Şimdi Ara

ZOOM ADSL MODEM(5651)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba
    arkadaşlar internet odası için (toplam 9 makine 1 i ana makine) adsl alındı ve modem olarak zoom x4 model 5651 alındı. kurulumunu ve bağlantıları yaptıgım halde makine internte girmiyor. usb den bağladım modemi makıneye.

    tam olarak bu modemı makıneye nasıl kuracağımı ve TCP/IP ayarlarını nasıl yapacağımı ayrıntılı olarak anlatabilirseniz sevinirim.

    kendi kafemde x5 kurmuştum 3 yıl önce tak dıye çalışmıştı. anlamadıgım bir iki konu oluyor bu modemde.acaba modemmı bozuk yoksa hata bendemı.
    modmeın status kısmında modem internet hıznı tam olarak algılamakta fakat ip adresine baktıgımda ise 0.0.0.0 dan başka birşey yazmıyor. bütün şifre kullanıcı adlarını doğru yazdıgımı biliyorum.
    şimdiden çok sağolun



  • Modem kablosunu USB'den de modemden de çıkar. BIOS'a gidip Ethernet Device'ni önce Disabled yapıp kaydedip çık. Sonra tekrar gelip Enabled yapıp kaydedip çık. (bu, Windows takıldığında restart atmak gibi birşey. kapatıp tekrar açınca düzelir belki). Sonra modem kablolarını tak.

    Internet hala yoksa;

    - Ethernet Kartı varsa, Ethernet kartı ile USB Ethernet device çakışıyor olabilir. Ethernet kartını söküp USB'den kullanmayı dene. Windows Aygıt Yöneticisi'ne gidip ethernet kartı ile -eğer kurduysan- USB Ethernet Device driverını kontrol et.

    - Başka modemler çalışıyorsa sorun modeminde olabilir. Her modemde sorun varsa sorun USB Ethernet portunda olabilir.

    - Bütün Internet ADSL ayarlarını tekrar yapacaz.
    Modemin arkasındaki default reset tuşuna bas. Bütün ADSL bilgilerin sıfırlandı. Internet şu an yok. Şimdi, router default arayüz IP'sini (kullanım kılavuzunda yazar) web browserına gir. Kullanıcı adı - parola soracaktır. Onların da defaultarını kullanım kılavuzunda bulabilirsin (örn; ku. ad.: admin - parola: conexant gibi). Onları girip bağlandıktan sonra router ayar sayfası gelecek. Burada, öncelikle ADSL'a başvururken müşteri kullanıcı adı (........@ttnet) - şifresini gir. Daha sonra diğer ayarları aynen dikkatlice doğru yap. Tüm ince ayarlardan sonra Save-Reboot yapıp ayarlarını kaydet ve modemini resetle. Şimdi Internet açılacak.

    - Windows Ağ Bağlantısı IP ayarları kısmı otomatik IP olarak kalsın.

    Ya da

    192.168.x.x gibi kendin IP adresi gir. Kafe dediğine göre bir ağ vardır herhalde. Kolay olması için 192.168.x.x senin IP adresinde diğer bilgisayar sırasıyla 192.168.x.(x+1), 192.168.x.(x+2) diye gidebilir. DNS ve WINS için de IP adresini gir. Bu ayarları Yerel Ağ Bağlantısı sağ tıkla--->Özellikler--->Internet İletişim Kuralları (TCP/IP)--->Özellikler kısmında bulabilirsin. Alt ağ maskesi 255.255.... diye otomatik girer. DNS ve WINS kısımlarına da Gelişmiş'ten gireceksin.

    - Virüs, spyware & adware, trojan, Dialer vb taraması yaptır.

    - P2P gibi programlar için için portlar açmışsan, kullanmadığın portları kaldır. Diğer portları da eşzamanlı kullanmamayı dene.


    Ayrıca, ADSL Teknik Arıza Müşteri Hattını da arayabilirsin. Numarasını unuttum ama 118'den öğren



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Temmuz 2006; 12:28:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.