Şimdi Ara

zeka başa belamıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "iki şey sonsuzdur, biri evren diğeri insaoğlunun aptallığı" der Einstein. "fakat birincisinden o kadar da emin değilim" diye de ekler. Einstein gibi bir dahiye bu tip bir lafı ettirmek için hangi aptallık yapıldı acaba. bu dahiyi bu kadar çileden çıkarabilmek için ne yapıldı acaba.

    gerçekten de karşınızdaki bir insana, bazen birşeyler anlatmak baş ağrıtabiliyor.insanoğlunun yaklaşık %70'inin normal iq seviyesinin altında olduğunu düşünürsek ve bundan daha büyük bir kısmının ise öğrenmeye pek meraklı olmadığını düşünürsek, bilgili ve zeki insanın toplum içinde yalnız kaldığı bir gerçek. birde buna farkındalık eklenince mutsuzluk kaçınılmaz olabiliyor.

    herhangi bir insan topluluğu, çoğunluğun göstermediği özellikleri anormalmiş gibi gösterir. yani bilgisiz bir toplumda bilgili olmak normal karşılanmaz ve bu özelliği gösterenler toplum dışına itilirler. zeka, bilgiyle güçlendiğine göre, zeki insanların toplum içinde dışlanmaları oldukça çok görülen bir durumdur.

    düşününki herhangi bir topluluğun içindesiniz ve bu topluma bir yalan söyleniyor. ama aslında siz gerçeği biliyorsunuz. fakat sizin dışınızda herkes bu yalanı doğru olarak kabul ediyor ve körü körüne inanıyor. siz toplum bilincinizle, yaşadığınız insanlara bu yalanı anlatırsanız neler olur? büyük ihtimalle, toplum asıl sizin yalancı olduğunuzu düşünecek ve bir süre sonra pek seveniniz kalmayacak. Toplumdaki herkes bu yalana körü körüne inandığı içinde aslında sizin doğruyu söylüyor olabileceğinizi akıllarından bile geçirmeyecekler.

    "Bildiğim birşey varsa o da hiç bir şey bilmediğimdir" demiş Aristo. Öyle ya, cahil kişi bildiklerinin kesin gerçekler olduğuna inanır. onlara göre bildikleri oldukça yeterlidir ve şaşmaz gerçeklerdir. Oysa ki bilgili olan kişi aslında bildiklerinin, kocaman bilinmezlikler okyanusunda bir damla olduğunu bilir. ve bilmediklerine bakarak aslında hiç bir şey bilmediğini söyler.

    Zeki olmak, zeki olmayan topluluklarda başa beladır. Belkide en iyisi öğrenmemek ve sadece verilenle yetinmektir. Böylece en azından dünyada söylenen tüm yalanların farkında olmazsınız ve mutlu yaşarsınız.

    Tabi mutluluk buysa.







  • Araştırdıkça ve öğrendikçe bize kutsal gelen bin yıllık kavramların bir bir yıkıldığını görüyoruz. Bu insanın altından sandalyeyi çekmeye benziyor. Oysa insan iki ayağı üzerinde durabilmeyi becerebilirse sandalyeye ihtiyaç duymayacaktır. Toplumda yanlızlığa itilmekten çok, diğer insanların senin gibi düşünmediğini görünce mutsuzluk duyuyorsun hepsi o kadar. Ama birçok yerde insan için ayrıcalık ve güç halini alıyor. Birçok insan hurafeler ve batıl inançlarla boğuşurken, sen bilimsel olan gerçekleri biliyorsun.

    Ayrıca, aklıma geldi, Bir laf vardır.
    "IGNORANCE IS BLISS..." Anlamı "CEHALET MUTLULUKTUR..."
  • çok anlamlı bir yazı yazmışsın arkadaşım. ben de birşeyler eklemeyi düşünüyordum ama yazdıklarını tekrar okuyunca ve özellikle son cümleni tekrardan görünce vazgeçtim.
  • Edinburg Üniversitesi'nin araştırmasına göre zeki insanlar, zekâ seviyesi düşük olanlara göre mutsuz. Dha iyiyi arama stresi basit şeylerden mutlu olmalarını önlüyor.



    Klasikleşmiş "para mutluluğu satın alamaz" cümlesinin yanına artık "zekâ mutluluk getirmiyor" lafını da eklesek yanlış yapmış olmayız. Yapılan yeni bir araştırmaya göre zekâ insanları daha mutlu yapmıyor. Zeki insanlar alınacak basit bir kararla mutluluğu yakalayabilecekken ayrıntıya daha çok takılıyor ve detaylar arasında hayatı kaçırıyor.

    İskoçya'daki Edinburgh Üniversitesi'nden bir ekip 550 erkek ve kadın arasında yaptığı ankette, katılanların zekâ seviyelerini ölçerek nasıl yaşadıkları, nelerden mutlu oldukları gibi sorular sordu.

    Araştırma ekibinin başında yer alan Profesör Ian Deary, "Zeki olmakla mutluluk arasında bir bağ olmadığını söyleyebilirim. Önemli olan insanların nasıl yaşadıkları, nelerden mutlu oldukları, nelerin insanları tatmin ettiği... Sürekli alternatif peşinde, daha iyinin peşinde koşmak zeki insanlara hüsran yaşatabilir" diye konuştu. Araştırma sonuçları dünyaca ünlü tıp dergisi "British Medical Journal"da yayımlandı

     zeka başa belamıdır?



    niye mutsuz olduğumu buldum!!




  • e- tabi bela yani.
    hem de tam bir bas belasi.
    zeki insanlar mutsuzdur arkadaslar.
    neden mutsuzlar bi iyi dusunun.
  • Zeka olsa bende
    düşünecem
    acaba zeka başa belamıdır die....
    Ama Bende de yokki bende olmayan şey hakkında yorum yapiim


    (amma saçma yazdım bea )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.