Şimdi Ara

ZYBAN ile sigarayı bıraktım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forma bununla ilgili yazılar çok gördüm ancak bir çoğu inandırıcı gelmedi. Millet pisikilojik olarak yazmış yazmış durmuş. O nedenle yeni bir başlıkla yazmak istedim.

    15 yıldır sigara içiyorum. Çocuk yaşta başladım ve günde bir paketten fazla sigara içerdim. Çok sefer bırakmaya çalıştım hiç bırakamadım. Nikotin bandı ve nikotin sakızı kullanarak ta bırakmayı denedim. Ancak bu deneyimlerde başarısız oldu. Hatta band ile birlikte de sigara içmeye devam ettim.
    Geçen hafta doktora gittim. Kan, idrar tahlili ve akciger filminden sonra Zyban isminde bir ilaç verdi. Benim tavsiyem doktor önerisi olmadıkça kullanmayın. Ama ta 13-14 yaşından beri sigara içiyordum. Sabah kalkar kalmaz. Kahvaltı yapmadan 2-3 tane, akşam uyurken uyumadan hemen önce, bişey yedikten içtikten hemen önce, arabaya binmeden hemen önce, arabadan inmeden hemen önce vs. vs. kısaca günde 25 civarı sigara içiyordum. Kısaca ben bırakıyorsam herkes bırakabilir.

    1. Gün sabah bir tane ilaç istek ya da isteksizlik gibi bir durum yok. Acaba ilaç milletin dediği gibi abuk subuk şeylere yol açıyor mu diye düşünüyorsun. Sigaraya aynen devam.
    2. Gün sabah bir tane ilaç, hiçbir değişiklik yok. Sanırım çift almaya başladığında etkisini gösterecek diye düşünüyorsun. Sigaraya aynen devam
    3. Gün yine değişik bi durum yok. Sigaraya aynen devam. Sanırım sigara içerken tiksinme vs. gibi bir durum olmayacak diye düşünüyorsunuz.
    4. Gün sabah bir akşam bir ilaç olmak üzere iki tane ilaç kullanımına başladım. Sigara içmeye aynen devam. İlaç hakkındaki önyargılarım değişmeye başladı. İlacın söylenenin aksine sigaradan tiksindirmeyeceğini anladım. Ancak insanın sigara içtigi zamanlarda içsemde olur içmesemde olur diye düşünmeye başlıyorsun.
    5. Gün sabah bir, akşam bir ilaç almaya devam ediyorum. Sigara içiyorum. Sigarayı bırakmaya çalışsam mı diye düşünüyorum ve ya öncekiler gibi bırakamazsam diye korkuyorum. Ama ilaçtan mı bilmiyorum sanki sigara içmediğimde oluşan kriz çok zor olmadan atlatılabilir diye düşünüyorum.
    6. Gün sabah uyanır uyanmaz sigara yakmıyorum. İçmemeye çalışıyım diyorum kendi kendime kahvaltıdan sonra bir tane ilaç aldım. Daha sonra sigara içmeye devam ettim. Ama içerken sürekli içmesem de olurdu şeklinde bir durumdayım. Öğlen 1 gibi elimdeki paketi ve çakmağı atıyorum. Daha içmeyeceğim diyorum. Sigara içme isteği geldiğinde kolayca atlatıyorum. Saat 4 olduğunda arabada kalmış paketi görünce bi sigara daha yaktım. Ama hemen attım. Daha sonra aklım kalmasın diye bi sigara daha yaktım ve sonuna kadar içtim. Son sigaram oydu. Hedeflediğim gün daha gelmeden bıraktım diye düşünüyorum. Şu andan sonra düşündüğüm tek şey “bir tane daha içersen geri en başa dönersin.”
    7. Gün Sabah bir ilaç aldım. İşe geldim. Halen içmiyorum. İşin güzeli içmeyeceğim konusunda kendime güveniyorum. Anladığım kadarı ile ilaç sigaradan tiksindirmiyor ama insanı psikolojik olarak sigaraya karşı güçlendiriyor. Yani ilaç değil kendiniz sigarayı bırakıyorsunuz. Kriz anlarını ilaç daha kolay atlatmanızı sağlıyor olabilir. Ama bırakan sizsiniz ilaç ta yardımcı oluyor.

    İlerleyen günleri de yazarım ama bi değişiklik olacağını sanmıyorum. Yani bilmiyorum ilaçtan mı yoksa kendim mi yapıyorum ama içmeyeceğime eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 8 Şubat 2013; 16:31:14 >







  • 8. Gün
    İlaca devam. Sigara içmeyeli iki gün oldu kafam biraz bulanık ama sigra içesim yok. Bulanıklığın nedeni sigaramı yoksa devam ettiğim ilaç mı anlayamıyorum ama sigara içmeyeceğime halen eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfj -- 5 Şubat 2013; 15:18:27 >
  • Bu arada ilaca başlayalım 11 gün oldu ve sigarasız 5. günümü tamamladım.
  • Moralinizi ve motivasyonunuzu bozmak için yazmıyorum öncelikle onu belirteyim.
    Bu şekilde saymayı bırakmalısınız. Eğer aklınıza belli periyodlarla sigara gelmeye devam ediyorsa, sigara içme isteği dayanılmaz hale gelmediği sürece bırakmışsınız demektir.
    Ancak saydığınız ve "Bıraktım mı ?" diye sorguladığınız sürece, sadece ara vermiş psikolojisindesiniz demektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzaykusu

    Moralinizi ve motivasyonunuzu bozmak için yazmıyorum öncelikle onu belirteyim.
    Bu şekilde saymayı bırakmalısınız. Eğer aklınıza belli periyodlarla sigara gelmeye devam ediyorsa, sigara içme isteği dayanılmaz hale gelmediği sürece bırakmışsınız demektir.
    Ancak saydığınız ve "Bıraktım mı ?" diye sorguladığınız sürece, sadece ara vermiş psikolojisindesiniz demektir

    sizi anladım ama ben bıraktığıma kesinlikle eminim. Olurda birgün birisi okursa diye ona yardımcı olması için paylaşıyorum yoksa artık kendi açımdan bıraktığıma dair bi şüphem yok... :)
  • VE adamı kaybettik.
  • 2 yıl önce sigarayı hiç bir ilaç ve bitki takviseyi olmadan bıraktım. Sigarayı bırakmak için sigaradan kendinizi nefret ettirin. Bunun en kolay yolu grip veya nezle olduğunzda dolu küllükle aynı odada 3 gün yatın , bakalım daha sigara içiyomusnuz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mumenu

    2 yıl önce sigarayı hiç bir ilaç ve bitki takviseyi olmadan bıraktım. Sigarayı bırakmak için sigaradan kendinizi nefret ettirin. Bunun en kolay yolu grip veya nezle olduğunzda dolu küllükle aynı odada 3 gün yatın , bakalım daha sigara içiyomusnuz :)

    Abicim ben çok denemiştim vallaha ilaç mı bıraktırdı kendim mi bıraktım bilmiyorum ama milyon demeden sonra bu kez bıraktım. içmeyeli 1 ay oldu. daha da içmem. artık sigara ikram edenlere nıraktım demiyor. içmiyorum diyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.