Şimdi Ara

1 Yılda memura %176 zam yapılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En düşük memur maaşı 2023 ocakta 11 bin 848 liraya çıkarıldı, 2024 ocakta ise 33 bin civarına çıkarılması bekleniyor. Krizin olduğu, enflasyonun düşürülmeye çalışıldığı bir ülkede memur maaşlarına bu kadar zam yapılması çılgınca geliyor. Marttan sonraki 3 yılımız çok zorlu geçecek.




  • Kaç senedir burda hep yazdım aç gözlü memur tayfasının algılarına kanmayın diye. Bunların en düşük maaşı 100.000 bile olsa yine doymaz yine doymaz asgari ücretle yaşam savaşı veren insanların emeğine dil uzatır maaşları daha düşürülsün der.


    Youtube de gördüğüm bir yorum.

    Öğretmenlerin maaşı cumhurbaskani maaşı kadar. Benim üç kardeşim öğretmen. Birinci dönem 66 ikinci dönem 67 toplam 133 gün okula gitmişler. 133 gün çalış 365 günlük maaş al. Bur öğretmenin maaşı 40 bin değil çalıştığı gün esas alındığında 110 bin liraya geliyor. En az iki yıl zam verilmemeli öğretmenlere. Yada yaz tatillerinde memurluk yaptırılmalı.


    Bunun gibi bir sürü haybeye maaş alanlar var devlette ama yine de bu tipler kendilerini ört pas etmek için garibana dil uzatıp dikkati kendinden uzaklaştırıyor.

    2023 yılı "Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri personeline gelecek yılı toplamda 952,3 milyar lira nakdi ödeme öngörülüyor."

    2024 yılı "Kamu personeline gelecek yıl 2,6 trilyon lira ödeme yapılacak "


    Arada 1.6 trilyon civarı bir fark var bu fark bize vergi vergi vergi olarak dönecek. Memurun yeni maaşı ülke şartlarına göre çok mu değil ama krizin tüm faturasını özel sektörde çalışana yıkmak hiç adil değil.

    Memur 2018'den beri Tüik'in manipülasyonlarıyla geriye düştü. 2023 başında sürünür hale geldi. Geçen yıl en düşük memur maaşı 10400 lira seviyesindeydi. Asgari ücret 8500 liraydı. Yol ve yemek de hesaba katılırsa memurun kazancı asgari ücretin gerisine düşmüştü bile denebilir. Yazın seyyanen ile 20300 lira civarına çıktı. Şimdi de 30300 lira seviyesine çıkacak. 33 bin seviyesi hikaye. Orada evli + 2 çocuklu, eşi çalışmayan memur maaşı söyleniyor.


    Memur değilim, ancak 5 yıl boyunca memurun adım adım fakirleştirildiğini net biçimde görmek gerek.


    Esas mevzu asgari ücrete yapılan yüksek oranlı zamlar. Aslında yüksek değil de enflasyona pek ezdirilmediler. Enflasyon gerisinde kalan da gittikçe asgari ücrete yaklaştı. Bunun en bariz örneği memur oldu. Çünkü en düşük memur maaşı asgari ücretin 2 katının üzerindeydi. Şimdi verilecek zamla bile o seviyeyi tutmayacak. Maaşlı çalışanın nasıl fakirleştirildiğini anlayın.


    Edit: Bu arada gözden kaçan kısım, memurun alıp alacağı zammın bu ocak zammı olduğudur. Bundan sonraki 2 yıllık süreçte hep enflasyonun gerisinde zam alacak. O da tüik'in açıkladığı yalan yanlış enflasyon. Düşünün. Memur şu birkaç ayını güzel geçirdi geçirdi. Görüp göreceği güzel günler bunlar. Sonrasında korkunç şekilde fakirleşecek.


    Edit 2: Başlıktaki %176 ibaresi de yalnızca en düşük memur maaşı için geçerli. Temmuzda yapılan seyyanen zam adı üstünde eşit olunca, üst seviye memura aynı oranda artış getirmedi. En düşük memur %90 civarı zam alırken mesela bir profesör %50'yi bile görmedi. Toplamda da %176 falan söz konusu bile değil bir çok memur için.

    Evi tadilat ettiriyorum. Sucu tuvalet taşı ve 2 adet süzgeç değişimine 4000 lira işçilik istedi. Fayans ustası 1 haftalık işçilik için 20000 lira istedi. Dolapçı internetten 28000 liraya ayarladığım mutfak dolabına 55000 lira istiyor. Internetten bulduğum adam kar etmeden satıyor olsa bile dolapçım 2-3 günlük işçilik için 27000 lira istiyor demektir. Bence asıl hedef alacağınız kesim bunlar. Memurlar gibi 3 kuruşla oynamıyorlar. Hatta fayans döşeyen ustaya öğretmen maaşını söyledim ve o maaşa öğretmenlik yapma fırsatı olsa öğretmenlik yapıp yapmayacağını sordum. Herif gülerek "mümkün değil" dedi. Bu arada bahsettiğim fiyatlar Aralık fiyatları. 2 ay sonra hepsinin üstüne %50 koyun.
    Bu memurun aldığı maaş çok göze batıyor da kamudaki işçinin aldığı niye göze batmıyor acaba. Örnek: bir kamu kurumunda müdür 29 bin tl maaş alırken aynı kurumdaki memurun emrindeki kamu işçisi 33 bin tl maaş alıyor. Şimdi o işçi alacak ağır iş yapıyor diyenler çıkacaktır elbet. Çay yapıp getirmek çokta zor olmasa gerek. Aynı şey okullarda da geçerli. Öğretmen 25 bin tl alıyorsa kamu işçisi hademe 30 bin tl alıyor. Emekli olunca kamudaki işçi memurun 3 katı fazla tazminat alıyor. Her kesimde maaşlarda adaletsizlik var elbet. Şimdi bunları söyledim nerde memursun diyenler olur memur falan değilim. Sadece içindeyim biliyorum. Memura bir yılda okadar zam yapıldı acaba ülkedeki enflasyon fiyat artışları hiç artmadı da mı yapıldı. Bugün bir dairenin eletrik tesisatını yaptırmak iste 17-20 bin tl istiyor usta ve 3 günde alıyor bu parayı. Konuşmak çok kolay. Ülkede şartlar ortada.
  • maaş zamları geriden gelir


    esas çılgınca olan şey önce enflasyon oluşması ve ardından enflasyona göre zam yapılmasına rağmen


    sanki önce zam yapılıyormuşta sonradan enflasyon oluşuyormuş algısının oluşturulmuş olması

  • son 7 yılda asgari ücretten daha az zam verilmesi nedeniyle bu durum oluştu. 2023 senesinde sürdürülemez hale geldiği için seyyanen adı altında zam verilmesi gerekti. Verilmeseydi şu an memur maaşları asgari ücretin altına düşecekti.

  • Şöyle bir döngü var. Enflasyon olduğu için maaşlar artmak zorunda, maaşlar döviz cinsinden ciddi oranda artınca yurtdışında rekabetçi olabilmek için döviz artmak zorunda, gıda/giyim/elektronik herşey dövize bağlı olduğundan herşeyin fiyatı dövizin artmasıyla artıyor ve bu yüzdende enflasyon oluşuyor. En azından gıdayı dövize bağlı olmaktan kurtarabilirlerse halka çok fazla yüklenmeden enflasyonu düşürebilirler ama bu yönde adım atıldığını görmedim.

  • SYSMX kullanıcısına yanıt

    Ortada bir kriz varsa herkes bu krizden payını almalı. Yoksa toplumsal huzur gittikçe bozulur.

  • Olan yine emekliye oldu......

  • Insaat amelesi ucretleri gunluk 1500 den balsiyo hocam memur mu problem yaratti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Parolo -- 3 Ocak 2024; 12:45:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalış sınava gir kazan memur ol .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.Parolo kullanıcısına yanıt

    Şöyle düşün bir özel şirket kuruldu. İçerdede birşey üretende yok, tanıdık bildik şu bu dolduruyorlar doldurdukça kalifiye olmayan insanları, performans önemli değil ömür boyu iş garantisi var, ama maaşlar halkın vergilerden ödeniyor. Kim kabul ederdi? Bu devirde yazılımcı yapay zeka yüzünden iş bulamıyor, kusura bakmayında batar yani milyonlarca memur, en kısa çalışma saatleri, aslında insana bile ihtiyaç olmayan en az kalifiye gerektiren işler büyük çoğunlukta, iş garanti, diğer çalışan kesimlerine göre de en fazla zammı alan grup. Yani bilemedim. Yıl 2024 insansı robotlar geliyor, bu kadar devlet çalışanına gerçekten gerek var mı bir özel sektör mantığı ile bakılsa, aslında yok. Uzun lafın kısası diğer kesimler gözardı edildiği için batar yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 3 Ocak 2024; 12:53:12 >
  • Sosyal medyadaki aktrollerin %80 memur
    Forumda da vardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 3 Ocak 2024; 13:10:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salla başı al maaşı ,helal etmiyorum

  • kardeşim, akp nasıl geçinecek? önemli oy kaynaklarından birisi artık memurlar. bir çok eski demokrat solcu da bu yolla akpye geçti, sakal bıraktılar, türbana girdiler vs. :) siz de ödeyin işte.


    ben nasıl araplar için ödediğim vergiye isyan ettiğimde "ülkene dön" deniyorsa, kardeşim siz de gürcistana gidin. orası da laik ülke. Türkiye artık laik değil beyler. beğenmiyen varsa en az sorun yaşıycağı geçiş ülkesi gürcistan.



    yallah gürcistan'a ... yada vergile memurları doyuracaksın. 5.5 milyon memur. bunların hanımı da oy kullansa yapar 10 milyon oy.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 3 Ocak 2024; 13:22:36 >
  • onu bunu geçin emekli maaşları ile asgari ücret arasındaki makasa bakın ama emin olun emekliler 60 belediye kazandıracaktır.

    bu ülke düzelmez...

  • Memur maaşı yüksek değil asgari ve emekli az.


    Asgari maaşı tabana yayılmaya başladı, asgari 17k alanı kenara koy daha okumuş tecrübeli ehliyetli askerliğini vs yapmış adamı da bu zemine çekmeye


    çalışıyorlar tıpkı ev konut vs muhabbetinde arz düşük talep yüksekse bu işlerde de talep az arz yüksek.



    Emekli şu an boku yemiş durumda en az 15 olmalı emekli maaşı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 6 Ocak 2024; 12:6:10 >
  • seloya edersin.

  • Sonra burda şeriatcılar ile kavga edip duruyorsunuz.
    Öğretmen alacak 45 bin , memur alıyor en düşük 35 bin. Kamu mühendisleri 40 bin. Bedavacı-san eyt tayfası 14 bin +çalıştığı iş yerindeki maaş

    Asgarî ücretliler, öğrenciler, küçük esnaf ise üç kuruş ile tamah edip hayatta kalmaya çalışalım.
    Bu ülkede bir kesim Avrupa standartlarında yaşıyor, üç ay tatil yapıp geziyor ,bir siyasi zümreye dahil olan kaymak kısım, 40 yaşında süper emekli olup , Fransa' da bile "Türklerden neyimiz eksik" diye emeklilerin örnek gösterip kazan kaldırdığı ülkede tutup birde kavga ediyorsunuz.

    Cenneti yaşayanlar daha fazla cennet yaşasın diye biz cehennemdekiler debelenip duruyoruz.

    Bırakın kaymak tabakası için kendinizi heder etmeyi ,siz burda şeriat kavgasına tutuşurken önümüzdei ay Palandökeni kaç hafta kapatsak hesabı yapıyorlar uyanın derim .
    Şeriat gelse ne olacak bizim neyimiz varki elimizden alacaklar. Kaymak tabaka düşünsün. Siz hiç halinden şikayetçi öğretmen memur gördünüz mü
    Neticede Azdan az çoktan çok gider



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 3 Ocak 2024; 13:56:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ogretmenlere bu maas cok fazla. 10k üstü yazıktır.

  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    zaten sorun burada, zamanında asgari ücrete enflasyon üzeri zam yapıldığı ve memura sadece enflasyon oranında zam verildiği için bu durum oluştu. ortalıkta bir sorun varken asgari ücretli desteklendi ama asgari ücret üstü alanlar geri plana atıldı.

  • Bir devlet düşünün ki üretim yapan ülkeye katma değer sağlayan kesimi ezip bir çoğu solitaire oynayarak mesai dolduran kesime daha fazla maaş veriyor.

  • İçinden çıkılmaz bir döngüye girdik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.