Şimdi Ara

Zilean ile Nasıl Elmas Olunur(Rehber)(Videolar Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
11
Favori
6.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...

    Dün başlattığım zilean ile plat oldum konusuna yazılan mesajları görünce zilean rehberi oluşturmak istedim. SS'ler ile destek olmaya çalışacağım.
    Öncelikle referans açısından Zilean ss'i ile başlamak istiyorum.

     Zilean ile Nasıl Elmas Olunur(Rehber)(Videolar Eklendi)


    Önceden batı server ında buyukaptan nick ini kulalnırken tr ye geçtim ve Best Zilean Tr Nickini kullanmaya başladım isteyen arkdaşlar ekleyebilir.

    Öncelikle mid Zilean mı sup Zilean mı konusuna gelirsek bence eğer sizi tahrik edecek şampiyonlar(Zed, Kayle, Malzahar) gelmiyorsa kesinlikle destekçi olarak başlamanız gerekir.

    Destekçi olarak Zilean

    Güçlü Olduğu Şampiyonlar

    Support olarak :

    Vayne : Zilean range i vayne den fazla. Q W Q combosuyla bi daha farm yapamaz o derece. Eğer vayne varsa rakipte oyun bitmiştir benim için.
    Thresh : Rakip olarak görünce ürkmediğim bir şampiyon. Beni çeksede umrumda olmuyor. (6 level üstüyken tabi) Eğer adc yi çektiyse tadından yenmiyor. q w q combosunu adc ye attığımda zaten adc nin yarı canı gidiyor.
    Taric: İstediği kadar adc ye can bassın. Zilean normal şartlar altında bence daha güçlü.
    Janna : Stun ı olmadığı için zorlanmıyorum kesinlikle.
    Annie : Rakipte gördüğüm zaman en rahat olduğum şampiyon. Eğer zileansanız ve karşınızda Annie varsa İstediği kadar stun atsın. Siz daha çok vuruyorsunuz..
    Morgana : Zilean alınca genelde Morgana alırlar. Fakat Zilean ile dikkatli oynayınca Morgananın da ezik kalacağını görebilirsiniz.

    Mid olarak :
    Zed : Bir numaralı counterı. Eğer rakipte zed varsa kesinlikle zilean alınmalı. Zedin ultisi useless.
    Darius : Aynı şekilde Darius'un ultisini boşa çıkaran bir şampiyon.
    Malzahar : Aynı sebepler geçerli :)
    Fizz : Sürekli dürterek kastırmıyorsunuz ve ultiniz sayesinde ölmüyorsunuz.

    Diğer Bazı Şampiyonlar
    Leona: Eğer rakipte leona varsa zilean stun yediği an ulti atamadan ölür. Stun yememeye dikkat ettiğiniz sürece vurduğunuz damage sayesinde rahatlıkla lane'i ezebilirsiniz.
    Blitz: Stun ve ulti yemediğiniz taktirde sorun yok. Oyunculuk gerektirir.

    Skil bilgileri :
    Pasifi : EXP veriyor. Takımındaki tüm şampiyonlara
    Q : Öncelikli olarak bu yeteneğe vereceğiz.
    W : İkinci önceliğimiz. tüm büyülerin cooldown ını 10 saniye kısaltır. Manamız çok olunca sürekli w ya basacağız. Ana kural bu.(Q W Q combosunun temelini oluşturuyor)
    E: rakipte kullanırsak slow atar 2.5 saniye. Dost şampiyonu hızlandırır. Eğer gang geliyorsa e ile slow atın zaten gg wp :)
    R : Ultisi son seviyede 1150 + 2 * ap veriyor. yani oyun sonu 2000 canla doğan bir arkadaşınız olcak:D

    Bu bilgileri verdikten sonra, Zilean seçtiğinizde nasıl oynamanız gerektiğini anlatacağım.

    DİKKAT : Zilean ulti genel olarak bilinmemektedir. O yüzden takım arkadaşlarınıza özellikle adc ye ultinizi anlatmanız gerekmektedir. Ben şöyle anlatıyorum. "Zilean ulti 7 saniye. Ben kullanırken üstünde ışık çıkıyor ona dikkat et. Doğduğunda 800 canın olcak oyun sonu ise 2000 canla doğcaksın."

    Öncelikle support itemi olan Büyü Hırsızının Marifeti ile başlıyoruz.

    +5 Yetenek Gücü
    5 saniyede bir +2 Mana Yenileme
    10 saniyede bir +2 Altın

    ÖZEL Pasif - Vergi: Şampiyonlara veya binalara karşı yapılan büyüler ve normal saldırılar, 30 saniyede üç kereye kadar 10 ilave hasar ile 5 Altın verir. Bir minyon katletmek, bu pasifi 12 saniyeliğine devre dışı bırakır.

    Nerf gelmeden önce çok daha iyi oluyordu fakat hala iyi. Bu sayede sürekli altın kazanıyoruz:) 2 dk da bir ward parası çıkıyor.
    1 tane ward ve 3 tane can iksiri alıyoruz. 515 gold ile başlayacak şekilde masterymiz olmalı. son can iksirini almak için 1.30 u geçirmek gerekiyor. fakat lane e exp kaçırmadan yetişiyorsunuz. Kesinlikle 1 can iksiri fazla alın sürekli dürtün.

    Zilean ile oynarken sürekli dürtmelisiniz. Q W E R sırasıyla büyülerinizi açın.

    Dürtme Nasıl Olmalı

    3 levelsek ve Q W E açmış isek, sadece Q atıyoruz. Sakın Q W Q yapmayın. yavaş yavaş dürteceğiz boş yere manamız bitmesin. Buna dikkat edin. Bu arada Flash ile Berrak Zihin ile başlıyoruz. Gerçekten mana tam bir sorun. Mananız olmadığı için ulti atamayabilirsiniz. Berrak Zihin can kurtarır:) Cooldown' ı da düşük.

    Özel istisna: Eğer karşımızda shield sağlayan Morgana Janna gibi şampiyonlar varsa, kesinlikle q attıktan sonra, cooldown dolduktan sonra yine anına Q atmamız lazım.

    Dürtme çok önemli. Zilean'ı zilean yapan dürtmesidir. Zilean oynayıp yerinde sayacak olan varsa hiç almasın. Zevk alamazsınız.

    Dürtme - İpucu Eğer minionun canı azken, q w q atarsanız özel bir durum oluşuyor. Sanki true damage vuruyorsunuz. Etrafında şampiyon varsa bir o kadar da onlara vuruyor. Videoyu izlerseniz dediğmi anlarsınız. Miniona q w q atmak gibisi yok. Extra damage sağlamaktadır. Mesela 400 vuran q skiliniz var şampiyona attığınız zaman 250 vuruyorsa miniona 390 falan vuruyor. yani miniona atacağımız q w q combosu 780 vurur ve bu da diğer şampiyonlara da vurması demek. Yani şampiyona q w q atacağınıza kesinlikle yakınındaki miniona atın. Canı az olan minion olursa çok iyi olur. iki bomba da ardı ardına patlar...

    Canımız azaldı base atmamız gerekiyor. Burada altın miktarı önemli eğer 860 ı geçiyorsa kesinlikle ability power abancaz. İnfilak Değneği itemini alacağız. Ardından ward ile can iksiri alıyoruz. 900 varsa bekleyin ward ile ability power alın. Eğer az ise Altın veren itemimizi 500 altınla bir üst kademeye çıkarıp, ward, can iksiri, mana iksiri alınabilir. Ama öncelik kesinlikle ability power.

    Peki 860 lık ability power'ı ne ile birleştiriyoruz. Asırlık Sopa.. Hem mana sağlıyor, Hem can, hemde ability power. Kesinlikle ilk itemimiz o olcak.

    Ward itemi almalıımıyız?
    Eğer üstünseniz lane de alabilirsiniz. Fakat önceliğimiz bu olmayacak. Zaten ward parası rahatlıkla çıkıyor. Ben şahsen çok az maçta ilk 20 dk içinde tamamladım. Gerek yok yani 2 ward yetiyor. Can falan veriyor da zaten itemimizi kasmış oluyoruz cana öyle ihtiyaç late game de oluyor.

    Daha sonra alacağımız itemler cooldown düşüren olmalı. Ayakkabımız cooldown düşüren ayakkabı olacak. Athene'nin Lanetli Kadehini mutlaka alacağız. (Yüzde 20), Hem mana sorununu yüzde yüz kökten çözüyor hemde cooldown ı op. Hemde Büyü direnci.

    Cooldown İtemleri
    Yüzde 10 : Mastery
    Yüzde 20 : Athene'nin Lanetli Kadehi
    Yüzde 15 : Ionia Çizmeleri

    malesef oyundaki sınırlama yüzde 40. Eğer başka cooldown itemi kastıysanız son çizmeye gerek kalmıyor. onun yerine büyü nüfuzu sağlayan ayakkabıyı alın.

    Biraz konuyu dallandırdım. Özetlemek gerekirse.

    Büyü Hırsızının Marifeti ile başlıyoruz.
    İnfilak Değneğini (860 Gold) alıyoruz.
    Asırlık Sopaya tamamlıyoruz.
    Ionia Çizmelerini alıyoruz.
    Athene'nin Lanetli Kadehini alıyoruz.

    Daha sonra ward itemini alabiliriz.
    Ardından kesinlikle rakibe göre çalışın. Eğer mid'iniz ad gidiyorsa şapka çıkın çünkü rakip büyü direnci kasmayacaktır. Ve killeri toplayın oyunu kazanın.

    Önemli Not : Kesinlikle clarity ile başlayın. MANA YETMEZ yoksa dürteceğiniz için.

    Benim Önerdiğim Mastery :
    Beğenmeye bilirsiniz ben cooldown için böyle yaptım.
     Zilean ile Nasıl Elmas Olunur(Rehber)(Videolar Eklendi)


    Rune
     Zilean ile Nasıl Elmas Olunur(Rehber)(Videolar Eklendi)


    Bu arada iki gün önce gold 3 tüm. iki günde plat 5 e çıktım. 13 win streak yaptım. bu 13 oyunda zilean oynadım. Zilean ile oyun taşımak gerçekten çok zevkli. Ben zevk aldığım için oynuyorum yenilsemde zevk alıyorum. Ultimi attığım adama tüm rakibin abanması gerçekten hoşuma gidiyor. Eğer zaten adc kasmışsa oyun bitmiştir.

    Bu arada son bir bilgi : Eğer rakip minion un canı azsa ve yanında rakip şampiyonlar varsa anında o miniona q w q yapın. Rakibiniz Şoka girecek :) (Bu sayede iki de iki yapmıştım ss i ekleyeceğim.)

    Minion a Q W Q atarak double kill almak



    Zilean ile TF de nasıl oyun çevrilir? Ultisiyle:) İşte örnek bir video



    Edit: Büyü bilgileri
    Edit 2 : Double Kill videosu(miniona q w q atarak) Videosu
    Edit 3 : Ulti ile nasıl oyun çevrilir Videosu
    Edit 4 : Artık Elmasım ismi değişti:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukaptan -- 10 Ağustos 2014; 13:29:56 >







  • buyukaptan kullanıcısına yanıt
    Ben başlarken altın veren itemi b döndüğümde ise gözyaşı alıyorum daha sonra totem itemini tanky takımsa hiçlik vs gidiyorum öyle de hoş oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fastidious

    Ben başlarken altın veren itemi b döndüğümde ise gözyaşı alıyorum daha sonra totem itemini tanky takımsa hiçlik vs gidiyorum öyle de hoş oluyor.

    Bende başta öyle gidiyordum. Fakat Canı fazla artmadığı için sorun yaşadım. Keşke daha önceden şuan başladığım şekilde başlasaymışım diye düşündüm.
  • buyukaptan kullanıcısına yanıt
    Gerçi haklısın fazla kırılgan ama yine de gözyaşı ve sonrasında ki bilemem bişeyin aktifi falan iyi oluyo.Bundan sonra bir de senin dediğin gibi deniyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastidious -- 20 Mayıs 2014; 10:10:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fastidious

    Gerçi haklısın fazla kırılgan ama yine de gözyaşı ve sonrasında ki bilemem bişeyin aktifi falan iyi oluyo.Bundan sonra bir de senin dediğin gibi deniyeyim.

    Dene kardeş, 200 ün üstünde maç yaptım 100 ünde senin dediğin gibi başlamışımdır. Fakat artık hiç çıkmıyorum. 1000 canın olcağına 1600 olsun.
  • Güzel olmuş. Oyuna başladığımda Zilean ı hiç sevmezdim. Ama tâ ki karşıma gelene kadar. Çok sıkıntı veren bi hero cidden. Beleşteyken yazmayaydın keşke şimdi heryer saatli bomba olacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KhaZiggs

    Güzel olmuş. Oyuna başladığımda Zilean ı hiç sevmezdim. Ama tâ ki karşıma gelene kadar. Çok sıkıntı veren bi hero cidden. Beleşteyken yazmayaydın keşke şimdi heryer saatli bomba olacak

    kardes belesmis yeni gordum ya:) ben westteyim sorun olmaz da kimse almio zafen rahatim o konuda:)
    tesekkur ederim yorumun icin bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler Zilean gizli Op hem early hem d3 latede guclu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu favorilerime ekledim.Emeğine sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buyukaptan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KhaZiggs

    Güzel olmuş. Oyuna başladığımda Zilean ı hiç sevmezdim. Ama tâ ki karşıma gelene kadar. Çok sıkıntı veren bi hero cidden. Beleşteyken yazmayaydın keşke şimdi heryer saatli bomba olacak

    kardes belesmis yeni gordum ya:) ben westteyim sorun olmaz da kimse almio zafen rahatim o konuda:)
    tesekkur ederim yorumun icin bu arada

    1 sorum olacak hangi durumlarda kime bomba bırakıyorsun. Karşı adc veya supa ne aralıkta bomba bırakıyorsun onlarıda eklersen oyun içinden bilgi niteliğinde iyi olur gibi benim fikrim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KhaZiggs


    quote:

    Orijinalden alıntı: buyukaptan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KhaZiggs

    Güzel olmuş. Oyuna başladığımda Zilean ı hiç sevmezdim. Ama tâ ki karşıma gelene kadar. Çok sıkıntı veren bi hero cidden. Beleşteyken yazmayaydın keşke şimdi heryer saatli bomba olacak

    kardes belesmis yeni gordum ya:) ben westteyim sorun olmaz da kimse almio zafen rahatim o konuda:)
    tesekkur ederim yorumun icin bu arada

    1 sorum olacak hangi durumlarda kime bomba bırakıyorsun. Karşı adc veya supa ne aralıkta bomba bırakıyorsun onlarıda eklersen oyun içinden bilgi niteliğinde iyi olur gibi benim fikrim

    egerrakipteki sup in buyu direnci yoksa ona da atiyorum. saldiramio pasifize kalio. zaten q w q atmiyorum. mana bitmesin diye yavas yavas. bir q atiyorum bir de normal vurus firsat olursa. bu kadar damage vuran bir sampiyon yok. annienin ultisindrn cok vuruyor q skilli. ama oncelikli olarak adc ye bomba birakiyorum. vayne varsa cok rahatsin. zilean in normal atagi bile vayne den daha uzaktan vuruyor. cait biraz zorluo ama caliliklara girip bomba birakip kaciyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trakyacopy

    Konuyu favorilerime ekledim.Emeğine sağlık.

    tesekkurler kardes. yardimci olabildiysem ne mutlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • minyona q atinca bosa gitmiyo mu ya, untouchable falan mi oluyo minyon :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buyukaptan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KhaZiggs


    quote:

    Orijinalden alıntı: buyukaptan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KhaZiggs

    Güzel olmuş. Oyuna başladığımda Zilean ı hiç sevmezdim. Ama tâ ki karşıma gelene kadar. Çok sıkıntı veren bi hero cidden. Beleşteyken yazmayaydın keşke şimdi heryer saatli bomba olacak

    kardes belesmis yeni gordum ya:) ben westteyim sorun olmaz da kimse almio zafen rahatim o konuda:)
    tesekkur ederim yorumun icin bu arada

    1 sorum olacak hangi durumlarda kime bomba bırakıyorsun. Karşı adc veya supa ne aralıkta bomba bırakıyorsun onlarıda eklersen oyun içinden bilgi niteliğinde iyi olur gibi benim fikrim

    egerrakipteki sup in buyu direnci yoksa ona da atiyorum. saldiramio pasifize kalio. zaten q w q atmiyorum. mana bitmesin diye yavas yavas. bir q atiyorum bir de normal vurus firsat olursa. bu kadar damage vuran bir sampiyon yok. annienin ultisindrn cok vuruyor q skilli. ama oncelikli olarak adc ye bomba birakiyorum. vayne varsa cok rahatsin. zilean in normal atagi bile vayne den daha uzaktan vuruyor. cait biraz zorluo ama caliliklara girip bomba birakip kaciyorsun

    Gaza geldim eve gideyim full Zilean alıp fidlicem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Good Feeling

    minyona q atinca bosa gitmiyo mu ya, untouchable falan mi oluyo minyon :)

    miniona attin diyelim. 4 saniye icinde patlayacak. minion olurse aninda patlio. eger yaninda sampiyon varsa damage azalmaksizin onunda cani gidiyor. eger cani azsa q w q at ki rakip agir hasar gorsun. dun oynafken miniona q w q atip iki de iki yaptim onu bulmaya calisiom eklicem de-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rehber güzel olmuş eline sağlık.

    ben de sup oynuyorum main lane olarak. sona blitz leona morgana da baya geliştirdim kendimi. tresh üzerinde çalışıyorum. ve zilean ı kesinlikle şampiyon havuzuma ekleyecem. gerçi şu ana kadar zileana karşı lkoridorumda hiç ezilmedim ama efektive bir şampiyon kullanmayı bilmek önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmm2515

    rehber güzel olmuş eline sağlık.

    ben de sup oynuyorum main lane olarak. sona blitz leona morgana da baya geliştirdim kendimi. tresh üzerinde çalışıyorum. ve zilean ı kesinlikle şampiyon havuzuma ekleyecem. gerçi şu ana kadar zileana karşı lkoridorumda hiç ezilmedim ama efektive bir şampiyon kullanmayı bilmek önemli.

    zilean oynamak biraz yetenek istiyor. Yani gidipte başta q w q combosunu sürekli yapıp mana yetmedikten sonra hiç mantığı yok zilean oynamanın.
    Sağol kardeş yorumun için
  • Eline sağlık,güzel rehber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cast Away -- 20 Mayıs 2014; 10:58:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buyukaptan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Good Feeling

    minyona q atinca bosa gitmiyo mu ya, untouchable falan mi oluyo minyon :)

    miniona attin diyelim. 4 saniye icinde patlayacak. minion olurse aninda patlio. eger yaninda sampiyon varsa damage azalmaksizin onunda cani gidiyor. eger cani azsa q w q at ki rakip agir hasar gorsun. dun oynafken miniona q w q atip iki de iki yaptim onu bulmaya calisiom eklicem de-)

    oo efsaneymis o zaman ya, syndra alcaktim ama zilean mi alsam bronz 5ten cikmak icin xd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Good Feeling


    quote:

    Orijinalden alıntı: buyukaptan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Good Feeling

    minyona q atinca bosa gitmiyo mu ya, untouchable falan mi oluyo minyon :)

    miniona attin diyelim. 4 saniye icinde patlayacak. minion olurse aninda patlio. eger yaninda sampiyon varsa damage azalmaksizin onunda cani gidiyor. eger cani azsa q w q at ki rakip agir hasar gorsun. dun oynafken miniona q w q atip iki de iki yaptim onu bulmaya calisiom eklicem de-)

    oo efsaneymis o zaman ya, syndra alcaktim ama zilean mi alsam bronz 5ten cikmak icin xd

    Eğer zilean a alışırsan hem zevk alırsın hemde rahatlıkla seviye atlarsın. Çünkü rakipler ulti attığını anlayamıo. ölümüne dalıyor. Birazdan video geliyor. O minion olayında aldığım Double kill:)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.