Şimdi Ara

Zoom X5 USB ile ADSL bağlantı sağlayamadım, Lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni kullanıcıyım ve bir türlü bağlanmayı beceremedim !
    Zoom firmasının sitesine giderek yaklaşık 7 GB büyüklüğündeki son firmware' i indirdim ve install işlemini onunla yaptım. Yani software en güncel halde.
    Zoom Web Consol' a girebiliyorum,
    Bana verilen şifre ve kullanıcı adı (xxx@ttnet) olarak giriyorum, 8 / 35 değerlerini ve Encapsulation:PPoE LLCdeğerlerini de giriyorum, Bridge disabled.

    Sonunda Ağ bağlantılarımda "LAN yada Yüksek Hızda İnternet" Logosu yer alıyor ve Task barda bağlandı mesajı geliyor (10.0 Mbps) X5'in LINK lambası sürekli yanmaya başlıyor. Buraya kadar herşey normal.

    Sonrasında IE açıyorum ve ne adres yazarsam yazayım boş sayfalı hata mesajı geliyor. IE Bağlantı ayarlarına girdiğimde zaten ben bu yeni ADSL bağlantıyı göremiyorum. Sadece orada benim eski bağlantım olan Superonline yer alıyor. Onunda "Varsayılan bağlantı seçeneği" ni iptal ettim, ve bağlandığında numara çevirme işaretli. Ayrıca bu sayfadaki "Yerel Ağ Ayarları" na girerek "Ayaraları otomatik algıla" yı da işaretledim. Sanırım başka yapılabilecek hiç bir ayar kalmıyor.

    İşletim sistemim XP Pro SP2. Bir arkadaşın uyardığı gibi acaba sorunum XP versiyonu ile mi ilgili. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ederim.
    Saygılarımla.







  • Evet xp ile ilgisi olabilir diye düsünüyorum bende zoom x4 ile bu sorunu ilk 1 hafta yasadim sonra 2000 kullanmayi denedim ve cok memnum...ama xp ile de calisiyor benim modem....Kisacasi sorun senin bilgisayarina SASER virüsü bulasmis bunun antivirüs programini bulabilir ve ortadan kaldirabilirsin bu sorunu...bu sorum sadece xp ile yasanmakta 98 veya 2000 e saser virüsü bulasmiyor...umarim sorunun düzelir....
  • hattında dsl sinyali yok
  • Merhaba Arkadaş;

    Bende de X5 var; benzer sorunu bende yaşadım, sana şöyle bir öneride bulunayım:

    1- USB yerine Ethernetten çıkmayı dene
    2- Bilgisayarına güzel bir FireWall kur ( Bilgisayarındaki virüs sürekli broadcast yaptığı için modemin internete bağlı olduğu halde bilgisayarın bağlanamaz )
    3- İnternet Explorer'in Bağlantı sekmesi tertemiz olsun
    4- İnternet Explorer'in Bağlantı sekmesinde LAN ayarları kısmı tertemiz olsun
    5- Mocdemine HARD RESET at ve kullanıcı adını ve şifreni yazdıktan sonra Nete girmeyi dene.

    NOT: External ADSL modemler Bilgisayardan bağımsız çalışırlar, bilgisayarınız kapalı bile olsa modeminiz internette bağlıdır. (Ayarları yapıldıysa)

    FirmWare Update linkini bana gönderebilir misin ( bende Update etmek istiyorumda )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.