Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
27
Favori
63.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    TürkNet VDSL'de vlan id numarası 35, TürkTelekom 36 sanırım. dsl0'da 35 vlani etiketiyle veri gödermek gerekiyor.
    Arayüzden de oluşturabilirsiniz şu şekilde. interface adını girip enter'a basarak oluşturabilirsin. Çoğu linux dağıtımında interface isminde noktadan sonraki kısım VLAN numarasını ifade eder. https://wiki.ubuntu.com/vlan

    Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi




  • wywh kullanıcısına yanıt
    Merhaba, türkiyedeki tüm vdsl vlanı 35 diye biliyorum hocam, ttnette 35 şuan oris telekom kullanıyorum oda 35. Bu arada modeminizi merak edip p2812 den farkını sormuştuk yanıt alamadık Bt homehub 5 wifi dışında p2812den performans farkı varmı?
  • Evet arkadaşlar. Ben hedefime kısmen ulaştım. Wireless olmayan Tv ye ethernet portundan internet verebildim. Fakat ana modem ile openwrt p2812nin ip farklı alanda olduğu için tv landa görünmüyor. Şimdilik sıkıntı değil.Emeği geçen, bilgisini esirgemeyenlere teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayman -- 8 Nisan 2020; 11:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, şimdiki sorum şu elimdeki bir modemdeki openwrt yi diğer modem için nasıl yedeklerim? alacağım yedeğin elle yaptığım değişiklikleri de kapsaması için ne yapmalıyım?

    aklıma gelen en basit çözüm harici bir usb belleğe dd ile tüm yedeği alıp, gene dd ile ilgili partitionlara yazmak ama nasıl?
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    Firmware update kısmındaki yedek alma olayı sadece ayarları yedekler, yüklenen uygulamaları kapsamaz. Sizin için yüklenen uygulamalarda önemliyse openwrt kendiniz derleyeceksiniz içinde ayarlarınızı ve uygulamalarınızı ekleyeceksiniz bu sayede fabrika ayarlarına dön dediğinizde kendi ayarlarınız ilk haline döner, diğer modemede aynı derlediğiniz firmwareyi kuracaksınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Firmware update kısmındaki yedek alma olayı sadece ayarları yedekler, yüklenen uygulamaları kapsamaz. Sizin için yüklenen uygulamalarda önemliyse openwrt kendiniz derleyeceksiniz içinde ayarlarınızı ve uygulamalarınızı ekleyeceksiniz bu sayede fabrika ayarlarına dön dediğinizde kendi ayarlarınız ilk haline döner, diğer modemede aynı derlediğiniz firmwareyi kuracaksınız
    merhaba tp link 8970 modem için open wrt yükleme rehberi oluşturma şansınız var mı acaba ? ya da aynı basamakları kullanarak elimdeki bu modem vdsl bağlantısında kullanabilir miyim ?
  • https://openwrt.org/toh/tp-link/td-w8970_v1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Triac3 T kullanıcısına yanıt
    Onu gördük de lehim işleri yazılım işleri falan var .konu sahibi ile haberleştik bir ara halledeceğiz .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Bu derleme ortalama ne kadar sürüyor? Sizin derleme konusunda da deneyiminiz olduğu için soruyorum.

    Birde extroot hiç kullandınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan yaparsanız ortalama 4-5 saat sürüyor, tabi ben virtualbox ile sanal pc üzerinde ubuntu çalıştırıp yapıyorum, siz pcnizde ubuntu kurarak yaparsanız daha hızlı olabilir. Ssd var bu arada etkisi vardır illaki. Extroot kullanmadım çok profesyonel değilim sadece kendi işimi görecek kadar öğrendim :) kendi derlediğim firmware içine kendi ayarlarımı ekliyorum, zapret ve onun ihtiyaç duyduğu paketleri ekliyorum, ek olarak sqm ekliyorum. İpv6 çıkarıyorum, wifi ile ilgili ne varsa çıkarıyorum kullanmadığım için. Böylece tam istediğim yazılım oluyor, fabrika ayarlarına dön dediğimde dahi birdaha ayarlarla hiç uğraşmamak mükemmel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaptığınız iş mükemmel. bende hali hazırda zaten lmde4 var. linux sorun değilde paket ekleme çıkarma veya paket ayarları konusunda anlayabileceğim bir kaynak bulamadım sadece. custom build diye bakınca birçok sayfa geliyor ama paket eklemeyi paket ayarlarını gösteren pek olmamış veya ben kaçırdım.

    öteki yandan extroot da anladığım gibi ise tercih edilebilecek bir yöntem. extroot cihazın dahili depolamasına bypass edip takılı olan harici depolamayı kullanmasını sağlıyor sanki. ha böyle olunca tüm ayarlar tüm paketler herşey ama herşey usb bellekte oluyor. herhangi bir güncellemede sadece extroot için gerekli paketleri kurup reboot etmek yetecek gibi geldi bana!!! yoksa yanlış mı anladım?
  • mbunal kullanıcısına yanıt
    teamviewer üzerinden bağlanıp nasıl yapıldığını gösterebilirim müsait olduğunuzda, aslında basit sadece dediğiniz gibi düzgün açık anlatan olmadığı için kendiniz öğrenmeniz lazım deneme yanılma yaparak, ben bayağı uğraşmıştım. extroot konusunda bir bilgim yok fakat dediğiniz gibi depolamayı usb olarak kullanmak pek aklıma yatmadı açıkcası hem hız hem stabilite açısından cihazın dahili flash depolamasını tercih ederim. kendiniz firmware derlemeyi öğrendikten sonra böyle bir şeye ihtiyacınız kalmaz diye düşünüyorum.

    şu komutları kullanıyorum:

    git clonehttps://git.openwrt.org/openwrt/openwrt.git

    cd openwrt

    eğer snapshot beta sürümü derlemek istersem burayı es geçiyorum ama stabil bir sürüm istersem şu komutu giriyorum:
    git checkout v18.06.8

    ./scripts/feeds update -a
    ./scripts/feeds install -a

    openwrt klasörünün içine files klasörü oluşturup ayarlarımı içine atıyorum. (modem içinde nasılsa aynı olacak örnek: etc/config/klasörleri oluşturup içine düzenlediğin network dosyasını atacaksın)

    make menuconfig

    açılan menüden cihazı seçiyorum p-2812 olarak, ipv6 kutusundaki tiki kaldırıyorum siz ne isterseniz onu kaldırabilir veya ekleyebilirsiniz. Kaldıramadıklarınız var ise onları bir başka uygulama kullandığı için kaldıramıyorsunuzdur bağlantılı olan diğer eklentiyi önce kaldırmanız gerekir.

    son olarak aşağıdaki komutu giriyorum:

    make

    ve derleme işlemi başlıyor 4-5 saat sonra bitiyor.

    openwrt/bin/targets/lantiq/xrx200 klasörü içinde firmwareniz hazır sizi bekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 20 Nisan 2020; 18:35:8 >




  • ekleyeceğim veya çıkaracağım paketleri menuconfig ten seçiyorum. ve ekleyeceğim paketlerin ayar dosyalarını da flies klasörüne ekliyorum.

    takıldığım yer burası idi. en kısa zamanda deneyeceğim.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    müsait olduğun bi ara teamviewerdan bağlanbilirsen sevinirim. ipv6 nerede bulamadım. takıldığım başka 1 2 soru da var.
  • Fritzbox 7490 şu anda en güncel Lantiq yazılımı içeriyor ve sürekli güncellenmeye devam ediyor. Eğer kendiniz dsl firmware'i içinden çıkarmak ve P-2812'nizde veya başka bir Lantiq cihazda kullanmak isterseniz aşağıdaki komutlarla çıkarabilirsiniz.

    Önce freetz indirmemiz gerekli:

    git clonehttps://github.com/Freetz/freetz freetz-devel
    cd freetz-devel
    make
    make tools

    Şimdi en güncel fritzbox firmware'i indirelim, örneğin:

    wgethttps://ftp.avm.de/fritzbox/fritzbox-7490/deutschland/fritz.os/FRITZ.Box_7490-07.12.image

    7z e FRITZ.Box_7490-07.12.image -r filesystem.image
    7z e filesystem.image filesystem_core.squashfs

    "filesystem_core.squashfs" dosyasını freetz-devel/tools içine atalım.

    cd freetz-devel/tools

    ./unsquashfs4-avm-be filesystem_core.squashfs -e lib/modules/dsp_vr9/

    cd squashfs-root/lib/modules/dsp_vr9/
    bspatch vr9-B-dsl.bin vr9-A-dsl.bin vr9-A-dsl.bin.bsdiff
    bspatch vr9-B-dsl.bin release-vr9-A-dsl.bin release-vr9-A-dsl.bin.bsdiff
    bspatch vr9-B-dsl.bin release-vr9-B-dsl.bin release-vr9-B-dsl.bin.bsdiff

    Tamamdır. Çıkartılan Lantiq firmware'ler freetz-devel/tools/squashfs-root/lib/modules/dsp_vr9/ içerisinde bizi bekliyor.

    Hem Annex A hemde Annex B versiyonları hazır. Türkiye için Annex A olanını kullanabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 28 Nisan 2020; 0:41:37 >




  • Selamlar,
    Öncelikle elinize emeğinize sağlık. Çok kapsamlı bir anlatım yapmışsınız. Uzun zamandır okumak istiyor zaman bulamıyordum. Birkaç sayfa okudum. ( Sonra 2-3 ay önce sattığım 7360 ın neden hızlı satıldığını anladım :D )
    Ben uzun yıllardır Fritzbox kullanıcısıyım. Elimde bir sürü birşeyler var, bir tane de 7412 var. Uzun zamandır openwrt ye niyetleniyorum. Openwrt kurulunca sanırım dsl çalışıyor bunda da. Dect ve telefon sistemi hiçbirinde çalışamıyor. 7412 ye analog telefon hattı da bağlanamıyor zaten. Voip de kullanmayınca kayıp değil.
    Openwrt Fritzbox ta bana sadece Torrent için mantıklı geliyor. (Usb deki diske pc kapalı download yapmak için) Bugün birçok modemde yeni olan özellikler Fritzbox larda yıllardır var zaten.
    Openwrt yi 7412 ye kuracağım ama bunda USB de olmadığı için, arayüz dilinin almancadan kurtulması dışında bir fayda sağlar mı bilemedim.
    Ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derleme, ayarları gömme vs ok güzel oldu cidden. modeme reset atsan bile yeniden başladığında online olması çok güzel...

    merak ettiğim birşey daha var. fazari yazacağım. dnsmasq-full eklemiştim. ilk derleme sırasında atıyorum v2.4 idi ama daha sonra illaki güncellendi ve atıyorum gene 2.6 oldu. şimdi bu derlenmiş olan klasörde güncel paketleri yeniden derlemek için ne yapmam lazım. yani sadece güncellenmiş olan paketleri güncelleyip firmware oluşturmak için ne yapmalıyım...
  • Selamlar, yine bir sorum olacak.

    p2812 openwrt cihaza usb üzerinden printer bağlamak ve kullanmak mümkün müdür?
    Ayrıca usb flash bellek ağ paylaşımı mümkün müdür?
    Mümkünse nasıl olacak?
  • albayman A kullanıcısına yanıt
    eğer varsa ilgili paketleri kurarsanız olabilir. dosya paylaşımı için olan samba printer paylaşımı içinde kullanılabilir ama önce usb portları için driver yüklenmeli sonra da cups gibi bir paket ile printer modeme tanıtılmalı.

    sanki yani...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.