Şimdi Ara

Zotac RMA ile yaşadığım olaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Uzun süredir uğraştığım ve sanıyorum sonuna yaklaştığım durumu paylaşmak istiyorum. 2010 senesinde 750TL değerinde Zotac GTX570 serisi GPU almam ile olaylar başlıyor. Kutu üzerinde 5 yıl uzatılmış garanti ibaresi vardı. Bu garanti Zotac tarafından veriliyor ve bir sorun olduğunda yurtdışına ürünün gönderilmesi gerekiyor(muş).


    Önce Zotac uzatılmış garanti şartlarını inceledim, 30 gün içinde ürünün kayıt işlemlerini gerçekleştirdim. Herhangi bir onay maili gelmedi, sadece ekrandaki yazıyı not edin ibaresi vardı.


    2014 senesinde bellek problemi çıkıyor ve ekranda çizgiler meydana geliyor. Ben de durumu önce aldığım yere anlattım, daha sonrasında Zotac, EU, Global, USA mail yolladım. Biri yerel servis çözecek dedi, biri Hong Kong'a yolla dedi. Biri hiç dönüş yapmadı. Aldığım yer de kartı yollayın biz bir servise gösterelim dediği için servise yolladım. O sırada Türkiye Zotac ayağı bir kişi de yurt dışına yollamamı söyledi. Süreç bu şekilde başladı. Mail üzerinden servis-Zotac-ben-Zotac-servis arası uzun süre konuştuk ve en son kart için değişim kararı verildi. Fakat bir türlü işlem devam etmedi. Bu süre zarfında garanti de bitmek üzereydi ve bunun üzerine kartı servisten istedim ki kendim yurtdışına kartı ileteyim. Fakat bu isteğime de cevap alamadım, üzerinden 1 yıl geçti. Ara ara yazmama rağmen bir sonuç alamadım. O sıra tüketici hakem heyeti pek meşhur değildi ve benim aklıma gelmemişti. Zaten yeni bir kart alınca da açıkçası pek takip etmedim olayı. Geçtiğimiz aylarda ürünün faturasını görünce hakem heyetine başvurdum ve hemen bana dönüş sağlandı. Benimle ben yazmadıkça ilgilenmeyen firma beni aramaya başladı ve Zotac ile iletişime girdi. Firma aradan çekildi ve bu sefer Zotac ile benim mücadelem başlamış oldu. RMA işlemini kabul ettiler ve bana bir kart önereceklerini söylediler. Ben de herhalde ellerinde 2000 serisi kart vardır diye düşünüyordum ki gelen cevap GTX 1070 oldu. İstemeyerekte olsa kabul ettim. Normalde EVGA,Corsair, Gskill gibi firmalarda RMA için ürün gönderirken müşteri öder, firma gönderirken kendisi öder. Hatta corsair gümrüğü de ödüyor. Zotac'ın bana verdiği cevap şu oldu; sana adres veriyorum, bu adresten bir kurye çağır, ürününü aldır, kendi adresine kargolat. Niye böyle bir işlem yapıyorum dediğimde biz bu şekilde çalışıyoruz işte sizin işlem aslında çok eski bir işlem ama gene de yapıyoruz cevabını aldım. Ben de el mahkum kargo şirketi aramaya başladım, SF express,DHL,TNT, aracı firma vs. derken zaten ürün kargosu, gümrüğü yaklaşık 450-500$ tutacağı söylendi. Kart zaten o kadar etmiyor. Yaklaşık 1 ay süren uğraş sonucu firma insafa gelip "ama gümrüğe karışmayız " diyerek bana gönderimi sağladı. Güncel olarak halen kargoyu beklemekteyim ve bakalım gümrükçü abiler ne kadar fiyat biçecekler.



    Bundan sonra müşteri hizmetleri kendini kanıtlamış firmalardan hiç şaşmayacağım. Size de kesinlikle tavsiye ederim.



    Yazıyı yazdıktan sonra bir güncelleme geldi; DHL sitelerden 2.el olarak bir fiyat belirlemiş ve 400€ üzerinden işlem yapacağından bahsetti. 80€ gümrük ücreti ödersem ürünü bana yollayacaklarmış






    Zotac RMA ile yaşadığım olaylar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyline334 -- 3 Şubat 2021; 19:58:13 >







  • 2018'de Zotac RMA ile benimde bir kez işim oldu ama arkadaşlar aşırı ilgili şekilde hallettiler. Durum şöyle gelişti; Amazon.com'dan GTX 1060 6 GB kartım arızalandı. Zotac USA RMA ya mail attım. Fatura ve bilgi istediler. Gönderdim, ertesi günü adres gönderdiler. Kargolarını ptt ile gönderdim. 15 Gün sonra bir mail daha geldi kartınız değiştirilmiştir. Adresiniz şu mudur diye, teyit ettim. Aynı gün içinde 12 dolar kargo parası istediler onu da Paypal (Burası biraz sıkıntılı malum TR de paypal yasaklı olduğuna sanal kart oluşturup VPN ile paypala girip) ile gönderdim. 4 gün sonra dhl kargodan mail geldi gümrüğe tabidir diye ürününüz aradım kartın değişim ürünü olduğunu söyledim. Fatura istediler, gönderdim. Ertesi günü ayrıca başka bir ücret ödemeden kartımı teslim aldım. Jelatini açılmamış GTX 1060 6GB.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.