Şimdi Ara

ZTE MF286 R (SUPERBOX) Yazılım sorunu. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
4
Favori
21.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemizdeki 4.5g altyapısının kurucusu yanlış bilmiyorsam çoğunlukla huawei zaten. Açıkçası huaweinin son model 4.5g modem router'ı sanıyorum işlemci olarakta bu modelden güçlü. En sağlam çözüm dediğiniz gibi. Maddiyat sorun değilse dediğiniz en mantıklısı.

  • Arkadaşlar ttnet'e arıza kaydı bıraktım. Modemi değiştirdiler. Aynı model gözüküyor. Aynı yazılım gözüküyor. Yanlız bu cihaz nedenini bilmiyorum ama ilk açmada beklediğimden çabuk internete bağlandı ve 192.168.0.1 den girilen menüde daha seri. Sabah erkenden bağladılar şu ana kadarda herhangibir reset kopma v.s. olmadı. Bu şekilde devam ederse bir kısım mf286r de kimi yazılımlarla sorun çıkaran donanımsal problemde olabilir.


    edit: gene reset attı....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 10 Mayıs 2022; 23:52:48 >
  • 12 saattir reset yok. modem aynı marka model aynı yazılım ama düzgün olanla değişince sorun çözüldü sanırım.


    edit: yine reset attı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 10 Mayıs 2022; 23:53:4 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Hocam arayüzden kontrol etmeye devam edin bir süre daha dediğiniz gibiyse bizde o yönde çözüm aramaya çalışalım.

    Güncelleme için çok teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mustafakaanb kullanıcısına yanıt

    normalde olmadığı kadar uzun dayandı ama 16 saat sonunda buda reset attı... zaten raslantısal gibi bazen çok az bazen çok reset atıyor.

  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dediğiniz şeyi bende yaşamıştım. Rekor 12-13 saat benim modeminde. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mustafakaanb kullanıcısına yanıt

    yine arıza kaydı bırakıcam. neyapacaklarını ve sonucu gene yazarım.

  • ttnet ile görüştüm. yazılım güncelleme sunulmadı. bazı şeyler denendi ama çözüm olmadı. önce hattı tutup modemi iade etmek istedim ama tümden iade gerekiyormuş. ve 1 sene taahüdü doldurana kadar yapılan iadelerde ekstra ödeme çıkıyormuş. ilk önce bu modemi iade edip huaweinin bir modelini sipariş edecek sonrada turkcell huawei superbox ta bazı browser hackleriyle apn ayarlarını "internet" şekline getirip bağlantı sağlayacaktım. ama tümden iade gereksinimi planlarımı bozdu. bende alternatif yazılım denemeye karar verdim.


    ilk önce superonline'ın superbox yazılımını denedim. lte bağlanmadı. bazı şeyler denedim ama bağlanmadı.


    bende türkiye ile benzer lte frekanslarını araştırmaya başladım. poloyanınki oldukça benzermiş. halihazırda burda bahsedilen t-mobile pl yazılımı oluncada denemeye karar verdim. lte-a ve bandgenişliği(yanlış bilgi olabilir) çok mühim değil. ttnet limitsiz magnet'e 4.5g hızında diyor ama 12mbps maks hıza limitliyor...


    burda paylaşılan "ZTE Terminal Software Update Framework T-MOBILE" dosyasını indirdim açtım. "ZTE Terminal Software Update Framework T-MOBILE\UPDATE" klasörünü dizin olarak gösterdim. update'i tamamlattım. bu işlem bitmeden modem kapanırsa elektrik kesilirse v.s. modem çalışmaz hale gelebilir. yazılım yüklendikten sonra modemin açılması uzun sürebilir. açılışta sadece şifre soracak. update yazılımı cihaz ayarlarını resetlediği için tmobil pl stok şifresine dönüyor. o şifrede "admin". ayrıca sağ üst köşede polonya dili yerine english seçeneğide var. yanlız bende ne hikmetse bir süre LTE bağlanmadı. 1-2 defa cihazı tuşla resetledim. sonrasında bekledim. en sonunda LTE bağlantısı oldu.


    LTE bağlantısı olur olmaz güncelleme buluyor. ( evet güncellemeler asıl şimdi başlıyor hemde 4-5 tane ayrı ayrı... ) yaptırdım yanlız %100 olduktan sonra bile epeyce bekletiyor. modem ışıkları sönebilir sabit kalabilir. ethernet ışığı sabit durabilir. asla modemi kapatmayın. 192.168.0.1 den girdiğiniz menüde tekrar login yapmalısınız v.s. mesaj gelinceye kadar bekleyin. 15-25 dk uzayabiliyor.


    Güncelleme bitti tekrar login yaptınız mı ? "ZTE Terminal Software Update Framework T-MOBILE" dosyasından ilk yazılımı attığınızda ayarları resetlemişti. ama bu ara güncellemerde böyle bir durum yok. şifre değiştirmediyseniz stok şifre "admin" ile tekrar bağlanın. bekleyin. bidaha yazılım bulacak. aynı işlemleri tekrarlayın. advanced settings-update-check. bidaha yazılım bulacak. saymadım ama en az 4-5 defa üst üste güncelleme buluyor. Tüm güncellemer bittiğinde son sürüm şu şekilde:


    ZTE MF286 R  (SUPERBOX) Yazılım sorunu.


    henüz gördüğüm tek köyü yön speedtest'te ping süresi 17 den 37 lere çıktı. ama oyunda ara ara kopan reset sonucu 5 dakka yeniden bağlantı bekleten bir durum bundan çok daha kötü olurdu. web sayfaları çalışması ise gayet akıcı.


    sonradan edit: ilginç olan ping speedtestte yüksek çıkıyor ama oynadığım basit online oyunda clickler daha serileşti. pinge dayalı konularda efektif durum daha iyi görünüyor.

    edit 2: speedtest son denemelerde 17 lerde düşük ping gösterdi. eski sonuçlar sanırım o anki speedtest serverlarıyla ilgiliydi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Mayıs 2022; 22:14:15 >




  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar. Güncellemelerini yakındam takip ediyorum. Umarım stabil bir şekilde kullanmaya devam edersin. Btk üzerinden açtığım şikayet sonunda başka çarem olmadığı için garantiye göndereceğim modemimi. Ufakta olsa bir umut var ama sizin yaşadıklarınızda biraz kafamı karıştırıyor. Bir kaç sorum olacak?

    Modemde sıkıntının devam etmesinden sonra modemi geri iade etmeye çalışmadınız mı ttnetten nasıl bir geri dönüş aldınız?

    Yasal yollarla aboneliğinizi sonlandırmayı düşünmediniz mi?

    Garantiden sonra sıkıntı yaşamaya devam edersem sizin tercih ettiğiniz yolu bende tercih edebilirim gibi duruyor. Deneyimlerinizi aktardığınız için çok teşekkürler. İyi günler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mustafakaanb kullanıcısına yanıt

    Modem bir kere değişti. Sadece modemi iade yapamayacağımı olursa komple hat+modemin iptal edilebileceğini söylediler. Ondada cayma bedeli çıkıyormuş.


    Magneti barakamıyorum neden ?


    Superonline'ın superboxları pahalı yada limitsiz pakedi yok. Vodafoneda keza superonline kadar olmasada pahalı yada limitsiz pakedi yok. En önemlisi bu bölgede ttnet 4.5g vodafone 4.5den iyi çekiyor.

    Mesajı attığım zamandan beri modemi tmobil-pl yazılımıyla kullanıyorum. Güncellenmiş tmobil-pl yazılımı ile ne kopma ne reset ne bişi var. Gayet stabil çalışıyor.


    BTK sayesinde daha az masraflı bir çözüm elde edebilirsiniz. TTNET limitsiz paket kullanıyorsanız şunuda şikayet edebilirsiniz. Reklamı 4.5g hızında diye yapıyorlar ancak paket 12 mbit limitli ve bunu reklamlarda yada web sayfasında kesinlikle söylemiyorlar. Diğer bir sorun ttnet müşteri hizmetlerinde magnet numarası ile magnet servisine bağlanamıyorsun. Hat alıcakmış gibi numara yapıp müşteri hizmetlerine bağlanman ardından magnet servisine bağlatman gerekiyor. Diğer bir sorun internet üzerinden magnet hizmetleri ile ilgili işlem yapamıyorsun. Mobilde olmuyor pc de sayfayı yenileyin diyip duruyor.


    Özetle ttnetin magnet altyapısı karman çorman bir vaziyette. Ama bu haliyle bile f/p olarak alternatifler içinde daha iyisi yok.





  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt

    CA çalışsa en güzeli şu yazılım aslında ya, acaba bu update dosyalarında düzenleme falan yapıp uydurma şansımız var mı aslında kurcalamak lazım


    Ayrıca niye magnete bulaştınız ki ZTE MF286 R  (SUPERBOX) Yazılım sorunu.  şu tarifeden modemsiz bir paket alıp 2. el superbox alın direkt benim gibi, en temizi

    edit: ha tabi limitsiz olma mevzusu var, orası sıkıntı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 7 Haziran 2022; 15:51:22 >
  • arkadaşlar bende Ttnet magnet kullanıyordum T-mobile yükledim fakat başka bir yere taşınacağım. Acaba iade etmeden önce modemi eski yazılımına nasıl getirebilirim.

  • ahmetalcam54 A kullanıcısına yanıt

    kardeşim kullandığın yazılımın linki var mı ? birde bende fazladan huawei var b535 olandan hattı ona takınca 3G de çalışıyor 4 G ye manuel alınca kırmızıya dönüyor sebebini biliyor musunuz ?

    bana verdikleri ZTE modemden band ayarı yapmak istiyorum

  • ronnes06 R kullanıcısına yanıt
    Yazılım link i yok güncelleme ile Polonya yazılımına çevirdim, büyük ihtimalle 4 g de Telekom band larına bağlanmadığı için kırmızı yanıyordur, huactrl uygulaması ile 1800 band ına ayarlayın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ahmetalcam54 A kullanıcısına yanıt

    senin apn ayarında superbox mı yazıyor mgb mi ? apn bilgilerini paylaşır mısın birde 1800 ü de denemiştim yine de 4g ye geçince sinyali kesiyor sonra 3g moduna giriyor

  • Avea yazıyor diye hatırlıyorum. Şehir dışındayım döndüğüm zaman paylaşım yaparım apn ayarlarını, bulunduğum bölgede Turktelekom 1800 yayın yapmıyor olabilir 800 900 bunları dene,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZTE MF286 R  (SUPERBOX) Yazılım sorunu.
    ZTE MF286 R  (SUPERBOX) Yazılım sorunu.github
    ath79: support ZTE MF286A/R · openwrt/openwrt@7ac8da0
    https://github.com/openwrt/openwrt/commit/7ac8da00609f42b8aba74b7efc6b0d055b7cef3e


    Denemek isteyen babayiğit var mı ZTE MF286 R  (SUPERBOX) Yazılım sorunu. 





  • pcislocked kullanıcısına yanıt

    Yazılımı yüklemek için TTL adaptörü şart. Ben 40 liraya aldım direkt çarşıdan 5 dakikaya da yazılımı attım. Olmadan da atabilirsiniz ama ben beceremedim üşendim açıkcası. Kapı gibi oldu modem. LTE dahil her şey çalışıyor, fakat bandlock gibi ayarlar doğrudan arayüzden erişilebilir değil, zira openwrt wifi modem/router odaklı bir yazılım.(LTE protokolü için QMI değil NCM seçin ve cihaz olarak da /dev/ttyACM0'ı gösterin. NCM protokol desteğini ayrıca kurmanız gerek, bunun için de internete wireless kısmından ayrıca bağlanıp güncelleyip sonra çıkmayı düşünebilirsiniz, veya opkg ile offline yükleyin.)


    ZTE MF286 R  (SUPERBOX) Yazılım sorunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 6 Eylül 2022; 21:55:17 >




  • Hocalar allahını seven yardım etsin Tmobile yazılımından çıkamıyorum Turkcell stok yazılımı anlatıldığı şekilde yapmaya çalıştım lakin hala Tmobile i görüyor yardımcı olabileck varmı hep internetsiz kaldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.