Şimdi Ara

186k km de 407 almayı düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almis bulundum cok fena kazik yedim cok duygusal davrandim araci 31250 ye aldim 2500 masraf yaptim ama rahat 2000 masrafim daha var istedigim gibi olmasi icin ustam lastik basonc sensorlerini aokturdu iyi olmus dedi ama bence olmasi daha iyi olurdu simdi satmaya karar verdim. Kalan arizalara butcem kalmadi ve temmuzda dugunum var. Buyuk aracim olsun derken bulgurdan oldum acikcasi klaper arizasida ayri keske acele etmeseydim....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba işi hele ki 2.el hiç aceleye gelmiyor temkinli olmak lazım. Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig
    Keske alirken herseyine baksaydiniz az para degil,avrupa araci ve parcasi pahali.Satan adam neden basinc sensorlerini sokmus ? Geri aradiniz mi araci geri alin 1000 tl heba olsun falan diye ?

    Arac iyi guzelde Turkiye de alinmaz,nazik ve nazli.Ozellikle is stresi,ev stresi,zaman darligi (memur degilseniz zamaniniz degerli) ve maddi refahiniz yoksa uzak durun.Zamaninda fransiz clio 1 almistim orasini yaptir fransadan parca gelcek usta anlamaz burasini yaptir en sonunda motor rektefe isteyince lanet olsun aldigim paraya sattim kurtuldum.Bu ulkede duygularina gore degil mantiga gore hareket edeceksin.

    flyer_mig bu araçtan kaç sefer aldınız ve ne kadar kullandınız ?.. hurda bir clio bindiniz diye fransız araçlarının gümrük girişlerini yasaklayalımmı ?:.

    Ufuk arkadaşımıza sıra gelince, burada o kadar yazdık çizdik emek sarfettik doğru düzgün geri dönüş bile olmadı. Aldığı araç leşsede kendi hatası. Lastik basınc sensörlerinin birinde hata olsa ya da sensörler olmasa yol bilgisayarı hemen uyarı verir, yol bilgisayarında uyarısı geçtiği halde almışsa ya da bir şekilde yazılımdan uyarıyı iptal ettirmişlerse araç serviste bilgisayara bağlatılarak hatalar kontrol edilmeden alınmışsa kabahat yine ufuk beyindir. Bu devirde bu teknoloji imkanlarında 2. elde tufaya düşmek gerçekten ya aracı ederinin çok altında alırsan olur ya da düzgün baktırmadan aceleyle yapılan alışverişlerde olur.




  • ORhan bey haklı nasıl oldu anlamadım yaptık bir hata şimdi ise zararına satcam yapcak bir şey yok... Kendim düştüm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLLyC

    Bende 240.000km'dir 10 yildir kullandigim arac.

    Altini vurur ama bu bir sorun teskil etmez tasarimi buna goredir. Altina full koruma yaptırabilirsiniz.Burada asil sorun marspiyelin ezilmesidir. Tumseklere bilincsiz girilirse marspiyel ezilir autokingde duzeltilir


    Alt rotiller 80.000km de bir degisir.

    Ben sabit volant'a gectim bu da bir cozum. Volant konusu da caninizin sikilmasina degmez.80.000km den beri baski balata ve volant ile isim olmadi.
    Benim ki 2006 comfort DPF filtresi yok ve dpf olmamasini tavsiye ederim.
    İstanbul'da suren biri yaklasik her turbo gibi 120.000km de bir turbo degistirir. Onarilan turbolarin %70 i randiman vermez 30.000 km sonra dagilir. Orjinal Garret ile degismesi gerekir parca iscilik dahil 1500e cikar. Onarim 600liraya cikar.

    Konforu guzeldir.Ici genistir ozellikle on yolcu ayak ayak ustune atabilir. Surucusunun arabasidir. Surene ve on yolcuya zevk verir. arka koltukta oturanlar icin ayni durumu soyleyemem.

    180.000km de bir arac kule takozlarindan ve arka viraj cubugumdan gicirdama sesi gelir ufak tefek bir maliyeti olur.

    Yol tutusu, onler standart 205 tabanli birakilarak arka lastikler 225 taban yapildigi zaman savurmaz. virajlarda yatar ama ozellikle arkasi 225 tabanli lastikle binenleri hayrete dusurur.

    100km de 6,2 litre den fazla yakmaz kolay kolay bu deger de kopru trafiginde.

    Triger ve devirdaim pompasi ve gergi-zincir 200.000km de degisir 650 lira.

    her 100.000km de bir tum sivilarin degistirilmesi ve sanziman yaginin kontrol edilmesi gerekir.
    Buradan sonrasi Tum dizeller icin.
    Enjektorler her dizel aracta oldugu gibi 180.000km omure sahiptir ama titiz yakit alan kullanicidan alirsaniz ufak tefek enjektor temizleme operasyonu ile omurublnu uzatirsiniz. Alirken bilgisayara baglatip enjektor duzeltme vuruntu degerlerine baktiriniz +/-0.5% duzeltme ile rolanti calisiyorsa sorun yoktur. Turbo icin de buradan basinc degerine bakiniz.

    Eger Turbo bozuk veya bozuk olarak kullanildi ise(ötuyorsa) intercooler da yag birikir ve zamanla motora basmaya baslar, motor kurum kaplar maf'tan egzoz dumani yakit artisina kadar hepsini bozar.

    Radyo paneli haric hicbir yeri sert plastik degildir. Biraz yol sesi alir. Ruzgar ugultusunu hic bir hizda duymazsiniz.

    Aynalari ufaktir, acemiler icin tavsiye etmem.

    Kisacasi parasinin cok daha fazlasini hak eder.Keyifli bir aractir. Hala satmadigima gore oldukca memnunum.
    30 liraya satip yerine 508 almayi dusundum bir ara 407 den sonra pek tutmadim.


    Hocam 120.000'de turbo değiştirmek çok erken değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • u.f.u.k_XVI kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun, 2. elde elbet biyerleri çalışmaz aracın çok fazla üstüne düşme
  • Bu turbo isi tam olarak kullanilan yol ve yaglama ile alakali. Trafik ve rampali bolgede oturmak uzerine eger bir de yanlis yag kullanirsaniz. 120.000 degil 80.000 de de elinize.alabilirsiniz.

    Gecmis olsun aslinda 407'lerin alt takimi alt rotil harici saglamdir.Eger Alt rotiller degismezse rot ayarlari yapilmaz, bu nedenle de salincak burclarindan tum alt takimdaki elemanlar vs yipranabilir. Ben 92.000 km de salincak kiran hasarsiz zafira biliyorum. Tabi ki onceki sahipleri ne kadar duzGun kullandigi ile alakali.

    Ben de gecen gun Motor tasiyici kulaginin kopmasiyla sanayiye ustama gittim. alt takimda salincak burclari ve arka viraj demir contasinda yipranma oldugunu alt rotillerinde degismesi gerektigini gordum artik bir sonraki 250.000 bakiminda degistirecegim bu yasa gore normal.

    Gelelim Turbo konusuna ben 120.000 de degistirdim. Sizinki kotu kullanildi ise 90.000 x 2 180.000 km ya da revizyon yapildi ise degisim istemesi normal.
    Ama bence turboda ne sorun oldugu onemli.

    Turbo'dan islik sesi mi geliyor , turbo pallerini kontrol edin
    Istanul'da iseniz belki acelesi olmayan bir hata varsa
    Kurtarabilirsiniz.
    Bilgisayara baglayin ve hata kodlarini p0299 gibi alin. Turbo basincina bakin,1018mbar ve ustu ise ok. hava emis acikligina bakin, enjektor vuruntu onleme degerlerine bakin +/-0.5 gibi degerler 1 e kadar normaldir. Belki enjektor temizletmeniz gerekebilir.


    Gelelim lastik basinc sensorlerine, guzel bir ozellik olmasi. Bizim lastik basinc sensorleri bmw ve merclerde olan siemens vdo marka lastik patlagini hangi lastikte olduguna kadar gosteren bir sistem.
    Neden sokulmus bu onemli.Eger parcalar sizde ise. Tekrar taktirip programlatabilitsiniz. Eger Daha buyuk jant vs icin sokuldu ise bu biraz sizin alt takim problemlerinizin cevabini veriyor.Yaptirdiginizda kolay kolay bozulmaz.

    Satarsaniz da uzerine koyup masraflarinizi satarsiniz ama bence keyifle binmeye bakin. Bu yazdiklariniz lastik basinc sensoru haric, cok olmazsa olma bir ozellikte degil. herhangi bir ikinci el aracta olabilrcek sorunlar, herkes sizin kadar titiz olmasini bekleyemezsiniz.

    Bence turbonuz revizyon ile kurtarir mi onu bir arastirin.

    Tek sorum su siz nerede ekspertiz yaptirdiniz ?
    Ayni usta ile mi araca bakmaya gittiniz?
    Bu usta duz yolda bir araci surmedi mi veya altina girip bakmadi mi ? Bu alt takim problemleri olan bir aracta rot tutmaz bunu da hasas biri duz yolda giderken bir iki hafif cukura girince anlar.

    Biraz talihsizlik olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 7 Haziran 2016; 8:07:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Büyük bir hata yaptım bu araç için konuşursak parmakla gösterilecek ibretlik insanlardan oldum 34 e yaklaştı maliyetim şuan 31 alıcı bulsam direk satıcam ilana çıkardım arabamı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

    Büyük bir hata yaptım bu araç için konuşursak parmakla gösterilecek ibretlik insanlardan oldum 34 e yaklaştı maliyetim şuan 31 alıcı bulsam direk satıcam ilana çıkardım arabamı.

    Hic masraf etmeyip satsaydiniz keske bende o hatayi yaptim zararin neresinden donsen kardir.Linea 1.4 turbo almistim tup isli degil ariza lambasi yakiyordu dandik bir kit takilmis.Atiker obd 2 ye cevirdim 800 tl montaj + evrak ivir zivir 1000 tl gitti 1 aylik maas cukka oldu...neyse eski sahibini aradiniz mi ? Ben olsam Adama 1000 tl sizde kalsin araci alin ugrasamam derdim.

    Sirket aracida 206+ var on takim narin habire bozuluyor.Peugeot anlasilan Turkiye yollarini pek sevmiyor , renault dacia gibi daga tasa vuramiyon.Parca sorunu yasadiniz mi ? Fransadan gelecek tarzinda,eski model ve uretimi durmus araclar kumar oynamaya benzer.Laguna 1 de hele sorun actiginda kafanda sac kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Parça sorunu yaşamadım, sipariş gerektircek parçamda olmadı hepsini günününe aldım 2 iş kaldı arabada enjektör bakımı ve klape denilen parça ama araçtan soguduugm için yaptırmıcam böyle satmaya çalışcam bana maliyeti 34 bini geçti 31 veren olsa elini öper veririm,, ruh hastası oldum özellikle çevreden alınan tepkiler... 25 binlik arabayı 31.250 almışsın fln...
  • Yukaridaki son mesajiniza istisnaiden

    On takim bozuk oldugu cukura girince nasil anlasilir ? Merak ettigim diger husular ;

    -debriyaj hidrolik mi ?
    -1.6 hdi motor kasayi kolay tasiyor mu ? 2.0 onerilmis genelde tuketim ayniymis
    -size en buyuk maliyetli masrafi ne oldu ?
    -yedek parca bulmakta zorlandiniz mi ?
    -bu araci yurutmek icin aylik butceden ne kadar harcama gerekir ? Bakim,yakit,masraf vs. dahil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • u.f.u.k_XVI kullanıcısına yanıt
    25 e symbol satiliyor hatta a segmenti 107,c1 milletin piyasadan haberi yok.Bende lineayi alir almaz sogumustum kadere bak.Eski sahibi cukurlara sert girmis arka torsiyon hafif yamulmus ama gidisine etkisi yokmus.Neyse araci aldim computest gorevlisi rot balansa goster araci burulma testi pek iyi degil falan filan goturdum goturmez olaydim.Adam ayar yapti araba bi duzen tutmadi duz giden araba habire saga sola cekti kac defa yaptirsamda yok fayda etmedi...Cekicle duzelmesi gerekiyormus cekicletmedim islem gordu derler diye 1 sene olmadi sattim.Benimde agzim yandi yasayan bilir,tok yatan acin halinden anlamaz misali.Artik araba alirken torpido icindeki lamba calisiyor mu ona bile bakacan benimde aceleye gelmisti adam kredi borcundan satiyordu aracta banka rehini vardi kapattik aldik uygun fiyata da almaz olaydim.Hayat tecrubeden ibaret...

    Masraflari yapildi diye ustadan dokum al hic yoktan onlari ekleyip sat,acele elden cikarmaya calisma.Ya da takasla saydir uzerine para alacagin bir arac al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam acele etmemeliyim. İnternetten araştırdım klape sorunun kendim halledecem yaklaşık 600 800 tl arası bütçem rahatlayacak. Aslında arabayı çok seviyorum benim kendi ennayiliğim dökük araba alıp uğraşmak... Dün sıfır araçla takasa girmek için 1 2 bayi gezdim 407 3 gün binmeme rağmen çoğu sıfır araç gözüme basit göründü...
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Millet benim Symbolle dalga geçiyor ya iyiki kimseyi dinlemedim gittim 33 Bine sıfır km Symbol aldım. Öyle rahat ki kafam 3 yıl garantisi, sorunsuzluğu, donanımı herşeyi yerli yerinde.

    İşim gereği yol olmayan yerlerde kullanıyorum ona rağmen tık yok daha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

    Hocam acele etmemeliyim. İnternetten araştırdım klape sorunun kendim halledecem yaklaşık 600 800 tl arası bütçem rahatlayacak. Aslında arabayı çok seviyorum benim kendi ennayiliğim dökük araba alıp uğraşmak... Dün sıfır araçla takasa girmek için 1 2 bayi gezdim 407 3 gün binmeme rağmen çoğu sıfır araç gözüme basit göründü...

    Kardes yukardaki ilk mesajimda sana klape sorunundan bahsettim kroniktir dedim onu bile kontrol etmemissin. Klapenin pek bir masrafi yok , kendinde yapabilirsin hatta orjinalsen saglam olur, sacla guclendir eklemleri. Isin kotu yani gogusun inmesi. Gogusu indirebilirsen gerisi kolay ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her zaman söyledim pejo pişmanlıktır diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

    her zaman söyledim pejo pişmanlıktır diye

    Iyide marka logon reno ?..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    reno ile pejonun ne alakası var. ikiside fransız diyorsan mesala pejo yerine citroen al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzaklardan Gelen

    reno ile pejonun ne alakası var. ikiside fransız diyorsan mesala pejo yerine citroen al

    Arkadasim pejo ve citroeninde bir cok parcasi ortak , cogu parcasi ayni fabrikadan cikiyor. Neyin pesindesin anlamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.