Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
27
Favori
63.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Yeni taşındığımız apartmanda fiber kutusu var ve evlere kadar hat döşeli. Nakil isteğim üzerine bugün telekomdan geldiler. Apartman kutusundan bağlantıları yaptılar ve zte zxhn h298a modemi evdeki ethernet portuna bağladılar. 2 güne internet aktif olur dediler. Şimdi bende zyxel p2812 hnul f1 modem vardı. Bu modem ile sadece ethernet bağlantısı olan uzakraki tvye internet verebilir miyim? Ana modem olarak hangi modemi kullanmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albayman A kullanıcısına yanıt
    P2812 de openwrt kurulumu? Kurulu ise P2812ye nokia gpondan çıkan ethernet kablosunu P2812'nin wan portuna bağlayın PPPOE kullanıcı adı şifre ayarlamalarını yapın. Şunu belirtmem lazım P2812'nin wifi özelliği sıkıntılı bu yüzden yok sayın kablolu modem gibi düşünün. gigabit 4 lan portundan birisine elinizdeki zte zxhn h298a veya başka AP cihazınız varsa onu bağlayıp wifi'ını kullanın.
  • Sanırım ben iyi anlatamadım. İki modemi Kablosuz köprüleme yaparak, ethernet portu olup wifisi olmayan tvye internet erişimi vermek istiyorum. Yani wrt kurulumu yaparsam wds kablosuz köprüleme elde edermiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayman -- 4 Şubat 2020; 22:37:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albayman A kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şey repeater modu, köprü modu daha farklı bir olay, tabiiki repeater modunda kullanabilirsiniz kabloylada tvye bağlarsınız ama tekrar söylüyorum, openwrt kurulu P2812 nin wifi performansı sıkıntılı. Bu yüzden yapsanız bile kötü performans alırsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba

    öncelikle altuntepe2 kardeşim emeğinin karşılığı olabilir mi bilmiyorum ama teşekkür ederim. eline bileğine yüreğine sağlık.

    konunun hala aktif olmasına sevindim. zira bu modemle yeni tanıştım ve openwrt kurulabilmesi beni heyecanlandırdı. fakat kurulumu meşakkatli biraz. uygun kablolarım yok değil var ama https://openwrt.org/toh/zyxel/p2812hnu-f1 adresinde kernel imajı 2 mb dan büyük olduğu için direk yazılamadığı, bunun içinde geliştiricnin 2mb a sığan bu imajı yazdıktan sonra yeni versiyonlara güncellenmesi yazıyor sanki, yanlış anlamadıysam.

    şimdi yukardaki linkteki yöntem daha kolay tabiiki, hangisi ile devam edeyim? geliştiricinin önerdiği imaj ile mi? yoksa PL2303HX ile partition yapıp herşeyi sıfırdan yazmak mı?

    ha birde olası aksiliklerde kurtarma yolu var ma? en azından PL2303HX ile kurtarılabilir mi?

    teşekkürler

    barış.




  • mbunal kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kurulum ilk bakışta zor görünsede aslında çok basit. Benim anlattığım yöntem zaten paylaştığınız linkteki yöntemin türkçeye çevrilmiş halidir. Kernel olayına gelecek olursak şöyle açıklayım: openwrt 18.06 sürümüne gelene kadarki tüm sürümlerde kernel için ayrılan boyut 2mb olarak ayarlanmış bu sebepten snapshot veya 19.07 sürümlerinden kernel boyutu 2mb sınırını aşan firmware kurmaya kalktığınızda kernel panic hatası veriyor cihaz soft brick oluyor. korkacak bir şey yok zaten openwrt kurduysanız elinizde seri kablo var demektir, cihaza ne yaparsanız yapın kurtarabiliyorsunuz en baştan anlattığım UART moduna alarak. mafketel dostumuzun github reposunda paylaştığı firmware eğer cihazda 18 sürümü veya daha alt sürümlerden birisi kuruluysa ve daha yeni sürümlere geçmek istiyorsanız kernel panic vermemesi için önce onu kurun sonra istediğiniz üst sürüme güncelleyin. bir alternatif daha var ama biraz uğraştırır kendi 18.06 sürümünüzü kendiniz oluşturabilirsiniz ubuntu ile. oluştururken kernel için ayrılan boyutu 3mb ayarlarsanız sorun hallolmuş olur ama bunu yapmak baya zaman alacağı için siz mafketel'in yazılımı ile halledin. sürüm düşürürken bir şey yapmanıza gerek yok direk olarak eski sürümlere düşürebilirsiniz. ek bilgi olarak ihtiyaç halinde eğer LUCI web arayüzünden eski sürüme dönmeyi kabul etmezse zorlayarak düşürebilirsiniz önce istediğiniz firmware'yi winscp ile modemin /tmp klasörüne atın sonra putty ile aşağıdaki komutu girin tabiiki bu komuttaki firmware ismini önce düzenleyin:

    mkdir -p /tmp; cd /tmp
    sysupgrade -F lede-17.01.6-lantiq-xrx200-P2812HNUF1-squashfs-sysupgrade.bin

    Anlaşılmayan bir konu olursa sormaktan çekinmeyin. Saygılar

    > v17.01 > v18.06 > mafketel-mod-firmware > v19.07
    > v19.07 > artık kernel 3mb olduğu için bundan sonraki çıkan tüm üst sürümleri direk update edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 11 Mart 2020; 2:26:1 >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

    ben yanlış anlamışım orda yazılanları. zor değil sadece uğraştırıcı. ama sonucu için değer bir uğraşı olacak. hatta sonucu için illa yapılması gereken bir uğraş.

    son olarak seri kablo ile kurulumda bu 2m partition sorunu yaşanmıyor değil mi?
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    Seri kablo dışında zaten başka bir openwrt kurma yöntemi yok bu modem için, 2mb kernel boyutu ilk kurulumda illaki oluyor çünkü ilk kurulumda güncellemeden önce openwrt 15 versiyonunu kuruyoruz haliyle "mtdparts add nand0 3m kernel" komutunu girsek bile v15 geri 2mb boyutuna düşürüyor. Önceki mesajımda bahsettiğim gibi bu sorun değil mafketel'in paylaştığı firmware'i kurup öyle üst sürüme geçersiniz bu kadar basit. Olası hata veya unutma durumunda cihaz çökerse tekrar ilk mesajdaki kısa devre ile UART moduna geçirir yeniden kurulum yaparsınız. Kısacası cihazı isteseniz bile bozamazsınız
  • Hocam Openwrt için çok iyi bir anlatım kılavuzu oluşturmuşsunuz. Sayenizde bugün bende P2812 modemime Openwrt yazılımını kurdum. Bu arada yarımlarınız için teşekkür ederim.
  • A fine day to die kullanıcısına yanıt
    Rica ederim modeminizi daha verimli kullanmanız dileğiyle :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modemin Router kısmına Openwrt yükledik, peki dsl kısmına da dokunmadan durabilirmiyiz? Tabiiki hayır Şu anda piyasada aynı çipi kullanan tüm cihazların DSL firmware'ini çıkardım sizlere sunuyorum. Eski veya yeni sizin saha dolabınızla en uyumlu stabil çalışan sürümü kendiniz deneyerek bulabilirsiniz. Kimisi hiç bağlanmaz kimisi sürekli kopar ama içinden bir tanesi sizin aradığınız yazılımdır. Kendim en son fritzbox 7490 beta firmware içinden çıkardığım sürümü (5.9.1.4.0.7) kullanıyorum. Bağlı olduğum Tip-7 saha dolabım Huawei Broadcom Chipsete sahip ve firmware sürümü 164.27 sizin bağlı olduğunuz dolabın çipi farklı olabilir (Alcatel,Centillium,Globespan,Ikanos,Infineon,Texas Instruments,Thomson MultiMedia Broadband,Trend Chip Technologies,ST Micro). Performansları her birinin farklı tabiiki.

    istediğiniz firmware sürümünün adını vdsl.bin yapın kolaylık açısından.

    winscp ile modeme bağlanın,

    lib/firmware klasörü içine vdsl.bin dosyasını atın.

    etc/config/network dosyasına aşağıdaki gibi vdsl.bin satırını ekleyin kaydedin.

    ****************
    config dsl 'dsl'
    option firmware '/lib/firmware/vdsl.bin'
    ****************

    putty ile aşağıdaki komutu girin, dsl bağlantısı kopacak yeniden bağlanacaktır. (atacağınız sürüme göre hiç bağlanmayabilir veya sürekli kopabilir. en stabil olanı, sizin saha dolabınıza en uygun olanı deneyerek kendiniz bulacaksınız)

    /etc/init.d/dsl_control restart

    bağlantı sağlandıktan sonra kontrol için şu komutu gir:

    /etc/init.d/dsl_control status

    Firmware Version: karşısında çalışan firmware versiyon numarasını göreceksiniz.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi
    https://cloud.mail.ru/public/4Ljp/2auEVG4kB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 19 Mart 2020; 0:8:6 >




  • Merhaba arkadaşlar.

    Elimde zyxel vmg3312-b10a v2 modem var. Cihaz reset düğmesinden resetlenmiyor. Arayüzden fabrika ayarlarına dön desemde nafile

    Nasıl bir işlem yapmalıyım? şimdiden teşekkürler.
  • tekrar merhaba, şu zor günlerde işimi sağlama almak için ikinci bir modem daha aldım, p2812.

    neyse merak ettimde:

    > v17.01 > v18.06 > mafketel-mod-firmware > v19.07
    > v19.07 > artık kernel 3mb olduğu için bundan sonraki çıkan tüm üst sürümleri direk update edebilirsiniz.

    yazmıştınız. linklerde de 18.06 firmware var. o aradaki 18.06 yı atlayıp mafketel-mod-firmware yazsak olmaz mı? yani

    v17.01 > mafketel-mod-firmware > v19.07

    gibi.

    ???
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    2. modemi alarak çok iyi yapmışsınız hocam, elde yedek modem bulundurmak acil durumlarda çok işe yarıyor.

    Sorunuza gelecek olursam oradaki sıralamanın asıl önemli olan kısmı mafketel fw olan kısmı, yani 18 veya 17 sürümüne düşürürseniz kernele ayrılan boyut 2 mb olacaktır. 17 sürümden direk mafketel fw kurup 19 a geçebilirsiniz. veya ilk kurulumda 15 sürümdeyken direk mafketel sürümüne güncelleyip sonra 19 a geçebilirsiniz. Farketmez yani. 19 sürüme geçtikten sonra eğer 17 veya 18 e düşürmediğiniz sürece bir daha mafketel fw ihtiyacınız yok. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki komutu yani "cat proc/mtd komutunu putty ile gir kernel 3mb ise 19a geç değilse geçmeye çalıştığında kernel panic verir tekrar baştan kurulum yapman gerekir.

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Listede görünce, ömrümü yiyen cihazı kullanan var mı hala. ilk VDSL modemimdi. kopmalardan bıkmış usanmıştım.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Cihaza openwrt kurduktan sonra 4 mesaj üstteki bahsettiğim dsl driver'larından sizin saha dolabınıza uygun olanı seçip kopmadan kullanabilirsiniz. Zyxel ttnet sürümünün firmware güncellemesini en son 2012 de yapmış, mağaza sürümünün ise 2014 te yapmış haliyle eski dsl driver'ı sıkıntıları olduğu gibi duruyor güncellenip düzeltilmemiş. Openwrt ile fritzbox 7490 cihazının dsl sürücüsünü kullanabilirsin veya Netgear DM200 ün kini kullanabilirsin.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    merhaba

    yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkarmadı bana...
  • merhaba

    yeni versiyona geçiremiyorum. şu kernel hatasını veriyor sürekli. mafketel fw ile de denedim bir türlü olmadı. aşağıdaki çıktı mafketel in fw yi luciden flashladıktan sonra geliyor.

    NAND read: device 0 offset 0x60000, size 0x300000
    Skipping bad block 0x001e0000
    3145728 bytes read: OK
    ## Booting kernel from Legacy Image at 80800000 ...
    Image Name: MIPS OpenWrt Linux-4.14.103
    Created: 2019-02-27 11:12:48 UTC
    Image Type: MIPS Linux Kernel Image (lzma compressed)
    Data Size: 2053110 Bytes = 2 MiB
    Load Address: 80002000
    Entry Point: 80002000
    Verifying Checksum ... Bad Data CRC
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    Bu hatayı verince mecbur en baştan tekrar kurulum yapmanız gerekli, bu hatayı mafketel fw kurup ondan sonra güncellediğinizde vermemesi lazım aslında. Şöyle yapın tekrar kurduktan sonra düzgün çalışırken üst mesajda belirttiğim "cat /proc/mtd" komutuyla önce bir kernel boyutu 3mb olup olmadığına bakın ondan sonra v19 güncelleyin. Bu sayede birdaha çökme riskine girmemiş olursunuz tekrar kurulum yapmaktan kurtarır sizi.

    ilk kurulum sonrası v15 boot edip luci arayüzüne girdiğinizde önce v18 güncelleyin sonra mafketel güncelleyin sonra v19 güncelleyin birde öyle deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 21 Mart 2020; 14:56:55 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.