Şimdi Ara

Zyxel WSM20 (Multy M1) - OpenWrt (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
19
Favori
6.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsteyen tekli isteyen 2 li,3 lü kullansın.M1 gibi mesh cihazlarında routerler gibi kablolu kablosuz seçeneği varmı?İlla openwrt mi yüklenecek?

  • ozan47 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben kendi yazılımı ile kablosuz olarak kurdum. Tek ssid olarak kullanıyorum. Wifi geçişleri cihazın yanına geldiğimde telefonumda 5-6 saniyede yakındaki cihaza otomatik kesintisiz geçiyor. Uzun vadede sorun yaşatacak mı göreceğiz.

    Ben uygulama ile kurulumu yapamadım her defasında M1 modeme bağla kısmında takılı kaldı. Mümkünse ilk üniteyi bilgisayara ethernet ile bağlayarak kurulumu ve ince ayarlarınızı yapın, sonra uygulamadan ek üniteleri bağlarsınız.

    Ürün evet güçlü değil ama iş görmeyecek bir cihaz değil gibi, fakat o kadar iğrenç bir yazılım ve uygulaması var ki cihazı çok kötüymüş gibi gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasapoglu57 -- 30 Nisan 2024; 5:50:14 >
  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt
    Merhaba bilgiler için teşekkürler. Evet arastirmalarımda yazılımın çok kötü olduğunu bende okumuştum. Detaylı ayarların olmadığını ve çok yavaş olduğunu yazıyordu. Muhtemelen OpenWrt kurup kullanacağım.
  • ozan47 O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sanırım OpenWrt kurup kullanmanız daha iyi olacaktır. Umarım Zyxel tüm ülkelerdeki kullanıcıların bu serzenişlerini görüp daha iyi bir yazılım ve uygulama yayınlar.
  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir aksiyon alacanı düşünmüyorum. Kurumsala ve servis saglayicilara yoğunlaşmış bir şirket var karşımızda.
  • ozan47 O kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısın hocam bireyseli ikinci plana atıyorlar ama günümüz artık mesh ürünlerin yaygınlaşmaya ve gelişmeye başladığı bir dönem, tüm üreticiler neredeyse her cihazına mesh desteği sunuyor. Bu desteği yazılım ve uygulama kolaylığı ile sunan üreticiler daha tercih edilesi oluyorlar, Zyxel bu gelişime sırtını dönerse şayet kendini bu alanda bitirir. İlerisini düşünmeleri gerekiyor, biz kullanıcılarda bunun için gerekli baskı ve talepleri yeterince yaparsak belki düzenleme yaparlar.
  • Bir çok mesh sistem denedim. En iyi dediğim cihazlar ayar konusunda kırpılmış. Ayarlar kısıtlı. Bu cihaz fiyat konusunda bu donanımla çok çok iyi. OpenWrt ile tüm ayarlar açılıyor. Ben birtanesini Bridge üzerinden OpenWrt ile PPPoE yapıp router gibi kullancağım. 880 MHz Cpu ve 256 ram bunu çok rahat kaldırır. Elimde TP-Link AX73,AX55 gibi routerlar da var ama rezalet bir yazılım maalesef onlarda da var. DOT - DOH Dns bile yok düşünün artık koskoca router.

  • Sabahleyin vdsl modemin ve eternetle bağlı M1 in fişini takıp çıkarmam gerekiyordu. Otomatik olarak bağlanmadı.Otomatik bağlanması lazım değilmi?Biraz fazla mı beklemek gerekiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Nisan 2024; 12:20:6 >
  • Bağlanmadı derken IP mi almadı?

  • ozan47 O kullanıcısına yanıt

    Evet ip almadı ,internet gelmedi.Benim pc nin ip almasında da sorun var gibi.Ama telefondan wifiyede bağlandım.İnternet yoktu.Pc den birkaç çeşit bağlantı adresi var.Değilik ama güzel cihaz. Köşe odalardaki wifi sorunumu çözdü.Dünden beri kopma vs de olmadı.Biraz uğraşınca bağlandı. Salonda kablosuz openwrt yüklü giga kullanıyordum.Bunun wifi çekimi ve gücü daha iyi gibi geldi.Orjinal yazılımı ile kullanıyorum . Bir süre kullanayım openwrt kurup deneyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Nisan 2024; 12:38:15 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Forumlarda okuduğum kadarıyla ilk açılışı biraz uzun sürüyormuş ve AP lere sabit IP vermeyi öneriyorlar. Benim cihazlar dağıtımda bekliyorum. Hiç maceraya girmeden direk olarak OpenWrt kurup kullanmaya başlayacağım.

  • ozan47 O kullanıcısına yanıt
    Doğrudur.Benim biraz beklemem gerekiyordu sanırım acele ettim.Güzel cihaz daha önce openwrt yüklü 2 giga arasında videoya bakarak yapmama rağmen 2.gigaya internet gelmedi,mesh kuramadım.Openwrtyi öğrenmeye çalışıyorum. Emekliyim uğraşmak hoşuma gidiyor.Orjinal yazılımında mesh daha kolay kuruldu.
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Orjinal yazılım performansı nasıl? kopma vb. durumlar yaşadınız mı? zaten yazılımda çok fazla bir ayar da yok gibi.

  • ozan47 O kullanıcısına yanıt

    Performansı beğendim.Dünden beri kopma olmadı.Yazılımı daha iyi olabilirdi.Qos vs de eklense iyi olur.Köşe odalarda 2.4 ve 5 ghz full çeker oldu.2 side ful çekince hangisi bağlı olumca onda kalıyor.Salona kablosuz koyduğum openwrt yüklü gigada 2.4 ghz yi kapatıyordum. M1 de oluyordur sanırım 2.4 ghz yi kapatacağım.5 ghz yi köşe odalara aktarsam yeterli geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 30 Nisan 2024; 12:54:32 >
  • ozan47 O kullanıcısına yanıt

    Modemin ipi 192.168.1.1.Eternetle bağlı ap ve kablosuz diğer odadaki ap lere 192.168.2.x mi yoksa 192.168.1.10 gibi sabit ip verilebiliyormu?Performans farkı olurmu?

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    AP lere sabit IP vereceksenin aynı subnet içinde olmalılar. 1.x gibi.

  • ozan47 O kullanıcısına yanıt
    Multy M1 kendi yazılımı ile bile satın aldığımız fiyata göre rakipsiz bir cihaz. Wifi 6 destekli range extenderlar bile fiyat olarak 3lü M1 ile aynı.

    OpenWrt gibi yazılımlar üretici yazılımları ile kesinlikle kıyaslanamaz.

    Ben basit bir ev kullanıcısıyım, aynı donanım ve fiyatta tp-link olsa hiç macera aramaz onu alırdım. Profesyoneller için bunun birşey ifade etmediğinin farkındayım ama her üreticinin normal kullanıcıyıda düşünmesi ve ona göre yazılım ve uygulama desteği sunması gerekir. Zyxel ne yazıkki bu konuda daha çok yol yürümesi gerekiyor, uygulamadan ana cihazın kurulumunu bile yapamadım sürekli modeme bağlanın ekranına döndü. Mecbur web arayüzünden kurdum. O kadar iğrenç bir uygulaması var. Web arayüzüde idare eder. Ürünün iki artısı var biri fiyatı diğeri OpenWrt desteği, yoksa bu cihazı kolay kolay kimse tercih etmezdi.
  • kasapoglu57 kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. TP-Link tecrübem de çok fazla TP-Link te yazılım tarafında çok eksik ve ürünü çıkardıktan sonra maalesef güncelleme veya güncel senaryolar doğrultusunda ek özellikleri cihazlarına verme konusu aşırı zayıf. Bir diğer gördüğüm olayda TP-Link tarafında teknik verilerin yanından bile geçemiyor olması cihazlarının.


    Zyxel Multy M1 tarafında beni bu cihaza çeken 4 port gigabit olması. Şuan en basit 5 port gigabit switch bile 600-700 TL civarında. bu paraya 3 adet donanım alıyoruz. İşlemci çift çekirdek ve 256 ram kombinasyonu var. Evimde daha önceden kullandığım çoğu MESH ve AP de 128 ram vardı. Tabi en vurucu kısım OpenWrt desteği. Tüm bunlar bu ürünü segmentinde rakipsiz gibi bir noktaya getiriyor.


    Tabi beklentide çok önemli. Herkesin cihazdan beklediği performans farklıdır.

  • Bu ürünün eksilerini ve artılarını konu içerisinde paylaştık, alan arkadaşların buna göre beklentilerini belirlemeleri gerekiyor. Tanesi 15$’a aldınız bu cihazı öyle düşünün. 😀
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hicks

    Bu ürünün eksilerini ve artılarını konu içerisinde paylaştık, alan arkadaşların buna göre beklentilerini belirlemeleri gerekiyor. Tanesi 15$’a aldınız bu cihazı öyle düşünün. 😀

    Tüm AP lere OpenWrt kurulumlarını tamamladım. Tüm evde çekmeyen nokta kalmadı. Şimdilik gayet memnunum.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.