Şimdi Ara

Zeytin ve Zeytinyağ Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz herşey...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Arkadaşlar yeni konu açtım günümüzde bilinçsiz ve doğru beslenme alışkanlığını kaybetmek üzereyiz çocuklarımız ,kendimiz ve büyüklerimiz için bir çok yararlı olan bilgileri sizlerle paylaşımlarla sunacağım elimden geldiği kadar Zeytin ve Zeytin yağ nereden ,nasıl alınır iyimi ,kötümü ,doğalmı nasıl anlarız gibi özel sorularınız ister özel mesajla isterseniz forumda payaşılarak sorabilirsiniz dilimizin döndüğünce cevaplamaya çalışırım.Saygılarımla..

    ZEYTİN ve ZEYTİN YAĞIMIZIN

    Çocukların gelişimine katkısı:

    Zeytin ve zeytinyağı, içlerinde bulunan linoleik asitten (omega-6 yağ asidi) ötürü yeni doğmuş bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar için son derece faydalı besinlerdir. Linoleik asidin eksikliği, gelişimin yavaşlamasına ve hatta birtakım deri rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına neden olur.

    Zeytinyağı vücudumuzdaki zararlı maddelerin vücudumuzda neden olduğu tahribatı önleyen antioksidan elementleri ve insan için büyük önem taşıyan yağ asitleri içerir. Bunlar da hormonlara destek olur ve hücre zarının oluşumuna yardımcı olurlar.

    Zeytinyağı, insan sütündeki yağ asidi oranına benzer, dengeli bir çoklu doymamış bileşime sahiptir. İnsan vücudu tarafından elde edilemeyen, aynı zamanda vücut için vazgeçilmez önemi olan bu temel yağ asitleri açısından, zeytinyağı yeterli bir kaynaktır. Bu faktörler zeytinyağını, yeni doğmuş bebekler için oldukça faydalı kılmaktadır.

    Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyninin ve sinir sisteminin doğal gelişimine katkıda bulunmasından dolayı uzmanlarca, annelere önerilen tek yağ, yine zeytinyağıdır. Anne sütüne yakın miktarda linoleik asit içermekle beraber yağsız inek sütüne zeytinyağı katıldığında anne sütü kadar doğal bir besin kaynağı özelliği kazanır







  • ZEYTİN VE ZEYTİN YAĞIMIZIN
    Kemik gelişimine yardımcı olması:

    İçerdiği E, A, D, ve K vitaminleri, çocukların ve erişkinlerin kemik gelişimine yardımcı olması, kalsiyum kaybını engelleyerek kemikleri güçlendirmesi bakımından zeytin oldukça önemlidir. Zeytin, yaşlılara da özellikle tavsiye edilmektedir; çünkü sindirimi kolaydır ve minerallerle vitaminlerin vücutta kullanılmasına yardımcı olur. Ayrıca minerallerin kemiklerde çökmesini sağlayarak kalsiyum kaybını da engeller. Kemikler organizmanın mineral yapılarının deposunu oluşturur ve kemiklerde mineral birikimi olmadığı takdirde kemik erimesi gibi ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan zeytinin iskelet sistemimiz üzerinde çok olumlu katkısı vardır.

    Mutlaka sofralarınızda zeytin veya zeytinyağı bulundurun...
  • Rafineri yağları, Ayciçeği ve tere yağlarından kızartma yapanlar bu yağların sıcaklığa dayanma ısısı Tereyağında 110 C, Ayçiçeği yağında 170 C,dereceye geldiklerinde bu yağlar özelliklerini kaybeder ve zararlı olmaya başlar. Fakat Sızma Zeytinyağları 210 C, 240 C derecelere kadar özelliğini kaybetmezler. Kızartmaların 180 C de yapıldığını biliyorsak, Sızma yağlarla kızartma yapılmaz inanışını savunanların bilimsel tezlerleri çürüdüğü ortadır.
  • ZEYTİN YAĞININ

    İç organlara faydaları:

    Zeytinyağı mide asidini azaltarak mideyi gastrit ve ülser gibi hastalıklara karşı korur. Bunun yanı sıra safra salgısını harekete geçirerek, sindirimin en mükemmel hale gelmesini sağlar. Safra kesesinin boşalma işlemini düzenler ve safra taşı riskini azaltır. Ayrıca içindeki klor sayesinde de böbreğin çalışmasına yardımcı olur ve böylece vücudun atıklardan arınmasını kolaylaştırır. Bunların yanı sıra beyin damarlarının sağlığına da olumlu etkisi vardır
    kaliteli doğal ve güvenilir bir yerden almak istiyorsanız uygun fiyatlarıda bakın derimwww.e-marmarabirlik.com kapıya teslim ediyorlar kargo ücretide almıyorlar arkadaşlar




  • DERİ YARALANMALARINDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI

    Kesiklerin üzerine zeytinyağı koyma alışkanlığı çok eski zamanlardan bu yana bilinmektedir. Zeytinyağı, yaraların tedavisinde kullanılan merhemlerin ana maddelerinden birini oluşturmaktadır.
    Zeytinyağının, polifenol bileşenleri, kozmetik ve ilaç sanayinde deri hasarını önleyici olarak kullanılan geleneksel antioksidanlarla karşılaştırılmıştır. Sonuçlar, polifenenollerin radikalleri (hücrelere, canlıya zarar verebilen) yok etmede en yüksek etkinliğe sahip olduğunu göstermiştir.
    Merhem olarak kullanılan zeytinyağı; tahrişin neden olduğu acı ile yanmayı giderici ve yumuşatıcı özellikleri olan losyondur.
    Konuyla ilgili ulaşabileceğiniz temin edebileceğiniz devletin kurumu olan doğal ve güvenilirwww.e-marmarabirlik.com adresini araştırarak uygun olanı hoşunuza gideni alabilirsiniz kendinize ve çocuklarınıza saygılarımla..




  • Bump: Prof. Dr. Erkan Topuz VATAN'a anlattı..
    Binlerce tedbir var. Anne karnından başlamak lazım. Eğer çocuğun annesi, babası çok miktarda sigara ve alkol tüketiyorsa kanser riski artar. Çocuk rahme düştükten sonra, 6 ile 8 hafta boyunca anne organik beslenirse çocuğun kansere yakalanma riski düşüyor. Dünyanın en faydalı gıdası anne sütü ama anne sütünde bile 70 tane kimyasala rastlanmış. Bu yüzden çocukların beslenmesi çok önemli. Özellikle ailede daha önce kanser olmuş aile bireyleri varsa. Bir defa çocuk katı yağla beslenmemelidir. Şimdi bunu söyledim diye beni mahkemeye vermeye kalkarlar onun için hemen ilave edeyim. Trans yağ ihtiva eden yağlar tüketilmemelidir. Ama birinci seçeneğimiz ZEYTİNYAĞDIR, ondan sonra soya yağı gelir.
    Yağlar konusunda açıklamalar var... Ne öneriyorsunuz?
    Meme kanseri için zeytinyağı ve soya yağını karışık tüketmeyi öneriyoruz. Onun dışında fındık yağı, kanola yağı da faydalıdır. Omega 3 ihtiva eden yağlar, balık önemlidir.
    www.e-marmarabirlik.com ihtiyaçlarınız doğrultusunda isteyebilirsiniz




  • ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞ:
    EKLEM ENFEKSİYONUNU ÖNLER
    İltihap ve kireçlenme, kişide büyük ölçüde ağrı, şişme veya sertleşmeye neden olur. Bu da kişinin hareketlerini önemli oranda kısıtlar. Kahvaltıdan önce alınan bir çorba kaşığı zeytinyağı, bu ağrı ve semptomları azaltır.
    Giderek şiddeti artan inflamasyonun, çeşitli kronik hastalıklarda anahtar bir rol oynamasından dolayı önem taşımaktadır. Zeytinyağının yapısında bulunan oleocanthal, doğal anti-inflamatuar maddedir.
    Zeytinyağı, mevcut en güçlü anti-iltihapsal yiyeceklerden biridir. Yapılan araştırmalarda zeytinyağının, eklem hastalığı riskini azalttği görülmüştür. Bu sonuca etkisi olduğu sanılan oleik asit, iltihaplanmayı kolaylaştıran maddelerin oluşumuna karşı savaşır.
    Yapılan araştırmalarda, iyi kalite zeytinyağının içinde bulunan kimyasal maddelerin, aynı ağrı kesici gibi etki gösterdiği ortaya çıktı.
    Vücuttaki tutulmaları azaltmak için, zeytinyağlı masajlar yapılır. Zeytinyağı tortusu, siyatik, mafsal ağrılarına, sürülürse iyi gelir. Zeytinyağı, romatoid artritleri önlemeye yardımcı olur.www.e-marmarabirlik.com adresinden dilediğinizi seçebilirsiniz.




  • Zeytin yaginin dizdeki ön capraz bag yirtiklarina iyi geldigi ve tedavi ettigi söyleniyor dogrulugu varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili arkadaşım tıppen tam mümkün değil öyle olsa kimse ameliyat olmaz ama azda olsa bir takım iyileşme sürecinde katkı sağlar
  • ZEYTİN EN DOĞAL MEYVE BOL YİYİN’
    Ülkemizde birçok kişi diyabetli olduğunu bilmeden yaz aylarında her gün yarım karpuz, 2 incir, 1 salkım üzüm ve benzerini aynı anda yemekte... Peki günde 5 öğün meyve önerisi nereden çıktı o zaman? Bu diyet önerileri şimdi tarih oldu. Ancak özellikle akşam yemeğinden sonra kiloyla meyve yeme alışkanlığı hâlâ sürüyor. Yaz aylarında öğle yemeği yerine küçük bir kâse çilek, doğal yoğurt ya da avuç içi kadar beyaz peynirle yenirse, vücut için sağlıklı olabilir. Ancak etli, sebzeli bir yemeğin üzerine koca bir dilim karpuz veya bir kâse çilek yendiğinde sağlıksız oluyor. Çünkü bu durumda vücut aldığı fazla enerjiyi direkt depo yağlarına dönüştürüyor. Domates, biber, salatalık, zeytin gibi yiyecekler, doğal meyve ihtiyacımızı karşılamaktadır. Özellikle zeytin, bol bol tüketilebilir.”www.e-marmarabirlik.com adresinden ulaşabilirsiniz..




  • www.e-marmarabirlik.com adresinde Yağlı Sele zeytininde ŞOK kampanya yapılmış bilginize
    ZEYTİN YAĞININ SINIRSIZ FAYDALARINDAN BİR KAÇI...

    1. Saçtan boyayı çıkarır: Evinizin duvarlarını boyarken saçlarınız da mı boyandı? Bir parça pamuğu zeytinyağıyla nemlendirerek ve saçınızı yavaşça ovalayarak saçınızdaki istenmeyen boyayı kolayca çıkarabilirsiniz. Aynı uygulamayı maskaranızı çıkarırken de yapabilirsiniz.

    2. Kendi mobilya cilanızı yapabilirsiniz: Cilası silinip giden mobilyanızı eski haline getirmek için pahalı cilalar almanıza gerek yok. 2 ölçü zeytinyağı ve 1 ölçü limon suyu ya da sirkeyi temiz bir sprey şişesinin içine koyup çalkalayın ve yüzeye fışkırtın. Birkaç dakika bekledikten sonra temiz bir havlu kumaş ya da kağıt havluyla silerek temizleyin. Aceleniz varsa, daha hızlı sonuç elde etmek için zeytinyağınızı şişeden doğrudan kağıt havlu üzerine dökün. Fazlalığı başka bir kağıt havlu ya da emici bir kumaş ile silerek temizleyin.

    3. Saç nemlendiricisi olarak kullanın: Saçlarınız çöldeki çalılar gibi kuru ve kırılgan mı? Saçınızın kaybettiği nemi geri getirmek için yarım fincan zeytinyağını ısıtın, ancak kaynatmayın. Daha sonra bol bol saçınıza uygulayın. Saçınızı plastik bir poşetle örtün. 45 dakika bekledikten sonra şampuanlayın ve iyice durulayın.

    4. Akneleri temizliyor: Akneleri tedavi etmek için yüzünüze zeytinyağı sürmeniz biraz kaçıkça görünebilir. Ancak, halen birçok millet bunun işe yaradığına inanıyor. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 4 yemek kaşığı tuzu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı elinize, parmaklarınıza dökün ve yüzünüze uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık, sabunlu suyla güzelce yıkayın. Bir hafta boyunca bunu her gün uygulayın, daha sonra ise bunu haftada 2 ya da 3 kez ile sınırlandırın. Cildinizde farkedilir gelişme olduğunu göreceksiniz.

    5. Traş kremi yerine kullanabilirsiniz: Traş kreminiz bittiyse, sabunla aynı etkiyi yapmak için uğraşmayın. Sabun cildinizde pütür pütür olabilir. Zeytin yağı, cildinizi kayganlaştırmanın yanında nemlendiriyor. Gerçekte bunu denedikten sora, traş kremi kullanmayı tümüyle bırakabilirsiniz.

    6. Yağlı ellerinizi temizleyebilirsiniz: Ellerinizden gres yağı gibi ağır yağları ya da boyayı çıkarmak için, avucunuza 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ya da şeker dökün. Bu karışımı elleriniz ve parmaklarınız arasında birkaç dakika kuvvetlice ovalayın. Sonra sabun ve suyla ellerinizi yıkayın. Ellerinizin sadece daha temiz olmadığını, aynı zamanda daha yumuşak olduğunu göreceksiniz.

    7. Eski deri eldivenlerinizi onarabilirsiniz: Zeytin yağını eldivenin kuruyan bölgelerine yumuşak bir kumaş yardımıyla sürün ve 30 dakika bekleyin. Sonra taşan fazlalıkları silerek temizleyin. Bazı milletler, eldivenleri tamir etmek yerine zeytinyağını banyoda nemlendirici yağ olarak kullanmayı tercih ediyor.




  • hocam size zeytinle ilgili klas bir sorum var.

    bugun zeytinleri toplamaya basladim.

    uzerinde tahminimce pamuklu bit olan bazi hasereler var.

    zeytinlere yeni dadanmislar muhtemelen baska bir agactan tasindilar. bu zeytinleri zeytin yagi yapmak amaciyla topluyordum. gorusunuz nedir bu zeytinlerden zeytin yagi yapilabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özellikle salamura zeytin çok tuzlu oluyor ne kadar suda da bekletsek tuzu gitmiyor, bu faydadan çok zarar verirmi? salamura zeytin yerine yeşil zeytin daha faydalı değil midir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.