Şimdi Ara

1 Yılda memura %176 zam yapılması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben daha vergi ödemem mtv ödemem siğorta yaptırmam benden bu kadar

    garibandan al zengine ver düzeni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürünen emekliye vereceklerine memura veriyorlar. Çok enteresan. Aslında oy deposu emekliler. Memurdan x5 fazla emekli var.

    İktidarın yerinde olsam memura bu dönemde sıfır zam veririm ve sıra emeklide diyerek geçtiğimiz defa memura verilen 8 bin tl seyyanen zammı emekliye dayarım.

  • Kaç senedir burda hep yazdım aç gözlü memur tayfasının algılarına kanmayın diye. Bunların en düşük maaşı 100.000 bile olsa yine doymaz yine doymaz asgari ücretle yaşam savaşı veren insanların emeğine dil uzatır maaşları daha düşürülsün der.


    Youtube de gördüğüm bir yorum.

    Öğretmenlerin maaşı cumhurbaskani maaşı kadar. Benim üç kardeşim öğretmen. Birinci dönem 66 ikinci dönem 67 toplam 133 gün okula gitmişler. 133 gün çalış 365 günlük maaş al. Bur öğretmenin maaşı 40 bin değil çalıştığı gün esas alındığında 110 bin liraya geliyor. En az iki yıl zam verilmemeli öğretmenlere. Yada yaz tatillerinde memurluk yaptırılmalı.


    Bunun gibi bir sürü haybeye maaş alanlar var devlette ama yine de bu tipler kendilerini ört pas etmek için garibana dil uzatıp dikkati kendinden uzaklaştırıyor.

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    Enflasyonun nedeni zaten kamu bütçesinin açık vermesidir . Bu ister maaşa zam olur istenirse de fazladan personel olur isterse erken yaşta emeklilik olur yada yolsuzluk olur yada hepsi farketmez... Enflasyon var diye zam olursa kamu bütçesi hiç bir zaman kapanamaz ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim rüşveti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex59 kullanıcısına yanıt

    Devlet garantisine girenler pek araştırma yapmadığı için aslında durumunda farkında olmuyorlar. Bunu şurdan anlıyorum "biz o kadar okuduk tabii kazanacağız" gibi bir bir gerçekten dünya çapında komik bir argümünı sık sık kullanıyorlar. Gerçek şu ki bu devirde üniversite okumak bir başarı göstergesi değil, sadece bir ön gereklilik olabilir, kendini yeniliklere ne kadar adapte ettiğin, ve ne ürettiğin önemli, artık zaten üniversiteye girmeyeni dövüyorlar .Ne katma değer yaratıyorsun ya da ne kadar güncelliyorsun kendin? İkincisi çok daha iyi üniversitelerden mezun bir sürü insan özel sektörde asgari ücrete bile iş bulamıyor ya da fersah fersah okumuş ve kendini geliştirmiş insanalr lise mezunu memur kadar maaş alıyor ya da almıyor, hemde özel sektörde hiçbir iş garantisi yok, köle gibi çalıştırılarak. Üçüncüsü üniversite mezunu olmayı çok büyük başarı sayıp hiçbir şekilde kendini geliştirmeyen dünya gerçeklerinden yeteneklerinden uzak olan bu grup, devlet dışında hiçbiryerde istihdam olamayacağı gerçeği. Yani hayal dünyasındalar ya da bencillik. Evet herkesin maaşı düşük ama Türkiye de devlet çalışanları kadar az efor ve kendini geliştirme ile bu kadar maaş alan başka bir grup yok.


    Aslında bu sistemin ülkeye en büyük zararı şu oluyor, gerçekten kafası çalışan, çalışkan, kendini geliştiren, araştıran bu ülkeyi ileri taşıyacak, katma değer sağlayan gençlerin ya da insanların benim sırtımdan bu milyonları mı doyuracağım diye ülkeden kaçması ya da çabaladıklarında memurdan daha fazla kazanamayacağı için memurluğa özenmesi ya da kendini gelişterecek birşey yapacakken ne gerek var demesi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 3 Ocak 2024; 16:4:7 >




  • 2023 yılı "Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeline gelecek yılı toplamda 952,3 milyar lira nakdi ödeme öngörülüyor."

    2024 yılı "Kamu personeline gelecek yıl 2,6 trilyon lira ödeme yapılacak "


    Arada 1.6 trilyon civarı bir fark var bu fark bize vergi vergi vergi olarak dönecek. Memurun yeni maaşı ülke şartlarına göre çok mu değil ama krizin tüm faturasını özel sektörde çalışana yıkmak hiç adil değil.

  • yine karşılıksız para basacaklar demek ki

    erduvan erduvan erduvan

  • Ülkedeki memurların yarısı gereksiz. Devlete zarardan başka bir şey değil. Sorsan AKP için liberal, sağcı falan derler.

  • Birkerede benim dışımda birisi çıkıpta şunu söylesin, yazmaktan bıktım.
    Ben 15 yıldır bu iş yerinde çalışıyorum, dün işe giren 18 yaşında biri ile aynı maşı alıyorum.
    Neden eski Türkiye’de iş yerlerine ( bu iş yerinde a.s uygulanır yazmıyorduda ) son 21 yıldır yazıyor.

    Talep etsin ve eskisi gibi olsun, a.s çırak il ay maaşı olsun desin.

    Yok öğretmen yok şu bu…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    Oranlama yaparsak bu yıl %170 enflasyon öngörülebilir başlıktaki oranda buna yakın... Fakat bir ülkede enflasyon %100ü geçince karaborsa, hileli ürün , sahte ürün vs mutlaka çok olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atanamayan memurun hıncı konusu…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de cenneti yaşıyorlar. Seçimlerde de konsolide şekilde AKP 'ye oy atıp ödeşiyorlar.Geri kalanların Allah yardımcısı olsun.
    Paralara bak anası satayım. Orta direk kalmadı diyorlardı,orta direk olduğu gibi zengin klasmanına geçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 3 Ocak 2024; 19:3:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    Memur 2018'den beri Tüik'in manipülasyonlarıyla geriye düştü. 2023 başında sürünür hale geldi. Geçen yıl en düşük memur maaşı 10400 lira seviyesindeydi. Asgari ücret 8500 liraydı. Yol ve yemek de hesaba katılırsa memurun kazancı asgari ücretin gerisine düşmüştü bile denebilir. Yazın seyyanen ile 20300 lira civarına çıktı. Şimdi de 30300 lira seviyesine çıkacak. 33 bin seviyesi hikaye. Orada evli + 2 çocuklu, eşi çalışmayan memur maaşı söyleniyor.


    Memur değilim, ancak 5 yıl boyunca memurun adım adım fakirleştirildiğini net biçimde görmek gerek.


    Esas mevzu asgari ücrete yapılan yüksek oranlı zamlar. Aslında yüksek değil de enflasyona pek ezdirilmediler. Enflasyon gerisinde kalan da gittikçe asgari ücrete yaklaştı. Bunun en bariz örneği memur oldu. Çünkü en düşük memur maaşı asgari ücretin 2 katının üzerindeydi. Şimdi verilecek zamla bile o seviyeyi tutmayacak. Maaşlı çalışanın nasıl fakirleştirildiğini anlayın.


    Edit: Bu arada gözden kaçan kısım, memurun alıp alacağı zammın bu ocak zammı olduğudur. Bundan sonraki 2 yıllık süreçte hep enflasyonun gerisinde zam alacak. O da tüik'in açıkladığı yalan yanlış enflasyon. Düşünün. Memur şu birkaç ayını güzel geçirdi geçirdi. Görüp göreceği güzel günler bunlar. Sonrasında korkunç şekilde fakirleşecek.


    Edit 2: Başlıktaki %176 ibaresi de yalnızca en düşük memur maaşı için geçerli. Temmuzda yapılan seyyanen zam adı üstünde eşit olunca, üst seviye memura aynı oranda artış getirmedi. En düşük memur %90 civarı zam alırken mesela bir profesör %50'yi bile görmedi. Toplamda da %176 falan söz konusu bile değil bir çok memur için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 6 Ocak 2024; 0:50:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mevcut düzende doğrusu


    Yan gel yat, akp den tanıdığın torpilin olsun, memur ol.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Layık gördüğün ücretin en az 4.5 katını alacak öğretmenler. Sen de forum köşelerinde ağlamaya devam edebilirsin  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex59 kullanıcısına yanıt

    Hocam radyoloji teknikerleri daha az gidiyormuş işe. Neymiş efendim, radyasyon alıyorlarmışmış. Onların da kellesini vuralım. Ya da işe gitmedikleri zamanlarda başka memurluklar yaptıralım. Radyasyon bahanesi ile yan gelip yatmasınlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evi tadilat ettiriyorum. Sucu tuvalet taşı ve 2 adet süzgeç değişimine 4000 lira işçilik istedi. Fayans ustası 1 haftalık işçilik için 20000 lira istedi. Dolapçı internetten 28000 liraya ayarladığım mutfak dolabına 55000 lira istiyor. Internetten bulduğum adam kar etmeden satıyor olsa bile dolapçım 2-3 günlük işçilik için 27000 lira istiyor demektir. Bence asıl hedef alacağınız kesim bunlar. Memurlar gibi 3 kuruşla oynamıyorlar. Hatta fayans döşeyen ustaya öğretmen maaşını söyledim ve o maaşa öğretmenlik yapma fırsatı olsa öğretmenlik yapıp yapmayacağını sordum. Herif gülerek "mümkün değil" dedi. Bu arada bahsettiğim fiyatlar Aralık fiyatları. 2 ay sonra hepsinin üstüne %50 koyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah ülkede her şey özelleştirilir de sorun neymiş herkes öğrenir. Hayır kpss sınavına herkes girebiliyor, bu çekememezlik boşa. Esnaf fiş fatura vermiyor sorun yok, millet vekili dünyalar alıyor sorun yok, 5 liralık ürün 50lira olmuş sorun yok. Tek sorun memur, emekli, asgari ücretli vs. Bir ona gelen dert oluyor bir diğerine. Olsun. Yazılanları okumak da eğlenceli geliyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.