herkes bu iyi arabaymis demeye basladi. Kimse bilmez agzi olan konusur bu memlekette.
    Genis ferah az yakan konforlu bir araba asla kotu degil. bu piyasada bu paralara alinabilecek en iyi araci almissiniz, Evet pek temiz kullanilmamis tekrar soyluyorum bu kilometrelerde her arabanin iyi kullanilmisi kotu kullanilmisi ortaya ufaktan cikar.Size kotusu denk gelmis. Passat da alsaniz bunda 4 harcadiysaniz onda 5 harcardiniz mondeo da alsaniz bu paralari muhtemelen harcardiniz.
    Bu kadar takilmaya degmez.
    Klape arizasi, anladigim kadariyla klima havalandirmasiyla alakali, herhalde cift bolgelilerde biyle bir sorun varmis, bunu bilmiyorum. bizim aracin on gogusunu sokmek kolay kimileri 100liraya hallettiemis kimileri 1000 2000 lira para istemis sanirim arastirmak lazim.


    Enjektor bakimi yaptirmaniza cok gerek yok, bunun icin liqui moly dizel sistem temizleyici linkteki urun ile iki depo ustuste shell nitro ile kullansaniz farki goreceksiniz.Bauhaus satiyor.
    http://www.otogold.com/liqui-moly-pro-line-dizel-sistem-temizleyici



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Haziran 2016; 6:44:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Daha once bir mesaj geldi on takım arızalarını nasıl anlarız diye,

    Direksiyon tam sol ya da tam sagda iken incecik bir cukurda(tumsek) bile bir bosluk sesi gelirse alt rotillerde bosluk olabilir.
    Ani şerit değişimi ya da yolda 50km üzeri hızlarda şerit değişimlerinde bir arkada salınım yaşıyorsanız arka viraj demiri contası,
    Düz yolda titreşim balans ve sapma varsa tabi ki rot ustasına götürüp bir kontrol ettirmek lazım.

    -debriyaj hidrolik mi ?
    debriyaj pedalı Hidrolik sanırım, pedalla ilgili sorun yasamadım bilmiyorum.
    -1.6 hdi motor kasayi kolay tasiyor mu ? 2.0 onerilmis genelde tuketim ayniymis
    1.6Hdi yürütür ama bütcede 2.0HDi var ise alınması tabi ki daha iyi olur, neden daha fazla güç olmasın ama piyasası ağır bildiğim motorunu da bilmem 1.6Hdi sebil gibi her yerde Volvo'dan Trıvırı markalara kadar. 2.0 Benzin çok yakar LPG falan uğraşılmaz. Ancak 2.0Hdi Aynı yakmaz, Enaz 0.7-1 Litre/100km de fark eder ve vergisi Yıllık 820lira fark eder Bu da kullanıma göre her ay 152TL sadece vergi farkı olur. 70-80TL'de bakım masrafı ve yakıt masrafı ek olur. 2.0 hdi Ayda 230TL Fark demektir bu da 1 Tam Depo Fazlalık. Aşağıdaki rakama ekleyebiilrsiniz.
    -size en buyuk maliyetli masrafi ne oldu ?
    Turbo ve Cift kutleli volan değişimini tek kalemde yaptım o zamanın parasıyla 950TL Orjinal Garret gt1545 sanırım Turbo, 1000TL yakın cift kutleli volant debriyaj 500 falan derken 2500 lirayı buldu Eski parayla, ben de Cift kütleli volant yerine Berlingo Tek kütleli volant ve debriyaj seti taktırmıştım yarı maliyetine.
    -yedek parca bulmakta zorlandiniz mi ?
    Şimdiye kadar zorlandığım en fazla 1 gün sürdü. Onu da ben kaşındım. 10 yaşında olması sebebiyle tüm ısıya maruz kalan sıcak su hortumlarını değiştirttim. Tamamen keyfi bakılabilir ama ben de hastalıktır 10 yaşında hiçbir lastik boruya güvenmem. Ustalar elleşme bulamazsın vs dedi ama ben 2 iş gününe tedarik ettim. Bulunamaz değil bulunur ama sanayiden değil belki, üreticisinin katalogundan.
     186k km de 407 almayı düşünüyorum


    -bu araci yurutmek icin aylik butceden ne kadar harcama gerekir ? Bakim,yakit,masraf vs. dahil
    Bu sorunun ucu acık 6lt/100km istanbul trafiginde diyelim.
    Yağ Mobil1 ESP 5w-30'dan baskasını kullanmam da kullandırmam da artık. çok araştırdım karıştırdım, total'den castrol'dan liquiMoly'den hepsinden geçtim en uygun ve optimum yağ bu. DPF olmamasına rağmen bu güzel bir yağ. 100TL
    Bakımı kolay kendim yapıyorum filtreler yakıt haric 80TL iyi olanları, Yakıt aldığınız yere göre 30.000km de bir yakıt filtresinin suyunu alırım. 60.000km de bir de değişir. Yakıt filtresi 60-70TL
    Fren padlerini 40-30.000km'de bir değiştiririm genelde boylelikle diskleri pek değiştirmem. 80TL Balatalar, daha uzun kullanıp Fren diskleri değişeceğim derseniz 250-300 diskler + balatalar 80 toplam 380-400TL.
    120.000km'de bir Turbo bugun fiyatı 150-200 işçilik 1200TL.
    60.0000km'de bir alt rotiller değişimi orjinal SKF 240 + 100 işçilik yan sanayi işçilik dahil 200TL
    Aklıma gelenler genelde değişenler bunlar. Ayda kac km yaptıgınıza gore yakıtını bakımını hesaplarsınız.

    Bunların olmadığı elektrikli araçlar var. :) Onda da pil pahalı.
    Ben ayda 3.000km yapan biri olarak Bakım için Aylık 70-90Lira ayırıyorum.
    Yıllık,
    Kasko 1000TL
    Z.T.Sigorta 500TL
    Vergi 436TL
    Bunlar için Aylık 167lira ek maliyetler,

    En kabasından 260Lira Bakım ve Vergi Kasko, 700lira yakıt.

    Aylık Kabaca 3000km yol yapan adama 960-1000TL Maliyeti var.

    Bundan iyisi bu konforda bu sınıfta can sağlığı herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 8 Haziran 2016; 8:16:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hazır 407 üstadlarını yakalamışken ben de bir sorayım, gerçi kullanıcısı olmayan belki bilemeyebilir ama sanayide sağda solda belki duyumları vardır. Peugeot 406 2.0hdi otm'lerde yukarda sayılanlara ek olarak kronik bir sorun var mıdır? Sanırım 4 vites ve 6 vites olanları var(2007 den sonra sanırım 6 ileri), otomatiği nasıldır? Çok yakıt farkı var mıdır bunlar arasında?
  • otosarrafı kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum, ustasi yada ustadi degilim ne yazik ki, kullanmadim ama arac eskidikce hortum kece ve on takim gibi kisimlarda sorunlar artiyor mukavemet kaybi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eek03

    Dilerseniz Elimde 2003 Wv Passat var Otomatik Comfortline kazasız 1.9 TDİ Çift Kırmızı 240.000 veya 2005 Highline var FULL+FULL Solaryum Paket Arka Koltuklar da Dahi Koltuk Isıtma var 200.000 km De İlgilenirseniz Pm Atabilirsiniz 2 side Tertemiz Sıkıntısızdır.

    2005 Highline hangi motor ve araç karoser durumu nedir?
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    1.9 130 bg sol ön çamurluk ve sol ön kapıda boya var başka bi şeyi yok bakımları full zamanında yapılmıştır
  • Cevap için çok teşekkür ederim.Bende shel nitro aldım aracı aldıgım gün üstünede würth enjektör temizleyici kullandım 2. depoda dediğinizi kullanırım. Peki enjektörden kaynaklı mavi duman atma sorunu olur mu acaba?

    Klapeye gelince torpido gözünden kırarak yapmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.f.u.k_XVI -- 8 Haziran 2016; 23:34:50 >
  • u.f.u.k_XVI kullanıcısına yanıt
    Yag da azalma var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç yağ değişimi yapılalı 1 hafta olmadı ustama gittim biraz bim öyle belli olur dedi.
  • u.f.u.k_XVI kullanıcısına yanıt
    Truboyu degistiniz mi ? Turbo degisirken intercoolerdaki yagi bosalttiniz mi?

    Eger degistiyseniz bozuk turbo nun intercooler a yag basmasi sonucu kalan yagi yeni turbonun basinci ile hava ile motora gidiyor olabilir.

    2. Turbo degismediyseniz Turbonun bozuldugunun bir gostergesi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo sıfırlandı içi komple değişti. dışındaki e ile başlayan bimnene house da değişti. Ustamın kalfası sessizce abi kurcalama sekmanların telleşmiş olabilir dedi kalpten gidiyordum...
  • 10 yıl citroen kullandım, bir daha fransız aracı mı, tövbe.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • u.f.u.k_XVI kullanıcısına yanıt
    Turbo Revizyon yapılmış anladigim kadariyla. Bazen cok verimli olmuyor. Motor sekmana dogru gidiyor. Ben bu kadarini da beklmiyordum desem yalan olur. gorusum bu araba saglam chiplenmis, jant vs buyutulmus zamaninda size gelene kadar orjinaline donmus gibi. Biraz sanssiz bir durum. Üst kapak ve segman isleri sizi bekleyebilir.
    Moralinizi bozmak istemem sadece varsayim ama aracinizdaki asinmalar olmasi gerekenden biraz fazla hani 186 degilde 250-300 arasi olsaydi bunlar normal gelirdi.
    Kalfa sorunuzun cevabini citlatmis.

    Sadece gorusumu bildirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stad her türlü cevap için çok teşekkür ederim. Olan oldu takasla yeni bisiler bakıyorum artık yada bunu uygun elden çıkarcam... Sence ederi ne olur bu aracın ben kazık yedim ama milleti aynı duruma dusurmek ıstemem. 27 makul mu sence
  • u.f.u.k_XVI kullanıcısına yanıt
    Ben ikinci el piyasasini bilmiyorum ama bence ettiginiz masrafi hic olarak gormeyin, piyasadaki tek sorunlari olan arac sizinki degildir. Eni sonu on takim vs bozulabilen parcalar siz de bunlari yenilemissiniz. Zaten ekspertiz yapilirken bunlar farkedilecektir. Belki ekspertizi bilinir bir yerde yaptirip ona gore fiyat koymak da bir cozum olabilir. Kendi ustaniz zaten size birseyler soyler ama bir de baska bir yere gostermenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.